Tottenham – West Ham 2:2 (kon.) | Everton – Leicester 2:2 (kon.) | Southampton – Liverpool 0:2 (kon.)
koniec
Everton FC
2:2 (0:0)
Leicester City
Nedeľa 22.02.2015, 15:05 • Goodison Park (Liverpool) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy

     
    Vyrovnané stretnutie v Goodison Parku končí asi spravodlivou remízou. V úvodnom dejstve sme hrali bez gólov. V tom druhom padli hneď štyri, po dva do oboch bránok. Ako prvý šiel v 57. minúte do vedenia Everton, aby Leicester o štvrťhodinu neskôr viedol 2:1. Karamelkám sa v závere podarilo vyťažiť aspoň vyrovnanie, keď loptu do vlastnej siete upratal Upson. Obe mužstvá zostávajú na svojich miestach, teda Everton 12. a Leicester posledný. Strata Líšok na záchranu sa ale zmenšila na štyri body. (17:06:24)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Pretiahnutý center ale putoval až za postrannú čiaru. Lopty sa však zrejme ako posledný dotkol domáci hráč a Leicester sa tak môže usadiť v rohu ihriska.
     
    90+2
    Roový kop sa však bude rozohrávať i na druhej strane, kde znovu pracoval nesmierne aktívny Jamie Vardy.
     
    90+1
    Romelu Lukaku mohol na začiatku nadstavenia otočiť skóre, no jeho hlavičku ešte pred bránkovou čiarou zastavil John Stones.
     
    90
    Everton dostáva k dispozícii ešte štyri nadstavené minútky. Leicester sa zrejme uspokojí i so ziskom jedného bodu.
    Matthew UPSON - 2:2
     
    88
    Everton FC dal gól!
    Domáci povstali z mŕtvych a dve minúty pred koncom zápasu vyrovnávajú skóre! Everton sa presadil na ľavej strane, kde sa po rýchlej výmene lôpt dostal k slovu Leighton Baines. Anglický bek šikovne prehodil do šance pre rozbehnutého Atsuho, ktorý z ľavej strany prudko centroval do stredu šestnástky. Na hranici malého vápna sa odohral súboj medzi Lukakom a MATTTHEWOM UPSONOM a práve od hlavy skúseného anglického zadáka putovala lopta do siete. Schwarzer nedokázal reagovať, vyrovnané!
     
    87
    Strelec doposiaľ víťazného gólu Esteban Cambiasso končí v dnešnom zápase. Na jeho miesto prichádza prichádza defenzívny stredopoliar Andy King.
     
    86
    Práve Kevin Mirallas centroval z ľavej strany do šestnástky, kde si loptu spracúval Christian Atsu. Ghanský krídelník nezasebčil a šikovne prihral pod seba na Leightona Bainesa. Anglický reprezentačný bek pálil z ľavej strany šestnástky krížom cez šestnástku, no jeho projektil neupratal do siete ani Romelu Lukaku. Lopta i za Belgičanovho prispenia preletela tesne povedľa ľavej žrde. Urastený forward sa navyše zrejme nachádzal v postavení mimo hru.
     
    85
    Spomínaný Kevin Mirallas sa už dostal na pľac. Miesto mu prenechal Kevin Naismith. Do konca ešte osem minút aj s nadstavením.
     
    84
    Pri postrannej čiare sa už pripravuje i Belgičan Kevin Mirallas, ktorý čoskoro vbehne na hraciu plochu.
     
    83
    Hosťom síce rozohrávka priameho kopu príliš nevyšla, no napriek tomu zostávajú pri lopte. Konkrétne s ňou hrá Cambiasso.
     
    82
    Everton sa znovu pripravuje o dôležité sekundičky, keď Lukaku na vlastnej polovici fauluje Mattyho Jamesa.
     
    81
    Atsu následne pre svoje mužstvo vybojoval rohový kop, ktorý rozohrával Leighton Baines, no toho center preletel Jagielku.
     
