Tottenham – West Ham 2:2 (kon.) | Everton – Leicester 2:2 (kon.) | Southampton – Liverpool 0:2 (kon.)
koniec
Tottenham Hotspur
2:2 (0:1)
West Ham United
Nedeľa 22.02.2015, 13:00 • White Hart Lane (Londýn) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 13:00.
     
    Vitajte na White Hat Lane, kde nás čaká druhé londýnske derby víkendového programu 26. kola anglickej Premier League.

    Tabuľkové postavenie:

    6. Tottenham: 13 – 4 – 8; skóre 39:34; body 43
    8. West Ham: 10 – 8 – 7; skóre 36:28; body 38

    Forma:

    Tottenham: P – R – V – V – P – R
    West Ham: V – V – P – R – R – P

    Tottenham čaká ďalšie dôležité stretnutie, v ktorom má potvrdiť ambíciu štartovať v budúcoročnej edícii Ligy majstrov. Spurs na Champions League momentálne strácajú štyri body, no majú jeden zápas k dobru. V ňom sa pokúsia opäť vrátiť na víťaznú vlnu, ktorú naposledy pretrhol Liverpool (2:3).
    Kohúti v posledných siedmich domácich zápasoch v lige ani raz neprehrali (V: 5; R: 2). Mužstvo ťahá do Európy Harry Kane, ktorý sa v posledných desiatich dueloch presadil jedenásťkrát! Zlepšiť ale potrebuje defenzíva, ktorá v šiestich tohtoročných zápasoch inkasovala desať gólov bez toho, aby udržala aspoň jediné čisté konto.

    Pre West Ham United týmto zápasom štartuje séria štyroch londýnskych derby. Po Tottenhame čaká Kladivárov Crystal Palace, Chelsea a Arsenal. Pre Hammers tento náročný program neprichádza práve v najideálnejšom čase. Od Vianoc totiž z ôsmich ligových stretnutí vyhrali jediné (R: 4; P: 3).
    Napriek tomu mali v tejto fáze sezóny viacej bodov naposledy v ročníku 1985-86! Sam Allardyce tak môže byť s aktuálnou ôsmou priečkou nesmierne spokojný. Vonku sa však zverenci Big Sama neradovali už v piatich zápasoch po sebe. Bude sa to meniť na White Hart Lane?

     
    Úvodné zostavy:

    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Walker, Dier, Vertonghen, Rose – Bentaleb, R. Mason – Townsend, M. Dembélé, Lamela – Kane
    Náhradníci: Vorm – Soldado, Fazio, Chadli, Ch. Eriksen, Stambouli, B. Davies
    Manažér: Mauricio Pochettino (ARG)

    West Ham United: Adrián – Jenkinson, W. Reid, Tomkins, Cresswell – Noble (C), A. Song, Kouyaté – Downing – E. Valencia, D. Sakho
    Náhradníci: Jääskeläinen – Nolan, Jarvis, O´Brien, Collins, Demel, C. Cole
    Manažér: Sam Allardyce (ENG)

    Rozhodca: Jon Moss – J. Brooks, E. Smart – M. Dean.

     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Domáci v bielych dresoch a modrých trenírkach ako prví uviedli loptu do pohybu. West Ham v tradičnej vínovo-belasej kombinácii v prvej časti zľava-doprava.
     
    2
    Hostia sa hneď v úvode snažili presadiť prostredníctvom dlhej lopty na Ennera Valenciu, no Ekvádorčan dostal pridlhý pas.
     
    3
    Atmosféra zatiaľ odpovedá náboju londýnskeho derby. Oba tábory sa hlasito prekrikujú. Na White Hart Lane sa bude iskriť.
     
    4
    Kyle Walker už po druhýkrát v dnešnom zápase na pravej strane stratil loptu v súboji s dôrazným Kouyatém.
     
    5
    Tottenham sa po prvýkrát v stretnutí zahryzol do svojho súpera, no rýchlu kombináciu Spurs prerušil kapitán Mark Noble.
     
