Empoli – Inter 0:0 (kon.) | Palermo – AS Rím 1:1 (kon.)
koniec
Empoli FC
0:0 (0:0)
Inter Miláno
Sobota 17.01.2015, 18:00 • Stadio Carlo Castellani (Empoli) • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
     
    Vitajte na Stadio Carlo Castellani, kde štartujeme program osemnásteho kola talianskej Serie A.

    Tabuľkové postavenie:

    15. Empoli: 3 – 9 – 6; skóre 17:23; body 18
    9. Miláno: 6 – 7 – 5; skóre 29:25; body 25

    Forma:

    Empoli: V – R – R – R – R – P
    Miláno: P – R – V – R – R – V

    Empoli minulý víkend prehrou prerušilo sériu piatich ligových remíz po sebe. Na víťazstvo tak nováčik súťaže čaká už šesť duelov hraných v rámci Serie A. Azúroví naposledy slávili ešte v novembri, kedy triumfovali v šesťbodovej bitke na pôde Parmy (2:0). Kolo predtým doma porazili i momentálne tretie Lazio (2:1).
    Vonkajšie remízy Empoli v spomínanej sérii neboli vôbec márne. Toskánske mužstvo hralo nerozhodne v Neapole (2:2) i vo Florencii (1:1). Na pásmo zostupu si Azzurri držia trojbodový náskok.

    Vzhľadom na ambície a predsezónne očakávania oboch mužstiev panuje v Miláne pochmúrnejšia nálada. Modro-čierni strácajú na európske poháre päť bodov, na Ligu majstrov je to o bod viacej. Posledných päť súťažných zápasov Nerazzurri neprehrali, ale hneď trikrát remizovali.
    Manciniho rukopis je však na mužstve čoraz viacej badateľný. Na ihriskách súperov ale Inter v deviatich stretnutiach s ôsmimi strelenými gólmi vyhral len dvakrát. Naposledy v polovici decembra v Chieve (2:0), čo bola pre pruhovaných prvá ligová výhra po troch zápasoch pod novým manažérom.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    2
    Hostia v bielych dresoch obstarali úvodný výkop dnešného stretnutia. Empoli v modrej sade bude útočiť zľava-doprava.
     
    3
    Hugo Campagnaro hneď v úvode zápasu škaredo zostrelil Valdifioriho a nasledovať tak bude jeho ošetrenie. Žltá karta prekvapujúco neprišla.
     
    4
    Empoli sa ešte predtým dostávalo z ľavej strany do dobrej príležitosti na zakončenie, no Picciarelliho výborne zablokoval Ranocchia.
     
    5
    Samir Handanovič musel už v piatej minúte vytasiť dôležitý zákrok, ktorým si naďalej drží čisté konto. Empoli začína duel s veľkou agresivitou, ktorá zatiaľ slávi úspech. Manuel Pucciarelli dostal na pravej strane ihriska potrebný priestor na zakončenie. Do lopty sa následne z vyše dvadsiatich metrov oprel s veľkou razanciou. Jeho tiahly pokus smeroval do pravého dolného rohu, kde ale úradoval slovinský gólman Milánčanov. Handanovič vyráža loptu do strany, kde ju zbiera Andrea Ranocchia.
     
    7
    Na druhej strane bolo taktiež rušno, keď sa k dlhej lopte za obranu dostával Lukas Podolski. Skorej však bol pri nej gólman Sepe.
     
    8
    Na ľavej strane sa nedokázal presadiť D´Ambrosio, ktorého pohyb si dobre postrážil zadák Barba. Domáci budú dokonca vhadzovať.
     
    9
    Po centri z ľavej strany teraz v šestnástke hostí padol Levan Mchedlidze, ale penalta sa napriek domácim apelom zahrávať nebude.
     
    10
    Handanovič má loptu opäť vo svojej moci. Milánčanom sa ale v strede poľa nedarí upokojiť rozohrávku. Empolu je zatiaľ nebezpečnejšie.
     
    11
    Verdi sa v strede ihriska pekne zvrtol okolo Medela, následne rozdal doľava pre Croceho, ale ten našiel iba Ranocchiu.
     
    12
    Ďalší pád domáceho hráča v šestnástke hostí. Tentokrát to bol Verdi, ktorému sa píska útočný faul na Campagnara, ktorého v páde stiahol za dres.
     
    13
    Hostia budú môcť po dlhšom čase opäť úradovať v šestnástke domácich, keď budú mať z ľavej strany k dispozícii rohový kop.
     
