Crystal Palace – QPR 3:1 (kon.) | Arsenal – West Ham 3:0 (kon.) | Leicester – Hull City 0:0 (kon.)
Sunderland – Aston Villa 0:4 (kon.) | West Bromwich – Stoke City 1:0 (kon.) | Burnley – Manchester City 1:0 (kon.)
koniec
Leicester City
0:0 (0:0)
Hull City AFC
Sobota 14.03.2015, 16:00 • King Power Stadium (Leicester) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Nepodarená sezóna Leicestru City zaznamenáva na ceste späť do Championship ďalší míľnik. Foxes dnes boli aktívnejším tímom, no v závere stretnutia im nepomohla ani dvadsaťminútová presilovka. Líšky získavajú len druhý bod z 21 možných. Na poslednej priečke zostávajú pri sedembodovej strate na Sunderland, ktorý vo vzájomnom súboji preskočila Aston Villa. Clarets sa zároveň doťahujú na pätnásty Hull, ktorý má v záchranárskom boji už len tri body k dobru. (01:46:36)

     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+1
    Domáci i na začiatku trojminútového nadstavenia márne dobýjajú svätyňu Allana McGregora. Tigre sa vzorovo bijú o remízový bod.
     
    89
    Striedajúci Abel Hernández sa po šikovne rozohratom voľnom kope dostal k zakončeniu, no Mark Schwarzer jeho prízemný pokus kryl.
     
    87
    David Nugent zahadzuje obrovskú príležitosť domáceho mužstva na tri body. Po výbornom Vardyho centri mieril len tesne mimo.
     
    85
    Žltú kartu dostáva N´Doye (Hull City AFC).
     
    84
    Striedanie v tíme Leicester City: z ihriska odchádza G. Ramírez, prichádza A. Hernández.
     
    82
    Riyad Mahrez mohol byť znovu hrdinom, keď sa po pravej strane pretiahol až k zakončeniu, no Schwarzera na bližšej žrdi neprestrelil.

     
    80
    Držanie lopty je desať minúť pred koncom hry vzácne vyrovnané. V streleckých pokusoch sú aktívnejší hostia.
     
    78
    Steve Bruce pripravil dvojité striedanie. Hraciu plochu opúšťa duo Nikica Jelavič a Andrew Robertson. Nahrádza ich írska dvojička Meyler a Quinn.
     
    77
    Ullou na ľavej strane šestnástky prestrčil loptu na Jamieho Vardyho, no anglický útočník sa už cez Brucea do šance nepretlačil.
     
    76
    Nigel Pearson pripravil druhé striedanie. Na trávniku sa obmenia dvaja bývalý hráči Manchestru United. De Laeta nahrádza podstatne ofenzívnejší Tom Lawrence.
     
    74
    Jeff Schlupp s ďalšou zaujímavou koncovkou z hranice šestnástky, no i tento raz jeho pokus neprešiel na Marka Schwarzera.
     
    72
    Foxes mohli okamžite streliť možno rozhodujúci gól dnešného poobedia. Voľný kop rozohral Matty James šikovne na hranicu šestnástky, odkiaľ sa húštinu tiel snažil prestreliť Jeff Schlupp. Ghanský full-back pálil prudko krížom cez šestnástku, no jeho bombu zastavila až posledná inštancia pred gólmanom McGregorom, ktorou bol Schluppov spoluhráč Leonardo Ulloa, ktorý možno vytiahol loptu z bránky! Po odraze sa už nepresadil ani Esteban Cambiasso, ktorý mieril len vysoko nad bránku hostí.
     
    71
    Čo viacej už Leicester City chce? Dvadsať minút pred koncom existenčného zápasu sa Líšky dostávajú k presilovke! Tom Huddlestone na pravej strane šestnástky podrazil nohy rozbehnutého Vardyho, Jon Moss ani na okamžik nezaváhal. Teraz alebo nikdy pre Líšky, ktoré nutne potrebujú zmazať sedembodovú stratu na záchranu.
     
    70
    S ohľadom na blížiaci sa program, Leicester potrebuje tri body podstatne viacej. Hull by dnes mohla stačiť i deľba bodov.
     
    69
    Prudký center z následnej štandardky boxoval do bezpečia Allan McGregor. Leicester sa nadychuje k potrebnému náporu.
     
