Tottenham – West Ham 2:2 (kon.) | Everton – Leicester 2:2 (kon.) | Southampton – Liverpool 0:2 (kon.)
koniec
Southampton FC
0:2 (0:1)
Liverpool FC
Nedeľa 22.02.2015, 17:15 • St. Mary's Stadium, Southampton • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy

     
    Posun na šieste miesto po dôležitej výhre na pôde Southamptonu si pripisuje stále vo výbornej forme hrajúci Liverpool. O všetko podstatné sa postarali dvaja hráči, najprv Coutinho krásnou strelou a potom po šťastnom odraze v dobrej pozícii aj Sterling. Boli to dve jediné strely na bránu Forstera, no oba znamenali úspešný zásah. The Reds sú tak od Ligy majstrov vzdialení už len v podobe dvoch bodov. Svätci, naopak, po sľubnom úvode sklamali a na súpera boli prikrátki. Aj preto prehrali o dva góly a strachujú sa už aj o svoju piatu priečku. Z tohto duelu je to už naozaj všetko, ostáva mi už len popriať vám pekný večer. (19:06:54)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Plynie posledná minúta nadstaveného času a hostia už prakticky môžu dvíhať ruky nad hlavou. Podaril sa im ďalší výborný výsledok.
     
    90+3
    Elia videl žltú kartu za protesty, body to v každom prípade už aj tak neprinesie.
     
    90+3
    Sturridge vyslal strelu z vnútra šestnástky a trafil obrancu, čím získal roh. Liverpool ho nerozohráva rýchlo, nemá na to dôvod.
     
    90+2
    Rozhodca ešte pridáva ešte 4 minúty.
     
    90+1
    Nestalo sa tak, Tadič mieril iba do múru. Nepresadil sa po skrumáži ani Yoshida a nožnička Schniederlina cez Škrteľa mierili iba tam, kde brankár z Belgicka bol.
     
    90
    Ešte nasleduje priamy kop pre domácich, opäť z dobrej pozície a blízko pokutového územia. Padne to do siete Liverpoolu?
     
    89
    Nevyzerá to na drvivý tlak domácich, zrejme aj kvôli inkasovanému druhému gólu prakticky rezignovali a divákov už nemajú kedy potešiť.

     
    88
    Sturridge vyslal na bránu prvú strelu z radov hostí, ktorá sa neskončila gólom. Forster si poradil a svojich hráčov podržal. Medzitým sa Pellé ocitol v ofsajde.
     
    87
    Henderson videl za svoj zákrok žltú kartu. Z priameho kopu však domáci neuspeli.
     
    86
    Tých pár minút by napriek tomu mohol dohrať, hosťom by sa oslabenie o jedného hráča určite nemuselo vyplatiť. Medzitým Henderson zavinil priamy kop.
     
    85
    Johnson sa zvíja na zemi po súboji, nevyzerá to najlepšie s jeho ramenom či lakťom a Liverpool striedať už nemôže.
     
    84
    Doposiaľ tu tri body získali oba manchesterské celky a tiež Labute zo Swansea. Na prahu tejto skupiny je teda aj Liverpool. Dopredu sa už nemusí ponáhľať, hoci výpady Sterlinga a Sturridgea nie sú vylúčené.
     
    83
    Svätci si vpredu v druhom polčase nevypracovali žiadnu znamenitú šancu a aj preto je na pokraji štvrtej prehry pred vlastnými fanúšikmi.
     
    82
    V dnešných dvoch predchádzajúcich dueloch sa v anglickej Premier league zrodili výsledky 2:2 a aby sa tak stalo aj dotretice, potrebuje v posledných desiatich minútach domáci tím skórovať 2x.

    Filip Kubaliak

    Góly: 4. Coutinho, 72. Sterling

    Karty:   65. Wanyama (SOT), 90+3. Elia (SOT) – 44. Lovren (LIV), 78. Moreno (LIV), 87. Henderson (LIV)


    Southampton FC: Forster – Clyne, Targett, Fonte (K), Yoshida, Ward-Prowse (54. Mané), Wanyama, Davis (46. Schneiderlin), Elia, Pellé, Djuričič (74. Tadič).
    Náhradníci: Davis – Gardoş, Schneiderlin, Mané, Harrison Reed, Long, Tadič.

    Liverpool FC: Mignolet – Lovren, Škrteľ, Ibe (73. Johnson), Markovič (46. Moreno) Can, Henderson, Allen, Sterling, Lallana (62. Sturridge), Coutinho.
    Náhradníci: Ward – Johnson, Touré, Moreno, Lambert, Sturridge, Balotelli.

    Rozhodca: Friend – McDonough, Cann