Brémy – Leverkusen 2:1 (kon.) | Augsburg – Frankfurt 2:2 (kon.)
koniec
FC Augsburg
2:2 (2:1)
Eintracht Frankfurt
Nedeľa 08.02.2015, 17:30 • SGL Arena, Augsburg • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.
     
    Prajem Vám príjemný nedeľný podvečer a zároveň Vás vítam pri sledovaní zápasu 20. kola Bundesligy, v ktorom od 17:30 v SGL Aréne proti sebe nastúpi domáci FC Augsburg a hosťujúci Eintracht Frankfurt. Stretnutím Vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    FC Augsburg
    Domáci futbalisti sú na tom v tabuľke celkom dobre, nachádzajú sa na 5. mieste so ziskom 33 bodov. Rovnaký počet má aj štvrtý Mönchengladbach a šiesty je Leverkusen, ktorý má 32 bodov. Z 19 odohraných zápasov sa Augsburgu podarilo vyhrať 11-krát, ani raz neremízovať, ale zase 8 ráz prehrať. Augsburg má momentálne priaznivé skóre 26:22 a aj vcelku chválitebnú formu. Z posledných piatich zápasov vyhral tri a práve tie tri šli hneď za sebou sériovo. Augsburg porazil Mönchengladbach 2:1, zdolal Hoffenheim 3:1 a v poslednom zápase Bundesligy zvíťazil nad trápiacim sa Dortmundom 0:1. Najlepším strelcom Frankfurtu je nemecký stredopoliar Alexander Meier, ktorý sa v tejto sezóne presadil už 13-krát a zároveň je s týmto počtom gólov aj najlepší v prebiehajúcom ročníku. Druhý Arjen Robben z Bayernu má na konte 12 gólov.

    Eintracht Frankfurt
    Frankfurtu momentálne patrí presný stred tabuľky, čiže 19. miesto so ziskom bodov 24. Rovnako má aj desiaty Kolín, no má slabšie skóre. Na ôsmy Hannover stráca Frankfurt jeden bodík. Z 19 odohraných zápasov sa podarilo Eintrachtu vyhrať 6, rovnako 6-krát remízovať a zvyšných sedem zápasov bolo bez bodu. V tejto sezóne zatiaľ Frankfurt nastrieľal 36 gólov a 39 inkasoval. Aktuálna forma hostí je o niečo horšia, v posledných piatich zápasoch nebola zaznamenaná výhra. Naposledy Frankfurt doma remízoval s Wolfsburgom (1:1), predtým podľahol Freiburgu (4:1) a remízoval aj s Leverkusenom (1:1). Najlepším strelcom je Švajčiar Haris Seferović, ktorý sa počas tejto sezóny presadil 7-krát.

    V tejto sezóne sa tieto tímy už raz stretli. Stalo sa tak 14. septembra 2014, keď Frankfurt doma podľahol Augsburgu najtesnejším rozdielom 0:1.

    Uviedli sme si to najpodstatnejšie, poďte si teda spoločne s nami vychutnať tento zápas prostredníctvom on-line prenosu na webe Onlajny.eu. Želám Vám príjemné sledovanie a pekný futbalový zážitok!
     
    Úvodné zostavy:

    FC Augsburg: Manninger – Verhaegh ("C"), Kohr, Klavan, Feulner – Hojbjerg, Baier – Bobadilla, Altintop, Werner – Ji
    Náhradníci: Gelios – Caiuby, Callsen-Bracker, Djurdjić, Framberger, Parker, Schuster

    Eintracht Frankfurt: Trapp ("C") – Chandler, Zambrano, Anderson Bamba, Oczipka – Aigner, Russ, Hasebe, Inui – Seferović, Meier
    Náhradníci: Wiedwald – Flum, Kinsombi, Kittel, Madlung, Medojević, Piazon

    Rozhodca: Kircher – Kempter, Schiffner.
     
    Oba tímy sú na trávniku, o pár sekúnd sa zápas začína.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Hostia sa dostali ku úvodnému výkopu, snažili sa o prvý útok, ale dostali sa iba pred šestnástku súpera.
     
    2
    Domáci futbalisti momentálne zbytočne stratili loptu v strede poľa, Frankfurt to však nevyužil na protiútok.
     
    3
    Spoza šestnástky skúšal vystreliť Meier, ale jeho pokus bol zblokovaný na obrancovi Augsburgu Kohrovi.
     
    4
    Altintop bežal s loptou do šestnástky, pred ňou si narazil o Kórejčana Jiho, ktorý mu posúval ešte do behu, avšak tam už bol hráč Frankfurtu.
     