    6
    Song si v súboji s Lamelom pomáhal i rukou, Hammers sa musia znovu stiahnuť na svoju polovicu ihriska.
     
    7
    Bravó, už v siedmej minúte sme boli svedkami nádhernému futbalového okamžiku z oboch strán. Harry Kane v rohu ihriska ešte zachytil loptu pre Androsa Townsenda. Anglický krídelník si ju akoby naviedol na tradičnú strelu ľavačkou, no namiesto toho prihrával pod seba na hranicu šestnástky, kde operoval Nabil Bentaleb. Alžírsky stredopoliar si loptu narovnal a z nejakých osemnástich metrov prudko vypálil k ľavej žrdi. Gólman Adrián sa nepreletel vzduchom márne, pretože loptu dokázal vytiahnuť z ľavej šibenice na rohový kop. Krásny okamžik.
     
    9
    Po faule na Dembélého tu bol priamy kop v podaní Érika Lamelu, ktorý však z osemnástich metrov trafil len dobre postavený múr Irons.
     
    10
    Ešte predtým nádejne zakončoval znovu Bentaleb, ktorý však spoza veľkého vápna zamieril len do stredu bránky.
     
    11
    Tottenham pokračuje v svojom dynamickom nástupe a Kladivári sa ocitajú vo veľkých problémoch. Spurs tentokrát zvolili jednoduchú, priamočiaru, no krásnu akciu. Danny Rose z poliacej čiare posielal oblúčikom do šance najobletovanejšieho hráča Premier League v súčasnosti – Harryho Kanea. Vo forme hrajúci odchovanec Spurs sa dostal k dlhému pasu, ktorý sa pokúsil zúžitkovať strelou z nejakých desiatich metrov. Aj vinou dôraznej hry telom v podaní Tomkinsa však Kane orazítkoval len ľavú žrď Adriánovej bránky. Harrymu koncovka nevyšla podľa predstáv, no vďaka svojej forme takmer i napriek tomu otvoril skóre.

     
    13
    Hammers majú v úvode nemalé problémy, no zatiaľ stále držia čisté konto. Adrián už ale musel vytiahnuť dva dôležité zákroky a raz ho zachránila ľavá žrď.
     
    15
    Tottenham v úvodnej štvrťhodine dominoval i v držaní lopty, v ktorom si drží až 25-percentú prevahu! Na strely je to 4:1, z toho na bránku 2:0.
     
    16
    Hammers ale napriek tomu môžu ísť do vedenia, keďže po Downingovej aktivite na pravej strane budú rozohrávať rohový kop.
     
    17
    Jeho rozohrávka sa ale príliš neujala a z druhej vlny nezahrozil ani Cresswell, ktorého pokus skákal nejaké dva metre mimo bránky.
     
    18
    Na druhej strane vyčíňal znovu Harry Kane, ktorého sa hosťom podarilo vystaviť do tesného postavenia mimo hru.
     
    19
    Lloris teraz nepochopiteľne nezachytil Cresswellov center z ľavej strany, no francúzskemu gólmanovi vzápätí vypomohol stopér Vertonghen.
     
    20
    Lloris reklamoval Sakhovu ruku, no k tej v žiadnom prípade nedošlo. Hosťujúci sektor tak zažil prvé vzrušenie i v ofenzívnom prevedení svojho mužstva.
     
    21
    Andros Townsend rozohrával z pravej strany voľný kop. Center anglického reprezentanta však pristál len u gólmana Adriána.
     
