Tottenham – West Ham 2:2 (kon.) | Everton – Leicester 2:2 (kon.) | Southampton – Liverpool 0:2 (kon.)
koniec
Southampton FC
0:2 (0:1)
Liverpool FC
Nedeľa 22.02.2015, 17:15 • St. Mary's Stadium, Southampton • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy

     
    Posun na šieste miesto po dôležitej výhre na pôde Southamptonu si pripisuje stále vo výbornej forme hrajúci Liverpool. O všetko podstatné sa postarali dvaja hráči, najprv Coutinho krásnou strelou a potom po šťastnom odraze v dobrej pozícii aj Sterling. Boli to dve jediné strely na bránu Forstera, no oba znamenali úspešný zásah. The Reds sú tak od Ligy majstrov vzdialení už len v podobe dvoch bodov. Svätci, naopak, po sľubnom úvode sklamali a na súpera boli prikrátki. Aj preto prehrali o dva góly a strachujú sa už aj o svoju piatu priečku. Z tohto duelu je to už naozaj všetko, ostáva mi už len popriať vám pekný večer. (19:06:54)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Plynie posledná minúta nadstaveného času a hostia už prakticky môžu dvíhať ruky nad hlavou. Podaril sa im ďalší výborný výsledok.
     
    90+3
    Elia videl žltú kartu za protesty, body to v každom prípade už aj tak neprinesie.
     
    90+3
    Sturridge vyslal strelu z vnútra šestnástky a trafil obrancu, čím získal roh. Liverpool ho nerozohráva rýchlo, nemá na to dôvod.
     
    90+2
    Rozhodca ešte pridáva ešte 4 minúty.
     
    90+1
    Nestalo sa tak, Tadič mieril iba do múru. Nepresadil sa po skrumáži ani Yoshida a nožnička Schniederlina cez Škrteľa mierili iba tam, kde brankár z Belgicka bol.
     
    90
    Ešte nasleduje priamy kop pre domácich, opäť z dobrej pozície a blízko pokutového územia. Padne to do siete Liverpoolu?
     
    89
    Nevyzerá to na drvivý tlak domácich, zrejme aj kvôli inkasovanému druhému gólu prakticky rezignovali a divákov už nemajú kedy potešiť.

     
    88
    Sturridge vyslal na bránu prvú strelu z radov hostí, ktorá sa neskončila gólom. Forster si poradil a svojich hráčov podržal. Medzitým sa Pellé ocitol v ofsajde.
     
    87
    Henderson videl za svoj zákrok žltú kartu. Z priameho kopu však domáci neuspeli.
     
    86
    Tých pár minút by napriek tomu mohol dohrať, hosťom by sa oslabenie o jedného hráča určite nemuselo vyplatiť. Medzitým Henderson zavinil priamy kop.
     
    85
    Johnson sa zvíja na zemi po súboji, nevyzerá to najlepšie s jeho ramenom či lakťom a Liverpool striedať už nemôže.
     
    84
    Doposiaľ tu tri body získali oba manchesterské celky a tiež Labute zo Swansea. Na prahu tejto skupiny je teda aj Liverpool. Dopredu sa už nemusí ponáhľať, hoci výpady Sterlinga a Sturridgea nie sú vylúčené.
     
    83
    Svätci si vpredu v druhom polčase nevypracovali žiadnu znamenitú šancu a aj preto je na pokraji štvrtej prehry pred vlastnými fanúšikmi.
     
    82
    V dnešných dvoch predchádzajúcich dueloch sa v anglickej Premier league zrodili výsledky 2:2 a aby sa tak stalo aj dotretice, potrebuje v posledných desiatich minútach domáci tím skórovať 2x.
     
    81
    Napokon to môže byť pre hostí ešte výrazne úspešné sezóna. Prípadné tretie miesto, od ktorého sú aktuálne na rozdiel troch bodov je reálne, takisto aj možnosť uspieť v FA Cupe či Európskej lige.
     
    80
    Liverpool doposiaľ vystrelil na bránu len 2x, má nižšie čísla v držaní lopty. Napriek tomu vedie o dva góly a približuje sa k trom bodom čoraz viac.
     
