Barcelona – Rayo Vallecano 6:1 (kon.) | Sociedad – Espanyol 1:0 (kon.) | Villarreal – Vigo 4:1 (kon.)
Atlético Madrid – Valencia 1:1 (kon.)
koniec
FC Barcelona
6:1 (1:0)
Rayo Vallecano
Nedeľa 08.03.2015, 12:00 • Camp Nou (Barcelona) • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 12:00.
     
    Nedeľňajší obedík nám tento víkend spríjemní pokračovanie katalánskej stíhacej jazdy v Primera División. Vitajte na Camp Nou.

    Tabuľkové postavenie:

    2. Barcelona: 19 – 2 – 4; skóre 70:15; body 59
    11. Vallecano: 9 – 2 – 14; skóre 28:43; body 29

    Forma:

    Barcelona: V – V – P – V – V – V
    Vallecano: P – P – P – V – P – V

    Barcelona sa od jedenásteho kola nepretržite snaží zmazať manko na madridský Real. Celé toto obdobie strávili Katalánci na druhej priečke ligovej tabuľky. Momentálne na kráľovský klub strácajú dva body. Ako ich len musí mrzieť domáca porážka od Málagy (0:1).
    Jedná sa však o jediné stretnutie z posledných pätnástich, v ktorom Barca nezvíťazila. Forma Enriqueho zverencov sa zdá byť pred blížiacim sa finišom ligovej sezóny na fantastickej úrovni. Blaugranas pokračujú v zápolení na troch frontoch (Copa del Rey: finále proti Bilbau; LM: výborne rozohraté osemfinále s Manchestrom City).

    Vallecano je i tento rok na dobre ceste k tomu, aby uhájilo pokojný stred ligovej tabuľky. Rayo sa prezentuje atraktívnym herným pojatím, pričom body zbiera konštantne vonku i doma. Los Franjirrojos získali na ihriskách súperov dokonca o tri body viacej, než nazbierali na domácom stánku.
    Z posledných troch výletov za súpermi sa ale Vallecanos vracali vždy bez bodového zisku. V stále ešte reálnom boji o záchranu si madridský celok drží osembodový odstup. Vallecano sa ale stále musí mať na pozore, pretože z ostatných šiestich ligových zápasov vyťažilo rovnaký počet bodov.
     
    -45
    Úvodné zostavy:

    FC Barcelona: Bravo – D. Alves, Piqué, Mathieu, Alba – Xavi (C), Mascherano, Iniesta – Messi, L. Suárez, Pedro
    Náhradníci: ter Stegen – Rakitič, Rafinha, Bartra, S. Roberto, Adriano, Munir
    Manažér: Luis Enrique (ESP)

    Rayo Vallecano: C. Álvarez – Tito, Amaya, A. Ba, E. Insúa – Trashorras (C), Jozabed – Licá, Bueno, Kakuta – Baptistão
    Náhradníci: Cobeňo – N. Martínez, Manucho, Aquino, Quini, Pozuelo, Á. Moreno
    Manažér: Paco Jémez (ESP)

    Rozhodca: Jesús Gil Manzano – R. Díaz, J. Fernández – M. García.
     
    -5
    Žiadnemu z priaznivcov španielskej Primera División snáď nemusím pripomínať, že katalánske mužstvo sa v prípade víťazstva posunie do čela ligovej tabuľky. Po zaváhaní madridského Realu na pôde Bilbaa sa Barcelona môže vrátiť na prvú priečku po prvýkrát od konca októbra!
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Hostia v bielych dresoch s červeným pruhom obstarali úvodný výkop dnešného duelu. Barca v tradičnej červeno-modrej v prvom dejstve sprava-doľava.
     
    2
    Úvodnú prácu mal domáci gólman Claudio Bravo, ktorý sa musel poriadne natiahnuť za vysokým centrom Licá, no loptu napokon pred Baptistaom uhájil.
     
    3
    Dopredu sa znovu tlačil Léo Baptistao. Kmeňový hráč madridského Atlética sa tentokrát nachádzal v postavení mimo hru.
     
    4
    Výborný pas od Iniestu nachádzal na pravej strane rozbehnutého Messiho, pred ktorým včas vyštartoval gólman Álvarez, ktorý odhlavičkoval loptu do bezpečia.
     