    22
    West Ham United dal gól!
    Napriek obrovskému náporu domáceho mužstva sa prekvapivého vedenia ujímajú Kladivári! Nabil Bentaleb sa na pravej strane absolútne nepohodol s Walkerom. Po ich komunikačnom skrate a nepresnej prihrávke dozadu od Alžírčana sa lopty zmocnil Enner Valencia, ktorý na ľavej strane vysunul Aarona Cresswella. Anglický zadák následne vyslal milimetrový center do šestnástky, na ktorý si najlepšie naskočil CHEIKHOU KOUYATÉ. Senegalský bitkár sa z piatich metrov nemýlil a loptu razantnou hlavičkou upratal do siete. Hugo Lloris už na bránkovej čiare nedokázal reagovať. 1:0 pre mierneho outsidera! Na ťahu je Kaneova banda.
    Cheikhou KOUYATÉ - 0:1
     
    24
    Spurs sa na druhej strane snažili odpovedať rohovým kopom, no ten sa Kladivárom podarilo Kladivárom odvrátiť.
     
    26
    Harry Kane mohol teraz aspoň v pozícii nahrávača obstarať vyrovnávajúci gól Tottenhamu. Po Dembélého zadovke sa anglický útočník zmocnil lopty nejakých dvadsaťpäť metrov od bránky. Kane následne ľahkým oblúčikom hľadal v šestnástke rozbehnutého Dannyho Rosea, ktorý si výborne naskočil na jeho nadýchaný oblúčik. Ľavý obranca dokázal hlavou prehodiť i vybiehajúceho gólmana Adriána, ktorý ale so šťastím udržal čisté konto. Roseova hlavička zo siedmich metrov pristála na hornej sieti.
     
    28
    Na opačnom konci ihriska mal prácu i Hugo Lloris. Aktívny Aaron Cresswell centroval z ľavej strany na Ennera Valenciu, ktorý prehral súboj s Vertonghenom, no prepadnutú loptu sa napriek tomu snažil poslať do siete. Francúzsky kapitán mu ale včas zmenšil strelecký uhol, Valencia ho už prehodiť nedokázal. Tottenham následne vyprodukoval rýchly protiútok po ľavej strany. Harry Kane na okraji šestnástky síce zdvojený, no napriek tomu dokázal prehodiť loptu do šance pre Ryana Masona. Anglický stredopoliar pálil z osemnástich metrov tesne mimo pravej žrde Adriánovej svätyne.
     
    30
    Po polhodine tak v divokom tempe pokračujeme za stavu 0:1. Hrá sa typický anglický tempo-futbal z jednej strany na druhú.
     
    32
    Znovu sa hralo pred Llorisom, ktorý však spolu so svojou defenzívou prežil ďalší rohový kop Kladivárov.
     
    33
    Enner Valencia následne z pravej strany útočil v postavení mimo hru. Tottenham sa ale potrebuje v zadných radoch skonsolidovať.
     
    34
    Hugo Lloris sa dnes na trávniku necíti príliš komfortne a zatiaľ z neho srší neistota a to predovšetkým v rozohrávke. Tentokrát to ale proti napadajúcemu Sakhovi zvládol.

     
    35
    Stewart Downing preváhal ideálny okamžik na kolmicu pre Sakha. V poslednej chvíli ho prepadol ľavý obranca Danny Rose.
     
    36
    Kouyaté zatiaľ kraľuje na oboch stranách hracej plochy. Výborne teraz dokázal prečitať pohyb Mousu Dembéíého.
     
    37
    Eric Dier mal problémy s bránením nepríjemného Sakha a tak radšej odkopol loptu na rohový kop. Rozohrať ho už beží Downing.
     
    38
    Rozohrával ho napokon Mark Noble, ktorý po prvej exekúcii z odrazenej lopty napálil Walkera. Druhá štandardka už našla iba dobre postaveného Bentaleba.
     
    39
    Ryan Mason to znovu skúšal z vyše dvadsaťmetrovej vzdialenosti, no jeho pokusu k presnosti tentokrát chýbalo mnoho.
     
    40
    West Ham zatiaľ dominuje v strede poľa, kde jeho bojovníci dokážu s veľkou pravidelnosťou odoberať dôležité lopty.
     
