Tottenham – West Ham 2:2 (kon.) | Everton – Leicester 2:2 (kon.) | Southampton – Liverpool 0:2 (kon.)
koniec
Everton FC
2:2 (0:0)
Leicester City
Nedeľa 22.02.2015, 15:05 • Goodison Park (Liverpool) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
    Matthew UPSON - 2:2
     
    88
    Everton FC dal gól!
    Domáci povstali z mŕtvych a dve minúty pred koncom zápasu vyrovnávajú skóre! Everton sa presadil na ľavej strane, kde sa po rýchlej výmene lôpt dostal k slovu Leighton Baines. Anglický bek šikovne prehodil do šance pre rozbehnutého Atsuho, ktorý z ľavej strany prudko centroval do stredu šestnástky. Na hranici malého vápna sa odohral súboj medzi Lukakom a MATTTHEWOM UPSONOM a práve od hlavy skúseného anglického zadáka putovala lopta do siete. Schwarzer nedokázal reagovať, vyrovnané!
     
    87
    Strelec doposiaľ víťazného gólu Esteban Cambiasso končí v dnešnom zápase. Na jeho miesto prichádza prichádza defenzívny stredopoliar Andy King.
     
    86
    Práve Kevin Mirallas centroval z ľavej strany do šestnástky, kde si loptu spracúval Christian Atsu. Ghanský krídelník nezasebčil a šikovne prihral pod seba na Leightona Bainesa. Anglický reprezentačný bek pálil z ľavej strany šestnástky krížom cez šestnástku, no jeho projektil neupratal do siete ani Romelu Lukaku. Lopta i za Belgičanovho prispenia preletela tesne povedľa ľavej žrde. Urastený forward sa navyše zrejme nachádzal v postavení mimo hru.
     
    85
    Spomínaný Kevin Mirallas sa už dostal na pľac. Miesto mu prenechal Kevin Naismith. Do konca ešte osem minút aj s nadstavením.
    Esteban CAMBIASSO - 1:2
     
    70
    Leicester City dáva gól!
    Neuveriteľné veci sa dejú v Goodison Parku! Foxes vďaka chybujúcemu Howardovi otáčajú skóre, posledné mužstvo tabuľky sa ujíma vedenia! Danny Simpson sa dobre presadil na pravej strane, odkiaľ posielal center na vzdialenejšiu žrď. Ten Tim Howard podbehol a loptu vyrazil len za seba, kde sa nachádzal žolík Jamie Vardy. Anglický krídelník následne prihral na päťku, kde pracoval skúsený ESTEBAN CAMBIASSO, ktorý pohotovo prestrelil utrápeného Howarda. Nigel Pearson je vo vytržení, Foxes otáčajú priebeh stretnutia!
     
    65
    Romelu Lukaku ale na opačnej strane ihriska mohol Karamelkám prinavrátiť tesné vedenia. Akciu z ľavej strany naštartoval Christian Atsu, ktorý prihrával na hranicu šestnástky, kde stál strelec otváracieho gólu Steven Naismith. Škótsky krídelník šikovne oklamal zadákov Foxes, pomedzi ktorých prestrčil loptu na rozbehnutého Lukaka. Belgický zakončovateľ mieril z desiatich metrov pod brvno hosťujúcej svätyne, no lopta napokon skončila len na hornej sieti. Šťastie hralo i s Líškami.
    David NUGENT - 1:1
     
    63
    Leicester City dáva gól!
    Nigel Pearson si môže mädliť ruky, jeho náhradníci sa presadzujú po niekoľkých sekundách strávených na hracej ploche! Kapitán Wes Morgan na polovici ihriska zbúral Atsuho, aby tak následne vypichol loptu pre striedajúceho Vardyho. Anglický rýchlik na pár metroch ušiel Jamesovi McCarthymu, aby z pravej strany šestnástky prudko centroval na bližšiu žrď. Tam sa síce nenachádzal žiaden z hosťujúcich hráčov, no neistý Howard vyrazil loptu len do Stonesa, od ktorého sa odrazila k DAVIDOVI NUGENTOVI, ktorý sa už do odkrytej bránky nemýlil. Po hodine hry je znovu vyrovnané!
     