    5
    Barcelona dala gól!
    Presne so začiatkom piatej minúty zápasu prichádza otvárací gól v podaní dnešného favorita. LUIS SUÁREZ vynikajúco operoval na hrane ofsajdu, kde sa krásne odpútal od hosťujúceho defenzívneho bloku. Po Albovej prihrávke mu v správnom okamžiku adresoval kolmicu medzi obrancov Xavi Hernández. Uruguajský pištoľník sa dokázal odpútať od defenzívneho valu Vallecana a vonkajškom z ľavej strany povedľa Cristiana Álvareza upratal loptu k bližšej žrdi. Argentínsky gólman bez šance, Blaugranas strieľajú dôležitý rýchly gól.
    L. SUÁREZ - 1:0
     
    7
    Lionel Messi sa na pravej strane taktiež pokúsil prekabátiť ofsajdovú pascu Vallecana, no argentínsky virtuóz si nedal pozor na ofsajdové postavenie.
     
    9
    Luis Suárez zostáva najväčšou domácou hrozbou a Katalánci už mohli ísť do dvojgólového vedenia! Po krásnej uličke od kapitána Xaviho sa uruguajský zakončovateľ dostal na ľavej strane k úniku. Cristian Álvarez vybehol mimo šestnástku, no loptu sklzom nedokázal zasiahnuť. Suárez sa následne nepokúsil o náročnú koncovku z veľkej vzdialenosti, namiesto toho prihrával na os ihriska, kde nabiehal Pedro. Ešte pred ním ale v poslednej chvíli zasahoval stopér Abdoulaye Ba, ktorý odkopol loptu do bezpečia.
     
    11
    Luis Suárez v ďalšom zaujímavom okamžiku stretnutia, keď ho v úniku vo veľkom vápne zozadu zastavil Amaya. Jesús Gil Manzanom asi mohol a zrejme i mal nariadiť penaltu, no rozhodca len chladnokrvne rozpažil. Suáreza teraz môže aj roztrhnúť.
     
    13
    Barca opäť poriadne zatopila v šestnástke hostí, kde po Xaviho prihrávke pod seba zakončoval Dani Alves, ktorý však trafil len Trashorrasa.
     
    14
    Štvorgólový strelec posledného zápasu Vallecana – Alberto Bueno – natiahol z dvadsiatich metrov k strele, no odvážny pokus mieril len do stredu bránky.
     
    15
    Trashorras rozohrával z ľavej strany voľný kop, ktorý ale poľahky odvracal domáci stopér Gerard Piqué.
     
    16
    Ďaleko nebezpečnejší bol ďalší Suárezov únik po ľavej strane, ktorý len v poslednom možnom okamžiku dokázal zbrzdiť Tito.
     
    18
    Štandardnú situáciu mohli z ľavej strany rozohrávať i domáci, no Xaviho center tentokrát prepadol len do náruče gólmana Álvareza.
     
    20
    Na opačnom konci ihriska narobil ďaleko väčšie zmätky center od Kakutu, ktorý ale preletel celou šestnástkou bez zásahu.
     
    21
    Xavi Hernández pokračuje v rozdávaní exkluzívnych pasov. Jedným takým poslal domáci kapitán do šance Pedra Rodrígueza, ktorý znovu využil katastrofálnu hru defenzívnej štvorice Raya Vallecana. Pedro poľahky unikol defenzívnemu valu hostí a mohol tak postupovať sám na gólmana Álvareza, no v kľúčovom okamžiku na hranici šestnástky akoby zaváhal, čo stačilo Tito na jeho rozhodenie. Pedro už v miernom páde lopty prepasíroval povedľa argentínskeho gólmana Vallecana, ktorý guľatý nezmysel zastavil ľavou nohou. Defenzíva hostí musí byť za doterajší stav len rada.
     
    23
    Ofsajdové pasce Paca Jémeza sa dnes zavierajú naprázdno, Blaugranas sa dostávajú do jedného úniku za druhým.
     
    24
    Napriek tomu v polovici úvodného dejstva vedie Enriqueho skladba len o jeden gól a všetko tak zostáva otvorené.
     
    25
    Vallecano so snahou o postupnú rozohrávku z vlastnej polovice ihriska, ktorá končí až Insúovým centrom presne na Brava.
     
    26
    Emiliano Insúa sa ho následne pokúsil ohroziť i priamou strelou, no čilský gólman jeho prízemný pokus poľahky kryje.
     