    79
    Tadič skúsil ohroziť bránu z priameho kopu tvrdou ranou, Mignolet to zvládol. Let lopty celý čas videl a poradil si bez problémov.
     
    78
    Friend potrestal Morena žltou kartou zrejme aj kvôli protestom, no hlavne za faul.
     
    77
    Southampton, samozrejme, ešte zbrane neskladá a bude sa snažiť so stavom ešte predsa len niečo urobiť.
     
    76
    Pellé skúsil z otočky napriahnuť ranu, trafil Škrteľa. Ruka to nebola, rozhodca na tento jav nereagoval a penalta to teda nebude.
     
    75
    hosťom teda už postačí naozaj len kontrola hry a žiadne zmätky pred svojou bránou. Tri body má výrazne na dosah.
     
    74
    A na ihrisku už neuvidíme Djuričiča, ktorého vystriedal Tadič.
     
    73
    Johnson medzitým prišiel do hry na strane hostí, vymenil Ibeho.
    Raheem STERLING - 0:2
     
    72
    Liverpool dal gól! A už je zrejme rozhodnuté! Akcia nevyzerala na veľkú príležitosť, no postupne sa z toho vykľula celkom jasná pozícia na druhý zásah. RAHEEM STERLING s kolegami vypracoval dobrú možnosť, ktorú okorenil poklznutím Targett a nízky šikovný hráč prestrelil Forstera, čím zvyšuje skóre pre svojich.
     
    71
    Na to, že Liverpool hral pred 3 dňami Euróspku ligu s Besiktasom, stále má akoby rýchlejších hráčov a viac dychu. Túžba poa Lige majstrov ich takisto iste poháňa vpred.
     
    70
    Sturridge sa prebíjal do šance, už bol v šestnástke. Potom však stratil stabilitu a aj loptu. Rozhodca správne opäť penaltový moment nemusel riešiť.
     
    69
    Čas sa neúprosne kráti a stále to je po jedinom góle len tesný náskok pre The Reds. Ak by sa mali potvrdiť štatistiky a teda skvelá obrana vonku od hostí a skvelá obrana domácich vôbec, gól by už padnúť nemal žiaden.
     
    68
    Djuričič nestihol loptu po signále z priameho kopu, čo môže byť škoda na úkor domácich. Premočený trávnik urobil svoje a Liverpool si ani nemal kedy vydýchnuť a bolo po šanci.

     
    67
    Southampton vybojoval priamy kop, Mignolet stavia múr. Je to značná diaľka, no práve z podobného miesta pálil presne do čierneho Coutinho.
     
    66
    Ojedinelý ofenzívny plán smerom dopredu od hostí neskončil najlepšie, Henderson nenašiel kolegov, ktorí by mohli skórovať. Forster teda podporil svojich smerom dopredu.
     
    65
    Wanyama si nedovoleným zákrokom vypýtal žltú kartu.
     
    64
    Liverpool mal pred týmto duelom 16 zápasov bez prehry v riadnom hracom čase vo všetkých súťažiach. môže teda bilanciu vylepšiť na číslo 17.
     
    63
    Do konca duelu ostáva posledná polhodina duelu, veľmi dobrá forma Liverpoolu môže gradovať dnešným víťazstvom, čo by tím od rieky Mersey opäť ešte viac priblížilo k Lige majstrov.
     
    62
    Sturridge vymení Lallanu.
     
    61
    Do hry sa pripravuje Daniel Sturridge, počkajme si, koho nahrad a ako sa jeho prítomnosť na ihrisku bude prejavovať.
     
    60
    Je to zo strany Svätcov stále ako hádzanie hrachu o stenu a aj keď majú množstvo výhod v podobe rohových kopov, dali po hlavičke len jediný gól počas doterajšieho priebehu ligy.
     
    59
    Mané sa preštrikoval do šestnástky a skúsil z otočky vystreliť, no gtrafil len dobre stojaceho Škrteľa. Slovák potom odhlavičkoval aj loptu z rohového kopu.
     
