Tottenham – West Ham 2:2 (kon.) | Everton – Leicester 2:2 (kon.) | Southampton – Liverpool 0:2 (kon.)
koniec
Tottenham Hotspur
2:2 (0:1)
West Ham United
Nedeľa 22.02.2015, 13:00 • White Hart Lane (Londýn) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy

     
    Malé londýnske derby ponúklo poriadne divoký priebeh, po ktorom budú s konečnou deľbou bodov spokojné obe mužstvá. Tottenham bol síce lepší vo všetkých štatistických ukazovateľoch, no West Ham dlho viedol o dva góly. Dramatickým finišom sa ale Spurs podarilo vyrovnať, keď ich hrdina Harry Kane vyrovnával penaltou z 96. minúty! (14:57:38)
     
    90+7
    Koniec zápasu.
    Harry KANE - 2:2
     
    90+6
    Tottenham dal gól!
    Sám faulovaný HARRY KANE si postavil loptu na biely bod, no v súboji s Adriánom na prvýkrát zlyhal! Španielsky gólman vystihol jeho strelu k pravej žrdi. Kane sa ale každopádne dostal k vyrazenej lopte a napálil ju do odkrytej časti bránky. Tottenham tak dramaticky vyrovnal. Remíza bude stretnutiu vzhľadom na priebeh svedčať.
     
    90+5
    Tím Tottenham Hotspur nepremenil pokutový kop.
     
    90+5
    Harry Kane padá v šestnástke West Hamu a v samom závere zápasu budú domáci rozohrávať pokutový kop! Anglický útočník neustál atak zozadu od Alexa Songa a zrútil sa na trávnik. Jon Moss dlho neváhal a ukázal na biely bod! Kane to možno mohol ustáť, no penalta sa kopať bude!
     
    90+4
    Niekoľko desiatok sekúnd pred vypršaním nadstaveného času prichádza nepresná strela Christiana Eriksena, ktorá letí azda dva metre nad bránku. Kladivári sú už veľmi blízko trom bodom!
     
    90+3
    Bentaleb sa v šestnástke nedokázal obtočiť okolo Collinsa, ktorý odpálil loptu vysoko na tribúnu. Hammers sa bránai zubami-nechtami.
     
    90+2
    Adrián ale v pohode kryje Walkerov center z pravej strany. Španiel následne zaľahol loptu a ponáhľať sa s rozohrávkou určite nebude.
     
    90+1
    Rozhodcovská štvorica na čele s Jonom Mossom pridáva ešte päťminútovú extra porciu, ktorú má Tottenam na strelenie vyrovnávajúceho gólu.
     
    90
    Bentaleb na ľavej strane výborne vytlačil najlepšieho hráča zápasu Kouyatého, ktorý pre svoje mužstvo vybojoval dôležitý out.
     
    89
    Érik Lamela nebezpečne zašiel do rozohrávajúceho Alexa Songa a po šlapáku na Kamerunčana ukrátil svoje mužstvo o ďalšie sekundičky.
     
    88
    Roberto Soldado na pravej strane vybojoval rohový kop pre Eriksena. Strapatý Dán našiel hlavu Vertonghena, no belgický stopér hlavičkoval vysoko nad.
     
    87
    Vrcholiť bude i s Jamesom Collinsom na hracej ploche, ktorý ako posledný náhradník vymieňa pravdepodobne zraneného Carltona Colea.
     
    85
    Roberto Soldado mohol päť minút pred koncom vyrovnávať, no Adrián si v tomto prípade napravil reputáciu! Christian Eriksen posielal z pravej strany nebezpečný center, ktorý ešte podvihol Harry Kane. Érik Lamela následne prihrával v šestnástke pod seba na Soldada, ktorý bol v zakončení vychytaný výborným Adriánom. Španielsky gólman pohotovo reagoval na Soldadovu koncovku vonkajškom, ktorú dokázal vytlačiť na rohový kop. Spurs sa tlačia dopredu za vyrovnaní, londýnska dráma vrcholí!
     
    83
    Chadli v rohu ihriska zbytočne dohrával Jenkinsona, Hammers získavajú bonusové desiatky sekúnd k dobru. WHL momentálne v plameňoch.
    Danny ROSE - 1:2
     
    81
    Tottenham dal gól!
    Kohúti sa napokon dočkali a desať minút pred pred koncom stretnutia strieľajú kontaktný gól! Rohový kop z pravej strany rozohrával nakrátko Lamela. Christian Eriksen následne centroval do ohňa, kde Adrián boxoval pred naskakujúcim Ericom Dierom. Lopta sa však odrazila presne na kopačku DANNYHO ROSEA, ktorý číhal pred šestnástkou. Anglický ľavý obranca následne krásnym končíkom napálil loptu od zeme k ľavej žrdi. Práve odraz od trávnika zmiatol hosťujúceho gólmana, ktorý nedokázal reagovať. Kohúti naďalej žijú!

    Erik Farkaš

    Góly: 81. Rose, 90+6. Kane – 22. Kouyaté, 62. D. Sakho

    Karty:   45+1. Noble (WHU), 51. Cresswell (WHU)

    Nepremenená penalta: 90+5. Kane (TOT), brankár Adrián zneškodnil


    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Walker, Dier, Vertonghen, Rose – Bentaleb, R. Mason – Townsend, M. Dembélé, Lamela – Kane
    Náhradníci: Vorm – Soldado, Fazio, Chadli, Ch. Eriksen, Stambouli, B. Davies
    Manažér: Mauricio Pochettino (ARG)

    West Ham United: Adrián – Jenkinson, W. Reid, Tomkins, Cresswell – Noble (C), A. Song, Kouyaté – Downing – E. Valencia, D. Sakho
    Náhradníci: Jääskeläinen – Nolan, Jarvis, O´Brien, Collins, Demel, C. Cole
    Manažér: Sam Allardyce (ENG)

    Rozhodca: Jon Moss – J. Brooks, E. Smart – M. Dean