    41
    Tentokrát už hosťujúci rohový kop skutočne rozohrával Stewart Downing, no jeho center taktiež nenašiel nikoho z Kladivárov.
     
    42
    Enner Valencia sa pokúsil o gólový zásah z vlastnej polovice ihriska, no lopta dopadla ešte pred šestnástkou Huga Llorisa, ktorý spracoval loptu na prsia...
     
    43
    Po tej pekelnej polhodinke nám tempo na White Hart Lane predsa len trochu opadlo. West Ham ale pokračuje vo výbornom výkone.
     
    44
    Winston Reid na ľavej strane fauloval Dembélého, domáci tak dostali výhodu štandardnej situácie. Voľný kop takmer od postrannej čiary ale odvrátil vynikajúci Kouyaté.
     
    45
    Winston Reid si teraz parádne postrážil Harryho Kanea, ktorý sa ho nedokázal zbaviť kľučkou. Novozélanďan výborne vystúpil z pozície stopéra.
     
    45+1
    V prvej mnúte z dvoch nadstavených tu máme premiérový kartový trest od Jona Mossa, ktorý potrestal hosťujúceho kapitána Marka Noblea. Odchovanec Hammers si na súperovej polke pridržal Dembélého.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Na White Hart Lane sa hrá zatiaľ vynikajúce derby. Duel ponúka všetko, čo má správna bitka o Londýn zahŕňať. Podstatne lepším tímom boli v úvode domáci, no West Ham sa po strelenom góle chytil a aj v nasledujúcich minútkach zamestnával gólmana Llorisa. Kouyatého gól však zostal v prvom dejstve jediný. Predovšetkým úvodná polhodinka sa hrala v strhujúcom tempe, verme, že tak budeme pokračovať i po zmene strán.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Na druhý polčas už podľa očakávaní vybehol i Christian Eriksen, ktorý po prvýkrát v sezóne neštartoval v základnej zostave. Miesto mu prenechal Mousa Dembélé.
     
    47
    Harry Kane zviedol na pravej strane ďalší z mnoha osobných súbojov s Riedom. Kane tentokrát neuspel, no Townsend získal aspoň rohový kop.
     
    48
    Jeho rozohrávka ale domácim Kohútom príliš nevyšla. West Ham bol o niečo nebezpečnejší pri brejku, no Valenciov center z ľavej strany kryl Lloris.
     
    49
    K nebezpečnému centru z pravej strany sa dostal i Kyle Walker, no anglický krajný obranca poslal loptu len k dominujúcemu Adriánovi.
     
    50
    Walker si tentokrát neporadil ani v defenzívnej činnosti, keď musel nedovolene zastaviť Noblea. Ten okamžite rozohral na Downinga, ktorého center však Mason stačil zraziť na rohový kop.
     
    51
    I na jeho rozohrávku sa podujal kapitán hosťujúceho výberu Mark Noble, no jeho center tentokrát pristál presne v náruči Huga Llorisa.
     
    51
    Aaron Cresswell si na ľavej strane nedovolene pridržal unikajúceho Townsenda, čím sa stal druhým potrestaným hráčom malého londýnskeho derby.
     
    52
    Tentokrát bez kontakt padol Enner Valencia, ktorý pravdepodobne zle dosliapol na trávnik. Ekvádorčan zostáva ležať na trávniku.
     
    53
    Tak napokon nie, Valenciu zasiahol do pravého členka Dierov odkop a následne už zle došliapol na nohu. Po ošetrení bude zdá sa pokračovať ďalej.
     
    54
    Valencia sa veľmi rýchlo vrátil späť na nohy i na trávnik, aby spoza šestnásty nastrelil blokujúceho Bentaleba. Domáci kotol mu to teraz dáva „vyžrať."
     
    55
    Desať minút druhého polčasu zatiaľ neponúklo žiadnu gólovú príležitosť. Nemení to ani Masonova strela do stredu bránky.
     