    58
    Na ihrisku sa urputne bojuje o každý centimeter a o každú loptu na stále rozmočenom teréne. Aj keď už dážď trochu ustáva.
     
    57
    Pridať v ofenzíve by teda mal Southampton, pritom má v súťaži najlepšiu, naopak, obranu. Nepredpokladá sa teda výrazné ofenzívne ťaženie na úkor Forstera a spol od hostí.
     
    56
    Defenzíva Liverpoolu naďalej pracuje veľmi sľubne, stále im stačí na toto vedenie v dueli len jediná strela na bránu.
     
    55
    Mané sa okamžite snažil prejsť do šestnástky napravo, Emre Can bol proti a nikam ho nepustil.
     
    54
    Mané prišiel na hraciu plochu z lavičky, vymenil Ward-Prowsea.
     
    53
    Vyrovnaná partia pokračuje aj po zmene strán, až na menšie náznaky sa hráči nechajú predbiehať v ofenzívnom snažení niekym fantómovým.

     
    52
    Pellé skúsil strelu z otočky s tým, že sa po peknej akcii dostal k zakončeniu práve on. Mieril vo finálnej fáze slabo a preto Mignolet ani nemusel reagovať.
     
    51
    Moreno odvrátil akciu súpera na roh, z neho však nezapršalo. Obrana si poradila a Svätcov vytlačila mimo šestnástky.
     
    50
    Určite je o čo hrať na oboch stranách a preto by sme zase mohli vidieť zaujímavý priebeh duelu.
     
    49
    Striedal aj Liverpool, Markoviča nahradil Alberto Moreno.
     
    48
    Do druhého polčasu naskočil v drese domácich Schneiderlin a vymenil Davisa.
     
    47
    Opäť sa rozbehol duel v Southamptone, tentoraz výkopom práve domácich hráčov.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.

     
    Divoký priebeh začiatku zápasu určil priebežný stav strenutia v Southamptone, ktorý prehrával už po troch minútach hry. Nádherne sa trafil Coutinho a potom prišlo niekoľko sporných momentov, či šancí pred bránou Mignoleta. Rozhodca ani raz na biely bod neukázal, aj preto padol len jeden gól. Či bude toho k videniu viac, dozvieme sa približne opäť o 15 minút.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+2
    Djuričič po rohovom kope posielal loptu pred bránu, Mignolet len so šťastím vyrazil a potom opäť mal hviezdy na svojej strane. V momente, keď sa opäť strieľalo na jeho svätyňu ani nebol v bráne a obrana odkopla do bezpečia.
     
    45+1
    A Friend ostal na strane Liverpoolu aj po ďalšej diskutabilnej lopte, ktorá trafila Lovrena do ruky. Penalta sa však tiež nepískala. Rozhodca nadstavil minútu.
     
    45+1
    Hostia umne držia súpera na dištanc, zbierajú cenné sekundy a všetci by sa už iste radi osušili v šatni počas polčasovej prestávky. O chvíľu sa tak stane.
     
    45
    Elia mal šancu po dlhom pase na hranici šestnástky, proti nemu vyštartoval Mignolet. Zahral možno aj rukami a naozaj diskutabilne, Friend opäť nechal pokračovať v hre.
     
    44
    Diváci aplaudujú, ich už teraz neobľúbenec Lovren inkasoval po faule prvú žltú kartu.
     
    43
    Neprejavil dostatočnú autoritu počas penaltovej situácie, loptu mu z ruky zobral a na značku bieleho bodu postavil Balotelli. To vyvolalo mnohé reakcie, ozval sa aj aktuálne zranený Gerrard.
     
    42
    Neujal sa na druhej strane ani rýchly protiútok Svätcov, výborne sa vrátil kapitán Henderson. O jeho páske sa toho veľa hovorilo po zápase EL s Besiktasom.
     
    41
    Henderson sľubnou loptou hľadal Škrteľa, ten sa k zakončeniu vinou dobrej obrany domácich nedostal.
     
    40
    Liverpool už teda natiahol stav neinkasovania na súperových ihriskách na 7 hodín, doposiaľ tiež drží čisté konto. Medzitým priamy kop pre hostí.
     
