Barcelona – Rayo Vallecano 6:1 (kon.) | Sociedad – Espanyol 1:0 (kon.) | Villarreal – Vigo 4:1 (kon.)
Atlético Madrid – Valencia 1:1 (kon.)
koniec
FC Barcelona
6:1 (1:0)
Rayo Vallecano
Nedeľa 08.03.2015, 12:00 • Camp Nou (Barcelona) • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
    L. SUÁREZ - 6:1
     
    90+1
    Barcelona dala gól!
    Nesmierne aktívny LUIS SUÁREZ bol za svoju aktivitu predsa len odmenený druhým gólom v siete roztrhaného Vallecana. Pedro na ľavej strane zamotal Quiniho, aby následne prihrával na hranicu šestnástky, kde operoval Xavi. Domáci kapitán posunul Messimu, ktorý si počkal na Suárezov pohyb. Uruguajčanovi následne nasolil loptu priamo do behu. Suárez si kľučkou urobil Álvareza a do odkrytej bránky zasunul loptu, čím na začiatku trojminútového nadstavenia upravil skóre na 6:1!
    BUENO - 5:1
     
    81
    Rayo Vallecano dalo gól!
    ALBERTO BUENO potvrdzuje strelecký apetít a po štyroch gólov z minulého stretnutia sa presadzuje i dnes. Bueno si vybral stranu po Bravovej ľavej ruke. Čilský gólman síce smer vystihol, no na dokonale umiestnený pokus si nesiahol. Vallecano zaznamenáva čestný úspech, 5:1.
    MESSI - 5:0
     
    68
    Barcelona dala gól!
    LIONEL MESSI dokončuje svoj hattrick za dvanásť minút, deštrukcia Vallecana pokračuje! Domáci predviedli azda najkrajšiu akciu dnešného zápasu. Po rýchlej výmene lôpt sa guľaté čudo dostalo na ľavú stranu. Tam pracovala dvojica Luis Suárez a Pedro Rodríguez. Bol to práve druhý menovaný, ktorý prudko centroval na hranicu trinástich metrov od hosťujúcej bránky. Messi si loptu previedol pomedzi stopérov Vallecana, vykúpal i gólmana Álvareza a následne zasunul loptu do prázdnej bránky. Exkluzívna práca, exkluzívneho hráča. 5:0!
    MESSI - 4:0
     
    63
    Barcelona dala gól!
    Po Albovom centri z ľavej strany sa LIONEL MESSI ešte hlavou nepresadil, keď ho dokázal predskočiť stopér Antonio Amaya. Španielsky stredný obranca ale odvracal loptu len na kopačku Luisa Suáreza, ktorý si krásne urobil Jozabeda, aby následne krížom pálil k ľavej žrdi. Cristian Álvarez ešte stačil jeho prudký pokus vyraziť aspoň pred seba, no len do priestoru, kde číhal argentínsky fenomén. Messi sa už z jasnej pozície nemýlil a poľahky zvýšil už na 4:0.
    MESSI - 3:0
     
    56
    Barcelona dala gól!
    LIONEL MESSI znovu zlyhal na bielom bode! Jesús Gil Manzano mu ale ponúkol príležitosť na reparát, keďže podľa názoru postranného rozhodcu gólman Álvarez predčasne opustil bránkovú čiaru a zmenšil tak Messiho strelecký uhol. Hlavný arbiter nechal napriek hosťujúcim protestom penaltu opakovať a Messi sa už po druhýkrát nemýlil. Namiesto pravej si tentokrát vybral ľavú stranu a loptu už predovšetkým ďaleko precíznejšie umiestnil k žrdi. Domáci už vedú o tri góly, navyše budú dohrávať v presilovke, barcelonsky návrat do čela tabuľky sa zdá byť realitou!
    PIQUÉ - 2:0
     
    49
    Barcelona dala gól!
    Abdoulaye Ba následne odvracal prudký center z pravej strany iba na rohový kop a už zrejme oľutoval, že loptu nepúšťal pre Álvareza. Rohový kop z pravej strany rozohrala Barca nakrátko. Po centri do šestnástky zakončoval na bližšej žrdi Dani Alves, ktorého oblúčik preletel hráčske pole a loptu nezastavil ani hosťujúci brankár. Guľatý nezmysel zastavil až o pravú žrď Argentínčanovej svätyne. Lopta sa následne odrazila prese na kopačku GERARDA PIQUÉHO, ktorý sa už zblízka v skrumáži nemýlil. Blaugranas zdvojnásobujú svoje vedenie!
    L. SUÁREZ - 1:0
     
    5
    Barcelona dala gól!
    Presne so začiatkom piatej minúty zápasu prichádza otvárací gól v podaní dnešného favorita. LUIS SUÁREZ vynikajúco operoval na hrane ofsajdu, kde sa krásne odpútal od hosťujúceho defenzívneho bloku. Po Albovej prihrávke mu v správnom okamžiku adresoval kolmicu medzi obrancov Xavi Hernández. Uruguajský pištoľník sa dokázal odpútať od defenzívneho valu Vallecana a vonkajškom z ľavej strany povedľa Cristiana Álvareza upratal loptu k bližšej žrdi. Argentínsky gólman bez šance, Blaugranas strieľajú dôležitý rýchly gól.

    Erik Farkaš

    Góly: 5. L. Suárez, 49. Piqué, 56. Messi (pen.), 63. Messi, 68. Messi, 90+1. L. Suárez – 81. Bueno (pen.)

    Karty:   29. Mascherano (BAR), 56. Alba (BAR), 90. Adriano (BAR) – 27. Tito (VLL), 56. Trashorras (VLL), 84. Aquino (VLL)   54. Tito (VLL)   80. D. Alves (BAR)


    FC Barcelona: Bravo – D. Alves, Piqué, Mathieu, Alba – Xavi (C), Mascherano, Iniesta – Messi, L. Suárez, Pedro
    Náhradníci: ter Stegen – Rakitič, Rafinha, Bartra, S. Roberto, Adriano, Munir
    Manažér: Luis Enrique (ESP)

    Rayo Vallecano: C. Álvarez – Tito, Amaya, A. Ba, E. Insúa – Trashorras (C), Jozabed – Licá, Bueno, Kakuta – Baptistão
    Náhradníci: Cobeňo – N. Martínez, Manucho, Aquino, Quini, Pozuelo, Á. Moreno
    Manažér: Paco Jémez (ESP)

    Rozhodca: Jesús Gil Manzano – R. Díaz, J. Fernández – M. García