Barcelona – Rayo Vallecano 6:1 (kon.) | Sociedad – Espanyol 1:0 (kon.) | Villarreal – Vigo 4:1 (kon.)
Atlético Madrid – Valencia 1:1 (kon.)
koniec
FC Barcelona
6:1 (1:0)
Rayo Vallecano
Nedeľa 08.03.2015, 12:00 • Camp Nou (Barcelona) • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Barcelona sa po prvýkrát od konca októbra minulého roka vracia späť na čelo španielskej Primera División. Vďaka dnešnému výprasku na úkor Vallecana si zásadne polepšila i čo sa týka skóre. Katalánske mužstvo má teraz na čele tesný jednobodový náskok. Vallecano dnes pre Blaugranas nebolo náročným súperom. Rayo sa síce snažilo o odvážnu hru, no defenzívu madridského celku sa nedá označiť inak, než za naivnú. Vallecano zostáva po nakladačke jedenáste, no v ďalšom zápase dnešného programu ho môže predskočiť Real Sociedad.

    Onlajny.eu nebudú chýbať ani pri tomto stretnutí a ani vy si ho nenechajte ujsť! (13:56:44)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Luis Suárez sa dostal i k príležitosti na skompletizovanie hattricku, no z uhlu už Álvareza po tretíkrát v zápase neprestrelil.
    L. SUÁREZ - 6:1
     
    90+1
    Barcelona dala gól!
    Nesmierne aktívny LUIS SUÁREZ bol za svoju aktivitu predsa len odmenený druhým gólom v siete roztrhaného Vallecana. Pedro na ľavej strane zamotal Quiniho, aby následne prihrával na hranicu šestnástky, kde operoval Xavi. Domáci kapitán posunul Messimu, ktorý si počkal na Suárezov pohyb. Uruguajčanovi následne nasolil loptu priamo do behu. Suárez si kľučkou urobil Álvareza a do odkrytej bránky zasunul loptu, čím na začiatku trojminútového nadstavenia upravil skóre na 6:1!
     
    90
    Adriano si na ľavej strane pomáhal nadmerným používaním rúk a po stiahnutí unikajúceho Aquina si taktiež zblízka obzrel žltý kartónik.
     
    87
    Barcelona pohrdla ďalším únikom dvoch na jedného. Vallecano sa nenaučilo brániť počas celého stretnutia. Celý duel im po nezdarne zaklapnutej ofsajdovej pasci lietal za chrbát jeden útok za druhým. Do ďalšieho sa naštartoval nesmierne aktívny Luis Suárez, ktorý pred šestnástkou prihrával doprava na úplne osamoteného Lionela Messiho. Ďalší Juhoameričan ale dostal pridlhú prihrávku a napriek tomu, že protiútok dokázal zakončiť, z uhlu mieril len do bočnej siete.
     
    84
    Javier Aquino stiahol za dres k zemi Lionela Messiho a taktiež sa nevyhol kartového trestu od Jesúsa Gila Manzana.
     
    84
    Barcelona mohla tri minúty po inkasovanom góle kontrovať na druhej strane. Po šikovnej kombinácii v strede poľa sa do úniku dostala dvojica Ivan Rakitič a Luis Suárez. Loptu ťahal chorvátsky špílmacher, ktorý pred šestnástkou povedľa Amayu prihrával do čistej šance pre Suáreza. Uruguajský útočník zakončoval krásnym vonkajškom k pravej žrdi, no gólmana Álvareza tentokrát neprestrelil. Argentínska jednotka hostí pohotovo vyráža do strany.
     
    82
    Na hracej ploche už máme i obrovitého Manucha, ktorý sa mihol i na Old Trafford ako hráč Manchestru United. Angolský útočník nahrádza Baptistaa.
    BUENO - 5:1
     
    81
    Rayo Vallecano dalo gól!
    ALBERTO BUENO potvrdzuje strelecký apetít a po štyroch gólov z minulého stretnutia sa presadzuje i dnes. Bueno si vybral stranu po Bravovej ľavej ruke. Čilský gólman síce smer vystihol, no na dokonale umiestnený pokus si nesiahol. Vallecano zaznamenáva čestný úspech, 5:1.
     
    80
    Jesús Gil Manzano rovná počet hráčov na oboch stranách, Dani Alves sa predčasne porúča pod sprchy! Vallecano sa po prvýkrát od Titovho vylúčenia na dlhšie dostalo na polovicu Barcelony. Aquino z pravej strany šikovne prehodil loptu do voľného priestoru, ktorý neuzavrel Matieu a Dani Alves musel pri Buenovom nájazde zatiahnuť ručnú. Vallecano bude môcť streliť aspoň čestný gól!
     
    78
    Vallecano sa s loptou momentálne nedokáže dostať ani na súperovu polovicu. Darí sa to až Insúovi, ktorého na polovici fauloval Xavi.
     
    77
    Práve hosťujúci brankár Álvarez teraz hlási problém s ľavým chodidlom. Klubový lekár mu masíruje lýtko, Argentínčan zrejme bude pokračovať.
     
    76
    Strela smerovala priamo do stredu bránky, Cristian Álvarez poľahky kryl. Do konca ešte štvrťhodina zápasu.
     
    75
    Nedávno prichádzajúci Adriano sa na ľavej strane šestnástky dostal zaujímavej koncovke, no loptu povedľa Álvareza neprepálil.
     
    74
    Zaplatené možno nedostane ani Jérémy Mathieu, ktorý okrem pár rozohrávok taktiež nemal mnoho práce.

    Erik Farkaš

    Góly: 5. L. Suárez, 49. Piqué, 56. Messi (pen.), 63. Messi, 68. Messi, 90+1. L. Suárez – 81. Bueno (pen.)

    Karty:   29. Mascherano (BAR), 56. Alba (BAR), 90. Adriano (BAR) – 27. Tito (VLL), 56. Trashorras (VLL), 84. Aquino (VLL)   54. Tito (VLL)   80. D. Alves (BAR)


    FC Barcelona: Bravo – D. Alves, Piqué, Mathieu, Alba – Xavi (C), Mascherano, Iniesta – Messi, L. Suárez, Pedro
    Náhradníci: ter Stegen – Rakitič, Rafinha, Bartra, S. Roberto, Adriano, Munir
    Manažér: Luis Enrique (ESP)

    Rayo Vallecano: C. Álvarez – Tito, Amaya, A. Ba, E. Insúa – Trashorras (C), Jozabed – Licá, Bueno, Kakuta – Baptistão
    Náhradníci: Cobeňo – N. Martínez, Manucho, Aquino, Quini, Pozuelo, Á. Moreno
    Manažér: Paco Jémez (ESP)

    Rozhodca: Jesús Gil Manzano – R. Díaz, J. Fernández – M. García