Tottenham – West Ham 2:2 (kon.) | Everton – Leicester 2:2 (kon.) | Southampton – Liverpool 0:2 (kon.)
koniec
Everton FC
2:2 (0:0)
Leicester City
Nedeľa 22.02.2015, 15:05 • Goodison Park (Liverpool) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
    Matthew UPSON - 2:2
     
    88
    Everton FC dal gól!
    Domáci povstali z mŕtvych a dve minúty pred koncom zápasu vyrovnávajú skóre! Everton sa presadil na ľavej strane, kde sa po rýchlej výmene lôpt dostal k slovu Leighton Baines. Anglický bek šikovne prehodil do šance pre rozbehnutého Atsuho, ktorý z ľavej strany prudko centroval do stredu šestnástky. Na hranici malého vápna sa odohral súboj medzi Lukakom a MATTTHEWOM UPSONOM a práve od hlavy skúseného anglického zadáka putovala lopta do siete. Schwarzer nedokázal reagovať, vyrovnané!
    Esteban CAMBIASSO - 1:2
     
    70
    Leicester City dáva gól!
    Neuveriteľné veci sa dejú v Goodison Parku! Foxes vďaka chybujúcemu Howardovi otáčajú skóre, posledné mužstvo tabuľky sa ujíma vedenia! Danny Simpson sa dobre presadil na pravej strane, odkiaľ posielal center na vzdialenejšiu žrď. Ten Tim Howard podbehol a loptu vyrazil len za seba, kde sa nachádzal žolík Jamie Vardy. Anglický krídelník následne prihral na päťku, kde pracoval skúsený ESTEBAN CAMBIASSO, ktorý pohotovo prestrelil utrápeného Howarda. Nigel Pearson je vo vytržení, Foxes otáčajú priebeh stretnutia!
    David NUGENT - 1:1
     
    63
    Leicester City dáva gól!
    Nigel Pearson si môže mädliť ruky, jeho náhradníci sa presadzujú po niekoľkých sekundách strávených na hracej ploche! Kapitán Wes Morgan na polovici ihriska zbúral Atsuho, aby tak následne vypichol loptu pre striedajúceho Vardyho. Anglický rýchlik na pár metroch ušiel Jamesovi McCarthymu, aby z pravej strany šestnástky prudko centroval na bližšiu žrď. Tam sa síce nenachádzal žiaden z hosťujúcich hráčov, no neistý Howard vyrazil loptu len do Stonesa, od ktorého sa odrazila k DAVIDOVI NUGENTOVI, ktorý sa už do odkrytej bránky nemýlil. Po hodine hry je znovu vyrovnané!
    Steven NAISMITH - 1:0
     
    57
    Everton FC dal gól!
    Stereotypná ofenzívna hra Karameliek napokon domácim predsa len prináša vedúci gól! Romelu Lukaku pred šestnástkou ustál náročný súboj s Jamesom, aby na seba následne naviazal hneď trojicu hráčov v červenom drese. Obrovitý belgický tank následne prihrával doľava na STEVENA NAISMITHA, ktorému svojou prácou uvoľnil priestor. Škótsky krídelník naznačil strelu, následne si ešte vylepšil parketu, aby z desiatich metrov prestrelil húštinu tiel v červenom. Lopta si našla cestičku k pravej žrdi Marka Schwarzera, ktorý absolútne nič nevidel a tým pádom nemohol ani reagovať. 1:0 pre favorita!

    Erik Farkaš

    Góly: 57. Naismith, 88. Upson (vla.) – 63. Nugent, 70. Cambiasso

    Karty:   25. Morgan (LEC)


    Everton FC: Howard – Coleman, Stones, Jagielka (C), Baines – Bešič, J. McCarthy – A. Lennon, Barkley, Naismith – Lukaku
    Náhradníci: Robles – A. Koné, D. Gibson, Alcaraz, Garbutt, Atsu, Mirallas
    Manažér: Roberto Martínez (ESP)

    Leicester City: Schwarzer – Simpson, Huth, Morgan (C), Upson, Konchesky – Mahrez, M. James, Cambiasso, Schlupp – Kramarič
    Náhradníci: Hamer – Drinkwater, A. King, Vardy, Wasilewski, Nugent, Ulloa
    Manažér: Nigel Pearson (ENG)

    Rozhodca: Phil Dowd – P. Kirkup, G. Beswick – A. Marriner