    56
    Domácim zatiaľ príliš nepomáha ani nasadenie Christiana Eriksena. Pri postrannej čiare sa už preto rozcvičuje Chadli.
     
    57
    Zatiaľ príliš nie je vidieť ani Lamelu, ktorého by mohol nahradiť Chadli. Argentínčan teraz zapracoval aspoň v defenzíve, kde sklzom zastavil Jenkinsona.
     
    58
    Jeden z domácich fanúšikov už v 58. minúte ukazoval na hodinky, čím naznačoval zdržovanie hosťujúceho mužstva.
     
    59
    Defenzíva Tottenhamu opäť zaspala a Kladivári už mohli zdvojnásobiť svoje vedenie! Mark Noble opäť preukázal svoj kumšt v rozohrávke, keď nádhernou kolmicou pomedzi stopérov vysunul do šance Diafru Sakha. Senegalský útočník krásne zabehol do voľného priestoru, no v samostatnom nájazde nevyzrel na fantastického Huga Llorisa. Kapitán domáceho mužstva mu včas zmenšil strelecký uhol, aby následne dokázal jeho strelu zraziť aspoň na bočnú sieť. Výborný reflex francúzskeho gólmana drží Hotspur i naďalej v hre!
     
    60
    Po hodine hry tu máme druhé striedanie Mauricia Pochettina, ktorý však nesťahuje Lamelu, ale podstatne aktívnejšieho Townsenda. Na trávnik putuje Soldado.
     
    62
    West Ham United dal gól!
    Na White Hart Lane sa nám dejú veľké veci a Kladivári sa ujímajú už dvojgólového vedenia! DIAFRA SAKHO posielal z pravej strany nebezpečný center na Valenciu, ktorého ešte postrážil Walker, ktorý opäť hasil zlú pozičnú hru domácich stopérov. Z druhej vlny každopádne prišiel center od Marka Noblea, na ktorý znovu nedoskočil Enner Valencia, no poza jeho chrbát nabiehajúci Sakho sa trafil z takmer nemožného uhlu. Nejaký meter od bránkovej čiary z pravej strany šestnástky zamieril krížom presne k žrdi. Aj samotný Hugo Lloris zostal zaskočený pohotovosťou senegalského útočníka. 0:2!
    Diafra SAKHO - 0:2
     
    64
    Domáci sa teraz dožadovali druhej žltej karty pre Marka Noblea, ktorý sa na polovici ihriska dostal do konfrontácie s Bentalebom, no Moss zachoval pokoj.
     
    65
    Eric Dier mohol byť následne taktiež potrestaný, keď lakťom zasiahol Sakhov zátylok. Senegalský útočník zostáva ležať na trávniku.
     
    67
    Obrovská príležitosť hosťujúceho mužstva, ktoré mohlo zopakovať vlaňajšie víťazstvo 3:0! Voľný kop z osi ihriska rozohrával Stewart Downing, ktorý na ľavej strane šestnástky našiel Winstona Reida. Novozélandský stopér výborne sklepával pred bránku pre Ennera Valenciu, ktorý neobsadený zakončoval z piatich metrov. Pohotový Hugo Lloris však dokázal jeho efektnú koncovku vyraziť aspoň pred seba, aby následne ležiac nohou zakopol loptu na rohový kop. Valencia bol na bližšej žrdi opäť nepokrytý!
     
    68
    S obrovskou nevôľou teraz opúšťa trávnik Mark Noble, ktorý však už mohol byť po zákroku na Bentaleba kľudne i vylúčený. Sam Allardyce sa tomu snaží predísť a na trávnik posiela ďalšieho útočníka – Carltona Colea! Klobúk dolu pred Big Samom.
     