    27
    Jordi Alba si na ľavej strane narazil loptu s Luisom Suárezom, no španielskeho obrancu následne na hranici veľkého vápna poslal na zem Tito. Hosťujúci bek sa nevyhol kartovému trestu.
     
    28
    Následná Messiho štandardka preletela hráčskym poľom až k Álvarezovi, ktorý bezstarostne vyboxoval loptu do bezpečia.
     
    29
    Gael Kakuta sa na pravej strane dožadoval priameho kopu pre svoje mužstvo, no Jordi Alba podľa Maznana nefauloval.
     
    29
    Javier Mascherano prišiel príliš neskoro s blokom Buenovej strely. Po nepeknom šlapáku tu bude priamy kop pre Vallecano a žltá karta pre argentínsky defenzívny štít.
     
    30
    Rayo Vallecano konečne dokázalo poriadne prevetrať gólmana Claudia Brava, ktorý ale plachtil vzduchom márne. Priamy kop z niečo vyše dvadsiatich metrov rozohrával hosťujúci kapitán Roberto Trashorras. Zástupca Cobeňa, ktorý i dnes zostal len na lavičke náhradníkov, krásne krútil loptu ponad múr k pravej žrdi. Guľaté čudo sa rotoval do pravej šibenice, ktorú len o decimetre minulo. Bravo mal teraz i kúsok šťastia.
     
    32
    To isté ale na druhej strane platilo aj o brankárovi Cristianovi Álvarezovi. Barcelonske mužstvo sa vydalo na ďalší rýchly protiútok. Lionel Messi najskôr nedokázal prestrčiť loptu na Pedra, no Argentínčanova prihrávka sa odrazila k Luisovi Suárezovu. Uruguajský pištoľník si následne krásne počkal na Messiho pohyb, aby mu loptu ponad hosťujúcu štvoricu prehodil do jasnej šance. Druhý najlepší futbalista sveta za minulý rok okamžite z prvej prehadzoval vybiehajúceho Álvareza. Nadýchaný lobík zo siedmich metrov skončil našťastie pre Vallecano na bočnej sieti opustenej svätyne.
     
    34
    Doposiaľ ale rozhodne sledujeme zaujímavý futbal. Prispievajú k tomu i otvorené vrátka v obrane outsidera.
     
    36
    Rayo sa ale snaží hrať futbal, čo je samozrejme sympatické. Zatiaľ sa však hostia dostali len k jednej zaujímavej koncovke z priameho kopu.
     
    37
    Barcelona teraz obkľúčila šestnástku hostí, pred ktorou sa pohráva s loptou. Camp Nou tlieska a baví sa.
     
    38
    Xavi nachádzal na hrote Suáreza, ktorý sa opäť raz pohyboval priamo na hrane ofsajdového postavenia. Tentokrát to ale prepískol.
     
    39
    Lionel Messi žongloval v šestnástke Vallecana, no loptu mu spred nosa odpálil stopér Antonio Amaya.
     
    40
    Zápasové štatistiky a predovšetkým tá o držaní lopty sú zatiaľ prekvapivo vyrovnané. Miernu prevahu však má vedúce mužstvo.
     
    41
    Nutné je dodať i to, že Barcelona už nevedie len v dnešnom zápase, ale v živej tabuľke sa po zaváhaní Realu dostáva na čelo Primera División!
     
    42
    Pred nami je ešte celé druhé dejstvo a Barca zatiaľ vedie stále len o gól. Vallecano živí šancu na bodový zisk.
     
    43
    Iniesta po krásnom sóle šikovne prehadzoval do šance pre Messiho, ktorý už ale pred Álvarezom nestihol zakončiť.
     
    44
    Andrés Iniesta sa znovu snažil presadiť po ľavej strane, čo sa mu i darilo, no Roberto Trashorras napokon zatiahol ručnú.
     
    45
    Po rýchlej kombinácii domácich sa Iniesta snažil na ľavej strane nájsť Albu, no prihrávka španielskeho virtuóza bola tentokrát nepresná.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Na Camp Nou zatiaľ prebieha všetko podľa papierových predpokladov. Favorit zápasu sa ujal vedenia už v piatej minúte, kedy otváral skóre Luis Suárez. Domáci sa dostávali i do ďalších príležitostí, no v koncovke im vždy chýbala výraznejšia chladnokrvnosť. Vallecano zatiaľ pohrozilo len ďalekonosnou strelou Trashorrasa z priameho kopu, ktorou tesne minul šibenicu Bravovej bránky.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Domáca Barca, ktorá sa presadila zo svojej jedinej strely na bránku, zahájila druhé dejstvo. Obe mužstvá nastupujú v nezmenených jedenástkach.
     