    4
    Spoza pokutového územia vyskúšal svoju ľavačku dánsky defenzívny záložník Hojbjerg, no jeho strela letela príliš vysoko nad bránu.
     
    5
    Seferović sa hnal s loptou po ľavej strane ihriska, následne chcel prihrávať bližšie ku bráne do vápna, ale loptu nepretlačil.
     
    6
    Werner poslal z ľavej strany dobre mierenú loptu do vnútra pokutového územia, kde mu už zbiehal Ji, ale rýchlejší bol brankár Trapp.
     
    7
    FC Augsburg dal gól!
    Domáci futbalisti sa dostávajú do vedenia v tomto stretnutí! Z ľavej strany zo štandardky posielal loptu Baier, tam sa niekoľkokrát lopta pokotúľala, až sa jej zmocnil Altintop, ktorý ešte posunul na RAGNARA KLAVANA a ten z ľahkej pozície túto ponuku neodmietol!
    Ragnar KLAVAN - 1:0
     
    10
    Hostia sú po inkasovanom góle značne otrasení, zatiaľ sa len ťažko dostávajú z vlastnej polovice a aj keď sa im to podarí, tak je to len na krátky moment.
     
    12
    Do pokutového územia Augsburgu sa dostala lopta, spoza šestnástky vystrelil Russ, vo vnútri ju ešte tečoval Hasebe, ale brankár Manninger bol pripravený.
     
    14
    Chandler posielal z pravej strany nebezpečený center do vápna, mal tam viacero spoluhráčov, ale defenzíva Augsburgu bola bystrejšia.
     
    14
    Do nebezpečnej šance sa dostal Halil Altintop, ktorý zakončoval z tesnej blízkosti brány, no brankár Trapp skvelo rukami zasiahol a vytlačil strelu!
    Trapp
     
    15
    Haris Seferović je prvým hráčom v tomto zápase, ktorý je potrestaný žltou kartou. Previnil sa nebezpečným sklzom na Hojbjerga.
     
    17
    Eintracht s loptou už na útočnej polovici, dostal sa nejako po pravej strane hracej plochy.
     
    18
    Striedanie v tíme FC Augsburg: z ihriska odchádza Verhaegh, prichádza Callsen-Bracker.
     
    20
    Werner sa tentokrát šikovne vysunul po ľavej strane ihriska, dostal sa do vnútra pokutového územia, ale následne proti nemu účinne vybehol brankár Trapp a loptu zachytil.
     
    22
    Niekoľko metrov pred pokutovým územím si loptu spracúval Russ, ale následne bol proti nemu odpískaný faul, Frankfurt môže využiť štandardku.
     
    23
    Domáca defenzíva však bezpečne ubránila pokus futbalistov hostí.
     
    23
    Callsen-Bracker zahral rukou, za čo dostáva žltú kartu. Nebolo to však v priestore šestnástky, takže je z toho len ďalšia štandardka pre Frankfurt.
     
    24
    Opäť sa hosťom nepodarilo uspieť, Augsburg bezpečne vytlačil loptu mimo nebezpečenstva.
     
    25
    Veľká šanca pre domácich! Werner bol skvele vysunutý do samostatného zakončenia, akosi mu však v šestnástke lopta ušla príliš dopredu, a tak brankár Trapp zneškodnil tento pokus!
     
    27
    Baier tentokrát vysielal nebezpečného Wernera po ľavej strane, ale táto lopta bola nevyužiteľná, keďže bola veľmi nepresná.
     
    28
    Domáci mali štandardku, lopta sa dostala do vnútra šestnástky, následne zakončoval Halil Altintop, prekonal brankára Trappa, ale napokon sa zistilo, že stál v ofsajde!
    Ofsajd
     
    29
    Po pravej strane prudko vyšprintoval Ji, chcel servírovať do vnútra vápna Altintopovi, ale cez obranca Bambu loptu nepreniesol.
     
    30
    Halil Altintop si spracoval loptu pred šestnástkou, dostal sa cez jedného hráča, potom to už vyzeralo tak, že ide zakončovať, no ešte chcel kľučkovať, a to ho už stálo stratu lopty.
     
    32
    Inui sa dostal ku lopte za pokutovým územím, strieľal, ale množstvo hráčov pred sebou neprestrelil.
     
    34
    Obranca Eintrachtu Frankfurt Carlos Zambrano je v týchto chvíľach potrestaný žltou kartou, keď nepekne zasiahol v súboji Feulenra.
     