    39
    Po zmene strán by sa iste dopredu mohol dostaviť Sturridge, pretože hostia hrajú prakticky bez útočníka.
     
    38
    Markovič si so Sterlingom dnes zatiaľ vôbec nerozumie a poslal ďalšiu nepresnú loptu do behu, kde Angličan vôbec nebol.
     
    37
    Doposiaľ sme videli presné rany do priestoru troch žrdí len v dvoch prípadoch, ale hostia sa tým jediným dostali do vedenia. Stále teda platí tesný stav pre nich.
     
    36
    Obrana na čele so Škrteľom zatiaľ pracuje spoľahlivo a domácim hráčom sa zatiaľ nedarí presadiť ani len strelecky na bránu.
     
    35
    Djuričič pozdravil Markoviča, teda bývalého kolegu z Benficy. Bolo to faulom a preto rozhodca prerušil útočnú akciu Svätcov.
     
    34
    Opť pred Mignoletom začali lietať lopty z každej strany a Liverpoolčania sa musia mať na pozore.
     
    33
    Brankári to budú mať veľmi ťažké, ak sa budú naťahovať po presnejšie mierenej strele. Voda z dažďa na hracej ploche môže situáciu pre strelca výrazne uľahčiť.
     
    32
    Zmáčaný terén ale ponúka množstvo šancí na vybojovanie si čo najvýhodnejších štandardiek, takisto by sa hráči mohli upnúť na častejšiu streľbu.

     
    31
    Sterling si výborne zasekol loptu a príkladne padol nazem pýtajúc si penaltu. Friend všetko videl a zásah bol najprv na loptu ako na hráča. Nepískalo sa preto.
     
    30
    Mignolet s kolegami v obrane čelili priamemu kopu, lenže Belgičan celkom pohodlne stiahol nepresný center a poslal výkopom dopredu svojich spoluhráčov.
     
    29
    Nebyť gólu, tak Liverpool neposlal na bránu ani jednu strelu. O to viac musí Forstera mrzieť lopta, ktorú nechal preniknúť za svoj chrbát po famóznej rane.
     
    28
    Allen dnes nastúpil na svoj 100. duelo v anglickej Premier league. Tie si pripísal aj v drese Swansea.
     
    27
    Proti Southamptonu ešte v tejto sezóne nebola nariadená ani jedna penalta a inkasoval len 18 gólov. To je najmenej z celej súťaže.
     
    26
    Hrá sa častejšie pred bránou Mignoleta, Southampton potvrdzuje štatistiky, ktoré nadobudol počas doterajšieho priebehu ligy.
     
    25
    Elia neposlal pred bránu najlepší center, nekopal sa ani roh. Teč totiž neprišla a z tejto akcie teda nič zásadné neprišlo.
     
    24
    Nepresnosť vo finálnej fáze ukracuj domácich o podniknutie nádejnej akcie smerom dopredu. Chcelo by to viac trpezlivosti a pokoja.
     
    23
    Pribúda nedovolených zákrokov a ostrejších súbojov, kartami to však rozhodca zatiaľ riešiť nemusel, čo je chvályhodné.
     
    22
    Liverpool udržiava súperových hráčov na dištanc, sám vpredu okrem gólu zatiaľ veľa nehrozil.
     
    21
    Hráči už musia byť do nitky premočení, ihrisko naoko vzerá pripravené výborne. Predsa len, odskok lopty je na daždi nevyspytateľný.
     
    20
    Lopty sú spred Forstera expresne rýchlo odpratané, na čoraz ťažšom teréne to možno pôjde časom menej pravidelne.
     
    19
    Na obrancu Lovrena divácia okamžite bučia pri každom dotyku s loptou, s Lalanom takýto problém nemajú.
     
    18
    Aktuálne sa už predsa len tempo hry trochu upokojilo a hráči sa môžu znova nadýchnuť na niečo nové, čo divákom ponúknu.
     