    47
    Domáci s prvou nápaditou kombináciou, ktorú ale čítal stopér Antonio Amaya. Po Trashorrasovom faule tu ale bude priamy kop pre Barcu.
     
    48
    Z tridsiatich štyroch metrov od bránky rozohrával štandardku Xavi, ktorého center ale vo vápne odvracal Jozabed a Blaugranas sa nepresadili ani po následnom závere.
     
    49
    Barcelona dala gól!
    Abdoulaye Ba následne odvracal prudký center z pravej strany iba na rohový kop a už zrejme oľutoval, že loptu nepúšťal pre Álvareza. Rohový kop z pravej strany rozohrala Barca nakrátko. Po centri do šestnástky zakončoval na bližšej žrdi Dani Alves, ktorého oblúčik preletel hráčske pole a loptu nezastavil ani hosťujúci brankár. Guľatý nezmysel zastavil až o pravú žrď Argentínčanovej svätyne. Lopta sa následne odrazila prese na kopačku GERARDA PIQUÉHO, ktorý sa už zblízka v skrumáži nemýlil. Blaugranas zdvojnásobujú svoje vedenie!
    PIQUÉ - 2:0
     
    51
    Na opačnej strane bolo rušno po voľnom kope Vallecana, no hostia nedokázali zo závaru vydolovať vyrovnanie.
     
    53
    Ba následne na polovici ihriska nedovolene zastavil Luisa Suáreza a upravil tak bilanciu nedovolených zákrokov na 7:7.
     
    54
    Barcelona teraz môže definitívne rozhodnúť dnešné stretnutie! Po Xaviho uličke sa do šance dostal Andrés Iniesta, ktorý najskôr obišiel Amayu, aby však následne neprestrelil Álvareza, ktorý dokázal vyraziť loptu aspoň pred seba. Ba potom odpratal na rohový kop, po ktorom sa k zakončeniu dostával Luis Suárez. Uruguajský kanibal bol vo vnútri šestnástky stiahnutý na trávnik Titom, ktorý následne videl druhú žltú kartu v zápase a musel sa tak porúčať predčasne do šatní. Barca bude navyše zahrávať pokutový kop!
     
    56
    Barcelona dala gól!
    LIONEL MESSI znovu zlyhal na bielom bode! Jesús Gil Manzano mu ale ponúkol príležitosť na reparát, keďže podľa názoru postranného rozhodcu gólman Álvarez predčasne opustil bránkovú čiaru a zmenšil tak Messiho strelecký uhol. Hlavný arbiter nechal napriek hosťujúcim protestom penaltu opakovať a Messi sa už po druhýkrát nemýlil. Namiesto pravej si tentokrát vybral ľavú stranu a loptu už predovšetkým ďaleko precíznejšie umiestnil k žrdi. Domáci už vedú o tri góly, navyše budú dohrávať v presilovke, barcelonsky návrat do čela tabuľky sa zdá byť realitou!
    MESSI - 3:0
     
    56
    Kapitán hosťujúceho mužstva Roberto Trashorras bral verdikt hlavného rozhodcu len s veľkou nevôľou a za vehementné protesty inkasuje žltú kartu. Štvorgólového strelca z posledného stretnutia Alberta Buena okamžite po rozohrávke skolil Jordi Alba a ani on sa nevyhol kartovému trestu.
     
    60
    Po hodine hry tu máme úvodné striedanie dnešného obedu. Namiesto Javiera Mascherana sa na pľac dostáva ofenzívnejšie ladený Ivan Rakitič.
     
    62
    Barca dnes bude zrejme chcieť naložiť Vallecanu koľko sa doňho len zmestí. Má na to ešte polhodinku hracieho času.
     