    80
    Dobrý Colemanov center nachádzal v šestnástke Lukaka, no pred ním boxoval do bezpečia gólman Marc Schwarzer.
     
    79
    Atsu teraz možno strieľal, možno centroval, no lopta každopádne atakovala len rohovú zástavku Goodison Parku.
     
    78
    Domáci Everton sa znovu snaží zatlačiť svojho súpera, no do plných to Martínezovým zverencom vôbec nejde.

     
    77
    Jamie Vardy zatiaľ sakramentsky trápi domácu defenzívu. Na jeho rýchlosť sa Karamelkám nedarí nájsť odpoveď.
     
    76
    Seamus Coleman na pravej strane šestnástky vybojoval rohový kop pre Everton. Bainesov center ale znovu stiahol Schwarzer.
     
    75
    Gibson krásne otáčal hru na rozbehnutého Atsuho, ale toho trafila lopta len do chrbta a nedokázal tak už reagovať na dianie.
     
    74
    Aj následnú štandardku sa Karamelkám podarilo odvrátiť, no domáci teraz potrebujú hrať predovšetkým dopredu.
     
    72
    Domáci pokračovali voľným kopom z ľavej strany, ktorý Naismith odvracal aspoň na rohový kop. Leicester stále na koni.
    Esteban CAMBIASSO - 1:2
     
    70
    Leicester City dáva gól!
    Neuveriteľné veci sa dejú v Goodison Parku! Foxes vďaka chybujúcemu Howardovi otáčajú skóre, posledné mužstvo tabuľky sa ujíma vedenia! Danny Simpson sa dobre presadil na pravej strane, odkiaľ posielal center na vzdialenejšiu žrď. Ten Tim Howard podbehol a loptu vyrazil len za seba, kde sa nachádzal žolík Jamie Vardy. Anglický krídelník následne prihral na päťku, kde pracoval skúsený ESTEBAN CAMBIASSO, ktorý pohotovo prestrelil utrápeného Howarda. Nigel Pearson je vo vytržení, Foxes otáčajú priebeh stretnutia!
     
    68
    Bainesov prudký center ale smeroval presne do náruče austrálskeho gólmana Marka Schwarzera. Ten chytá napevno.
     
    67
    Everton sa znovu tlačí dopredu. Po Naismithovej aktivite na ľavej strane budú môcť domáci rozohrávať rohový kop.
     
    65
    Romelu Lukaku ale na opačnej strane ihriska mohol Karamelkám prinavrátiť tesné vedenia. Akciu z ľavej strany naštartoval Christian Atsu, ktorý prihrával na hranicu šestnástky, kde stál strelec otváracieho gólu Steven Naismith. Škótsky krídelník šikovne oklamal zadákov Foxes, pomedzi ktorých prestrčil loptu na rozbehnutého Lukaka. Belgický zakončovateľ mieril z desiatich metrov pod brvno hosťujúcej svätyne, no lopta napokon skončila len na hornej sieti. Šťastie hralo i s Líškami.
    David NUGENT - 1:1
     
    63
    Leicester City dáva gól!
    Nigel Pearson si môže mädliť ruky, jeho náhradníci sa presadzujú po niekoľkých sekundách strávených na hracej ploche! Kapitán Wes Morgan na polovici ihriska zbúral Atsuho, aby tak následne vypichol loptu pre striedajúceho Vardyho. Anglický rýchlik na pár metroch ušiel Jamesovi McCarthymu, aby z pravej strany šestnástky prudko centroval na bližšiu žrď. Tam sa síce nenachádzal žiaden z hosťujúcich hráčov, no neistý Howard vyrazil loptu len do Stonesa, od ktorého sa odrazila k DAVIDOVI NUGENTOVI, ktorý sa už do odkrytej bránky nemýlil. Po hodine hry je znovu vyrovnané!
     
    62
    Nigel Pearson reaguje na inkasovaný gól dvojstriedaním. Namiesto krajnej stredovej dvojice Mahrez a Schlupp naskakuje do hry Nugent s Vardym.
     
    61
    Gibson zo stredovej čiary výborne vysúval Aarona Lennona, ktorý si dokázal spracovať loptu, no Angličan sa nachádzal v ofsajde.
     