    68
    Na King Power Stadium sa nám začína poriadne iskriť. Alex Bruce škaredo zašiel do Mahreza, domáci sa dožadovali stopérovho vylúčenia. Moss napokon tasí len žltú kartu.
     
    66
    Aj tretí kartový trest putuje do tábora hostí. Adresátom žltého napomínania je kapitán Hull City – Michael Dawson, ktorý na pravej strane podrazil Vardyho.
     
    65
    Argentínsky útoční dostáva zhruba polhodinku hry na to, aby prípadne rozhodol túto šesťbodovú konfrontáciu.
     
    64
    Na gól už ale čaká poriadne dlho. Leicester teraz potrebuje jeho zásah viacej, než kedykoľvek predtým.
     
    62
    Nigel Pearson obmieňa svojich hrotových útočníkov. Namiesto Andreja Kramariča sa do hry dostane Leonardo Ulloa, ktorému to nesmierne sypalo v úvode ročníka.
     
    62
    Nikica Jelavič sa síce herne trápi, no ako jediný sa dostáva k zaujímavým príležitostiam na otvorenie skóre zápasu. Rohový kop z ľavej strany tentokrát rozohrával uruguajský technik Gastón Ramírez. Kmeňový hráč južanského Southamptonu centroval na hranicu malého vápna, kde sa dokázal presadiť Nikica Jelavič. Chorvátsky útočník však z piatich metrov zakončoval len nad bránku Marka Schwarzera. Chýbalo necelého pol metra.
     
    61
    Po hodine hry tak pokračujeme s chudým počtom gólových príležitostí, nehovoriac o dvoch nulách, ktoré svietia na ukazovateli skóre.
     
    60
    Rovnako to cítili i domáci priaznivci, no Robert Huth sa napriek svojim centimetrom vo vzduchu nepresadil.

     
    59
    McShane teraz trochu zbytočne zakopáva loptu až na rohový kop, Leicester dostáva zaujímavú príležitosť k otvoreniu skóre.
     
    58
    Mahrez taktiež neuspel na ľavej strane, keď mu nevyšla narážačka s Jeffom Schluppom. Od bránky bude rozohrávať McGregor.
     
    57
    Na opačnej strane sme mohli sledovať len veľmi nepresný center Andyho Robertsona, ktorý na hrote márne hľadal N´Doyeho.
     
    56
    Andrej Kramarič šikovne žongloval pred šestnástku Tigers, až ho zboku nekompromisne odstavil Alex Bruce, ktorý hral navyše čisto.
     
    55
    Matty James v súboji lakťom zasiahol Huddlestonea, Jon Moss to tentokrát ešte ponechá bez kartového trestu.
     
    54
    Foxes sa až teraz definitívne ubránili. Desať minút po zmene strán pokračujeme za bezgólového rezultátu.
     
    53
    Matthew Upson odvracia na ďalší rohový kop, Tigre teraz tlačia s cieľom streliť úvodný gól dnešného stretnutia.
     
    52
    K životu sa znovu preberajú hostia, ktorí dostávajú k dispozícii rohový kop z ľavej strany, ktorý rozohrá Tom Huddlestone.
     
    51
    Na druhej strane kontroval jeden z najaktívnejších Tigrov Ahmed Elmohamady. Egypťanov center ale znovu pokryl Upson.
     
    50
    Domáci zatiaľ v druhej časti preukazujú ďaleko väčšie odhodlanie po troch bodoch. Pearsonov polčasový príhovor musel byť inšpiratívny.
     
    48
    Leicester poriadne podkúril v šestnástke hostí, no ani na dvakrát nedokázal prepáliť defenzívny blok obetavých Tigrov.
     
    47
    Domáci sa okamžite tlačili dopredu, no Ritchie De Laet si na pravej strane pomáhal postrčením Paula McShanea.
     
    46
    Na King Power Stadium začína druhé dejstvo, na ktoré obe mužstvá vybehli v nezmenených jedenástkach.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Úvodné dejstvo na King Power Stadium prinieslo očakávanú neľútostnú bitku o záchranu. Boj dominoval celému úvodnému dejstvo s výnimkou nápaditej akcie Toma Huddlestonea a Ahmeda Elmohamadyho, ktorú k úspešnému konci nepriviedol len nemotorný Nikica Jelavič. Domáci zaujali predovšetkým nadýchaným oblúčikom Andreja Kramariča, ktorý takmer pristál v ľavej šibenici gólmana McGregora. Viacej šancí sme už v prvej časti nevideli, bezgólová remíza neprekvapuje.

