Sociedad – Rayo Vallecano 0:1 (kon.) | Valencia – Almería 3:2 (kon.) | Villarreal – Bilbao 2:0 (kon.)
Espanyol – Vigo 1:0 (kon.)
koniec
RCD Espanyol Barcelona
1:0 (0:0)
Celta Vigo
Sobota 17.01.2015, 22:00 • Estadi Cornellà-El Prat (Barcelona) • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Barcelona dnes bola po väčšinu zápasu lepším mužstvom a právom si na svoje konto pripíše všetky tri body. Po dvoch či troch výborných zákrokoch Sergia Álvareza sa skóre ešte nemenilo, no katalánske mužstvo v samom závere zápasu vykúpil striedajúci Felipe Caicedo. Espanyol tak nepreskakuje len Vallecano, ale i svojho dnešného súpera. So ziskom 23 bodov putuje na deviate miesto. Vigo bude z jedenástej priečky strácať dva body.

    Týmto konštatovaním sa s vami lúčim, ďakujem za pozornosť. (23:53:35)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Domáci z taktických dôvodov časovej údržby sťahujú i svojho kapitána Sergia Garcíu. Barcelonskeho útočníka nahradí záložník Víctor Sánchez.
     
    90+1
    Rozhodcovská štvorica na čele s Eduardom Prietom právom pridáva len dve nadstavené minútky. To by mohlo domácich ešte väčšmi priblížiť k trom bodom.
    CAICEDO - 1:0
     
    90
    Espanyol Barcelona dala gól!
    Zaslúžené vykúpenie domácich Kataláncov v poslednej minúte riadneho hracieho času predsa len prichádza! Arbillov center z pravej strany nachádzal hlavu domáceho kapitána Sergia Garcíu. Ten hlavičkoval iba do FELIPEHO CAICEDA, ktorý sa ale zorientoval na výbornú. Loptu si na hranici malého vápna prebral, následne sa s ňou otočil a strelou do pravého dolného rohu zrejme rozhodol o troch bodoch pre Espanyol! Celta Vigo má minimum času na reakciu. Domáce vedenie je viac než zaslúžené.
     
    88
    Celta Vigo dnes bude za zisk jedného bodu nesmierne vďačná. Veľa času sa už ani v rámci nadstavenia hrať asi nebude.
     
    86
    Stále ešte čerstvý reprezentant španielskeho výberu Nolito taktiež vidí žltú kartu, keď pri postranej čiare podrazil Arbillu.
     
    84
    V zápase končí i dánsky záložník Michael Krohn-Dehli. Prvým hosťujúcim náhradníkom z lavičky, ktorý naskočí do zápasu je Sergi Gómez.
     
    82
    Pedro Pablo Hernández na vlastnej polovici ihriska podrazil nohy unikajúcemu Krohn-Dehlimu, za čo ho Eduardo Prieto odmenil žltým napomínaním.
     
    81
    Následná štandardka už taká nebezpečná nebola. Espanyol si ale jednoznačne zaslúži dokonanie svojej snahy o prvý gól zápasu.
     
    79
    Práve striedajúci Felipe Caicedo teraz výborne operoval na hrote útoku a okamžite sa mohol stať domácim hrdinom. Ekvádorský zakončovateľ si spracoval dlhý pas na prsia. Loptu následne posúval pod seba na kapitána Sergia Garcíu. Španielsky útočník si loptu na osi ihriska spracoval, aby následne vypálil pod brvno hosťujúcej svätyne. Jej strážca Sergio Álvarez ale vytiahol exkluzívny zákrok, ktorým loptu vytlačil na svoju hornú konštrukciu. Okamžik zápasu z jednej i druhej strany!
     
    77
    Uruguajský zakončovateľ Stuani má na dnes odpracované. Na zelenom pažiti ho nahradí bývalý útočník Manchestru City Felipe Caicedo.
     
    75
    Striedajúci Montaňes a teraz z ľavej strany snažil osloviť kapitána Garcíu, ktorému na reakciu na jeho center chýbal asi meter.
     
    73
    Álvaro González je ďalším potrestaným hráčom zápasu. Kartový trest obdržal za nedovolené zastavenie Nolita na pravej strane.
     
    72
    Možno to budú práve striedania, ktoré rozhodnú toto stretnutie. Ti body by si viacej zaslúžilo jednoznačne domáce mužstvo.
     
    70
    Dvadsať minút pred koncom riadneho hracieho času po prvýkrát striedame. Odchádza šedivý Salva Sevilla, ktorého vymení Paco Montañés.

    Erik Farkaš

    Góly: 90. Caicedo

    Karty:   54. Arbilla (ESB), 58. Caňas (ESB), 73. Á. González (ESB) – 61. Fontàs (CVG), 82. P. Hernández (CVG), 86. Nolito (CVG)


    RCD Espanyol Barcelona: Casilla – Arbilla, Á. González, H. Moreno, J. Fuentes – L. Vázquez, Abraham, Caňas, S. Sevilla – S. García (C), Stuani
    Náhradníci: P. López – V. Sánchez, V. Álvarez, J. López, Colotto, Caicedo, Motaňés
    Manažér: Sergio González (ESP)

    Celta Vigo: S. Álvarez – Fontás, G. Cabral, Radoja – J. Castro, A. Fernández (C), Krohn-Dehli, P. Hernández, Orellana – Nolito, Larrivey
    Náhradníci: R. Blanco – Mina, Á. López, Costas, Bongonda, Planas, B. Fernández
    Manažér: Eduardo Berizzo (ARG)

    Rozhodca: Eduardo Prieto – F. García, M. Aboy – I. Galech