    60
    Leicester sa teraz dokázal ubrániť aspoň Bainesovej štandardke z pravej strany. Druhý gól v rýchlom slede by už zrejme definitívne zrazil hosťujúcu partiu.
     
    59
    No a Nigel Pearson opäť nasadil grimasu, ktorú má už z posledných týždňov veľmi dobre nátrénovanú. Foxes opäť strácajú.
    Steven NAISMITH - 1:0
     
    57
    Everton FC dal gól!
    Stereotypná ofenzívna hra Karameliek napokon domácim predsa len prináša vedúci gól! Romelu Lukaku pred šestnástkou ustál náročný súboj s Jamesom, aby na seba následne naviazal hneď trojicu hráčov v červenom drese. Obrovitý belgický tank následne prihrával doľava na STEVENA NAISMITHA, ktorému svojou prácou uvoľnil priestor. Škótsky krídelník naznačil strelu, následne si ešte vylepšil parketu, aby z desiatich metrov prestrelil húštinu tiel v červenom. Lopta si našla cestičku k pravej žrdi Marka Schwarzera, ktorý absolútne nič nevidel a tým pádom nemohol ani reagovať. 1:0 pre favorita!
     
    56
    Mahrezov center z ľavej strany narazil o ruku Seamusa Colemana, no Phil Dowd púšťa hru ďalej. Rozohráva Howard.
     
    55
    Ross Barkley dnes podal bezfarebný výkon, chýbala mu tradičná šťava a Roberto Martínez ho preto nahrádza Gibsonom. Namiesto Bešiča potom naskakuje Atsu.
     
    54
    Konchesky v spolupráci so Schluppom vybojoval na ľavej strane rohový kop, ktorý zahrával Matty James . Huth ale po jeho centri hlavičkoval vysoko nad.
     
    53
    Nemení to ani Barkley, ktorého v šestnástke sklzom zastavil Robert Huth. Nemecký stopér zatiaľ bráni na jednotku.
     
    52
    Tim Howard rozohral loptu len na tribúnu. Goodison Parkom to znovu len tak zahučalo. Karamelkám sa stále nedarí nájsť rytmus.
     
    51
    Lukaku teraz na ľavej strane nápadito vysúval McCarthyho, no ten po Belgičanovej päte centroval veľmi nepresne.
     
    50
    Domáci pokračujú v svojom bezfarebnom výkone i po prestávke. Síce opticky sú lepší, ale čo z toho, keď do šancí sa dostávajú len Líšky.
     
    49
    Hostia medzitým s ďalšou koncovkou, keď po rohovom kope pálil Mahrez, no jeho pokus mieril len nad bránku.
     
    47
    Zatiaľ podstatne nebezpečnejší hostia sa hneď skraja druhého polčasu mohli ujať možno i zaslúženého vedenia. Jeffrey Schlupp na ľavej strane po Kramaričovej zadovke prihrával pred šestnástku, odkiaľ pálil odchovanec Manchestru United Matty James. Jeho prudkú ranu z osemnástich metrov vyrazil Tim Howard do strany, kde dorážal znovu Schlupp. Ghanský krídelník však z výbornej pozície pálil krížom mimo bránku. Ležiaci Howard by proti jeho koncovke zo siedmich metrov zrejme nestihol zasiahnuť.
     
    46
    V druhom dejstve budeme podľa všetkého pokračovať v nezmenených zostavách. Výkop obstaral domáci v modrom.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.

     
    Vyrovnané úvodné dejstvo sa na štandardy anglickej Premier League nehralo v dostatočnom tempe. Everton po väčšinu času kontroloval loptu, no jeho prevaha bola zásadne neproduktívna. Najväčšie príležitosti spálili Lukaku na jednej strane a Andrej Kramarič na strane druhej. Inak je to na strelecké pokusy vyrovnané 6:6 z toho po jednej priamo na bránku.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Simpsonov center z pravej strany nachádzal v šestnástke Mahreza, pred ktorým ale s nasadením vlastného zdravia zasahoval McCarthy.
     