    63
    Barcelona dala gól!
    Po Albovom centri z ľavej strany sa LIONEL MESSI ešte hlavou nepresadil, keď ho dokázal predskočiť stopér Antonio Amaya. Španielsky stredný obranca ale odvracal loptu len na kopačku Luisa Suáreza, ktorý si krásne urobil Jozabeda, aby následne krížom pálil k ľavej žrdi. Cristian Álvarez ešte stačil jeho prudký pokus vyraziť aspoň pred seba, no len do priestoru, kde číhal argentínsky fenomén. Messi sa už z jasnej pozície nemýlil a poľahky zvýšil už na 4:0.
    MESSI - 4:0
     
    65
    Práve nedôrazného Jozabeda na hracej ploche nahrádza Quini. Namiesto Iniestu zas na druhej strane naskočí do hry Rafinha.
     
    66
    Leo Messi nedovolene zastavený na hranici veľkého vápna, Barcelona bude mať k dispozícii zaujímavú štandardnú situáciu.
     
    67
    Z ideálnej pozície osemnástich metrov od bránky Cristiana Álvareza rozohrával priamy kop znovu Lionel Messi. Argentínsky virtuóz tentokrát mieril na stranu brankára, ktorý ale dokázal jeho pokus vyraziť aspoň do strany.
     
    68
    Barcelona dala gól!
    LIONEL MESSI dokončuje svoj hattrick za dvanásť minút, deštrukcia Vallecana pokračuje! Domáci predviedli azda najkrajšiu akciu dnešného zápasu. Po rýchlej výmene lôpt sa guľaté čudo dostalo na ľavú stranu. Tam pracovala dvojica Luis Suárez a Pedro Rodríguez. Bol to práve druhý menovaný, ktorý prudko centroval na hranicu trinástich metrov od hosťujúcej bránky. Messi si loptu previedol pomedzi stopérov Vallecana, vykúpal i gólmana Álvareza a následne zasunul loptu do prázdnej bránky. Exkluzívna práca, exkluzívneho hráča. 5:0!
    MESSI - 5:0
     
    70
    Dvadsať minút pred koncom úvodného duelu nedeľňajšieho programu opúšťa trávnik kmeňový hráč portských Drakov – Licá. Nahrádza ho Javier Aquino. Jordiho Albu zároveň nahrádza Adriano.
     
    72
    Mexický futbalista to rozhodne nemá ľahké, keď vybieha na Camp Nou za takto nepriaznivého stavu. Rayo sa nepokúša ani o čestný zásah.
     
    73
    Claudio Bravo môže v bráne kľudne riešiť krížovky. Po skončení stretnutia možno bude musieť dokladovať svoju účasť na dnešnom zápase.
     
    74
    Zaplatené možno nedostane ani Jérémy Mathieu, ktorý okrem pár rozohrávok taktiež nemal mnoho práce.
     
    75
    Nedávno prichádzajúci Adriano sa na ľavej strane šestnástky dostal zaujímavej koncovke, no loptu povedľa Álvareza neprepálil.
     
    76
    Strela smerovala priamo do stredu bránky, Cristian Álvarez poľahky kryl. Do konca ešte štvrťhodina zápasu.
     
    77
    Práve hosťujúci brankár Álvarez teraz hlási problém s ľavým chodidlom. Klubový lekár mu masíruje lýtko, Argentínčan zrejme bude pokračovať.
     
    78
    Vallecano sa s loptou momentálne nedokáže dostať ani na súperovu polovicu. Darí sa to až Insúovi, ktorého na polovici fauloval Xavi.
     
    80
    Jesús Gil Manzano rovná počet hráčov na oboch stranách, Dani Alves sa predčasne porúča pod sprchy! Vallecano sa po prvýkrát od Titovho vylúčenia na dlhšie dostalo na polovicu Barcelony. Aquino z pravej strany šikovne prehodil loptu do voľného priestoru, ktorý neuzavrel Matieu a Dani Alves musel pri Buenovom nájazde zatiahnuť ručnú. Vallecano bude môcť streliť aspoň čestný gól!
     
    81
    Rayo Vallecano dalo gól!
    ALBERTO BUENO potvrdzuje strelecký apetít a po štyroch gólov z minulého stretnutia sa presadzuje i dnes. Bueno si vybral stranu po Bravovej ľavej ruke. Čilský gólman síce smer vystihol, no na dokonale umiestnený pokus si nesiahol. Vallecano zaznamenáva čestný úspech, 5:1.
    BUENO - 5:1
     
    82
    Na hracej ploche už máme i obrovitého Manucha, ktorý sa mihol i na Old Trafford ako hráč Manchestru United. Angolský útočník nahrádza Baptistaa.
     