    37
    FC Augsburg dal gól!
    Domáci zvyšujú svoje vedenie! Bolo to po štandardke, ktorú zahrával Altintop. Následne v šestnástke hlavičkoval ku vzdialenejšej žrdi Werner. Tam bol už uvoľnený RAUL BOBADILLA, ktorý šikovne dorazil do brány! Loptu chcel ešte v posledných centimetroch vykopnúť Russ, ale akurát iba vystrelil do brány!
    Raul BOBADILLA - 2:0
     
    40
    Domáci zatiaľ predvádzajú bezchybný výkon, o nejakých 5 minút sa polčas končí. Pravdepodobne si Augsburg už ustráži toto vedenie do konca prvého dejstva.
     
    41
    Do zakončenia smeroval Dong-Won Ji, ktorého pred šestnástkou odstavil čisto Zambrano. Loptu majú hostia.
     
    43
    V šestnástke si loptu spracoval Haris Seferović, následne už sa otáčal k zakončeniu, ale lopta mu ušla z kopačky, čo ho určite bude aj trochu mrzieť.
     
    44
    Raul Bobadilla sa z pravej strany uvoľnil na stred ihriska, následne vypálil, ale strelu zblokovali hostia.
     
    45
    Domáci získali loptu, zahráva ju brankár Manninger. Nadstavujú sa dve minúty.
     
    45+1
    Frankfurt získava v týchto chvíľach štandardku z miesta pri rohovej zástavke, zahráva ju Inui.
     
    45+2
    Frankfurt dal gól!
    Eintracht strieľa dôležitý gól do šatne pre ďalší vývoj stretnutia! Ku hlavičke sa v šestnástke dostal Oczipka, brankár Manninger túto strelu ešte vyrazil pred seba, no následnú dorážku od STEFANA AIGNERA už nie!
    Stefan AIGNER - 2:1
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Skončilo sa nám prvé dejstvo, v ktorom sme videli bohatú gólovú nádielku. Domáci sa najprv v 7. minúte dostali do vedenia zásluhou Klavana, v priebehu 37. zvýšil Bobadilla, ale ešte v závere stretnutia zmazal nulu na konte hostí Aigner.
    Druhý polčas sa začne približne o 18:34.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme Eintracht Frankfurt: z ihriska odchádza Inui, prichádza Kittel.
     
    47
    Aigner ponúkol dobrú možnosť svojmu spoluhráčovi Russovi, ktorému poslal z ľavej strany ideálny center do vnútra vápna, ale Russ mieril vedľa pravej žrde!
     
    49
    Domáci sa dostali do šikovného protiútoku, v zakončení bol Halil Altintop, ale táto situácia bola naozaj ľahko spozorovateľná. Ofsajd to bol naozaj veľký. Aj keď Altintop skóroval, tak gól, samozrejme, neplatí.
     
    51
    Rozohrávať bude domáci brankár Manninger, po tom, čo sa lopta ocitla mimo ihriska od futbalistov Frankfurtu.
     
    52
    Hostia mali k dispozícii rohový kop, zo zástavky centroval Oczipka, ale loptu domáci bezpečne odstrelili.
     
    54
    Chandler posielal z pravej krajnej hranice šestnástky nebezpečnú loptu do vnútra pokutového územia. Brankár Manninger však všetko vyriešil zachytením guľatého predmetu.
     
    56
    Na trávnik bol nepekne zrazený Feulner, ktorého zasiahol Aigner. Domáci tak majú možnosť štandardky.
     
    57
    Priamy kop nevyužitý, do protiútoku sa dostali hostia a prerušuje sa priebeh hry opäť. Žltú kartu dostáva Dominik Kohr, ktorý zrazil k zemi Kittela.
     
    58
    Kittel sa rozhodol z tejto pomerne veľkej vzdialenosti o priamu strelu na bránu. Brankár Manninger však strelu pozorne zachytil do svojho náručia.
     
    59
    Striedanie v tíme Eintracht Frankfurt: z ihriska odchádza Anderson Bamba, prichádza Lucas Piazon.
     
    61
    Bobadilla šiel s loptou po pravej strane, následne však loptu stratil pri postrannej čiare.
     
    62
    Z pravej strany vyslal do šestnástky loptu Meier, no obrana FC Augsburg bezpečne uchránila svoju bránku.
     
    64
    Futbalisti Augsburgu podnikli rýchly protitútok. Z ľavej strany posielal loptu do šestnástky Werner, kde už po ňu kung-fu spôsobom skákal Dong-Won Ji, ale napokon na ňu nedosiahol.
     
    68
    Momentálne je priebeh hry veľmi pokojný. Lopta sa pohybuje prevažne v strede poľa, už dlhšie sme nevideli žiaden strelecký pokus.
     