     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Andrew Robertson na ľavej strane šestnástky prerušil agilný pohyb Riyada Mahreza. Za podkopnutie alžírskeho záložníka obdržal žltú kartu.
     
    43
    Dame N´Doye to zaujívamo skúšal zo strednej vzdialenosti, no ani vo forme hrajúci Senegalčan nenašiel priestor troch žrdí.
     
    42
    Elmohamady na jeho konci prišiel s prudkým centrom do šestnástky, ktorý odvracal Upson. Huddlestone z druhej vlny pálil vysoko nad.
     
    41
    Po dlhšom čase skrotili loptu i hostia, ktorí sa teraz snažia o postupnú rozohrávku z vlastnej polovice ihriska.
     
    40
    Lopta letela len nad nemeckého obrancu. K zakončeniu sa definitívne dostal až Huthov kolega Upson, ktorý ale mieril priamo do stredu bránky.
     
    39
    Wes Morgan na ofenzívnom výlete natiahol k ďalekonosnej strele, z ktorej pramenil rohový kop pre Leicester. Jamesov center však Huth v súboji nezakončil na bránku.
     
    38
    Vardy to teraz na ľavej strane prehnal s kľučkami, v ktorých sa napokon zamotal. O loptu ho pripravil Gastón Ramírez.
     
    37
    Kramarič sa zo vzdialenosti nejakých dvadsiatich metrov pokúsil zamestnať McGregora, no Chorvátovi sa strela maximálne nepodarila.
     
    35
    Dame N´Doye sa na druhej strany snažil chrbtom k bráne pracovať pre Jelaviča, no Wes Morgan nenechal senegalskému útočníkovi minimum priestoru.
     
    34
    Mahrezov krútený center z pravej strany prepadol cez Kramariča takmer až do siete. Loptu od pravej žrde delil asi meter.
     
    33
    Mahrez sa včasným návratom vysporiadal v šestnástke s Robertsonom, ktorého nepustil k centru na jednu z ofenzívnych veží Tigers.
     
    32
    Zápas sa v ostatných minútkach opäť spomalil. Tempo zápasu kolíše od úvodného výkopu. Obom mužstvám ide o veľa.
     
    31
    Práve Chorvátsky útočník sa teraz snažil sklepnúť loptu pre N´Doyeho, no pred Jelavičom úradoval skúsený stopér Upson.
     
    30
    Polhodinka hry je už za nami. Jej lajtmotívom zostane obrovská príležitosť hostí, ktorú zakopal Nikica Jelavič.
     
    29
    Leicester sa na okamih ocitol v rýchlom protiútoku s presilou hráčov, no Mahrezovi nevyšla kolmica na rozbehnutého Vardyho.
     
    28
    Jeff Schlupp sa v spolupráci s Kramaričom snažil dostať loptu na Vardyho, no krížnu prihrávku pokryl vracajúci sa Michael Dawson.
     
    27
    Ďalší bývalý hráč The Blues – Mark Schwarzer – neustál tvrdý súboj s N´Doyem, ktorý ho však atakoval za hranicou nedovoleného zákroku. Gólová dorážka Jelaviča platiť nemôže.
     
    26
    Huddlestoneov center z ľavej strany ale vo vzduchu dokázal odvrátiť bývalý stopér londýnskej Chelsea – Robert Huth.
     
    25
    Nerozhodný výsledok zostáva v platnosti i na začiatku druhej polovice úvodného dejstva. Hull to bude môcť zmeniť po rohovom kope.
     
    24
    Lecester je síce opticky lepší, no Tigre sa ďaleko častejšie dostávajú do streleckých pozícii. Remíza je zatiaľ zaslúženým rezultátom.
     
    23
    Steve Bruce si skryl tvár do dlaní. Hostia sa po jasnej tutovke mohli a mali ujať vedenia. Pokračujeme ale bez gólov.
     