    84
    Barcelona mohla tri minúty po inkasovanom góle kontrovať na druhej strane. Po šikovnej kombinácii v strede poľa sa do úniku dostala dvojica Ivan Rakitič a Luis Suárez. Loptu ťahal chorvátsky špílmacher, ktorý pred šestnástkou povedľa Amayu prihrával do čistej šance pre Suáreza. Uruguajský útočník zakončoval krásnym vonkajškom k pravej žrdi, no gólmana Álvareza tentokrát neprestrelil. Argentínska jednotka hostí pohotovo vyráža do strany.
     
    84
    Javier Aquino stiahol za dres k zemi Lionela Messiho a taktiež sa nevyhol kartového trestu od Jesúsa Gila Manzana.
     
    87
    Barcelona pohrdla ďalším únikom dvoch na jedného. Vallecano sa nenaučilo brániť počas celého stretnutia. Celý duel im po nezdarne zaklapnutej ofsajdovej pasci lietal za chrbát jeden útok za druhým. Do ďalšieho sa naštartoval nesmierne aktívny Luis Suárez, ktorý pred šestnástkou prihrával doprava na úplne osamoteného Lionela Messiho. Ďalší Juhoameričan ale dostal pridlhú prihrávku a napriek tomu, že protiútok dokázal zakončiť, z uhlu mieril len do bočnej siete.
     
    90
    Adriano si na ľavej strane pomáhal nadmerným používaním rúk a po stiahnutí unikajúceho Aquina si taktiež zblízka obzrel žltý kartónik.
     
    90+1
    Barcelona dala gól!
    Nesmierne aktívny LUIS SUÁREZ bol za svoju aktivitu predsa len odmenený druhým gólom v siete roztrhaného Vallecana. Pedro na ľavej strane zamotal Quiniho, aby následne prihrával na hranicu šestnástky, kde operoval Xavi. Domáci kapitán posunul Messimu, ktorý si počkal na Suárezov pohyb. Uruguajčanovi následne nasolil loptu priamo do behu. Suárez si kľučkou urobil Álvareza a do odkrytej bránky zasunul loptu, čím na začiatku trojminútového nadstavenia upravil skóre na 6:1!
    L. SUÁREZ - 6:1
     
    90+2
    Luis Suárez sa dostal i k príležitosti na skompletizovanie hattricku, no z uhlu už Álvareza po tretíkrát v zápase neprestrelil.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Barcelona sa po prvýkrát od konca októbra minulého roka vracia späť na čelo španielskej Primera División. Vďaka dnešnému výprasku na úkor Vallecana si zásadne polepšila i čo sa týka skóre. Katalánske mužstvo má teraz na čele tesný jednobodový náskok. Vallecano dnes pre Blaugranas nebolo náročným súperom. Rayo sa síce snažilo o odvážnu hru, no defenzívu madridského celku sa nedá označiť inak, než za naivnú. Vallecano zostáva po nakladačke jedenáste, no v ďalšom zápase dnešného programu ho môže predskočiť Real Sociedad.

    Onlajny.eu nebudú chýbať ani pri tomto stretnutí a ani vy si ho nenechajte ujsť! (13:56:44)

    Erik Farkaš

    Góly: 5. L. Suárez, 49. Piqué, 56. Messi (pen.), 63. Messi, 68. Messi, 90+1. L. Suárez – 81. Bueno (pen.)

    Karty:   29. Mascherano (BAR), 56. Alba (BAR), 90. Adriano (BAR) – 27. Tito (VLL), 56. Trashorras (VLL), 84. Aquino (VLL)   54. Tito (VLL)   80. D. Alves (BAR)


    FC Barcelona: Bravo – D. Alves, Piqué, Mathieu, Alba – Xavi (C), Mascherano, Iniesta – Messi, L. Suárez, Pedro
    Náhradníci: ter Stegen – Rakitič, Rafinha, Bartra, S. Roberto, Adriano, Munir
    Manažér: Luis Enrique (ESP)

    Rayo Vallecano: C. Álvarez – Tito, Amaya, A. Ba, E. Insúa – Trashorras (C), Jozabed – Licá, Bueno, Kakuta – Baptistão
    Náhradníci: Cobeňo – N. Martínez, Manucho, Aquino, Quini, Pozuelo, Á. Moreno
    Manažér: Paco Jémez (ESP)

    Rozhodca: Jesús Gil Manzano – R. Díaz, J. Fernández – M. García