    69
    Meier si v šestnástke naskočil na loptu, ktorá mu prišla z pravej strany. Dokázal sa oprieť do lopty vo vzduchu, ale hlavičkou minul bránu.
     
    70
    Frankfurt dal gól!
    Hostia nečakane vyrovnávajú skóre stretnutia! V strede ihriska došla chyba v rozohrávke Augsburgu, skvelú loptu do behu využil ALEXANDER MEIER, ktorý sa dostal na hranicu vápna a odtiaľ presne k pravej žrdi skóroval!
    Alexander MEIER - 2:2
     
    73
    Ďalšia možnosť pre Frankfurt! Hostia pravdepodobne nabrali sily a ešte sa pokúsia skórovať po tretíkrát! Pred šestnástkou si najprv pekne prihrali, potom z ľavej strany strieľal Kittel, ale brankár Manninger pozorne vyrážal!
     
    75
    Stefan Aigner spadol v okolí šestnástky po súboji s Klavanom. Pokutový kop alebo štandardku si však nevypýtal.
     
    75
    Striedanie v tíme FC Augsburg: z ihriska odchádza Bobadilla, prichádza Caiuby.
     
    79
    Priebeh hry je znovu pokojný, možno sa to už budú snažiť oba tímy takto dohrať.
     
    81
    Štandardku budú mať v týchto chvíľach futbalisti Augsburgu. Bude to pravdepodobne centrovanie lopty do šestnástky.
     
    82
    Domáci sa napokon dostali do zakončenia, ale bolo to iba z ofsajdu. Pokúšal sa o to Bobadilla.
     
    82
    Držanie lopty je veľmi vyrovnané, 45% percent pre Augsburg a 55% pre Frankfurt.
     
    83
    Striedanie v tíme FC Augsburg: z ihriska odchádza Bobadilla, prichádza Djurdjić.
     
    84
    Dong-Won Ji sa hrnul do zakončenia, s loptou sa dostal až do vnútra pokutového územia, ale potom ho čistým spôsobom odstavil Zambrano.
     
    85
    Feulner zastavil v útočnom ťahu Aignera, hosťujúci futbalista si pýtal faul, ale hlavný rozhodca mlčal.
     
    87
    Pierre-Emile Hojbjerg dostáva žltú kartu za nešportové správanie voči hlavnému rozhodcovia.
     
    89
    Domáci vhadzujú aut, sú s loptou na útočnej polovici.
     
    90
    Kittel posielal z ľavej strany krížny center na Aignera, ktorý bežal po pravej strane ihriska, ale lopta bola na okamžité zakončenie nepohodlná. Navyše Aigner pri spracovaní hral rukou.
     
    90+1
    Nadstavené sú dve minúty.
     
    90+1
    Zambrano pravdepodobne dostal silný kŕč do dolnej končatiny, spoluhráči mu pomáhajú postaviť sa na nohy. A bude z toho striedanie.
     
    90+2
    Striedanie v tíme Eintracht Frankfurt: z ihriska odchádza Zambrano, prichádza Madlung.
     
    90+3
    Hrá sa už cez čas, čochvíľa sa stretnutie skončí.
     
    90+3
    Tak ešte predsa budú mať možnosť priameho kopu hostia. Pozícia je za ľavým horným rohom vápna.
     
    90+4
    Zakončovať sa podarilo hlavičkou Lucasovi Piazonovi, ale nameril to mimo brány.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    V druhom polčase sa ešte podarilo v 70. minúte vyrovnať Meierovi, potom to už bol len nezaujímavý futbal. Oba tímy si teda delia body, keďže sa stretnutie skončilo 2:2.

    Ďakujem Vám za pozornosť, prajem príjemný zvyšok nedeľného večera. (19:24:24)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly: 7. Klavan, 37. Bobadilla – 45+2. Aigner, 70. Meier

    Karty:   23. Callsen-Bracker (AUG), 57. Kohr (AUG), 87. Hojbjerg (AUG) – 15. Seferović (FRN), 34. Zambrano (FRN)


    FC Augsburg: Manninger – Verhaegh ("C"), Kohr, Klavan, Feulner – Hojbjerg, Baier – Bobadilla, Altintop, Werner – Ji
    Náhradníci: Gelios – Caiuby, Callsen-Bracker, Djurdjić, Framberger, Parker, Schuster

    Eintracht Frankfurt: Trapp ("C") – Chandler, Zambrano, Anderson Bamba, Oczipka – Aigner, Russ, Hasebe, Inui – Seferović, Meier
    Náhradníci: Wiedwald – Flum, Kinsombi, Kittel, Madlung, Medojević, Piazon

    Rozhodca: Kircher – Kempter, Schiffner