Manchester City – West Bromwich 3:0 (kon.) | Aston Villa – Swansea 0:1 (kon.) | Newcastle – Arsenal 1:2 (kon.)
Southampton – Burnley 2:0 (kon.) | Stoke City – Crystal Palace 1:2 (kon.) | Tottenham – Leicester 4:3 (kon.)
West Ham – Sunderland 1:0 (kon.)
koniec
Stoke City FC
1:2 (1:2)
Crystal Palace FC
Sobota 21.03.2015, 16:00 • Britannia Stadium (Stoke-on-Trent) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    88
    Striedajúci Dwight Gayle sa stáva siedmym potrestaným hráčom dnešného duelu, keď si pri zastavení Camerona pomáhal rukami.
     
    86
    Na trávnik sa dostáva i veterán a dlhoročný Pardewov zverenec z Newcastle United – Shola Ameobi. Nigerijský zakončovateľ nahrádza strelca úvodného gólu Glenna Murrayho.
     
    80
    Pred rozohrávkou rohového kopu hostí prichádza na trávnik Dwight Gayle, ktorý nahrádza strelca doposiaľ rozhodujúceho gólu Wilfrieda Zahu.
     
    78
    Na trávnik sa s ochrannou škraboškou dostáva i spomínaný Jonathan Walters, ktorý na zelenom koberci vymení šlachovitého Croucha.
     
    70
    Dvadsať minút pred koncom riadneho hracieho času tu máme úvodný zásah do personálneho obsadenia oboch mužstiev. Namiesto nedávno trestaného Souarého naskakuje ex-Liverpoolčan Martin Kelly.
     
    67
    Pískalo sa však po Souarého nedovolenom zákroku pri ľavej postrannej čiare. Andre Marriner dokonca vytiahol šiestu žltú kartu stretnutia.
     
    59
    Fantastický Julián Speroni teraz drží hostí vo vedení, famózne druhé dejstvo na Britannia Stadium pokračuje! Arnautovičov strieľaný center z ľavej strany si na okraji šestnástky spracoval Stephen Ireland, ktorý si loptu pohotovo prebral rovno do kroku. Zblízka však nedokázal prestreliť včas vybiehajúceho Juliána Speroniho. Argentínsky gólman Irelandovi včas zmenšil strelecký uhol, írsky stredopoliar pálil len do hrude hosťujúceho gólmana. Napriek dynamickému tempu pokračujeme za stavu 1:2.
     
    55
    Fantastický úvod druhého polčasu pokračuje, jedna gólovka strieda druhú. Po rohovom kope z ľavej strany si šancu na zvýšenie svojho vedenia znovu vypracovali hostia. Puncheonov center nachádzal na hranici veľkého vápna stopéra Scotta Danna. Anglický stredný obranca si spracoval loptu na prsia a následne z nejakých trinástich metrov prudko vypálil k ľavej žrdi, ktorú napokon i zasiahol. Asmir Begovič by v spletitej situácii zrejme nestihol včas zakročiť.
     
    51
    James McArthur sa krátko nato prezentoval i ďaleko futbalovejším spôsobom, keď takmer zdvojnásobil vedenie Londýnčanov. Na pravej strane ihriska zachytil Begovičov odkop Joel Ward. Hosťujúci obranca okamžite hlavou sklepával pre McArthura, ktorý sa oprel do lopty z necelých tridsiatich metrov. Prudká rana padala k ľavej žrdi, ktorú ale len tesne minula. Begovič v tomto prípade zasahovať nemusel. Na opačnej strane mal naopak prácu Julián Speroni, ktorého po Pietersovom centri takmer prekonal strelec úvodného gólu Mame Biram Diouf. Senegalčan však z hranice malého vápna trafil len padajúceho gólmana Orlov.
     
    49
    Yannick Bolasie na ľavej strane roztancoval domácu defenzívu, aby následne prihrával do šance pre Jamesa McArthura. Škótsky stredopoliar šiel po súboji krajanov s Adamom až príliš ochotne na trávnik, čo mu Andre Marriner „nezožral" a jeho hereckú vložku odmenil žltou kartou.
    Wilfried ZAHA - 1:2
     
    45+2
    Crystal Palace dal gól!
    Moje slová z polovice úvodného dejstva o dramatických obratoch Orlov sa napĺňajú! Eagles sa desať sekúnd pred polčasovou prestávkou ujímajú vedenia. Speroniho dlhý nákop pred šestnástkou Hrnčiarov predlžoval strelec vyrovnávajúceho gólu Glenn Murray. Po jeho hlavičkovej zadovke vletel do šance WILFRIED ZAHA, ktorý sa v nájazde na Asmira Begoviča nemýlil a popod bosenského gólmana prepasíroval loptu do siete. Krátko pred prestávkou tak Londýnčania dokonávajú svoj obrat!
     
