Sociedad – Sevilla 4:3 (kon.) | Bilbao – Rayo Vallecano 1:0 (kon.) | Villarreal – Eibar 1:0 (kon.)
Elche – Real Madrid 0:2 (kon.)
koniec
Real Sociedad San Sebastian
4:3 (1:1)
FC Sevilla
Nedeľa 22.02.2015, 12:00 • Estadio Municipal de Anoeta • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    90+2
    Počas nadstavenia zbierajú domáci hráči sekundy kde sa len dá, Rulli za zdržovanie vidí aj kartu žltej farby.
    Xabi PRIETO - 4:3
     
    90+1
    Real Sociedad San Sebastian dal gól! Tak toto je záver ako hrom! Po rohovom kope sa k hlavičke dostal XABI PRIETO, na ktorého zakončenie bol Sergio Rico prikrátky a kandidát na hrdinu zápasu je zrejme jasný.
     
    90
    Rubén Pardo sa vydal vpred, z veľkej diaľky poriadne vypálil a Sergio Rico musel opäť čarovať aby loptu končekmi prstov vytlačil na roh.
     
    89
    Posledné striedanie na strane San Sebastianu, Castra na ihrisku vymení Bergara.
     
    89
    Granerovi sa následne dačo nepozdávalo, šiel sa k rozhodcovi sťažovať, pramení z toho iba žltá karta práve pre Granera.
    Alejandro ARRIBAS - 3:3
     
    82
    Real Sociedad San Sebastian dal gól! Po rohovom kope nastal v šestnástke súpera chaos, viaceré strely domácich hráčov boli zablokované, no tú poslednú si nešťastne sám do brány zrazil ALEJANDRO ARRIBAS a je tak opäť vyrovnané!
     
    81
    Rubén Pardo sa do strely z priameho kopu poriadne oprel a brankár hostí mal čo robiť aby končekmi prstov loptu vytlačil aspoň na roh.
     
    81
    Najprv ale príde striedanie na domácej strane, tréner Moyes na trávnik posiela čerstvého Finnbogasona, ktorý nahradí De La Bellu.
     
    80
    Domáci tím bude mať predsa šancu vyrovnať, Daniel Carriço pred svojou šestnástkou fauloval súpera, bude z toho okrem priameho kopu aj žltá karta.
    Kevin GAMEIRO - 2:3
     
    78
    Sevilla dala gól! K lopte sa postavil KEVIN GAMEIRO, ktorý to mieril k pravej tyči. Brankár Rulli jeho úmysel vystihol, no loptu aj tak nedokázal zachytiť.
     
    77
    Íñigo Martínez za hru rukou navyše vidí žltú kartu.
     
    77
    Tentoraz už pokutový kop ale nasledovať bude! Gameiro vypálil z hranice šestnástky, strelu chcel zablokovať Íñigo Martínez, no zahral pri tom rukou a hlavný rozhodca hostí tentoraz o pokutový kop neobral.
     
    76
    Nasledovať bude vôbec prvé striedanie na strane Realu Sociedad, ihrisko opustil Canales, jeho miesto zaujme Pablo Hervías.
     
    72
    Obrovská možnosť pre Sevillu! Diogo Figueiras po pravej strane prenikol až do šestnástky tam sa zrazil s Rullim, lopta vyletela vysoko do vzduchu a nebyť Ansotegiho na bránkovej čiare hlavička Trémoulinasa by skončila v sieti!
     
    71
    Bacca už des nebude schopný do hry zasiahnuť, jeho miesto nútene zaujme Gameiro.
    Carlos BACCA - 2:2
     
    68
    Sevilla dala gól! Sevilla získala priamy kop, na prudký center pred bránou zareagoval jedine CARLOS BACCA, ktorý prudkou hlavičkou opäť vyrovnáva skóre.
     
