Barcelona – Rayo Vallecano 6:1 (kon.) | Sociedad – Espanyol 1:0 (kon.) | Villarreal – Vigo 4:1 (kon.)
Atlético Madrid – Valencia 1:1 (kon.)
koniec
FC Barcelona
6:1 (1:0)
Rayo Vallecano
Nedeľa 08.03.2015, 12:00 • Camp Nou (Barcelona) • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    90
    Adriano si na ľavej strane pomáhal nadmerným používaním rúk a po stiahnutí unikajúceho Aquina si taktiež zblízka obzrel žltý kartónik.
     
    84
    Javier Aquino stiahol za dres k zemi Lionela Messiho a taktiež sa nevyhol kartového trestu od Jesúsa Gila Manzana.
     
    80
    Jesús Gil Manzano rovná počet hráčov na oboch stranách, Dani Alves sa predčasne porúča pod sprchy! Vallecano sa po prvýkrát od Titovho vylúčenia na dlhšie dostalo na polovicu Barcelony. Aquino z pravej strany šikovne prehodil loptu do voľného priestoru, ktorý neuzavrel Matieu a Dani Alves musel pri Buenovom nájazde zatiahnuť ručnú. Vallecano bude môcť streliť aspoň čestný gól!
     
    56
    Kapitán hosťujúceho mužstva Roberto Trashorras bral verdikt hlavného rozhodcu len s veľkou nevôľou a za vehementné protesty inkasuje žltú kartu. Štvorgólového strelca z posledného stretnutia Alberta Buena okamžite po rozohrávke skolil Jordi Alba a ani on sa nevyhol kartovému trestu.
     
    54
    Barcelona teraz môže definitívne rozhodnúť dnešné stretnutie! Po Xaviho uličke sa do šance dostal Andrés Iniesta, ktorý najskôr obišiel Amayu, aby však následne neprestrelil Álvareza, ktorý dokázal vyraziť loptu aspoň pred seba. Ba potom odpratal na rohový kop, po ktorom sa k zakončeniu dostával Luis Suárez. Uruguajský kanibal bol vo vnútri šestnástky stiahnutý na trávnik Titom, ktorý následne videl druhú žltú kartu v zápase a musel sa tak porúčať predčasne do šatní. Barca bude navyše zahrávať pokutový kop!
     
    29
    Javier Mascherano prišiel príliš neskoro s blokom Buenovej strely. Po nepeknom šlapáku tu bude priamy kop pre Vallecano a žltá karta pre argentínsky defenzívny štít.
     
    27
    Jordi Alba si na ľavej strane narazil loptu s Luisom Suárezom, no španielskeho obrancu následne na hranici veľkého vápna poslal na zem Tito. Hosťujúci bek sa nevyhol kartovému trestu.

    Erik Farkaš

    Góly: 5. L. Suárez, 49. Piqué, 56. Messi (pen.), 63. Messi, 68. Messi, 90+1. L. Suárez – 81. Bueno (pen.)

    Karty:   29. Mascherano (BAR), 56. Alba (BAR), 90. Adriano (BAR) – 27. Tito (VLL), 56. Trashorras (VLL), 84. Aquino (VLL)   54. Tito (VLL)   80. D. Alves (BAR)


    FC Barcelona: Bravo – D. Alves, Piqué, Mathieu, Alba – Xavi (C), Mascherano, Iniesta – Messi, L. Suárez, Pedro
    Náhradníci: ter Stegen – Rakitič, Rafinha, Bartra, S. Roberto, Adriano, Munir
    Manažér: Luis Enrique (ESP)

    Rayo Vallecano: C. Álvarez – Tito, Amaya, A. Ba, E. Insúa – Trashorras (C), Jozabed – Licá, Bueno, Kakuta – Baptistão
    Náhradníci: Cobeňo – N. Martínez, Manucho, Aquino, Quini, Pozuelo, Á. Moreno
    Manažér: Paco Jémez (ESP)

    Rozhodca: Jesús Gil Manzano – R. Díaz, J. Fernández – M. García