Sociedad – Rayo Vallecano 0:1 (kon.) | Valencia – Almería 3:2 (kon.) | Villarreal – Bilbao 2:0 (kon.)
Espanyol – Vigo 1:0 (kon.)
koniec
RCD Espanyol Barcelona
1:0 (0:0)
Celta Vigo
Sobota 17.01.2015, 22:00 • Estadi Cornellà-El Prat (Barcelona) • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 22:00.
     
    Vitajte v katalánskej Barcelone, kde nás čaká posledná epizóda sobotňajšieho programu 19. kola La Ligy.

    Tabuľkové postavenie:

    10. Espanyol: 5 – 5 – 8; skóre 21:29; body 20
    9. Celta Vigo: 5 – 6 – 7; skóre 18:20; body 21

    Forma:

    Espanyol: V – V – P – P – P – V
    Celta Vigo: V – P – P – P – R – V

    Na Estadi Cornellà-El Prat nás pravdepodobne čaká vyrovnané stretnutie zo stredu ligovej tabuľky. Obe mužstvá delí jediný bod. V lepšom psychickom rozpoložení je ale dnešný hostiteľ, ktorý sa v týždni nakopol v španielskom pohári. V Copa del Rey vystavil stopku rozbehnutej Valencii, ktorú vyradil po výsledkoch 1:2 a 2:0.
    Katalánske mužstvo tak prerušilo sériu troch súťažných porážok v rade. V lige naposledy nestačilo na madridský Real, ktorému RDC podľahol ľahko 0:3. Dnes by sa tak Barcelona po dvoch ligových porážkach mohla chytiť aj v Primera División.

    Celta Vigo po výbornom rozjazde padá stále hlbšie a hlbšie. Celestes čakajú na ligové víťazstvo už dva a pol mesiaca, teda osem kôl. Naposledy senzačne slávili práve v Katalánsku, keď si vyšliapli na barcelonský klub číslo jeden (FC 1:0). Medzitým ale nachádzame šesť porážok, ktoré ohraničujú dva nerozhodné výsledky.
    V poslednom ligovom kole sa Vigu podarilo prerušiť desaťhodinové čakanie na ligový gól! Po hodine hry súboja s Valenciou (1:1) vyrovnával Orellana. V týždni Celta slávila na pôde Bilbaa (2:0), no na postup do ďalšieho kola Copa del Rey to nestačilo (prvý zápas doma 2:4).
     
    Úvodné zostavy:

    RCD Espanyol Barcelona: Casilla – Arbilla, Á. González, H. Moreno, J. Fuentes – L. Vázquez, Abraham, Caňas, S. Sevilla – S. García (C), Stuani
    Náhradníci: P. López – V. Sánchez, V. Álvarez, J. López, Colotto, Caicedo, Motaňés
    Manažér: Sergio González (ESP)

    Celta Vigo: S. Álvarez – Fontás, G. Cabral, Radoja – J. Castro, A. Fernández (C), Krohn-Dehli, P. Hernández, Orellana – Nolito, Larrivey
    Náhradníci: R. Blanco – Mina, Á. López, Costas, Bongonda, Planas, B. Fernández
    Manažér: Eduardo Berizzo (ARG)

    Rozhodca: Eduardo Prieto – F. García, M. Aboy – I. Galech.

     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Hostia v tmavomodrej sade dresov obstarali úvodný výkop zápasu. Domáci v modro-bielom budú útočiť zľava-doprava.
     
    2
    Na úvod duelu treba podotknúť, že oba celky sa v živej tabuľke posunuli o jednu priečku nižšie, keďže Vallecano dnes prekvapujúco vyhralo na pôde Realu Sociedad.
     
    3
    Katalánsky stánok je napriek solídnemu postaveniu Espanyolu v ligovej tabuľke zaplnený ani nie z polovice. Holt, španielsky fanúšik..
     
    4
    Celta Vigo je zatiaľ o niečo aktívnejšie na lopte, no kombinácie hosťujúcich hráčov sa odohrávajú prevažne v okolí stredovej čiary.
     
    5
    Bývalý záložník waleskej Swansea José Caňas ako prvý natiahol hosťujúceho gólmana Álvareza a rozhodne to nebola márna snaha. Center z ľavej strany od Fuentesa bol ešte odvrátený na hranicu šestnástky. Tam sa orientoval práve tento španielsky stredopoliar, ktorý sa pokúsil o exportnú koncovku z prvej. Jeho volej letel len tesne mimo pravej žrde. Padajúci Álvarez tak zasahovať nemusel. Platilo to aj o minútku neskôr, kedy krížnou strelou zvnútra šestnástky mieril mimo domáci kapitán Sergio García.
     
    7
    Espanyol tak po zakríknutej päťminútovke začína postupne zvyšovať tempo. Vigo sa ale zatiaľ stačí brániť bez úhony.
     