    45
    Uletel i holandský obranca Erik Pieters, ktorý na ľavej strane ihriska zostrelil Wilfrieda Zahu. Tretia žltá karta domácich v rozmedzí šiestich minút.
     
    42
    Žltou kartou je napomínaný i škótsky stredopoliar Charlie Adam, ktorý po Marrinerovom verdikte nervózne zakopol loptu.
    Glenn MURRAY - 1:1
     
    41
    Crystal Palace dal gól!
    Pri Jedinakovej neúčasti si loptu na biely bod postavil GLENN MURRAY a anglický zakončovateľ sa nemýlil! Guľatý nezmysle napálil chladnokrvne do stredu bránky. Prudká rana letela presne pod hornú konštrukciu domácej svätyne. Begovič šiel po svojej ľavej ruke a na zákrok tak nemal nárok.
     
    39
    Yannick Bolasie sa v šestnástke pretlačil do šance cez Ryana Shawcrossa, aby ho Asmir Begovič následne poslal k zemi. Obaja aktéri išli do súboja poriadne divoko, no Andre Marriner sa rozhodol nariadiť pokutový kop, z ktorého môžu hostia vyrovnať! Prísny verdikt Andreho Marrinera môže vrátiť Orlov do zápasu. Asmir Begovič navyše vidí žltú kartu, aj keď tú mohol za svoj šlapák vidieť skôr Bolasie. Ďalší kontroverzný verdikt dnešného dňa.
     
    33
    Prvým potrestaným hráčom dnešného duelu sa stáva Wilfried Zaha, ktorý na ľavej strane frustrovane vyštartoval po Cameronovi. Za tento odtieň kartičky bude anglický mladík ešte rád.
    M. DIOUF - 1:0
     
    14
    Stoke City FC dalo gól!
    Hrnčiari sa ale po následnej štandardke dostávajú do vedenia! Priamy kop z vyše dvadsiatich metrov rozohrával bombardér Charlie Adam, ktorý opäť vyprášil svoju ľavačku. Delová rana z priameho kopu sa zbrzdila o Stevena N´Zonziho, no i so šťastím sa dostala na kopačku bývalého hráča Manchestru United – MAME BIRAM DIOUFA. Senegalský útočník sa s nečakanou situáciou vysporiadal na výbornú a loptu pohotovo upratal do ľavého dolného rohu Speroniho bránky. Hosťujúci gólman nemal proti jeho strele z desiatich metrov nárok. 1:0 pre Potters.
     
    13
    Priamo po rohovom kope sa domácim zakončiť ešte nepodarilo, no po nápaditej akcii z druhej vlny sa po prvýkrát mohlo meniť skóre. Marko Arnautovič z ľavej strany prihrával na os ihriska, kde operoval Stephen Ireland. Írsky playmaker pätičkou posúval na Charlieho Adama. Bývalý hráč liverpoolskeho FC sa oprel do lopty silnou ľavačkou. Razantný pokus z nnecelých dvadsiatich metrov sa nebezpečne krútil k pravej Speroniho žrdi, no argentínsky gólman napokon nemusel zasahovať. Strela letí mimo.

    Erik Farkaš

    Góly: 14. M. Diouf – 41. Murray (pen.), 45+2. Zaha

    Karty:   39. Begovič (STK), 42. Adam (STK), 45. Pieters (STK) – 33. Zaha (CRP), 49. McArthur (CRP), 67. Souaré (CRP), 88. Gayle (CRP)


    Stoke City FC: Begovič – Cameron, Shawcross (C), M. Wilson, Pieters – Adam, N´Zonzi – M. Diouf, Ireland, Arnautovič – Crouch
    Náhradníci: Butland – Bardsley, Whelan, Walters, Sidwell, D. Teixeira, Wollscheid
    Manažér: Mark Hughes (WAL)

    Crystal Palace FC: Speroni – J. Ward, Dann, Delaney (C), Souaré – McArthur, Ledley – Zaha, Puncheon, Bolasie – Murray
    Náhradníci: Hennessey – Sanogo, Gayle, Sh. Ameobi, Kelly, Mariappa, Hangeland
    Manažér: Alan Pardew (ENG)

    Rozhodca: Andre Marriner – S. Ledger, M. Perry – A. Madley