Guingamp – Monaco 1:0 (kon.) | Nice – Nantes 0:0 (kon.) | Lyon – Paríž 1:1 (kon.)
koniec
EA Guingamp
1:0 (0:0)
AS Monaco
cz Nedeľa 08.02.2015, 14:00 • Stade du Roudourou, Guingamp • Ligue 1 Uber Eats
Predzápasové kurzy
     
    90+1
    Sambou Yatabaré bránil brankáři Subašičovi v rozehrávce, za což po právu vyfasoval žluté napomenutí.
     
    86
    Berbatovovu nepovedenou hlavičku dokázal Angoua odvrátit pouze ke Kurzawovi, jenž se nerozpakoval a ihned pálil. Lössl byl ale znovu na svém místě a opět svůj tým podržel!
    Kongdobia nedokázal překonat Lössla.
     
    79
    Zničehonic mohlo být srovnáno! Po přesné přihrávce ze středu pole zakončoval z mírného úhlu Geoffrey Kondogbia, ovšem Lössl se blýskl bravurním zákrokem nohou a míč vyrazil na roh.
     
    78
    Další důležitý muž domácího celku, Jérémy Pied, má pro dnešek splněno, na závěrečné minuty jej nahradí Lionel Mathis.
    Beauvue nedokázal překonat Subašiče.
     
    75
    Naopak hned z protiútoku mohl pojistit domácí vedení aktivní Claudio Beauvue, ovšem klička vyběhnuvšímu Subašičovi mu nevyšla a z celé šance tak nakonec nic nebylo.
     
    73
    Tak teď chyběl opravu kousek a mohlo být srovnáno! Yannick Ferreira-Carrasco napřáhl zpoza vápna a ostrou ranou pořádně vystrašil všechny fandy Guingampu. Jeho pokus totiž prosvištěl pár čísel nad břevnem!
     
    71
    Za bouřlivého potlesku odstupuje ze hřiště útočník Christophe Mandanne, jehož nahradí defenzivně laděný středopolař Sambou Yatabaré.
     
    59
    ...a hned vzápětí odstupuje také Nabil Dirar, místo něhož si zahraje již zmiňovaný Anthony Martial.
     
    58
    Tak nakonec hned dvojnásobná změna. Jako první jde ze hry Joan Moutinho, kterého vystřídá krajan Bernardo Silva...
    Dorian LÉVÊQUE - 1:0
     
    51
    Guingamp právě vstřelil branku!
    Fotbalisté Guingampu jdou i v deseti lidech do vedení! Pied další fantastickou přihrávkou poslal míč do běhu Beauvueovi, ten si všiml na zadní tyči neobsazeného DORIANA LÉVEQUEHO, jenž měl už snadnou práci – dorazit míč do prázdné brány, což také s přehledem zvládl.
     
    46
    Na domácí straně došlo k první změně v sestavě. Do druhé půle již nenastoupil Thibault Giresse, kterého nahradil Christophe Kerbrat.
     
    36
    Zřejmě kvůli zdravotním problémům odstupuje ze hřiště velezkušený stoper Ricardo Carvalho, jehož nahradí Aymen Abdennour.
     
    36
    Na hřišti se nám po vyloučení Dialla začíná poněkud přiostřovat. Nyní byl za vražení do Mandanneho potrestán žlutou kartou Wallace.
     
    31
    Yannick Ferreira-Carrasco dokázal zastavit pronikajícího Mandanneho pouze za pomoci faulu, za který navíc viděl hned vzápětí žlutou kartu.
     
    28
    Lars Jacobsen zahrával očividně rukou, což neušlo pozornosti ani rozhodčího Buqueta, který tak byl nucen vytáhnout žlutou kartu.
    Diallo si už v dnešním zápase nezahraje.
     
    22
    Tak to je obrovská komplikace pro Guingamp! Mustapha Diallo ostrým šlapákem zasáhl nohu Toulalana a rozhodčí Buquet jej bez váhání poslal předčasně do sprch.
    Krásná střela Carrasca končí po skvělém zákroku Lössla na tyči.
     
    18
    Tak teď měl gólman Jonas Lössl obrovské štěstí! Ferreira-Carrasco napřáhl z dobrých pětadvaceti metrů a štiplavou střelou donutil dánského brankáře k pohotovému zákroku. Lössl míč konečky prstů vytlačil na pravou tyč, od které se odrazil zpátky do hry.
     
    4
    Nyní už si domácí hráči počínali přeci jen mnohem nebezpečněji. Christophe Mandanne dostal vynikající přihrávku do běhu, kterou si zpracoval na hranici vápna, a z úhlu mířil asi jen metr vedle vzdálenější tyče.

    Tomáš Honajzer

    Góly: 51. Lévêque (Beauvue)

    Karty:   28. Jacobsen (GUG), 90+1. S. Yatabaré (GUG) – 31. Ferreira-Carrasco (ASM), 36. Wallace (ASM)   22. Diallo (GUG)


    EA Guingamp: Lössl – Jacobsen, Angoua, Sorbon, Lévêque – Pied (78. Mathis), Diallo, Sankharé, Giresse (46. Kerbrat) – Mandanne (71. S. Yatabaré), Beauvue.
    Náhradníci: Samassa – Kerbrat, Baca, Regis Coco, Mathis, Marveaux, S. Yatabaré.

    AS Monaco: Subašič – Fabinho, Carvalho (36. Abdennour), Wallace, Kurzawa – Moutinho (58. Silva), Toulalan, Kondogbia – Dirar (59. Martial), Berbatov, Ferreira-Carrasco.
    Náhradníci: Stekelenburg – Martial, Silva, Abdennour, Germain, Echiejile, Traoré.

    Rozhodca: Buquet – Debart, Lang.