Manchester City – West Bromwich 3:0 (kon.) | Aston Villa – Swansea 0:1 (kon.) | Newcastle – Arsenal 1:2 (kon.)
Southampton – Burnley 2:0 (kon.) | Stoke City – Crystal Palace 1:2 (kon.) | Tottenham – Leicester 4:3 (kon.)
West Ham – Sunderland 1:0 (kon.)
koniec
Stoke City FC
1:2 (1:2)
Crystal Palace FC
Sobota 21.03.2015, 16:00 • Britannia Stadium (Stoke-on-Trent) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Alan Pardew sa zo siedmeho tohtosezónneho orlieho výletu vracia so šiestym víťazstvom, jarná obroda Eagles pod novým manažérom pokračuje! Crystal Palace dnes opäť nezačal práve najlepšie, keď v 14. minúte otváral skóre Mame Biram Diouf. Londýnčanom sa však ešte do polčasu podarilo osud stretnutia otočiť. V úvodnej pätnásťminútovke druhého polčasu sa mohol tento stav niekoľkokrát korigovať, no napokon nadobudol status „konečný." Crystal Palace sa v živej tabuľke posúva o jednu priečku na jedenáste miesto. Potters klesajú na deviate, pričom ich v poslednom zápase sobotňajšieho programu môže preskočiť West Ham United. (18:06:52)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Arnautovič s výbornou loptou doľava na Waltersa, ktorý ešte stihol spred bránkovej čiary odcentrovať, no Diouf sa na hrote útoku nenachádzal.
     
    90+2
    Martin Kelly nedôrazne odvracal loptu iba k Mame Dioufovi, no ten ani v tomto prípade svoj druhý gól nepridal. Loptu napálil vysoko nad bránku.
     
    90+1
    Rozhodcovská štvorica na čele s Andrem Marrinerom nadstavuje ešte adekvátne štyri minútky, proti ktorým neprotestuje ani jedna strana.
     
    90
    Po Waltersovej aktivite a Ledleyho defenzívnom zákroku tu bol rohový kop, ktorý Ryan Shawcross zakončoval len na hornú sieť Speroniho bránky.
     
    89
    Crystal Palace i naďalej drží domácich v dostatočnej vzdialenosti od svojej bránky. Stoke sa ju snaží márne dobýjať.
     
    88
    Striedajúci Dwight Gayle sa stáva siedmym potrestaným hráčom dnešného duelu, keď si pri zastavení Camerona pomáhal rukami.
     
    87
    Bolasie pokračuje v provokovaní domácich zadákov. Tentokrát sa jeho obeťou stal Pieters, ktorému prišiel čistiť žalúdok i Ameobi.
     
    86
    Na trávnik sa dostáva i veterán a dlhoročný Pardewov zverenec z Newcastle United – Shola Ameobi. Nigerijský zakončovateľ nahrádza strelca úvodného gólu Glenna Murrayho.
     
    84
    Jonathan Walters predlžuje loptu len k Speronimu, ktorý pokračuje v pokúšaní Marrinerovej trpezlivosti.
     
    83
    Škótsky zloduch Charlie Adam rozohrával ďalšiu štandardku z ľavej strany. Vysoký center tentokrát prepadol k Dioufovi, no ten z veľkého uhlu napol len bočnú sieť.
     
    82
    Charlie Adam na druhej strane centruje len do náručia Juliána Speroniho, ktorý sa s rozohrávkou nikam neponáhľa.
     
    81
    Yannick Bolasie sa na ľavej strane šestnástke výborne uvoľnil s loptou, no následne pálil priamo do stredu bránky.
     
    80
    Pred rozohrávkou rohového kopu hostí prichádza na trávnik Dwight Gayle, ktorý nahrádza strelca doposiaľ rozhodujúceho gólu Wilfrieda Zahu.
     
    79
    Glenn Murray sa po Irelandovej chybe dostával v šestnástke do šance, z ktorej ho v poslednej chvíli dostal až Shawcross.
     
    78
    Na trávnik sa s ochrannou škraboškou dostáva i spomínaný Jonathan Walters, ktorý na zelenom koberci vymení šlachovitého Croucha.
     
    77
    Bolasie sa v situácii dvaja na dvoch snažil ešte prehodiť loptu na rozbehnutého Murrayho, no lopta smerovala len na Begoviča.
     
    76
    Mark Hughes pripravuje s cieľom vyrovnať prvú zmenu. Na trávnik by sa čoskoro mal dostať írsky bulldog Jonathan Walters.

    Erik Farkaš

    Góly: 14. M. Diouf – 41. Murray (pen.), 45+2. Zaha

    Karty:   39. Begovič (STK), 42. Adam (STK), 45. Pieters (STK) – 33. Zaha (CRP), 49. McArthur (CRP), 67. Souaré (CRP), 88. Gayle (CRP)


    Stoke City FC: Begovič – Cameron, Shawcross (C), M. Wilson, Pieters – Adam, N´Zonzi – M. Diouf, Ireland, Arnautovič – Crouch
    Náhradníci: Butland – Bardsley, Whelan, Walters, Sidwell, D. Teixeira, Wollscheid
    Manažér: Mark Hughes (WAL)

    Crystal Palace FC: Speroni – J. Ward, Dann, Delaney (C), Souaré – McArthur, Ledley – Zaha, Puncheon, Bolasie – Murray
    Náhradníci: Hennessey – Sanogo, Gayle, Sh. Ameobi, Kelly, Mariappa, Hangeland
    Manažér: Alan Pardew (ENG)

    Rozhodca: Andre Marriner – S. Ledger, M. Perry – A. Madley