    9
    S loptou na kopačkách teraz pre zmenu kombinuje práve hosťujúci výber Eduarda Berizza, no zatiaľ len po šestnástku súpera.
     
    10
    Menil to až útočník Larrivey, ktorý si naviedol loptu do šestnástky, kde ho zakrižoval výborný Anaitz Arbilla.
     
    12
    Inak ale sledujeme prevažne medzišestnástkový futbal. Každopádne, vyrovnané stretnutie sa dnes aj čakalo.
     
    14
    Nolito si na ľavej strane šestnástky pohodlne zasekol domáceho obrancu, následne odcentroval na Orellanu, ale ten na jeho pas nedosiahol.
     
    16
    Pablo Hernández teraz dostal poriadne naložené od Vázqueza, ale zdá sa, že ďalší bývalý člen Swansea City bude v poriadku.
     
    17
    Espanyol je momentálne lepší na lopte, no stále hráme prevažne medzi oboma pokutovými územiami. Stav 0:0 neprekvapuje.
     
    18
    Stuani teraz pri pressingu zostrelil Krohn-Dehliho, ktorý mal na vec svoj názor. Po menšej roztržke budeme pokračovať ďalej.
     
    19
    Po nudnej dvadsaťminútovke sa po prvýkrát skutočne mohlo meniť skóre, no Celta Vigo i so šťastím vďaka výbornému Cabralovi drží čisté konto. Espanyol prečílslil svojho súpera na pravej strane. Presne odtiaľ následne centroval Ambraham González. Jeho prízemný pas smeroval na pripraveného Sergiho Garcíu, ktorý už nabíjal do prázdnej bránky, no ešte pred ním v poslednej chvíli sklzom zachraňoval Gustavo Cabral. Argentínsky stredný obranca odkopol loptu na rohový kop.
     
    21
    Po ňom sa už Espanyol k zakončeniu nedostal, no stále je vpredu o niečo nebezpečnejším celkom. Bezgólový rezultát ale zostáva v platnosti.
     
    23
    Platí to aj po štvrtine hry. Dve polo-šance si zatiaľ vypracovali domáci. Celta Vigo mlčí, ale všetko sa ešte môže v priebehu zápasu zmeniť.
     
    25
    Obrana Celty Vigo zatiaľ pôsobí celkom kompaktne. Príliš ofenzívna záloha však zatiaľ nedokáže upokojiť rozohrávku.
     
    27
    Salva Sevilla z ľavej strany našiel hlavu Stuaniho, ktorý ale zakončoval len nad seba. Neistý Álvarez loptu len boxoval, ale tým šancu domácim nevenoval.
     
    28
    Domáci dostali na ľavej strane k dispozícii voľný kop, no centrovaná lopta našla len hlavu dobre hrajúceho Gustava Cabrala.
     
    30
    Rovnakú štandardku zahrávali z polovice ihriska aj hostia, no Larrivey sa pohyboval v nedovolenom postavení mimo hru.
     
    31
    Po polhodine hry tak zatiaľ s dvomi pološancami Barcelony hráme za bezgólového stavu. Zatiaľ to je možno aj očakávaný priebeh duelu.
     
    33
    Sergio Álvarez sa s vypätím všetkých síl snažil zabrániť rohovému kopu, no ten si domáci predsa len môžu rozohrať.
     
    34
    Po sérii odrazených lôpt sa guľatého čuda zmocnil aj Álvaro González, ktorý ale pálil len vysoko nad bránku.
     
    36
    Na druhej strane sa na okamžik dostával do výhodnej streleckej pozície Larrivey, ale včasne ho stačil zablokovať Arbilla.
     
    37
    Hostia mali k dispozícii rohový kop, ktorý smeroval na bližšiu žrď, kde však úradoval dobre postavený Vázquez.
     
    38
    Séria rohových kopov teraz aspoň čiastočne rozhýbala toto podpriemerné stretnutie. Na druhej strane pri bližšej žrdi predlžoval Moreno, no pre Garcíom hral vo vápne Fontás.
     
    40
    Dnešný zápas ponúkol do týchto chvíľ päť streleckých pokusov. Štyri z nich zaznamenali domáci, no ani jedna lopta ešte nesmerovala medzi tri žrde.
     
    42
    V držaní lopty je na tom taktiež lepšie Espanyol, ale ani jedno mužstvo s ňou nenakladá tak, ako by sa to patrilo na španielsku Primera División.
     
    43
    V pomalom tempe bez žiadnej atmosféry pokračujeme bez gólov. Do konca prvej časti zostávajú len posledné desiatky sekúnd.
     
    44
    Zažili sme v nich ale aspoň nejaké zrušenie, keď po Orellaovej prehadzovačke okolo Casillu napol sieť Larrivey. Ten ale zakončoval z jasného postavenia mimo hru.
     