    70
    Jeho mužstvo potrebuje prežiť ešte záverečných dvadsať minút. Tottenham ich načína rohovým kopom z ľavej strany.
     
    71
    Lamelov center prepadol až na zadnú žrď, kde sa pokúšal zakončiť Soldado, no pred ním operoval Jenkinson.
     
    72
    Opakovaný záber druhého gólu nám ukazuje, že Enner Valencia sa v čase Nobleho centru nachádzal v postavení mimo hru, no Ekvádorčan na loptu nedoskočil.
     
    73
    Hugo Lloris by si ale inak možno trúfol opustiť bránkovú čiaru. To sa už ale nedozvieme, dvojgólové vedene Hammers platí!
     
    74
    Harrymu Kaneovi sa dnes príliš nedarí a v druhej časti ho už na trávniku ani nevidieť. Defenzívna taktika Hammers dnes predčí i jeho fazónu.
     
    75
    Na trávnik už prichádza i krídelník Matt Jarvis, ktorý na hracej ploche nahrádza aktívneho Ennera Valenciu. Do konca ešte štvrťhodinka hry.
     
    76
    Harry Kane sa i v dnešnom stretnutí napokon presadil, no jeho presný zásah je následne anulovaný postranným rozhodocom, ktorý mu odmával postavenie mimo hry. V tom sa síce tesne, ale predsa po Lamelovom dobrom centri z pravej strany i nachádzal. Kane následne hlavičkoval len do Adriána, aby z dorážky prepálil ležiaceho Španiela v bránke Hammers. Sam Allardyce a jeho parta si ale mohli vydýchnuť.

     
    77
    Platilo to aj po priamom kope Christiana Eriksena, ktorý nasledoval po nedovolenom zákroku na Érika Lamelu. Dán si postavil loptu v dvadsaťmetrovej vzdialenosti od bránky hosťujúcich Kladivárov. Guľaté čudo sa krásne vznieslo ponad múr United, no na ceste do siete ho zastavil dobre chytajúci Adrián, ktorý padajúci list presne k ľavej žrdi dokázal vyraziť na rohový kop. Hammers tak zostávajú v dvojgólovom vedení a čas domácich sa nezadržateľne kráti!
     
    79
    Mauricio Pochettino striedal už naposledy, keď na hraciu plochu poslal dlhodobo sa rozcvičujúceho Chadliho. Miesto mu prenechal Ryan Mason.
     
    81
    Tottenham dal gól!
    Kohúti sa napokon dočkali a desať minút pred pred koncom stretnutia strieľajú kontaktný gól! Rohový kop z pravej strany rozohrával nakrátko Lamela. Christian Eriksen následne centroval do ohňa, kde Adrián boxoval pred naskakujúcim Ericom Dierom. Lopta sa však odrazila presne na kopačku DANNYHO ROSEA, ktorý číhal pred šestnástkou. Anglický ľavý obranca následne krásnym končíkom napálil loptu od zeme k ľavej žrdi. Práve odraz od trávnika zmiatol hosťujúceho gólmana, ktorý nedokázal reagovať. Kohúti naďalej žijú!
    Danny ROSE - 1:2
     
    83
    Chadli v rohu ihriska zbytočne dohrával Jenkinsona, Hammers získavajú bonusové desiatky sekúnd k dobru. WHL momentálne v plameňoch.
     
    85
    Roberto Soldado mohol päť minút pred koncom vyrovnávať, no Adrián si v tomto prípade napravil reputáciu! Christian Eriksen posielal z pravej strany nebezpečný center, ktorý ešte podvihol Harry Kane. Érik Lamela následne prihrával v šestnástke pod seba na Soldada, ktorý bol v zakončení vychytaný výborným Adriánom. Španielsky gólman pohotovo reagoval na Soldadovu koncovku vonkajškom, ktorú dokázal vytlačiť na rohový kop. Spurs sa tlačia dopredu za vyrovnaní, londýnska dráma vrcholí!
     
    87
    Vrcholiť bude i s Jamesom Collinsom na hracej ploche, ktorý ako posledný náhradník vymieňa pravdepodobne zraneného Carltona Colea.
     