    14
    Centrovanú loptu si ale zo vzduchu sťahuje gólman Luigi Sepe, ktorý nemal v tomto prípade najmenší problém s lapením guľatého nezmyslu.
     
    15
    Po štvrťhodine hry tak hráme za bezgólového stavu s jednou nádejnou strelou v podaní domáceho Manuela Pucciarelliho.
     
    16
    Na druhej strane sme teraz mohli sledovať Podolskeho voľný kop, no lopta ani nepristála na hracej ploche, už znel hvizd Danieleho Doveriho. Guarín si vo vzduchu pomáhal nedovolene.
     
    17
    Veľmi vysoko musel na opačnom konci ihriska Handanovič, ktorý odhlavičkoval loptu do bezpečia za outovú čiaru.
     
    18
    Mauro Icardi sa snažil vymodliť dobrú príležitosť na ohrozenie Sepeho bránky, no priamy kop z osemnástich metrov sa po jeho páde zahrávať nebude.
     
    19
    Podolskeho na ľavej strane doplnil i D´Ambrosio, no jeho pretiahnutý center našiel v šestnástke len Hysaja, ktorý odohral na rohový kop.
     
    20
    Ten priniesol obrovské zmätky v šestnástke Empoli, keď Tonelli takmer prekonal vlastného gólmana, no domáci to ustáli.
     
    21
    Lopta prešla z ľavej strany až do šestnástky hostí, kde sa ale Levan Mchedlidze nepresadil cez dvoch brániacich hráčov v bielych dresoch.
     
    22
    Z pravej strany teraz pre zmenu centroval Vecino, ktorý hľadal na hrote Pucciarelliho, no pred ním vyrástol kapitán Nerazzurri Andrea Ranocchia.
     
    23
    Na opačnom konci zeleného koberca prepadnutá lopta až na Sepeho. V polovici úvodného dejstva tak hráme stále bez gólov.
     
    24
    Neprichádzajú ani šance. Jediným zaujímavým okamžikom zostáva razantná Pucciarelliho strela z piatej minúty stretnutia.
     
    25
    Konečne musel prvý zákrok tasiť i Liugi Sepe, no Hernanesov pokus z ľavej strany ihriska ho nemohol zaskočiť. Inter už ale aspoň vystrelil do priestoru troch žrdí.
     
    26
    Verdi a jeho druhý strelecký pokus dnešného podvečera. Simoneho bomba z veľkej diaľky ale letela podstatne nad bránku.
     
    27
    Vecinov výživný center z pravej strany mohol na hrote nájsť Pucciarelliho, ktorý na loptu len tesne nedosiahol. Campagnaro môže vhadzovať.
     
    28
    Rodrigo Palacio nedokázal v rohu ihriska udržať loptu, Milánčania musia znovu opustiť šestnástku azúrových.
     
    30
    Hosťom sa teraz na okamih podarilo zavrieť Empoli na jeho polovici, no ani Podolskeho priamy kop nepriniesol Sepeho ohrozenie.
     
    31
    Pucciarelli padá na hranici veľkého vápna a pýta si penaltu. Campagnaro ho ale na zem nestiahol. Talianskemu útočníkovi chýbalo pol metra k možno gólovej koncovke.
     
    32
    Milánčania v prvom polčase kopia množstvo faulov, no zatiaľ hrajú všetci aktéri v bielych dresoch bez kartového napomínania.
     
    33
    Ranocchia na pravej strane pekne prečítal Vecina, no domáci budú môcť aspoň rozohrávať svoj vôbec prvý rohový kop duelu.
     
    34
    Hugo Campagnaro odvracal na opakovaný roh, ktorý priniesol nepresnú koncovku v podaní vracajúceho sa stopéra Tonelliho.
     
    35
    Andrea Ranocchia dobre zakrižoval Mchedlidzeho. Domáci sú ale naďalej veľmi nebezpeční. Interu sa zatiaľ maximálne nedarí.
     
    36
    Potvrdil to aj Fredy Guarín, ktorý pretiahnutou prihrávkou nedokázal nájsť na hrote Icardiho. Táto akcia bola bez šance.
     
    37
    Toto už bolo podstatne lepšie. Po dobre práci Palacia sa k lopte dostal Fredy Guarín, ktorý si ju naviedol na pravačku a následne vypálil tesne mimo ľavej žrde.
     
    38
    Chýbalo mu napokon asi poldruha metra. Pár minút pred koncom prvej časti tak stále hráme za bezgólového stavu.
     
    39
    Palacio si na hrote spracúval dlhú loptu od Medela, ale podľa Danieleho Doveriho si vo vzduchu pomáhal nedovoleným postrčením Tonelliho.
     