    45
    Krohn-Dehli trafil šlapákom Morenov členok a Espanyol Barcelona tak v samom závere úvodného dejstva dostáva k dispozícii výbornú možnosť na otvárací gól.
     
    45+1
    Z nejakých osemnástich metrov rozohrával Salva Sevilla, ktorý ale babrácky trafil len do múru a podčiarkol tak úroveň doterajšieho priebehu.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Na Estadi Cornellà-El Prat zatiaľ sledujeme hlboko podpriemerné stretnutie. Jediné dva náznaky si vypracovali domáci, no skutočnú gólovú príležitosť sme zatiaľ nevideli rovnako, ako sme nevideli ani jeden strelecký pokus medzi tri žrde. Verme, že druhý polčas bude aspoň stonásobne lepší, než ten prvý.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    47
    Sevillov center z voľného kopu odvracal Pablo Hernández, Espanyol Barcelona môže v druhopolčasovej ofenzíve pokračovať kopom rohovým.
     
    48
    Lopta ale pristáva v Álvarezových rukách, z tejto akcie zrejme nič nebude. Barcelonske mužstvo je i na začiatku druhej časti aktívnejšie.
     
    49
    Stuani sa po Sevillovej prihrávke z ľavej strany preletel vzduchom, no v akrobatickej koncovke poslal loptu len mimo pravej žrde.
     
    51
    Neuveriteľné, čo teraz dokázali zahodiť hráči hosťujúceho Celta Vigo. Larrivey dostal od poliacej čiary výbornú loptu do priestoru. Mohol tak ešte väčšmi šperkovať rýchlu kontru hosťujúceho výberu. Po vniknutí do šestnástky sa Larrivey pokúsil prestreliť Casillu na vzdialenejšej žrdi. Doposiaľ nezamestnaný gólman stačil jeho pokus vyraziť aspoň pred seba, kde v koncovke zlyhal Čilan Orellana. Na dvakrát ho výborne zablokoval stredný obranca Álvaro González. Napriek obrovskej príležitosti Viga pokračujeme bez gólov.
     
    53
    Sergio García zostáva ležať na trávniku a na rade je tak rýchle ošetrenie kapitána domáceho výberu Kataláncov.
     
    54
    Anaitz Arbilla sa stáva vôbec prvým potrestaným hráčom dnešného zápasu, keď na pravej strane ihriska nedovolene stiahol Gustava Cabrala.
     
    55
    Po následnom centri do šestnástky brankár Casilla zbúral práve Cabrala. Následne sa pri jeho pokuse o zdovihnutie cez neho prevalil, ale obaja borci to zobrali s úsmevom.
     
    57
    Celta Vigo je momentálne omnoho aktívnejšie a predovšetkým prostredníctvom Larriveya ohrozuje Casillovu svätyňu.
     
    58
    Aj druhý kartový trest smeruje do domáceho tábora. Žltilo sa pred očami Josého Caňasa, ktorý bol síce skutočne faulovaný, no jeho protesty boli nemiestne.
     
    60
    Následne sa po pravej strane prehnal domáci kapitán Sergio García, ktorý ale cez dobre brániaceho Fuentesa neodcentroval.
     
    61
    Andreu Fontàs postavil pred uvoľňujúcim sa Stuanim hokejový strom. Uruguajský útočník sa odrazil ako od trampolíny a bývalý stopér konkurenčnej Barcelony tak videl žltú kartu.
     
    63
    Následná štandardná situácia ale taká nebezpečná nebola. Gólman Álvarez mal síce znovu prácu, ale loptu odpratal do bezpečia.
     
    64
    Salva Sevilla z ľavej strany tentokrát nedokázal zapojiť do hry Abrahama, pred ktorým na výbornú operoval Krohn-Dehli.
     
    66
    Domáci opäť prebrali iniciatívu tvoriť a dobýjať súperovu šestnástku. Pomôcť by im mohol rohový kop z pravej strany.
     
    67
    Sevillov center ale zostáva odvrátený a domáci tak znovu nedokážu nájsť kľúč k Álvarezovej svätyni. Do konca záverečná štvrtina zápasu.

     
    69
    Ešte predtým sme takmer opomenuli zaujímavý náznak hosťujúceho Larrivey, ktorý spracoval v šestnástke ťažkú loptu, no Casillu zblízka neprekonal.
     
    70
    Dvadsať minút pred koncom riadneho hracieho času po prvýkrát striedame. Odchádza šedivý Salva Sevilla, ktorého vymení Paco Montañés.
     
    72
    Možno to budú práve striedania, ktoré rozhodnú toto stretnutie. Ti body by si viacej zaslúžilo jednoznačne domáce mužstvo.
     
