Hannover – Dortmund 2:3 (kon.) | Freiburg – Augsburg 2:0 (kon.) | Stuttgart – Frankfurt 3:1 (kon.)
Kolín nad Rýnom – Brémy 1:1 (kon.) | Paderborn – Hoffenheim 0:0 (kon.) | Schalke – Leverkusen 0:1 (kon.)
koniec
FC Schalke 04
0:1 (0:1)
Bayer Leverkusen
Sobota 21.03.2015, 18:30 • Veltins Arena (Gelsenkirchen) • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Schalke 04 po druhýkrát v tejto sezóne prehráva na domácej tráve a Baníkom sa tak ešte väčšmi vzďaľuje sen o ďalšej kvalifikácii do Ligy majstrov. O víťazstve Leverkusenu vo Veltins Arene jediným gólom rozhodol Karim Bellarabi, ktorý dnes mohol pokojne zaznamenať i hattrick. Triumf Farmaceutov je zaslúžený, Schmidtovi zverenci sa v živej tabuľke posúvajú na tretiu priečku. Gelsenkirchen stráca na štvrtú priečku už päť bodov, pričom táto strata môže zajtra narásť o ďalšie dva body. (20:26:09)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Schalke záverečnú pasáž hry absolútne nezvládlo, čo ešte väčšmi opodstatňuje porážku domáceho Gelsenkirchenu.
     
    90+2
    Leverkusen už nasáčkovaný v rohu ihriska, kde by najradšej prečkal celý záver dnešného merania síl, ktoré sa nezadržateľne blíži ku koncu.
     
    90+1
    Bellarabi s ďalšou príležitosťou definitívne rozhodnúť, no ani v tomto prípade nevyzrel na gólmana Wellenreutherm ktorý živí bodové nádeje Baníkov.
     
    90
    Rozhodcovská štvorica na čele s Petrom Gagelmannom pridáva k dnešnému stretnutiu ešte štyri nadstavené minútky.
     
    89
    Calhanoglu na opačnom konci Veltins Areny lapený v postavení mimo hry. Schalke smeruje k druhej tohtosezónnej domácej porážke.
     
    88
    Nie príliš výrazný Wendell na seba upozornil až v samom závere zápasu, kedy zozadu zostrelil navrátilca Jeffersona Farfána. Žltá karta namieste.
     
    87
    Leverkusen v poslednej štvrťhodinke drží domáce mužstvo v dostatočnej vzdialenosti od bránky Bernda Lena. S Farmaceutmi to už vyzerá veľmi nádejne.
     
    86
    Gonzalo Castro zakopáva loptu po tom, čo zostáva na trávniku ležať Christian Fuchs, ktorého na pravej strane ihriska zrámoval Hilbert.
     
    84
    Karim Bellarabi odmieta príležitosť na matchball, Gelsenkirchen naďalej žije svoj bodový sen. S Rolfesom azda najlepší hráč dnešného stretnutia ťažil z nežistnej prihrávky Hakana Calhanogluho, ktorý dokonale načasoval kolmicu medzi vystupujúcich obrancov. Bellarabi sa dokázal vyhnúť ofsajdovému postaveniu, no v nájazde na Wellenreuthera neuspel. Domáci gólman tentokrát nemusel zasahovať, pretože stále jediný strelec dnešného podvečera vo Veltins Arene pálil z hranice veľkého vápna nad bránku.
     
    82
    Domáce Schalke ukrátené o pokutový kop, ktorý sa mohol a mal kopať po Spahičovej ruke, ktorou tečoval Boatengovu strelu.
     
    81
    Strelec doposiaľ jediného gólu dnešného duelu Karim Bellarabi inkasuje zbytočnú kartu, keď po odpískanom ofsajde pokračoval v postupe na bránku i s následným zakončením.
     
    80
    Nemecká réžia nám opakovačku v najdôležitejšom momente strihla, keďže na druhej strane nepresne zakončoval Marco Hoger.
     
    79
    Na túto opakovačku sa skutočne teším. Karim Bellarabi v šestnástke roztancoval Ayhana, cez ktorého následne prepadol. Gagelmann ale púšťa hru ďalej.
     
    78
    Je to tu! Na svoj tohtosezónny debut vybieha celoročný maród Jefferson Farfán! Peruánsky krídelník nahrádza Maxa Meyera.
     
    77
    Ešte predtým sa na pľac dostáva Lars Bender, ktorý s cieľom defenzívnej výstuže nahrádza hrotového útočníka Stefana Kießlinga.
     
    76
    Piskot domácich tribún ale prehlušil následný búrlivý potlesk na adresu Jeffersona Farfána, ktorý by si mohol odbiť tohtosezónny debut.
     
    75
    Roberto Hilbert na pravej strane začína s časovou údržbou, ktorú aplikoval do svojich troch po sebe idúcich outových vhadzovaniach.

    Erik Farkaš

    Góly: 35. Bellarabi

    Karty:   59. Höger (SCH), 61. Neustädter (SCH) – 11. Hilbert (LEV), 43. K. Papadopoulos (LEV), 81. Bellarabi (LEV), 88. Wendell (LEV)


    FC Schalke 04: Wellenreuther – Nastasič, Matip, Ayhan – Barnetta, M. Meyer, Neustädter, Höger, Fuchs – Sané, Huntelaar (C)
    Náhradníci: Wetklo – Kolašinac, Goretzka, K. Boateng, D. Aogo, Farfán, Uchida
    Manažér: Roberto Di Matteo (ITA)

    Bayer Leverkusen: Leno – Hilbert, K. Papadopoulos, Spahič, Wendell – Rolfes (C), G. Castro – Brandt, Bellarabi, Son – Kießling
    Náhradníci: Krešič – Reinartz, L. Bender, Drmič, Calhanoglu, Boenisch, Toprak
    Manažér: Roger Schmidt (GER)

    Rozhodca: Peter Gagelmann – S. Jablonski, M. Achmüller – P. Sippel