    17
    Vo fantastickej atmosfére sa dá očakávať, že sa hra bude sťahovať pred bránu belgického brankára pravidelne. Škrteľ a spol. teda budú mať čo robiť, aby tieto situácie ustriehli.

     
    16
    Mignolet stiahol horúci zemiak, ktorý mieril do jeho náruče po rohovom kope pohodlne. Miestami to pred jeho bránou horí, zatiaľ bez následkov.
     
    15
    Clyne vyzvŕtal Markoviča a posielal do ohniska veľmi dobrú centrovanú loptu. Na šťastie obrany sa k nikomu z domácich hráčov nedostala.
     
    14
    Ak by sa duel skončil týmto výsledkom, Liverpool by bol od predkola Ligy majstrov vzdialený už len na 2 body. Od priameho potupu, teda tretieho miesta, body 3.
     
    13
    Markovič sa dopustil faulu a zavinil priamy kop pre súpera. Z neho sa domáci nepresadili, center bol pridlhý.
     
    12
    Oba dnešné duely anglickej Premier league skončili výsledkom 2:2 a ak sa hráči budú činiť, rozhodne sa dnes nebudeme nudiť ani pri tomto meraní síl. Zatiaľ to platí.
     
    11
    Pellè vo farbách Svätcov je najlepším strelcom svojho tímu, no z ostatných 17 duelov v lige skóroval len 2x.
     
    10
    Len na lavičke sa prekvapujúco objavili dvaja elitní útočníci – Sturridge a Balotelli na strane Liverpoolu. V iných kluboch menej zvučných mien by iste hrali od začiatku.
     
    9
    Lovren, Lallana a Lambert. Traja hráči, z toho dvaja v základnej zostave hostí, ktorí v minulej sezóne hájili farby Svätcov a dnes tak nastúpiili proti svojim.
     
    8
    Ak by sa tabuľka zostavovala len z obdobia od decembra 2014 doposiaľ, tak prvým by bol Liverpool a Southampton tretí. Aj preto je to zápas dňa a šláger kola a zatiaľ sa to len potvrdilo.
     
    7
    Roh Liverpool následne ubránil a môže ísť dopredu. The Reds neinkasovali vonku už skvelých 6 hodín a 25 minút. To je výnimočná bilancia.
     
    6
    Veľké veci sa začali diať hneď v úvode a už sme mohli vidieť pokojne dva góly aj penaltu.
     
    5
    Na druhej strane Allen skolil Djuričiča a mohla sa pískať penalta. Ten ešte stihol nahrať Eliovi a Holanďan zblízka neprestrelil, pretože Mignolet nohou grandiózne vyrazil!
    Phillippe COUTINHO - 0:1
     
    4
    Liverpool dal gól! Nádherný zásah typickým angličákom otváre skóre zápasu! Jednoduchá akcia a rana ako z dela z diaľky znamená koniec čistého konta pre Forstera už po troch minútach. PHILLPE COUTINHO to trafil skutočne parádne a od brvna to padlo do čierneho. Fantázia.
     
    4
    Už len 11 bodov chýba Southamptonu k tomu, aby oslávili svoju najlepšiu sezónu v histórii Premier league.
     
    3
    Domáci hrajú tradične v červenobielej kombinácii dresov, ktoré lemujú pruhy. Hlavným rozhodcom je spomínaný Kevin Friend.
     
    2
    Rozhodca Friend sa zachoval priateľsky, keď únik domácich zastavený kontaktom od Cana neposúdil ako penaltový. Mohla sa kopať expresne rýchla penalta.
     
    1
    V daždivom počasí sa duel začal rozohrávkou Liverpoolu, ktorí nastúpili v čiernych dresoch.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.

     
    -45
    Úvodné zostavy:

    Southampton FC: Forster – Clyne, Targett, Fonte (K), Yoshida, Ward-Prowse, Wanyama, Davis (46. Schneiderlin), Elia, Pellé, Djuričič.
    Náhradníci: Davis – Gardoş, Schneiderlin, Mané, Harrison Reed, Long, Tadič.