    40
    Handanovič sa teraz práve nedohodol s D´Ambrosiom. Slovinec zahral loptu za postrannú čiaru, Empoli získava zadarmo výhodné územie.
     
    41
    Po vhadzovaní to bol i rohový kop, ktorý dokázal vo vlastnej šestnástke vyboxovať práve vinník Samir Handanovič.
     
    42
    Následne tu ale ešte bol center z druhej vlny, ktorý takmer dokázal cez Handanoviča prepasírovať Mchedlidze. Hosťujúca jednotka zatiaľ nepôsobí istým dojmom.
     
    43
    Znovu sa dopredu tlačil Pucciarelli. Domáci boli a sú v prvom polčase aktívnejší, agresívnejší a tým pádom i nebezpečnejší, než dnešný favorit.
     
    44
    Po zdĺhavom Hernanesovom ošetrovaní sa môže pokračovať ďalej. V úvodnom dejstve sa bude pridávať cez obligátnu jednu minútu.
     
    45
    Roberto Mancini by už bol radšej v šatni, kde by chcel prebrať svojich zverencov, ktorí si stále nevypracovali ani jednu príležitosť na otvorenie skóre.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Napriek viacerým ošetrovaním sa k prvému dejstvu pridávala len jedna zaužívaná minútka. Pravdou ale je, že okrem spomínaných ošetrovaní sa toho príliš veľa nedialo. Jedinú zaujímavú koncovku prvého polčasu obstaral Pucciarelli, ktorý už v piatej minúte poriadne natiahol gólmana Samira Handanoviča. Ten ale svoju jedinú dôležitú prácu v prvom dejstve zvládol. Inter je zatiaľ sterilný, bezgólová polovica preto neprekvapí.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Pred začiatkom druhého polčasu tu máme jednu zmenu na strane hostí, keď pravdepodobne zraneného kapitána Ranocchiu nahradil Marco Andreolli.
     
    47
    K očakávanému nasadeniu Xherdana Shaqiriho tak zatiaľ ešte nedochádza, ale v priebehu druhej časti je jeho nasadenie veľmi pravdepodobné.
     
    48
    Medzitým tu bude rohový kop pre Empoli, ktorý budú domáci zahrávať z pravej strany. Samir Handanovič už organizuje mužov v bielych dresoch.
     
    49
    Domáci síce svojho súpera dokázali zavrieť v šestnástke, no okrem zablokovanej Verdiho strely túto situáciu inak nevyužili.
     
    50
    Simone Verdi sa stredom ihriska nedostal cez Andreolliho, ktorý tak svoj prvý dôležitý defenzívny zákrok zvládol na výbornú.
     
    51
    Mchedlidze si následne pomáhal v súboji s Campagnarom nedovolene a domáci sa tak po prvýkrát budú musieť stiahnuť na vlastnú polku.
     
    52
    Po prvýkrát v druhom polčase samozrejme. Inter ani po prestávke nedokáže zavrieť svojho súpera na polovicu.
     
    53
    Napriek tomu sa ale Nerazzurri dostali k celkom nádejnému ohrozeniu Sepeho bránky. Chýbalo len veľmi málo, aby sa Milánčania ujali vedenia. Campagnaro najskôr na pravej strane vybojoval rohový kop. Ten zahrával jeho juhoamerický kolega Hernanes. Brazílčanov center smeroval do stredu malého vápna, kde hlavičkoval Nemanja Vidič. Bývalý kapitán Manchestru United zakončil len pár centimetrov mimo pravej žrde Ligiho Sepeho, ktorý si mohol zhlboka vydýchnuť. Prvá gólovka Interu prišla až desať minút po zmene strán!
     
    55
    Za hlavu sa chytal i Shaqiri, ktorý sa pri postrannej čiare pomaly pripravuje na blížiace sa striedanie. Dočkať by sme sa mohli zhruba po hodine hry.
     
    56
    Vidič akoby umlčal priaznivcov na Stadio Carlo Castellani, ktorých jeho hlavička poriadne vystrašila. Skóre sa ale nemenilo.
     
    57
    Momentálne hráme akúsi hlavičkovanú z jednej strany na druhú. Hráčom sa nedarí dostať loptu na zem a pokojne rozohrať.
     
    57
    Levan Mchedlidze sa stáva vôbec prvým potrestaným hráčom dnešného zápasu, keď na súperovej polovici škaredo zostrelil Icardiho.
     