    44
    Leicester sa v závere úvodného dejstva usadil na polovici Karameliek, konkrétne v rohu ihriska, kde sa Schlupp snaží prečkať záver.
     
    43
    Jamesov center ale na hranici šestnástky odvracal James McCarthy. Pokračujeme bez gólov i bez vážnych príležitostí.
     
    42
    Zatiaľ sa hrá nesmierne slušný zápas, ktorý ponúkol len päť nedovolených zákrokov. Po jednom z nich budú hostia rozohrávať voľný kop.
     
    41
    Baines na ľavej strane nachádzal Naismitha, ktorý sa šikovne zbavil Jamesa, no loptu následne pokryl Wes Morgan.
     
    40
    Aaron Lennon nedokázal preniesť loptu doprava na rozbehnutého Colemana. Rozohrávať od bránky bude Schwarzer.
     
    39
    Po dlhšom čase sa na polovici súpera usadili i hostia, no ďaleko sa taktiež nedostali. Mahrez sa navyše nachádzal v ofsajde.
     
    38
    West Morgan sa s tým napriek žltej karte nemaže a naďalej hrá poriadne od podlahy. K zemi tentokrát poslal Barkleyho.
     
    37
    Z domáceho hľadiska sa už miestami ozýva piskot na adresu domáceho mužstva, ktoré sa s rozohrávkou vytlačilo dokonca až k Howardovi.
     
    36
    Konchesky s Cambiassom dokázali prepasírovať loptu až na Jeffreyho Schluppa, ktorý zakončoval halfvolejom z desiatich metrov nad.
     
    35
    James McCarthy sa teraz nepresadil cez prehustený stred hosťujúceh zálohy. Kolmicu na Barkleyho prečítal Cambiasso.
     
    34
    Toffees sa znovu vracajú k postupnej rozohrávke, ktorá obsahuje obrovské množstvo prihrávok do strany a dozadu.
     
    33
    O brejkovú situáciu sa na pravej strane pokúsili i Líšky, no Mahrez sa nepresadil cez Jamesa McCarthyho.
     
    32
    Karamelky sa zatiaľ dokážu presadiť len v situácii, kedy Leicester čiastočne otvorí svoju obranu. Postupnou rozohrávkou im to zatiaľ nejde.
     
    31
    Andrej Kramarič i Romelu Lukaku teraz v šestnástkach súperov narobili poriadne zmätky, no koncovky oboch útočníkov boli zablokované zadákmi súperov. Everton sa ešte dostal aspoň k dorážke, no Barkley napálil loptu vysoko nad.
     
    30
    Everton je zatiaľ opticky lepším mužstvom, no na gólové náznaky vedie hosťujúci výber Nigela Pearsona. Polhodinka vyrovnaného stretnutia za nami.
     
    28
    Súboje Roberta Hutha s Lukakom pokračujú i naďalej a tentokrát sa už do toho zapojil i Phil Dowd, ktorý upokojuje oboch kohútov.
     
    26
    Práve Steven Naismith na pravej strane naštartoval Seamusa Colemana, ktorý na piatich metroch prešprintoval stagnujúceho Paula Koncheskeho. Írsky pravý obranca sa následne dostal až do šestnástky, z ktorej pravej strany prihrával na hranicu malého vápna, kde zakončoval Romelu Lukaku. Belgičanova tvrdá rana zo siedmich metrov letela nad bránku. Na opačnom konci ihriska sme mohli vidieť kontru hosťujúceho mužstva, ktorý z ľavého kraja šestnástky zakončoval Andrej Kramarič. Nadýchaný obstrel chorvátskeho zakončovateľa len tesne minul ľavý horný roh Howardovej bránky. Zaujímavé príležitosti na oboch stranách.
     
    25
    Kapitán Wes Morgan na polovici ihriska skrížil cestu unikajúcemu Naismithovi, za ktorého podrazenie vidí úvodnú žltú kartu zápasu.
     
    24
    Priamy kop z dvadsiatich metrov rozohráva Ross Barkley, ktorý však loptu napálil vysoko nad bránku. Možno to mal prenechať skúsenému Bainesovi.
     
