Crystal Palace – QPR 3:1 (kon.) | Arsenal – West Ham 3:0 (kon.) | Leicester – Hull City 0:0 (kon.)
Sunderland – Aston Villa 0:4 (kon.) | West Bromwich – Stoke City 1:0 (kon.) | Burnley – Manchester City 1:0 (kon.)
koniec
Leicester City
0:0 (0:0)
Hull City AFC
Sobota 14.03.2015, 16:00 • King Power Stadium (Leicester) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    85
    Žltú kartu dostáva N´Doye (Hull City AFC).
     
    84
    Striedanie v tíme Leicester City: z ihriska odchádza G. Ramírez, prichádza A. Hernández.
     
    78
    Steve Bruce pripravil dvojité striedanie. Hraciu plochu opúšťa duo Nikica Jelavič a Andrew Robertson. Nahrádza ich írska dvojička Meyler a Quinn.
     
    76
    Nigel Pearson pripravil druhé striedanie. Na trávniku sa obmenia dvaja bývalý hráči Manchestru United. De Laeta nahrádza podstatne ofenzívnejší Tom Lawrence.
     
    72
    Foxes mohli okamžite streliť možno rozhodujúci gól dnešného poobedia. Voľný kop rozohral Matty James šikovne na hranicu šestnástky, odkiaľ sa húštinu tiel snažil prestreliť Jeff Schlupp. Ghanský full-back pálil prudko krížom cez šestnástku, no jeho bombu zastavila až posledná inštancia pred gólmanom McGregorom, ktorou bol Schluppov spoluhráč Leonardo Ulloa, ktorý možno vytiahol loptu z bránky! Po odraze sa už nepresadil ani Esteban Cambiasso, ktorý mieril len vysoko nad bránku hostí.
     
    71
    Čo viacej už Leicester City chce? Dvadsať minút pred koncom existenčného zápasu sa Líšky dostávajú k presilovke! Tom Huddlestone na pravej strane šestnástky podrazil nohy rozbehnutého Vardyho, Jon Moss ani na okamžik nezaváhal. Teraz alebo nikdy pre Líšky, ktoré nutne potrebujú zmazať sedembodovú stratu na záchranu.
     
    68
    Na King Power Stadium sa nám začína poriadne iskriť. Alex Bruce škaredo zašiel do Mahreza, domáci sa dožadovali stopérovho vylúčenia. Moss napokon tasí len žltú kartu.
     
    66
    Aj tretí kartový trest putuje do tábora hostí. Adresátom žltého napomínania je kapitán Hull City – Michael Dawson, ktorý na pravej strane podrazil Vardyho.
     
    62
    Nigel Pearson obmieňa svojich hrotových útočníkov. Namiesto Andreja Kramariča sa do hry dostane Leonardo Ulloa, ktorému to nesmierne sypalo v úvode ročníka.
     
    62
    Nikica Jelavič sa síce herne trápi, no ako jediný sa dostáva k zaujímavým príležitostiam na otvorenie skóre zápasu. Rohový kop z ľavej strany tentokrát rozohrával uruguajský technik Gastón Ramírez. Kmeňový hráč južanského Southamptonu centroval na hranicu malého vápna, kde sa dokázal presadiť Nikica Jelavič. Chorvátsky útočník však z piatich metrov zakončoval len nad bránku Marka Schwarzera. Chýbalo necelého pol metra.
     
    45
    Andrew Robertson na ľavej strane šestnástky prerušil agilný pohyb Riyada Mahreza. Za podkopnutie alžírskeho záložníka obdržal žltú kartu.
     
    21
    Domáci boli v úvodnej dvadsaťminútovke rozhodne aktívnejším mužstvom, no práve Líšky mohli ísť do straty! Tom Huddlestone spred šestnástky geniálne vysúval na pravej strane šestnástky Ahmeda Elmohamadyho. Egyptský full-back si preberal ideálny oblúčik ponad domáci defenzívny blok. Z prvej sa snažil ešte vyšperkovať streleckú pozíciu pre Nikicu Jelaviča, no chorvátsky zakončovateľ v obrovskej tutovke zlyhal! Loptu z necelých desiatich metrov nezasiahol ideálne, ľahučký pokus osamoteného strelca pokryl Mark Schwarzer.
     
    14
    Tom Huddlestone prišiel neskoro do súboja s Estebanom Cambiassom. Po prebrúsení Argentínčanových členkov obdržal zaslúženú žltú kartu.

    Erik Farkaš

    Góly:

    Karty:   14. Huddlestone (HLL), 45. Robertson (HLL), 66. M. Dawson (HLL), 68. A. Bruce (HLL), 85. N´Doye (HLL)   71. Huddlestone (HLL)


    Leicester City: Schwarzer – De Laet, Morgan (C), Upson, Huth, Schlupp – Mahrez, M. James, Cambiasso, Vardy – Kramarič
    Náhradníci: Schmeichel – Drinkwater, A. King, T. Lawrence, Ulloa, Wasilewski, Nugent
    Manažér: Nigel Pearson (ENG)

    Hull City AFC: McGregor – A. Bruce, McShane, M. Dawson (C) – Elmohamady, G. Ramírez, Livermore, Huddlestone, Robertson – N´Doye, Jelavič
    Náhradníci: Harper – Figueroa, C. Davies, Meyler, A. Hernández, Aluko, Quinn
    Manažér: Steve Bruce (ENG)

    Rozhodca: Jon Moss – L. Betts, E. Smart – C. Pawson