Empoli – Inter 0:0 (kon.) | Palermo – AS Rím 1:1 (kon.)
koniec
Empoli FC
0:0 (0:0)
Inter Miláno
Sobota 17.01.2015, 18:00 • Stadio Carlo Castellani (Empoli) • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    90+3
    Gary Medel ešte v samom závere stretnutia vidí žltú kartu za nešportové správanie. Zápas zrejme skončí deľbou bodov.
     
    86
    Nemanja Vidič v závere rovná i bilanciu žltých kariet, ktorú vidí po podrazení nôh skúseného útočníka Massima Maccaroneho.
     
    84
    Manuel Pucciarelli sa vo svojich troch veľkých príležitostiach dnes nepresadil a už sa ani nepresadí. Päť minút pred koncom ho nahrádza Francesco Tavano.
     
    74
    Pokračovať už ale budeme i s donedávna bavorským krídelníkom Xherdanom Shaqirim, ktorý na hracej ploche nahrádza druhú milánsku posilu a síce Lukasa Podolskeho.
     
    73
    Ešte predtým ale domáci nápor takmer vyrcholil Zielinskeho gólom. Poliak dostal výbornú prihrávku poza Andreolliho. V šestnástke následne zvládol ostrý súboj s Vidičom, no z piatich metrov už nevyzrel na vybiehajúceho Handanoviča. Loptu potom pred bránkou odkopával Hugo Campagnaro. Následne sa musel Inter báť pri strele Valdifioriho, ktorého jedovka z osemnástich metrov len tesne minula ľavú žrď slovinského šamana. Štvrťhodinu pred koncom tak pokračujeme bez gólov.
     
    71
    Na ihrisko sa už dostáva i veleskúsený kanonier Massimo Maccarone. Holohlavý útočník nahrádza impotentného Mchedlidzeho. Budú na Nerazzurri platiť skúsenosti?
     
    65
    Na trávniku už máme i kmeňového hráča Udinese Calcio Zielinskeho, ktorý na zelenom koberci nahradil pre zmenu Turínčana Simoneho Verdiho.
     
    64
    Manuel Pucciarelli mohol nakloniť misky váh na domácu stranu a nechýbalo mu skutočne mnoho. Po zlom Handanovičovom výkope zahral ešte horšie Hugo Campagnaro, ktorý premáchol odrazenú loptu. Pucciarelli sa následne dostal do úniku až do šestnástky, z ktorej ľavej strany sa pokúsil prestreliť slovinského brankára hostí. Handanovič i v tomto prípade dokázal úradovať svojou ľavačkou, aby následne loptu na ceste do opustenej bránky stihol odkopnúť Andreolli. Veľmi podobná príležitosť ako pri druhej Pucciarelliho šanci.
     
    59
    Roberto Mancini po druhýkrát strieda a ani teraz sa na trávnik ešte nedostáva Shaqiri. Talianovým žolíkom je naopak Kovačič, ktorý vymieňa útočníka Icardiho.
     
    58
    Milánsky Inter začína v druhom polčase dupať na plyn aspoň prostredníctvom brejkových situácii. Po pravej strane teraz jednu za Guarínovej pomoci ťahal Hernanes. Brazílčan následne centroval do šestnástky, kde výborne našiel ďalšieho Juhoameričana Rodriga Palacia, ktorý rybičkou hlavičkoval tesne mimo ľavej žrde Sepeho svätyne. Nemenej nebezpečná bola na druhej strane koncovka Pucciarelliho, ktorý v nájazde z ľavej strany neprepálil Handanoviča. Slovinec vyrazil jeho pokus z desiatich metrov ľavačkou, loptu následne odkopával D´Ambrosio. Dve výborné príležitosti na oboch stranách.
     
    57
    Levan Mchedlidze sa stáva vôbec prvým potrestaným hráčom dnešného zápasu, keď na súperovej polovici škaredo zostrelil Icardiho.
     
    53
    Napriek tomu sa ale Nerazzurri dostali k celkom nádejnému ohrozeniu Sepeho bránky. Chýbalo len veľmi málo, aby sa Milánčania ujali vedenia. Campagnaro najskôr na pravej strane vybojoval rohový kop. Ten zahrával jeho juhoamerický kolega Hernanes. Brazílčanov center smeroval do stredu malého vápna, kde hlavičkoval Nemanja Vidič. Bývalý kapitán Manchestru United zakončil len pár centimetrov mimo pravej žrde Ligiho Sepeho, ktorý si mohol zhlboka vydýchnuť. Prvá gólovka Interu prišla až desať minút po zmene strán!
     
    46
    Pred začiatkom druhého polčasu tu máme jednu zmenu na strane hostí, keď pravdepodobne zraneného kapitána Ranocchiu nahradil Marco Andreolli.
     
    5
    Samir Handanovič musel už v piatej minúte vytasiť dôležitý zákrok, ktorým si naďalej drží čisté konto. Empoli začína duel s veľkou agresivitou, ktorá zatiaľ slávi úspech. Manuel Pucciarelli dostal na pravej strane ihriska potrebný priestor na zakončenie. Do lopty sa následne z vyše dvadsiatich metrov oprel s veľkou razanciou. Jeho tiahly pokus smeroval do pravého dolného rohu, kde ale úradoval slovinský gólman Milánčanov. Handanovič vyráža loptu do strany, kde ju zbiera Andrea Ranocchia.

    Erik Farkaš

    Góly:

    Karty:   57. Mchedlidze (EMP) – 86. Vidič (INM), 90+3. Medel (INM)


    Empoli FC: Sepe – Barba, Rugani, Tonelli, Hysaj – Valdifiori – Vecino, Croce – Verdi – Pucciarelli, Mchedlidze
    Náhradníci: Pugliesi, Bassi – Laurini, Perticone, Maccarone, Signorelli, Tavano, Laxalt, Bianchetti, Zielinski
    Manažér: Maurizio Sarri (ITA)

    Inter Miláno: Handanovič – Campagnaro, Vidič, Ranocchia (C), D´Ambrosio – Guarín, Medel – Hernanes, Palacio, Podolski – Icardi
    Náhradníci: Carrizo, Berni – Andreolli, Kovačič, Kuzmanovič, Obi, Dodô, Mbaye, Krhin, Donkor, Shaqiri, Bonazzoli
    Manažér: Roberto Mancini (ITA)

    Rozhodca: Daniele Doveri – G. Cariolato, V. Fiorito – A. Giallatini