Barcelona – Rayo Vallecano 6:1 (kon.) | Sociedad – Espanyol 1:0 (kon.) | Villarreal – Vigo 4:1 (kon.)
Atlético Madrid – Valencia 1:1 (kon.)
koniec
FC Barcelona
6:1 (1:0)
Rayo Vallecano
Nedeľa 08.03.2015, 12:00 • Camp Nou (Barcelona) • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
    L. SUÁREZ - 6:1
     
    90+1
    Barcelona dala gól!
    Nesmierne aktívny LUIS SUÁREZ bol za svoju aktivitu predsa len odmenený druhým gólom v siete roztrhaného Vallecana. Pedro na ľavej strane zamotal Quiniho, aby následne prihrával na hranicu šestnástky, kde operoval Xavi. Domáci kapitán posunul Messimu, ktorý si počkal na Suárezov pohyb. Uruguajčanovi následne nasolil loptu priamo do behu. Suárez si kľučkou urobil Álvareza a do odkrytej bránky zasunul loptu, čím na začiatku trojminútového nadstavenia upravil skóre na 6:1!
     
    90
    Adriano si na ľavej strane pomáhal nadmerným používaním rúk a po stiahnutí unikajúceho Aquina si taktiež zblízka obzrel žltý kartónik.
     
    87
    Barcelona pohrdla ďalším únikom dvoch na jedného. Vallecano sa nenaučilo brániť počas celého stretnutia. Celý duel im po nezdarne zaklapnutej ofsajdovej pasci lietal za chrbát jeden útok za druhým. Do ďalšieho sa naštartoval nesmierne aktívny Luis Suárez, ktorý pred šestnástkou prihrával doprava na úplne osamoteného Lionela Messiho. Ďalší Juhoameričan ale dostal pridlhú prihrávku a napriek tomu, že protiútok dokázal zakončiť, z uhlu mieril len do bočnej siete.
     
    84
    Javier Aquino stiahol za dres k zemi Lionela Messiho a taktiež sa nevyhol kartového trestu od Jesúsa Gila Manzana.
     
    84
    Barcelona mohla tri minúty po inkasovanom góle kontrovať na druhej strane. Po šikovnej kombinácii v strede poľa sa do úniku dostala dvojica Ivan Rakitič a Luis Suárez. Loptu ťahal chorvátsky špílmacher, ktorý pred šestnástkou povedľa Amayu prihrával do čistej šance pre Suáreza. Uruguajský útočník zakončoval krásnym vonkajškom k pravej žrdi, no gólmana Álvareza tentokrát neprestrelil. Argentínska jednotka hostí pohotovo vyráža do strany.
     
    82
    Na hracej ploche už máme i obrovitého Manucha, ktorý sa mihol i na Old Trafford ako hráč Manchestru United. Angolský útočník nahrádza Baptistaa.
    BUENO - 5:1
     
    81
    Rayo Vallecano dalo gól!
    ALBERTO BUENO potvrdzuje strelecký apetít a po štyroch gólov z minulého stretnutia sa presadzuje i dnes. Bueno si vybral stranu po Bravovej ľavej ruke. Čilský gólman síce smer vystihol, no na dokonale umiestnený pokus si nesiahol. Vallecano zaznamenáva čestný úspech, 5:1.
     
    80
    Jesús Gil Manzano rovná počet hráčov na oboch stranách, Dani Alves sa predčasne porúča pod sprchy! Vallecano sa po prvýkrát od Titovho vylúčenia na dlhšie dostalo na polovicu Barcelony. Aquino z pravej strany šikovne prehodil loptu do voľného priestoru, ktorý neuzavrel Matieu a Dani Alves musel pri Buenovom nájazde zatiahnuť ručnú. Vallecano bude môcť streliť aspoň čestný gól!
     
    70
    Dvadsať minút pred koncom úvodného duelu nedeľňajšieho programu opúšťa trávnik kmeňový hráč portských Drakov – Licá. Nahrádza ho Javier Aquino. Jordiho Albu zároveň nahrádza Adriano.
    MESSI - 5:0
     
    68
    Barcelona dala gól!
    LIONEL MESSI dokončuje svoj hattrick za dvanásť minút, deštrukcia Vallecana pokračuje! Domáci predviedli azda najkrajšiu akciu dnešného zápasu. Po rýchlej výmene lôpt sa guľaté čudo dostalo na ľavú stranu. Tam pracovala dvojica Luis Suárez a Pedro Rodríguez. Bol to práve druhý menovaný, ktorý prudko centroval na hranicu trinástich metrov od hosťujúcej bránky. Messi si loptu previedol pomedzi stopérov Vallecana, vykúpal i gólmana Álvareza a následne zasunul loptu do prázdnej bránky. Exkluzívna práca, exkluzívneho hráča. 5:0!
     
