Schalke – Hamburger 0:0 (kon.) | Leverkusen – Frankfurt 1:1 (kon.) | Augsburg – Mönchengladbach 2:1 (kon.)
Brémy – Dortmund 2:1 (kon.) | Stuttgart – Paderborn 0:0 (kon.) | Wolfsburg – Kolín nad Rýnom 2:1 (kon.)
koniec
Werder Brémy
2:1 (1:0)
Borussia Dortmund
Sobota 20.12.2014, 15:30 • Weserstadion, Bremen • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    90+2
    Selke v krásnej individuálnej akcii, tá sa však končí pri rohovej zástavke, ktorá padla za ujmu hráčom Borussie, ktorý ju v zápale hry vytrhli zo svojho miesta.
     
    90+1
    Striedanie v tíme Werder Brémy: z ihriska odchádza Junuzovič, prichádza Makiadi.
     
    90
    Striedanie v tíme Werder Brémy: z ihriska odchádza Bartels, prichádza Hüsing.
     
    89
    Bartels sa teraz dostal po kolmej prihrávke do zakončenia, po ktorom končí lopta na tyči hosťujúcej brány! Skvelú prácu s loptou ukázal Selke, ktorý odviedol pri tejto akcii veľké penzum práce.
     
    83
    Schmelzer sa teraz dostal k centru na ľavej strany, pričom na hranici malého vápna sa k lopte dostal Gündoğan, ten však loptu hlavou posiela priamo do rúk Wolfa.
     
    81
    Wolf teraz zlikvidoval hlavičku od jedného z hosťujúcich hráčov, ktorá mu však nenarobila väčšie problémy.
     
    78
    Kagawa opäť spálil veľkú príležitosť a loptu poslal tak ako vo svojej prvej vážnej príležitosti v dnešnom stretnutí ďaleko vedľa domácej brány! Hosťujúci futbalista sa teraz dostal k lopte na hranici bieleho bodu a napálil ju na tribúnu!
     
    76
    Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Piszczek, prichádza Blaszczykowski.
    HUMMELS - 2:1
     
    69
    Dortmund dal gól! Gól strelil HUMMELS.
    Hostia korigujú stav stretnutia! Po rohovom kope Gündoğana sa hlavou presadil HUMMELS, ktorý skvele čítal hru a presadil sa dobrým pohybom, pričom využil aj svoju výšku a jeho hlavička z hranice malého vápna končí pri pravej tyči domáceho brankára!
     
    68
    Selke si teraz počkal v šestnástke na center z pravej strany, loptu však poslal z prvej, zbrklo len vedľa ľavej tyči brány Borrusie.
    BARTELS - 2:0
     
    62
    Werder Brémy dali gól! Gól strelil BARTELS.
    Protiútok domácich končí gólom! Skvelú prácu pri tomto góle odviedol Selke, ktorý loptu potiahol po pravej strane, šikovne dokázal obísť brániaceho hráča hostí, zdvihol hlavu a prihrávkou na hranici malého vápna našiel BARTELSA, ktorý zakončil po zemi do poloprázdnej brány.
     
    59
    Striedanie v tíme Werder Brémy: z ihriska odchádza F.Kroos, prichádza Lorenzen.
     
    56
    Kagawa sa teraz skvele uvoľnil v šestnástke a dostal sa ku hlavičke, bránu však zrejme videl dvojmo a loptu poslal ďaleko vedľa.
     
    46
    Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Kehl, prichádza Kagawa.
     
    44
    A mohlo byť vyrovnané! Kirch si teraz skvele nabehol a dostal dobrý center od svojho spoluhráča, zakončil však len do rúk pripraveného Wolfa, ktorý skvele čítal celú hru.
     
    43
    Veľká chyba Hummelsa! Domáci vo veľkej prležitosti! Borussia teraz prepadla v obrane a Lorenzen dostal kolmú prihrávku a postupoval sám na Langeraka, ten však skvelým výbehom odkopol loptu do bezpečia.
     
    29
    Aubameyang teraz stihol loptu na pravej strane a centrom našiel v šestnástke Immobileho, ten však poslal hlavičku len do hráča Werderu.
     
    26
    Domáci vo veľkej príležitosti! Jeden z nich však po peknom úniku volil pred prihrávkou strelu a urobil veľmi zle. Jeho strele chýbala potrebná presnosť a razancia, pričom v ideálnej pozícii sa mu v šestnástke núkal do kombinácie Selke, ktorý mohol pridať druhý gól.
    SELKE - 1:0
     
    3
    Werder Brémy dali gól! Gól strelil SELKE.
    Domáci idú do vedenia hneď v úvode stretnutia! SELKE si teraz šikovne počkal na loptu na línii offsidu, prebral si prihrávku od Garciu a po pár krokoch s loptou ju umiestnil popri pravej tyči hosťujúcej brány!

    Jakub Bobovič

    Góly: 3. Selke, 62. Bartels – 69. Hummels


    Werder Brémy: R. Wolf – García, Gálvez, Lukimya-Mulongoti, Gebre Selassie – Bargfrede, Junuzović, Fritz (C), Bartels – Selke, Lorenzen
    Náhradníci: Strebinger – Hüsing, Kroos, Makiadi, Hajrović, Busch, Ayçiçek

    Borussia Dortmund: Langerak – Hummels (C), Piszczek, Ginter, Schmelzer – Kehl, Aubameyang, Gündoğan, Kirch, Großkreutz – Immobile.
    Náhradníci: Weidenfeller – Durm, Blaszczykowski, Jojić, Kagawa, Şahin, Hornschuh