    58
    Milánsky Inter začína v druhom polčase dupať na plyn aspoň prostredníctvom brejkových situácii. Po pravej strane teraz jednu za Guarínovej pomoci ťahal Hernanes. Brazílčan následne centroval do šestnástky, kde výborne našiel ďalšieho Juhoameričana Rodriga Palacia, ktorý rybičkou hlavičkoval tesne mimo ľavej žrde Sepeho svätyne. Nemenej nebezpečná bola na druhej strane koncovka Pucciarelliho, ktorý v nájazde z ľavej strany neprepálil Handanoviča. Slovinec vyrazil jeho pokus z desiatich metrov ľavačkou, loptu následne odkopával D´Ambrosio. Dve výborné príležitosti na oboch stranách.
     
    59
    Roberto Mancini po druhýkrát strieda a ani teraz sa na trávnik ešte nedostáva Shaqiri. Talianovým žolíkom je naopak Kovačič, ktorý vymieňa útočníka Icardiho.
     
    61
    Palacio s Guarínom teraz šikovne zaútočili po pravej strane. Na konci všetkého bola koncovka Podolskeho, ktorá skončila na Ruganiho tele.
     
    63
    Pucciarelli je naďalej aktívny. Tentokrát to skúšal z pravej strany, no z asi osemnástich metrov minul pravú žrď hosťujúcej bránky.
     
    64
    Manuel Pucciarelli mohol nakloniť misky váh na domácu stranu a nechýbalo mu skutočne mnoho. Po zlom Handanovičovom výkope zahral ešte horšie Hugo Campagnaro, ktorý premáchol odrazenú loptu. Pucciarelli sa následne dostal do úniku až do šestnástky, z ktorej ľavej strany sa pokúsil prestreliť slovinského brankára hostí. Handanovič i v tomto prípade dokázal úradovať svojou ľavačkou, aby následne loptu na ceste do opustenej bránky stihol odkopnúť Andreolli. Veľmi podobná príležitosť ako pri druhej Pucciarelliho šanci.
     
    65
    Na trávniku už máme i kmeňového hráča Udinese Calcio Zielinskeho, ktorý na zelenom koberci nahradil pre zmenu Turínčana Simoneho Verdiho.
     
    67
    Mchedlidze v obľúčení dvojice hosťujúcich zadákov získava pre svoje mužstvo rohový kop. Ten sa bude zahrávať z pravej strany.
     
    68
    Nerazzurri sa však i na dvakrát dokázali ubrániť. Empoli ale napriek tomu zostáva pri lopte nasťahované na polovici Interu.
     
    69
    Milánčania momentálne nedokážu získať, nie to podržať loptu. Dnes z ich strany sledujeme hrozný výkon a Roberto Mancini to vie.
     
    70
    Mateo Kovčič sa po svojom príchode na hraciu plochu prakticky nedotkol lopty. Empoli zviera svojho súpera, no nedokáže otvoriť skóre.
     
    71
    Na ihrisko sa už dostáva i veleskúsený kanonier Massimo Maccarone. Holohlavý útočník nahrádza impotentného Mchedlidzeho. Budú na Nerazzurri platiť skúsenosti?
     
    72
    Alebo to na druhej strane bude mladícka dravosť? Do zápasového úboru sa totiž zoblieka švajčiarsky technik Shaqiri.
     
    73
    Ešte predtým ale domáci nápor takmer vyrcholil Zielinskeho gólom. Poliak dostal výbornú prihrávku poza Andreolliho. V šestnástke následne zvládol ostrý súboj s Vidičom, no z piatich metrov už nevyzrel na vybiehajúceho Handanoviča. Loptu potom pred bránkou odkopával Hugo Campagnaro. Následne sa musel Inter báť pri strele Valdifioriho, ktorého jedovka z osemnástich metrov len tesne minula ľavú žrď slovinského šamana. Štvrťhodinu pred koncom tak pokračujeme bez gólov.
     
    74
    Pokračovať už ale budeme i s donedávna bavorským krídelníkom Xherdanom Shaqirim, ktorý na hracej ploche nahrádza druhú milánsku posilu a síce Lukasa Podolskeho.
     
    76
    Mateo Kovačič prihrával z pravej strany na stred ihriska, kde oblúčikom zakončoval Fredy Guarín. Lopta ale letela mimo pravej žrde.
     
    77
    Empoli akoby sa Shaqiriho príchodom z rešpektu viacej stiahlo na svoju polovicu a taktovku tak momentálne preberá Manciniho ekipa.
     
    78
    Tá sa bude tešiť z priameho kopu z dobrej pozície. Štandardka bude nasledovať po faule na Fredyho Guarína. Rozohráva Shaqiri.
     