    65
    Práve nedôrazného Jozabeda na hracej ploche nahrádza Quini. Namiesto Iniestu zas na druhej strane naskočí do hry Rafinha.
    MESSI - 4:0
     
    63
    Barcelona dala gól!
    Po Albovom centri z ľavej strany sa LIONEL MESSI ešte hlavou nepresadil, keď ho dokázal predskočiť stopér Antonio Amaya. Španielsky stredný obranca ale odvracal loptu len na kopačku Luisa Suáreza, ktorý si krásne urobil Jozabeda, aby následne krížom pálil k ľavej žrdi. Cristian Álvarez ešte stačil jeho prudký pokus vyraziť aspoň pred seba, no len do priestoru, kde číhal argentínsky fenomén. Messi sa už z jasnej pozície nemýlil a poľahky zvýšil už na 4:0.
     
    60
    Po hodine hry tu máme úvodné striedanie dnešného obedu. Namiesto Javiera Mascherana sa na pľac dostáva ofenzívnejšie ladený Ivan Rakitič.
     
    56
    Kapitán hosťujúceho mužstva Roberto Trashorras bral verdikt hlavného rozhodcu len s veľkou nevôľou a za vehementné protesty inkasuje žltú kartu. Štvorgólového strelca z posledného stretnutia Alberta Buena okamžite po rozohrávke skolil Jordi Alba a ani on sa nevyhol kartovému trestu.
    MESSI - 3:0
     
    56
    Barcelona dala gól!
    LIONEL MESSI znovu zlyhal na bielom bode! Jesús Gil Manzano mu ale ponúkol príležitosť na reparát, keďže podľa názoru postranného rozhodcu gólman Álvarez predčasne opustil bránkovú čiaru a zmenšil tak Messiho strelecký uhol. Hlavný arbiter nechal napriek hosťujúcim protestom penaltu opakovať a Messi sa už po druhýkrát nemýlil. Namiesto pravej si tentokrát vybral ľavú stranu a loptu už predovšetkým ďaleko precíznejšie umiestnil k žrdi. Domáci už vedú o tri góly, navyše budú dohrávať v presilovke, barcelonsky návrat do čela tabuľky sa zdá byť realitou!
     
    54
    Barcelona teraz môže definitívne rozhodnúť dnešné stretnutie! Po Xaviho uličke sa do šance dostal Andrés Iniesta, ktorý najskôr obišiel Amayu, aby však následne neprestrelil Álvareza, ktorý dokázal vyraziť loptu aspoň pred seba. Ba potom odpratal na rohový kop, po ktorom sa k zakončeniu dostával Luis Suárez. Uruguajský kanibal bol vo vnútri šestnástky stiahnutý na trávnik Titom, ktorý následne videl druhú žltú kartu v zápase a musel sa tak porúčať predčasne do šatní. Barca bude navyše zahrávať pokutový kop!
    PIQUÉ - 2:0
     
    49
    Barcelona dala gól!
    Abdoulaye Ba následne odvracal prudký center z pravej strany iba na rohový kop a už zrejme oľutoval, že loptu nepúšťal pre Álvareza. Rohový kop z pravej strany rozohrala Barca nakrátko. Po centri do šestnástky zakončoval na bližšej žrdi Dani Alves, ktorého oblúčik preletel hráčske pole a loptu nezastavil ani hosťujúci brankár. Guľatý nezmysel zastavil až o pravú žrď Argentínčanovej svätyne. Lopta sa následne odrazila prese na kopačku GERARDA PIQUÉHO, ktorý sa už zblízka v skrumáži nemýlil. Blaugranas zdvojnásobujú svoje vedenie!
     
    32
    To isté ale na druhej strane platilo aj o brankárovi Cristianovi Álvarezovi. Barcelonske mužstvo sa vydalo na ďalší rýchly protiútok. Lionel Messi najskôr nedokázal prestrčiť loptu na Pedra, no Argentínčanova prihrávka sa odrazila k Luisovi Suárezovu. Uruguajský pištoľník si následne krásne počkal na Messiho pohyb, aby mu loptu ponad hosťujúcu štvoricu prehodil do jasnej šance. Druhý najlepší futbalista sveta za minulý rok okamžite z prvej prehadzoval vybiehajúceho Álvareza. Nadýchaný lobík zo siedmich metrov skončil našťastie pre Vallecano na bočnej sieti opustenej svätyne.
     