    21
    Domáci boli v úvodnej dvadsaťminútovke rozhodne aktívnejším mužstvom, no práve Líšky mohli ísť do straty! Tom Huddlestone spred šestnástky geniálne vysúval na pravej strane šestnástky Ahmeda Elmohamadyho. Egyptský full-back si preberal ideálny oblúčik ponad domáci defenzívny blok. Z prvej sa snažil ešte vyšperkovať streleckú pozíciu pre Nikicu Jelaviča, no chorvátsky zakončovateľ v obrovskej tutovke zlyhal! Loptu z necelých desiatich metrov nezasiahol ideálne, ľahučký pokus osamoteného strelca pokryl Mark Schwarzer.
     
    20
    Po Vardyho šikovnej prihrávke do strany sa k príležitosti dostával Andrej Kramarič, no Ahmed Elmohamady včas zavrel priestor.
     
    19
    Vardy na pravej strane v peknej kombinácii s Mahrezom, z ktorej rezultoval len nepresný center prvého menovaného na Brucea.

     
    17
    Jamie Vardy s pressingom až u gólmana Allana McGregora, ktorý ale chybu pod tlakom nespravil. Pokračujeme bez väčších príležitostí.
     
    16
    Leicester sa snaží kontrolovať tempo stretnutia, no často sa uchyľuje k príliš neproduktívnym prihrávkam dozadu a do strán.
     
    14
    Tom Huddlestone prišiel neskoro do súboja s Estebanom Cambiassom. Po prebrúsení Argentínčanových členkov obdržal zaslúženú žltú kartu.
     
    14
    Po prvýkrát si do šance nabiehal obávaný Dame N´Doye, pred ktorým včas zachraňoval domáci kapitán Wes Morgan.
     
    13
    Hull City teraz väčšmi čaká na prípadné chyby v rozohrávke a z nich plynúce príležitosti na rýchle protiútoky.
     
    12
    O niečo iniciatívnejšie je v tejto fáze stretnutia domáce mužstvo. Vpred tentokrát zostal i stopér Wes Morgan, ktorý ale nedokázal predĺžiť loptu na Kramariča.
     
    11
    Úvodná desaťminútovka priniesla priamočiaru hru z oboch strán. Najnebezpečnejším momentom zostáva Kramaričov technický oblúčik.
     
    10
    Nikica Jelavič sa v domácej šestnástke snažil akrobaticky zakončiť Elmohamadyho center z pravej strany, no loptu nezasiahol ideálne.
     
    9
    Ak sa chorvátsky útočník snažil zakončovať a nejednalo sa len o nepodarený center, treba tejto myšlienke jednoznačne zatlieskať.
     
    8
    Andej Kramarič to skúšal z ľavej strany šestnástky veľmi šikovne, no jeho oblúčik letel asi pol metra ponad hornú konštrukciu McGregorovej bránky.
     
    7
    Jamesov center z následného voľného kopu mal už ďaleko lepšie parametre, no v šestnástke ho dokázal pokryť Michael Dawson.
     
    6
    Z pravej strany ho rozohrával odchovanec Manchestru United Matty James, no jeho prikrátky center poľahky zobral Livermore.
     
    5
    Jamie Vardy na pravej strane poriadne vyvetral McShanea, na ktorom vybojoval úvodný rohový kop pre domáce Líšky.
     
    4
    Ramírezov strieľaný pokus z priameho kopu sa snažil do siete upratať Nikica Jelavič, ale jeho nepodarený teč bude rezultovať len v odkop od Schwarzerovej svätyne.
     
    3
    Elmohamadyho center napokon pristál až za bránkovou čiarou. Na druhej strane zaútočili i domáci, no Mahrezov pas od pravej čiary skončil len u McGregora.
     
    2
    Ahmed Elmohamady sa ako prvý presadzoval po pravej strane, no Jeff Schlupp ho stačil dostihnúť a odvrátiť loptu len na vhadzovanie.
     
    1
    Domáci v modrej sade dresov obstarali úvodný výkop šesťbodového súboja o záchranu. Hull v tigrovanej kombináci v prvej časti zľava-doprava.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.

     
    Vitajte na King Power Stadium, kde sa môžeme tešiť na neľútostný šesťbodový zápas o holé prežitie medzi Líškami a Tigrami.