    73
    Álvaro González je ďalším potrestaným hráčom zápasu. Kartový trest obdržal za nedovolené zastavenie Nolita na pravej strane.
     
    75
    Striedajúci Montaňes a teraz z ľavej strany snažil osloviť kapitána Garcíu, ktorému na reakciu na jeho center chýbal asi meter.
     
    77
    Uruguajský zakončovateľ Stuani má na dnes odpracované. Na zelenom pažiti ho nahradí bývalý útočník Manchestru City Felipe Caicedo.
     
    79
    Práve striedajúci Felipe Caicedo teraz výborne operoval na hrote útoku a okamžite sa mohol stať domácim hrdinom. Ekvádorský zakončovateľ si spracoval dlhý pas na prsia. Loptu následne posúval pod seba na kapitána Sergia Garcíu. Španielsky útočník si loptu na osi ihriska spracoval, aby následne vypálil pod brvno hosťujúcej svätyne. Jej strážca Sergio Álvarez ale vytiahol exkluzívny zákrok, ktorým loptu vytlačil na svoju hornú konštrukciu. Okamžik zápasu z jednej i druhej strany!
     
    81
    Následná štandardka už taká nebezpečná nebola. Espanyol si ale jednoznačne zaslúži dokonanie svojej snahy o prvý gól zápasu.
     
    82
    Pedro Pablo Hernández na vlastnej polovici ihriska podrazil nohy unikajúcemu Krohn-Dehlimu, za čo ho Eduardo Prieto odmenil žltým napomínaním.
     
    84
    V zápase končí i dánsky záložník Michael Krohn-Dehli. Prvým hosťujúcim náhradníkom z lavičky, ktorý naskočí do zápasu je Sergi Gómez.
     
    86
    Stále ešte čerstvý reprezentant španielskeho výberu Nolito taktiež vidí žltú kartu, keď pri postranej čiare podrazil Arbillu.
     
    88
    Celta Vigo dnes bude za zisk jedného bodu nesmierne vďačná. Veľa času sa už ani v rámci nadstavenia hrať asi nebude.
     
    90
    Espanyol Barcelona dala gól!
    Zaslúžené vykúpenie domácich Kataláncov v poslednej minúte riadneho hracieho času predsa len prichádza! Arbillov center z pravej strany nachádzal hlavu domáceho kapitána Sergia Garcíu. Ten hlavičkoval iba do FELIPEHO CAICEDA, ktorý sa ale zorientoval na výbornú. Loptu si na hranici malého vápna prebral, následne sa s ňou otočil a strelou do pravého dolného rohu zrejme rozhodol o troch bodoch pre Espanyol! Celta Vigo má minimum času na reakciu. Domáce vedenie je viac než zaslúžené.
    CAICEDO - 1:0
     
    90+1
    Rozhodcovská štvorica na čele s Eduardom Prietom právom pridáva len dve nadstavené minútky. To by mohlo domácich ešte väčšmi priblížiť k trom bodom.
     
    90+3
    Domáci z taktických dôvodov časovej údržby sťahujú i svojho kapitána Sergia Garcíu. Barcelonskeho útočníka nahradí záložník Víctor Sánchez.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Barcelona dnes bola po väčšinu zápasu lepším mužstvom a právom si na svoje konto pripíše všetky tri body. Po dvoch či troch výborných zákrokoch Sergia Álvareza sa skóre ešte nemenilo, no katalánske mužstvo v samom závere zápasu vykúpil striedajúci Felipe Caicedo. Espanyol tak nepreskakuje len Vallecano, ale i svojho dnešného súpera. So ziskom 23 bodov putuje na deviate miesto. Vigo bude z jedenástej priečky strácať dva body.

    Týmto konštatovaním sa s vami lúčim, ďakujem za pozornosť. (23:53:35)

    Erik Farkaš

    Góly: 90. Caicedo

    Karty:   54. Arbilla (ESB), 58. Caňas (ESB), 73. Á. González (ESB) – 61. Fontàs (CVG), 82. P. Hernández (CVG), 86. Nolito (CVG)


    RCD Espanyol Barcelona: Casilla – Arbilla, Á. González, H. Moreno, J. Fuentes – L. Vázquez, Abraham, Caňas, S. Sevilla – S. García (C), Stuani
    Náhradníci: P. López – V. Sánchez, V. Álvarez, J. López, Colotto, Caicedo, Motaňés
    Manažér: Sergio González (ESP)

    Celta Vigo: S. Álvarez – Fontás, G. Cabral, Radoja – J. Castro, A. Fernández (C), Krohn-Dehli, P. Hernández, Orellana – Nolito, Larrivey
    Náhradníci: R. Blanco – Mina, Á. López, Costas, Bongonda, Planas, B. Fernández
    Manažér: Eduardo Berizzo (ARG)

    Rozhodca: Eduardo Prieto – F. García, M. Aboy – I. Galech