    30
    Rayo Vallecano konečne dokázalo poriadne prevetrať gólmana Claudia Brava, ktorý ale plachtil vzduchom márne. Priamy kop z niečo vyše dvadsiatich metrov rozohrával hosťujúci kapitán Roberto Trashorras. Zástupca Cobeňa, ktorý i dnes zostal len na lavičke náhradníkov, krásne krútil loptu ponad múr k pravej žrdi. Guľaté čudo sa rotoval do pravej šibenice, ktorú len o decimetre minulo. Bravo mal teraz i kúsok šťastia.
     
    29
    Javier Mascherano prišiel príliš neskoro s blokom Buenovej strely. Po nepeknom šlapáku tu bude priamy kop pre Vallecano a žltá karta pre argentínsky defenzívny štít.
     
    27
    Jordi Alba si na ľavej strane narazil loptu s Luisom Suárezom, no španielskeho obrancu následne na hranici veľkého vápna poslal na zem Tito. Hosťujúci bek sa nevyhol kartovému trestu.
     
    21
    Xavi Hernández pokračuje v rozdávaní exkluzívnych pasov. Jedným takým poslal domáci kapitán do šance Pedra Rodrígueza, ktorý znovu využil katastrofálnu hru defenzívnej štvorice Raya Vallecana. Pedro poľahky unikol defenzívnemu valu hostí a mohol tak postupovať sám na gólmana Álvareza, no v kľúčovom okamžiku na hranici šestnástky akoby zaváhal, čo stačilo Tito na jeho rozhodenie. Pedro už v miernom páde lopty prepasíroval povedľa argentínskeho gólmana Vallecana, ktorý guľatý nezmysel zastavil ľavou nohou. Defenzíva hostí musí byť za doterajší stav len rada.
     
    9
    Luis Suárez zostáva najväčšou domácou hrozbou a Katalánci už mohli ísť do dvojgólového vedenia! Po krásnej uličke od kapitána Xaviho sa uruguajský zakončovateľ dostal na ľavej strane k úniku. Cristian Álvarez vybehol mimo šestnástku, no loptu sklzom nedokázal zasiahnuť. Suárez sa následne nepokúsil o náročnú koncovku z veľkej vzdialenosti, namiesto toho prihrával na os ihriska, kde nabiehal Pedro. Ešte pred ním ale v poslednej chvíli zasahoval stopér Abdoulaye Ba, ktorý odkopol loptu do bezpečia.
    L. SUÁREZ - 1:0
     
    5
    Barcelona dala gól!
    Presne so začiatkom piatej minúty zápasu prichádza otvárací gól v podaní dnešného favorita. LUIS SUÁREZ vynikajúco operoval na hrane ofsajdu, kde sa krásne odpútal od hosťujúceho defenzívneho bloku. Po Albovej prihrávke mu v správnom okamžiku adresoval kolmicu medzi obrancov Xavi Hernández. Uruguajský pištoľník sa dokázal odpútať od defenzívneho valu Vallecana a vonkajškom z ľavej strany povedľa Cristiana Álvareza upratal loptu k bližšej žrdi. Argentínsky gólman bez šance, Blaugranas strieľajú dôležitý rýchly gól.

    Erik Farkaš

    Góly: 5. L. Suárez, 49. Piqué, 56. Messi (pen.), 63. Messi, 68. Messi, 90+1. L. Suárez – 81. Bueno (pen.)

    Karty:   29. Mascherano (BAR), 56. Alba (BAR), 90. Adriano (BAR) – 27. Tito (VLL), 56. Trashorras (VLL), 84. Aquino (VLL)   54. Tito (VLL)   80. D. Alves (BAR)


    FC Barcelona: Bravo – D. Alves, Piqué, Mathieu, Alba – Xavi (C), Mascherano, Iniesta – Messi, L. Suárez, Pedro
    Náhradníci: ter Stegen – Rakitič, Rafinha, Bartra, S. Roberto, Adriano, Munir
    Manažér: Luis Enrique (ESP)

    Rayo Vallecano: C. Álvarez – Tito, Amaya, A. Ba, E. Insúa – Trashorras (C), Jozabed – Licá, Bueno, Kakuta – Baptistão
    Náhradníci: Cobeňo – N. Martínez, Manucho, Aquino, Quini, Pozuelo, Á. Moreno
    Manažér: Paco Jémez (ESP)

    Rozhodca: Jesús Gil Manzano – R. Díaz, J. Fernández – M. García