    88
    Roberto Soldado na pravej strane vybojoval rohový kop pre Eriksena. Strapatý Dán našiel hlavu Vertonghena, no belgický stopér hlavičkoval vysoko nad.
     
    89
    Érik Lamela nebezpečne zašiel do rozohrávajúceho Alexa Songa a po šlapáku na Kamerunčana ukrátil svoje mužstvo o ďalšie sekundičky.
     
    90
    Bentaleb na ľavej strane výborne vytlačil najlepšieho hráča zápasu Kouyatého, ktorý pre svoje mužstvo vybojoval dôležitý out.
     
    90+1
    Rozhodcovská štvorica na čele s Jonom Mossom pridáva ešte päťminútovú extra porciu, ktorú má Tottenam na strelenie vyrovnávajúceho gólu.
     
    90+2
    Adrián ale v pohode kryje Walkerov center z pravej strany. Španiel následne zaľahol loptu a ponáhľať sa s rozohrávkou určite nebude.
     
    90+3
    Bentaleb sa v šestnástke nedokázal obtočiť okolo Collinsa, ktorý odpálil loptu vysoko na tribúnu. Hammers sa bránai zubami-nechtami.
     
    90+4
    Niekoľko desiatok sekúnd pred vypršaním nadstaveného času prichádza nepresná strela Christiana Eriksena, ktorá letí azda dva metre nad bránku. Kladivári sú už veľmi blízko trom bodom!
     
    90+5
    Harry Kane padá v šestnástke West Hamu a v samom závere zápasu budú domáci rozohrávať pokutový kop! Anglický útočník neustál atak zozadu od Alexa Songa a zrútil sa na trávnik. Jon Moss dlho neváhal a ukázal na biely bod! Kane to možno mohol ustáť, no penalta sa kopať bude!
     
    90+5
    Tím Tottenham Hotspur nepremenil pokutový kop.
     
    90+6
    Tottenham dal gól!
    Sám faulovaný HARRY KANE si postavil loptu na biely bod, no v súboji s Adriánom na prvýkrát zlyhal! Španielsky gólman vystihol jeho strelu k pravej žrdi. Kane sa ale každopádne dostal k vyrazenej lopte a napálil ju do odkrytej časti bránky. Tottenham tak dramaticky vyrovnal. Remíza bude stretnutiu vzhľadom na priebeh svedčať.
    Harry KANE - 2:2
     
    90+7
    Koniec zápasu.
     
    Malé londýnske derby ponúklo poriadne divoký priebeh, po ktorom budú s konečnou deľbou bodov spokojné obe mužstvá. Tottenham bol síce lepší vo všetkých štatistických ukazovateľoch, no West Ham dlho viedol o dva góly. Dramatickým finišom sa ale Spurs podarilo vyrovnať, keď ich hrdina Harry Kane vyrovnával penaltou z 96. minúty! (14:57:38)

    Erik Farkaš

    Góly: 81. Rose, 90+6. Kane – 22. Kouyaté, 62. D. Sakho

    Karty:   45+1. Noble (WHU), 51. Cresswell (WHU)

    Nepremenená penalta: 90+5. Kane (TOT), brankár Adrián zneškodnil


    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Walker, Dier, Vertonghen, Rose – Bentaleb, R. Mason – Townsend, M. Dembélé, Lamela – Kane
    Náhradníci: Vorm – Soldado, Fazio, Chadli, Ch. Eriksen, Stambouli, B. Davies
    Manažér: Mauricio Pochettino (ARG)

    West Ham United: Adrián – Jenkinson, W. Reid, Tomkins, Cresswell – Noble (C), A. Song, Kouyaté – Downing – E. Valencia, D. Sakho
    Náhradníci: Jääskeläinen – Nolan, Jarvis, O´Brien, Collins, Demel, C. Cole
    Manažér: Sam Allardyce (ENG)

    Rozhodca: Jon Moss – J. Brooks, E. Smart – M. Dean