    65
    Prichádza druhé striedanie na strane Sevilly, zápas končí pre Iborru, jeho miesto zaujme Denis Suárez.
     
    56
    Ďalšie nebezpečenstvo pre domácu bránu! Z viac ako 20tich metrov sa do strely poriadne oprel Daniel Carriço, no svojou delovkou iba opečiatkoval spojnicu žrdí!
     
    55
    Obrovská šanca pre Sevillu! Banega to mieril k pravej tyči, kde v sklze zakončoval Alejandro Arribas. Ten ale nepochopiteľne z metrovej vzdialenosti bránu vysoko prestrelil!
     
    53
    Xabi Prieto v útoku stratil loptu, v snahe získať ju späť potiahol Vitola za dres za čo musí automaticky nasledovať žltá karta.
    Xabi PRIETO - 2:1
     
    48
    Real Sociedad San Sebastian dal gól! Loptu si na biely bod postavil XABI PRIETO a prudkou strelou do stredu brány znova posiela svoj tím do vedenia.
     
    47
    Trémoulinas za faul navyše vidí aj žltú kartu.
     
    47
    Rozhodca nariadil pokutový kop! Po rohovom kope pred bránou rukami k zemi stiahol zakončujúceho hráča Trémoulinas čo neušlo pozornosti hlavného rozhodcu!
     
    46
    Počas prestávky registrujeme jedno striedanie na strane Sevilly, na druhý polčas už nenastúpi Gerard Deulofeu, ktorého na trávniku nahradí Vitolo.
    Timothée KOLODZIEJCZAK - 1:1
     
    43
    Sevilla dala gól! Center Gerarda Deulofeua bol mierený k bližšej tyči, tam hlavou loptu predĺžil TIMOTHEÉ KOLODZIEJCZAK a tú si následne brankár Rulli sám zrazil do siete. Pred koncom prvého polčasu je tak opäť vyrovnané!
     
    37
    Z rohového kopu Sevilly nič nebolo, naopak do rýchlej kontry vyštartoval Canales, ktorý sa ocitol zoči voči sám proti Sergiovi Ricovi, v stopercentnej šanci však brankára neprestrelil.
    Imanol AGIRRETXE - 1:0
     
    16
    Real Sociedad San Sebastian dal gól! Xabi Prieto na krídle vysunul Canalesa, ktorý mäkučkým centrom našiel v šestnástke IMANOLA AGIRRETXEHO, ktorého nedokázal pokryť Alejandro Arribas a tak domáci útočník strieľa prvý gól dnešného zápasu.
     
    12
    Na opačnej strane zahrával domáci tím priamy kop, z ktorého ale hrozilo nebezpečenstvo v podobe kontry Sevilly. Tú za cenu faulu na Banegu zastavil De La Bella. Rozhodca mu navyše ukazuje žltú kartu.

    Andrej Marienka

    Góly: 16. Agirretxe, 48. Prieto (pen.), 82. Arribas (vla.), 90+1. Prieto – 43. Kolodziejczak, 68. Bacca, 78. Gameiro

    Karty:   12. Bella (RSC), 53. Prieto (RSC), 77. Martínez (RSC), 89. Granero (RSC), 90+2. Rulli (RSC) – 47. Trémoulinas (SEV), 80. Carriço (SEV)


    Real Sociedad San Sebastian: Rulli – De La Bella, Íñigo Martínez, Ansotegi, Joseba Zaldúa – Granero, Rubén Pardo – Castro, Canales, Xabi Prieto – Agirretxe
    Náhradníci: Zubikarai – Dani Estrada, Alain Oiartzun, Bergara, Pablo Hervías, Finnbogason, Aritz Elustondo

    FC Sevilla: Sergio Rico – Trémoulinas, Kolodziejczak, Alejandro Arribas, Diogo Figueiras – Daniel Carriço, Iborra – Gerard Deulofeu, Banega, Aleix Vidal – Bacca
    Náhradníci: Barbosa – Denis Suárez, Luismi Sánchez, Gameiro, Vitolo, Fernando Navarro, José Antonio Reyes

    Rozhodca: Fernando Teixeira – Victoriano Díaz, Manuel Torre