    79
    Švajčiarov zlý center smeroval na hranicu šestnástky a Inter sa tak musel brániť rýchlemu brejku azúrových. Medel stačil odvrátiť na roh.
     
    80
    Ten sa Milánčanom podarilo na bližšej žrdi vďaka Hugovi Campagnarovi odvrátiť. Inter začína opäť tvoriť.
     
    81
    Ďaleko ale so svojou snahou nedošiel. Vďačiť môže aspoň Vecinovi, ktorý loptu zakopol až za bránkovú čiaru.
     
    82
    Maccarone sa natlačil s loptou až do šestnástky, odkiaľ prihrával na Pucciarelliho. Pred ním úradoval razantný Nemanja Vidič.
     
    83
    Do konca zápasu zostáva ešte desať minút hry. Stav je stále bezgólový a pri tom zrejme zostaneme až do samého záveru stretnutia.
     
    84
    Kuriózna situácia nastala pri Palaciovom ofsajde, keď postranný arbiter dostal kŕč do nohy, ale i na zemi správne odmával nedovolené postavenie argentínskeho útočníka.
     
    84
    Manuel Pucciarelli sa vo svojich troch veľkých príležitostiach dnes nepresadil a už sa ani nepresadí. Päť minút pred koncom ho nahrádza Francesco Tavano.
     
    86
    Kovačič na ľavej strane obišiel Vecina, následne nabíjal Shaqirimu, ktorý ale zasiahol len nohy padajúceho stopéra Ruganiho.
     
    86
    Nemanja Vidič v závere rovná i bilanciu žltých kariet, ktorú vidí po podrazení nôh skúseného útočníka Massima Maccaroneho.
     
    88
    Rodrigo Palacio nedokázal ohroziť Sepeho svätyňu, pretože po prihrávke čoraz aktívnejšieho Kovačiča vybiehal z postavenia mimo hru.
     
    89
    Shaqiri na pravej strane naštartoval svoje rýchle nohy a aj keď ho Croce dostihol, napriek tomu získal loptu späť a následne odcentroval na Hernanesa. Ten mieril zo šestnástky mimo.
     
    90
    Nemanja Vidič si na ľavom okraji šestnástky postrážil pohyb skúseného Maccaroneho, odkopávať od svojej bránky môže Handanovič.
     
    90+1
    K dnešnému podvečernému zápasu sa budú pridávať ešte tri minútky, ktoré nadstavuje rozhodcovská štvorica na čele s Danielem Doverim.
     
    90+2
    Empoli na ľavej strane naťahuje čas prostredníctvom outových vhadzovaní. Milánčania sa so ziskom troch bodov asi taktiež uspokoja.
     
    90+3
    Gary Medel ešte v samom závere stretnutia vidí žltú kartu za nešportové správanie. Zápas zrejme skončí deľbou bodov.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Stretnutie na Stadio Carlo Castellani končí deľbou bodov. Prekvapujúco spokojnejším mužstvom musí byť milánsky Inter, ktorý dnes nehral dobré stretnutie. Manciniho zverenci panikárili v rozohrávke a často sa tak dostávali pod tlak. Za zisk jedného boku môžu ďakovať predovšetkým gólmanovi Handanovičovi, ktorý zvládol tri dôležité súboje s nezdarným zakončovateľom Pucciarellim. Obe mužstvá tak zatiaľ zostávajú na svojich pozíciach, čo sa ale zrejme bude počas zajtrajšieho programu meniť. (19:55:55)

    Erik Farkaš

    Góly:

    Karty:   57. Mchedlidze (EMP) – 86. Vidič (INM), 90+3. Medel (INM)


    Empoli FC: Sepe – Barba, Rugani, Tonelli, Hysaj – Valdifiori – Vecino, Croce – Verdi – Pucciarelli, Mchedlidze
    Náhradníci: Pugliesi, Bassi – Laurini, Perticone, Maccarone, Signorelli, Tavano, Laxalt, Bianchetti, Zielinski
    Manažér: Maurizio Sarri (ITA)

    Inter Miláno: Handanovič – Campagnaro, Vidič, Ranocchia (C), D´Ambrosio – Guarín, Medel – Hernanes, Palacio, Podolski – Icardi
    Náhradníci: Carrizo, Berni – Andreolli, Kovačič, Kuzmanovič, Obi, Dodô, Mbaye, Krhin, Donkor, Shaqiri, Bonazzoli
    Manažér: Roberto Mancini (ITA)

    Rozhodca: Daniele Doveri – G. Cariolato, V. Fiorito – A. Giallatini