    Tabuľkové postavenie:

    20. Leicester: 4 – 6 – 17; skóre 24:44; body 18
    15. Hull City: 8 – 9 – 13; skóre 26:37; body 27

    Forma:

    Leicester: P – P – P – P – R – P
    Hull City: P – R – V – V – P – R

    Teraz alebo nikdy! Leicester dostáva možno poslednú šancu, kedy môže naštartovať svoj strhujúci finiš s cieľom konečnej záchrany medzi anglickou smotánkou. Líšky po tomto zápase čaká trio z hornej polovice ligovej tabuľky a rozbehnutý West Bromwich Albion. City nenachádza tento možno existenčný duel v práve najideálnejšom rozpoložení. Leicester sa síce spravidla prezentuje živým a atraktívnym futbalom, no body to zverencom Nigela Pearsona zatiaľ neprináša.
    Foxes z posledných šiestich ligových zápasov vydolovali jediný bod za remízu na Evertone. V Goodison Paru síce ešte dve minúty pred koncom viedli, no Matthew Upson vlastencom upravil skóre na konečných 2:2. Vykúpením sa nezdá byť ani návrat na King Power Stadium, kde sú Líšky taktiež najhorším mužstvom súťaže. Z posledných ôsmich domácich zápasov prehrali hneď šesť. Všetko to dospelo až k sedembodovej strate na záchranu, čo v tejto fáze sezóny nie je nezanedbateľným mankom.

    V podstatne lepšej nálade sem prichádzajú Tigre z Hullu. Steve Bruce konečne našiel posilu, ktorá pozdvihla záchranárske nádeje klubu z mesta rugby. Dame N´Doye sa zatiaľ zdá byť znamenitou posilou, ktorá by mohla byť jazýčkom na váhach záchranárskeho zápolenia. Senegalsý bombardér sa v piatich ligových zápasoch presadil trikrát, pričom City s ním v základnej zostave ešte ani raz neprehrali. Súboj letných akvizícii z hrotu útokov by teda mohol patriť Tigrom.
    Andrej Kramarič, ktorý ako vyhlásený kanonier prichádzal do Leicestu z chorvátskej Rijeky, sa na King Power Stadium zatiaľ len hľadá. Práve Dame N´Doye stál za výbornou fazónou Tigers, ktorí v posledných piatich ligových zápasoch prehrali len raz (Stoke City 0:1). Nutné je ale dodať, že City získava väčšinu bodov v domácom prostredí KC Stadium. Pri jedinej porážke v priebehu spomínanej série sa im na Britannia Stadium nepodarilo ani raz vystreliť na bránku Hrnčiarov!.
    Z posledných piatich výletov za súpermi sa Tigre vrátili len s jedným bodom!

    Absencie:

    Domácim Líškam sa dnes do bránky vracia gólmanska jednotka a syn slávneho brankára Petra Schmeichela – Kasper.
    Ešte naposledy bude Leicestru chýbať zranený Dean Hammond. Anthony Knockaert sa Pearsonovi ospravedlnil z rodinných dôvodov.

    Stevea Brucea trápia zranenia pätice jeho zverencov a to predovšetkým dlhodobých maródov Bradyho a Snodgrassa.
    Rekonvalescenti James Chester, Mohamed Diamé i Liam Rosenior by sa mali spoločne vrátiť do hry budúci týždeň.

    Môj tip: 1:0
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.

    Erik Farkaš

    Góly:

    Karty:   14. Huddlestone (HLL), 45. Robertson (HLL), 66. M. Dawson (HLL), 68. A. Bruce (HLL), 85. N´Doye (HLL)   71. Huddlestone (HLL)


    Leicester City: Schwarzer – De Laet, Morgan (C), Upson, Huth, Schlupp – Mahrez, M. James, Cambiasso, Vardy – Kramarič
    Náhradníci: Schmeichel – Drinkwater, A. King, T. Lawrence, Ulloa, Wasilewski, Nugent
    Manažér: Nigel Pearson (ENG)

    Hull City AFC: McGregor – A. Bruce, McShane, M. Dawson (C) – Elmohamady, G. Ramírez, Livermore, Huddlestone, Robertson – N´Doye, Jelavič
    Náhradníci: Harper – Figueroa, C. Davies, Meyler, A. Hernández, Aluko, Quinn
    Manažér: Steve Bruce (ENG)

    Rozhodca: Jon Moss – L. Betts, E. Smart – C. Pawson