Empoli – Inter 0:0 (kon.) | Palermo – AS Rím 1:1 (kon.)
koniec
Empoli FC
0:0 (0:0)
Inter Miláno
Sobota 17.01.2015, 18:00 • Stadio Carlo Castellani (Empoli) • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    Stretnutie na Stadio Carlo Castellani končí deľbou bodov. Prekvapujúco spokojnejším mužstvom musí byť milánsky Inter, ktorý dnes nehral dobré stretnutie. Manciniho zverenci panikárili v rozohrávke a často sa tak dostávali pod tlak. Za zisk jedného boku môžu ďakovať predovšetkým gólmanovi Handanovičovi, ktorý zvládol tri dôležité súboje s nezdarným zakončovateľom Pucciarellim. Obe mužstvá tak zatiaľ zostávajú na svojich pozíciach, čo sa ale zrejme bude počas zajtrajšieho programu meniť. (19:55:55)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Gary Medel ešte v samom závere stretnutia vidí žltú kartu za nešportové správanie. Zápas zrejme skončí deľbou bodov.
     
    90+2
    Empoli na ľavej strane naťahuje čas prostredníctvom outových vhadzovaní. Milánčania sa so ziskom troch bodov asi taktiež uspokoja.
     
    90+1
    K dnešnému podvečernému zápasu sa budú pridávať ešte tri minútky, ktoré nadstavuje rozhodcovská štvorica na čele s Danielem Doverim.
     
    90
    Nemanja Vidič si na ľavom okraji šestnástky postrážil pohyb skúseného Maccaroneho, odkopávať od svojej bránky môže Handanovič.
     
    89
    Shaqiri na pravej strane naštartoval svoje rýchle nohy a aj keď ho Croce dostihol, napriek tomu získal loptu späť a následne odcentroval na Hernanesa. Ten mieril zo šestnástky mimo.
     
    88
    Rodrigo Palacio nedokázal ohroziť Sepeho svätyňu, pretože po prihrávke čoraz aktívnejšieho Kovačiča vybiehal z postavenia mimo hru.
     
    86
    Nemanja Vidič v závere rovná i bilanciu žltých kariet, ktorú vidí po podrazení nôh skúseného útočníka Massima Maccaroneho.
     
    86
    Kovačič na ľavej strane obišiel Vecina, následne nabíjal Shaqirimu, ktorý ale zasiahol len nohy padajúceho stopéra Ruganiho.
     
    84
    Manuel Pucciarelli sa vo svojich troch veľkých príležitostiach dnes nepresadil a už sa ani nepresadí. Päť minút pred koncom ho nahrádza Francesco Tavano.
     
    84
    Kuriózna situácia nastala pri Palaciovom ofsajde, keď postranný arbiter dostal kŕč do nohy, ale i na zemi správne odmával nedovolené postavenie argentínskeho útočníka.
     
    83
    Do konca zápasu zostáva ešte desať minút hry. Stav je stále bezgólový a pri tom zrejme zostaneme až do samého záveru stretnutia.
     
    82
    Maccarone sa natlačil s loptou až do šestnástky, odkiaľ prihrával na Pucciarelliho. Pred ním úradoval razantný Nemanja Vidič.
     
    81
    Ďaleko ale so svojou snahou nedošiel. Vďačiť môže aspoň Vecinovi, ktorý loptu zakopol až za bránkovú čiaru.
     
    80
    Ten sa Milánčanom podarilo na bližšej žrdi vďaka Hugovi Campagnarovi odvrátiť. Inter začína opäť tvoriť.
     
    79
    Švajčiarov zlý center smeroval na hranicu šestnástky a Inter sa tak musel brániť rýchlemu brejku azúrových. Medel stačil odvrátiť na roh.
     
    78
    Tá sa bude tešiť z priameho kopu z dobrej pozície. Štandardka bude nasledovať po faule na Fredyho Guarína. Rozohráva Shaqiri.
     
    77
    Empoli akoby sa Shaqiriho príchodom z rešpektu viacej stiahlo na svoju polovicu a taktovku tak momentálne preberá Manciniho ekipa.

    Erik Farkaš

    Góly:

    Karty:   57. Mchedlidze (EMP) – 86. Vidič (INM), 90+3. Medel (INM)


    Empoli FC: Sepe – Barba, Rugani, Tonelli, Hysaj – Valdifiori – Vecino, Croce – Verdi – Pucciarelli, Mchedlidze
    Náhradníci: Pugliesi, Bassi – Laurini, Perticone, Maccarone, Signorelli, Tavano, Laxalt, Bianchetti, Zielinski
    Manažér: Maurizio Sarri (ITA)

    Inter Miláno: Handanovič – Campagnaro, Vidič, Ranocchia (C), D´Ambrosio – Guarín, Medel – Hernanes, Palacio, Podolski – Icardi
    Náhradníci: Carrizo, Berni – Andreolli, Kovačič, Kuzmanovič, Obi, Dodô, Mbaye, Krhin, Donkor, Shaqiri, Bonazzoli
    Manažér: Roberto Mancini (ITA)

    Rozhodca: Daniele Doveri – G. Cariolato, V. Fiorito – A. Giallatini