    Liverpool FC: Mignolet – Lovren, Škrteľ, Ibe, Markovič (46. Moreno) Can, Henderson, Allen, Sterling, Lallana, Coutinho.
    Náhradníci: Ward – Johnson, Touré, Moreno, Lambert, Sturridge, Balotelli.

    Rozhodca: Friend – McDonough, Cann.
     
    Vzájomné duely vlani vyhral v oboch prípadoch Liverpool, sezónu ešte predtým sa však darilo dvakrát pre zmenu Southamptonu. Ako to bude prebiehať tentoraz sa dozvieme v nedeľu od 17.15.
     
    Z desiatich duelov prehral síce dva, z toho jeden bol v Burnley, ale inak neprehral s Chelsea, Arsenalom a vylúpil Old Trafford. Nepochopiteľne však padol doma so Swansea a ak by sa tak nestalo, mohol by dnes naháňať dokonca druhú priečku. V kádri by sa už mohol po treste objaviť Bertrand, naopak, v prípade Schniederlina a Targetta ide o otázne štarty. V radoch hostí bude chýbať Lucas Leiva.
     
    Hostia majú v nohách ťažký duel v Európskej lige, ale voľno dostal Gerrard, čo sa teraz v šlágri kola môže hodiť. Pomaly sa začal zastreľovať aj Balotelli (4 góly v 4-roch rôznych súťažiach) a takisto svoju rolu začína napĺňať aj Sturridge. Z týchto štatistík ide hrozba, no Southampton tiež nemá najhoršiu formu.
     
    Na druhej strane stojí Liverpool, nevyspytateľný súper a poslednej dobe s dobrou formou. Nenápadne, ale predsa zbiera dôležité body a víťazstvá a jeho bilancia znie – 16 duelov vo všetkých súťažiach bez prehry v riadnom hracom čase! Okrem predĺženia s Chelsea prehrali The Reds naposledy naozaj iba 14.12. a to s Manchestrom pomerom 3:0. Svätci to doma teda nebudú mať jednoduché.
     
    I tak je však štvrté miesto na konci februára unikátnym postavením. Za Manchestrom United sú dokonca hráči Svätcov len jediný bod, ak by skončili na bronzovej priečke, šli by do Ligy majstrov priamo bez predkôl. Aj pred vlastnými fanúšikmi sú štvrtí a inkasovali doma len osem gólov, čo je po Chelsea druhá najlepšia obrana v tomto ukazovateli.
     
    Prekvapenie ročníka jednoznačne stále môže skončiť v Southamptone. Počiatočné dobré výsledky na začiatku sezóny neboli len ojedinelé, skromný klub, ktorý v lete rozpredal polovicu kádra neprestal udivovať. Naďalej predvádzal výborné výkony a nebyť zbytočných zaváhaní, mohol byť na tom tento klub ešte lepšie.
     
    Jednu z posledných šancí na zaútočenie k priečkam zaručujúce Ligu majstrov bude mať Liverpool na ihrisku Southamptonu. Doposiaľ sa totiž stále len držia na ničneriešiacom siedmom mieste a to je po minuloročnom striebornom zatiaľ veľké sklamanie.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:15.

    Filip Kubaliak

    Góly: 4. Coutinho, 72. Sterling

    Karty:   65. Wanyama (SOT), 90+3. Elia (SOT) – 44. Lovren (LIV), 78. Moreno (LIV), 87. Henderson (LIV)


    Southampton FC: Forster – Clyne, Targett, Fonte (K), Yoshida, Ward-Prowse (54. Mané), Wanyama, Davis (46. Schneiderlin), Elia, Pellé, Djuričič (74. Tadič).
    Náhradníci: Davis – Gardoş, Schneiderlin, Mané, Harrison Reed, Long, Tadič.

    Liverpool FC: Mignolet – Lovren, Škrteľ, Ibe (73. Johnson), Markovič (46. Moreno) Can, Henderson, Allen, Sterling, Lallana (62. Sturridge), Coutinho.
    Náhradníci: Ward – Johnson, Touré, Moreno, Lambert, Sturridge, Balotelli.

    Rozhodca: Friend – McDonough, Cann