    23
    Romelu Lukaku bol vo vzduchu agresívne odstrčený Morganom, domáci dostávajú k dispozícii nebezpečnú štandardku z dvadsiatich metrov.
     
    22
    Domáci sa tlačia dopredu prevažne prostredníctvom Leightona Bainesa, ktorého sa na pravej strane snaží zdvojovať dvojica Simpson a Mahrez.
     
    21
    Romelu Lukaku sa rútil do prvej gólovej príležitosti domáceho mužstva v zápase, no Peter Kirkup zastavil jeho snahu zdvihnutím zástavky. Ofsajd.
     
    20
    Po dlhšom čase sa dopredu tlačili i hostia, no Mahrez bol dobre križovaný Stonesom, ktorý následne odohral loptu k Howardovi.
     
    19
    Toffees pokračujú v obliehaní hosťujúcej polovice ihriska či priamo šestnástky Foxes. City sa ale zatiaľ stačí presúvať za loptou.
     
    18
    Muhamed Bešič sa pekne presadil stredom ihriska aby následne zakončoval z hranice šestnástky prudko, no len do stredu bránky.
     
    17
    Jediným deficitom tak zostáva fakt, že ich dominancia v zápase neprodukuje žiadne gólové príležitosti. Za nami úvodná štvrťhodinka.
     
    16
    Aktívny Baines znovu na Lukakuho, ktorý pätou posielal prihrávku na Naismitha, ktorý dostal loptu na päty. Domáci ale ponúkajú pekný a svižný futbal.
     
    15
    Pred Huthom následne úradoval Robert Huth. Everton ale posledných desať minút dobýja bránku nováčika.
     
    14
    Barkley sa snažil na pravej strane naštartovať Aarona Lennona, pred ktorým tentokrát operoval dobre sa pohybujúci Konchesky.
     
    13
    Baines z ľavej strany tentokrát hľadal Lukaka, ktorý sa presadil cez Roberta Hutha, no loptu poslal hlavou vysoko nad.
     
    12
    Leighton Baines na ľavej strane frnkol Mahrezovi, no jeho následný center do šestnástky zablokoval Danny Simpson.
     
    11
    Prácu mal naopak John Stones, ktorý musel na pravej strane šestnástky riešiť Schlppa a zvládol to. Na druhej strane kontra Evertonu, ktorú ale pokazil Aaron Lennon. Anglický krídelník patriaci Tottenhamu preváhal správny okamžik na prihrávku.
     
    10
    Po dobrom nástupe hostí už ďalšia päťminútovka patrila Karamelkám. Mark Schwarzer ale zostáva nezamestnaný.
     
    9
    Domáci konečne i v lige predviedli tú dynamiku, ktorá ich zdobila v minulej sezóne, respektíve v poslednom zápase na pôde Young Boys (4:1).
     
    8
    Takto by to ale ísť mohlo. Lukaku spracoval dlhú loptu pre Colemana, ktorý si narazil s Barkleym, no írsky zadák následne centroval len do Upsona.
     
    7
    Everton sa až teraz dostáva k súvislej rozohrávke z polovice ihriska. Domácim v posledných mesiacoch chýbala priamočiarosť, uvidíme ako to bude fungovať dnes.
     
    6
    Leicester rozohral šikovne nakrátko, no defenzívu Toffees nedokázal zaskočiť. Zrazený center pozbieral gólman Howard.
     
    5
    Po ňom sa hostia nepresadili, ale vstup do stretnutia im jednoznačne vychádza. Bešič následne v rohu ihriska fauloval Mahreza.
     
    3
    Hostia začínajú aktívne. Matt James na pravej strane obišiel Bainesa, aby následne odcentroval na Koncheskeho. Anglický bek sa pokúsil o krížnu strelu na vzdialenejšiu žrď, no jeho pokus zablokoval James McCarthy. Lopty sa však následne zmocnil Jeffrey Schlupp, ktorý v šestnástky obišiel Jagielku, aby sa následne z pravej strany veľkého vápna pokúsil na bližšej žrdi zaskočiť gólmana Tima Howarda. Americký brankár ale dobre čítal hru a Schluppov prízemný pokus k žrdi vyrazil na rohový kop.
     