    62
    Nigel Pearson reaguje na inkasovaný gól dvojstriedaním. Namiesto krajnej stredovej dvojice Mahrez a Schlupp naskakuje do hry Nugent s Vardym.
    Steven NAISMITH - 1:0
     
    57
    Everton FC dal gól!
    Stereotypná ofenzívna hra Karameliek napokon domácim predsa len prináša vedúci gól! Romelu Lukaku pred šestnástkou ustál náročný súboj s Jamesom, aby na seba následne naviazal hneď trojicu hráčov v červenom drese. Obrovitý belgický tank následne prihrával doľava na STEVENA NAISMITHA, ktorému svojou prácou uvoľnil priestor. Škótsky krídelník naznačil strelu, následne si ešte vylepšil parketu, aby z desiatich metrov prestrelil húštinu tiel v červenom. Lopta si našla cestičku k pravej žrdi Marka Schwarzera, ktorý absolútne nič nevidel a tým pádom nemohol ani reagovať. 1:0 pre favorita!
     
    55
    Ross Barkley dnes podal bezfarebný výkon, chýbala mu tradičná šťava a Roberto Martínez ho preto nahrádza Gibsonom. Namiesto Bešiča potom naskakuje Atsu.
     
    47
    Zatiaľ podstatne nebezpečnejší hostia sa hneď skraja druhého polčasu mohli ujať možno i zaslúženého vedenia. Jeffrey Schlupp na ľavej strane po Kramaričovej zadovke prihrával pred šestnástku, odkiaľ pálil odchovanec Manchestru United Matty James. Jeho prudkú ranu z osemnástich metrov vyrazil Tim Howard do strany, kde dorážal znovu Schlupp. Ghanský krídelník však z výbornej pozície pálil krížom mimo bránku. Ležiaci Howard by proti jeho koncovke zo siedmich metrov zrejme nestihol zasiahnuť.
     
    26
    Práve Steven Naismith na pravej strane naštartoval Seamusa Colemana, ktorý na piatich metroch prešprintoval stagnujúceho Paula Koncheskeho. Írsky pravý obranca sa následne dostal až do šestnástky, z ktorej pravej strany prihrával na hranicu malého vápna, kde zakončoval Romelu Lukaku. Belgičanova tvrdá rana zo siedmich metrov letela nad bránku. Na opačnom konci ihriska sme mohli vidieť kontru hosťujúceho mužstva, ktorý z ľavého kraja šestnástky zakončoval Andrej Kramarič. Nadýchaný obstrel chorvátskeho zakončovateľa len tesne minul ľavý horný roh Howardovej bránky. Zaujímavé príležitosti na oboch stranách.
     
    25
    Kapitán Wes Morgan na polovici ihriska skrížil cestu unikajúcemu Naismithovi, za ktorého podrazenie vidí úvodnú žltú kartu zápasu.
     
    3
    Hostia začínajú aktívne. Matt James na pravej strane obišiel Bainesa, aby následne odcentroval na Koncheskeho. Anglický bek sa pokúsil o krížnu strelu na vzdialenejšiu žrď, no jeho pokus zablokoval James McCarthy. Lopty sa však následne zmocnil Jeffrey Schlupp, ktorý v šestnástky obišiel Jagielku, aby sa následne z pravej strany veľkého vápna pokúsil na bližšej žrdi zaskočiť gólmana Tima Howarda. Americký brankár ale dobre čítal hru a Schluppov prízemný pokus k žrdi vyrazil na rohový kop.

    Erik Farkaš

    Góly: 57. Naismith, 88. Upson (vla.) – 63. Nugent, 70. Cambiasso

    Karty:   25. Morgan (LEC)


    Everton FC: Howard – Coleman, Stones, Jagielka (C), Baines – Bešič, J. McCarthy – A. Lennon, Barkley, Naismith – Lukaku
    Náhradníci: Robles – A. Koné, D. Gibson, Alcaraz, Garbutt, Atsu, Mirallas
    Manažér: Roberto Martínez (ESP)

    Leicester City: Schwarzer – Simpson, Huth, Morgan (C), Upson, Konchesky – Mahrez, M. James, Cambiasso, Schlupp – Kramarič
    Náhradníci: Hamer – Drinkwater, A. King, Vardy, Wasilewski, Nugent, Ulloa
    Manažér: Nigel Pearson (ENG)

    Rozhodca: Phil Dowd – P. Kirkup, G. Beswick – A. Marriner