    2
    Hostia v netradičnej červenej sade dresov obstarali úvodný výkop stretnutia. Modrý Everton bude útočiť sprava-doľava.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Everton FC: Howard – Coleman, Stones, Jagielka (C), Baines – Bešič, J. McCarthy – A. Lennon, Barkley, Naismith – Lukaku
    Náhradníci: Robles – A. Koné, D. Gibson, Alcaraz, Garbutt, Atsu, Mirallas
    Manažér: Roberto Martínez (ESP)

    Leicester City: Schwarzer – Simpson, Huth, Morgan (C), Upson, Konchesky – Mahrez, M. James, Cambiasso, Schlupp – Kramarič
    Náhradníci: Hamer – Drinkwater, A. King, Vardy, Wasilewski, Nugent, Ulloa
    Manažér: Nigel Pearson (ENG)

    Rozhodca: Phil Dowd – P. Kirkup, G. Beswick – A. Marriner.
     
    Vitajte v Goodison Parku, kde predposledným zápasom finišuje víkendový program 26. kola anglickej Premier League.

    Tabuľkové postavenie:

    12. Everton: 6 – 9 – 10; skóre 31:35; body 27
    20. Leicester: 4 – 5 – 16; skóre 22:40; body 17

    Forma:

    Everton: P – R – V – R – P – V
    Leicester: P – V – P – P – P – P

    Tohtosezónna nočná mora Evertonu pokračuje, aj keď sa Karamelkám začína črtať pozitívne východisko. Toffees po týždňovom sústredení predsa len zaznamenali určitý progres, ktorého vyvrcholením bola komfortná výhra na pôde bernského Young Boys (4:1). Hattrickom sa na švajčiarskej pôde prezentoval belgický tank Romelu Lukaku.
    Na Britských ostrovoch hrá ale iná pesnička. Karamelky z posledných deviatich ligových zápasov vyhrali jediné! Stalo sa tak práve po katarskom sústredení, kedy Martínezovi zverenci ovládli Selhurst Park (Crystal Palace 1:0). Španielsky manažér má pritom na svojom konte o osemnásť bodov menej, než tomu bolo v tejto fáze vlaňajšieho ročníka.

    Leicester City hral vlani druhú najvyššiu súťaž v Anglicku – Championship. Okrem nedávnej minulosti však zrejme i blízku budúcnosť strávia Líšky v druhej lige. Na záchranu už totiž strácajú päť bodov, čo v takto pokročilej fáze sezóny nie je nezanedbateľné manko. Foxes sa medzi smotánkou absolútne nedarí a stolička pod Robertom Martínezom sa začína povážlivo kývať.
    Leicester sa dnes bude pokúšať o zastavenie série štyroch ligových porážok v rade. Medzitým už Líšky stihli vypadnúť i z anglického FA Cup-u. Pearsonovi zverenci sa príliš nemôžu opierať ani o vonkajšiu bilanciu, veď v trinástich zápasoch na ihriskách súperov vyťažili len sedem bodov.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:05.

    Erik Farkaš

    Góly: 57. Naismith, 88. Upson (vla.) – 63. Nugent, 70. Cambiasso

    Karty:   25. Morgan (LEC)


    Everton FC: Howard – Coleman, Stones, Jagielka (C), Baines – Bešič, J. McCarthy – A. Lennon, Barkley, Naismith – Lukaku
    Náhradníci: Robles – A. Koné, D. Gibson, Alcaraz, Garbutt, Atsu, Mirallas
    Manažér: Roberto Martínez (ESP)

    Leicester City: Schwarzer – Simpson, Huth, Morgan (C), Upson, Konchesky – Mahrez, M. James, Cambiasso, Schlupp – Kramarič
    Náhradníci: Hamer – Drinkwater, A. King, Vardy, Wasilewski, Nugent, Ulloa
    Manažér: Nigel Pearson (ENG)

    Rozhodca: Phil Dowd – P. Kirkup, G. Beswick – A. Marriner