Schalke – Hamburger 0:0 (kon.) | Leverkusen – Frankfurt 1:1 (kon.) | Augsburg – Mönchengladbach 2:1 (kon.)
Brémy – Dortmund 2:1 (kon.) | Stuttgart – Paderborn 0:0 (kon.) | Wolfsburg – Kolín nad Rýnom 2:1 (kon.)
koniec
FC Augsburg
2:1 (1:1)
Borussia Mönchengladbach
Sobota 20.12.2014, 15:30 • SGL Arena, Augsburg • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.
     
    Úvodné zostavy:

    FC Augsburg: Manninger – Baba, Klavan, Callsen-Bracker, Verhaegh (C) – Baier – Werner, Altintop, Feulner, Bobadilla – Esswein.
    Náhradníci: Gelios – Philp, de Jong, Kohr, Thommy, da Silva, Uhde.

    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Korb, Brouwers, Jantschke (C), Domínguez – Hahn, Xhaka, Kramer, T. Hazard – M. Kruse, Hrgota.
    Náhradníci: Heimeroth – Herrmann, Nordtveit, Traoré, Wendt, Johnson, Stranzl.

    Rozhodca: Dankert – Hacker, Rohde.

     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu, ktorí ste klikli na tento on-line textový prenos a nasledujúce chvíle strávite jeho sledovaním. Do začiatku zápasu ostáva už len chvíľa, zostavy sú už známe a zverejnené, môžte si ich prezrieť.

    Prajem príjemný športový zážitok!
     
    Oba tímy spolu s rozhodcami zápasu práve prichádzajú na trávnik! Začiatok zápasu je už na spadnutie!
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Zápas sa nám práve začal, úvodný výkop zápasu mali hostia, ktorí sa už pokúšajú o nejakú útočnú akciu.
     
    2
    Hostia sú hneď v úvode zápasu veľmi aktívny a neustále hrozia nebezpečnými útokmi. Po jednom z nich si teraz vybojovali rohový kop.
     
    2
    Po rohovom kope zahral jeden z domácich hráčov rukou a tak je hneď v úvode zápasu odpískaná penalta!
     
    2
    Za ruku v pokutovom území vidí domáci Callsen-Bracker prvú žltú kartu v zápase.
     
    3
    Mönchengladbach dal gól!
    Loptu si na biely bod postavil MAX KRUSE a bezpečne do protipohybu brankára posiela loptu do brány a dostáva tak hostí do vedenia o jeden gól!
    KRUSE - 0:1
     
    4
    Hostia hrali hneď od začiatku stretnutia aktívnejšie a dostali sa do zaslúženého vedenia! Videli sme tak rýchly gól, uvidíme, čo to zo zápasom spraví.
     
    5
    Domáci sa hneď vrhli po inkasovanom góle do útoku, útočnú akciu ťahal Bobadilla a bol nedovolene zastavený. Priamy kop pre domáci tím.
     
    6
    Do pokutového územia hostí smeroval z priameho kopu center, brankár Sommer vybehol proti lopte a bezpečne ju zobral do svojich rukavíc. Do útoku tak idú teraz hostia.
     
    7
    Zatiaľ najaktívnejší domáci hráč Bobadilla sa pokúsil o strelu z väčšej vzdialenosti, priestor brány hostí však netrafil. Sommer tak bude odkopávať od svojej brány.
     
    8
    Do útoku sa teraz opäť tlačí domáci tím, pozorná defenzíva hostí ich však ďaleko nepúšťa. Paradoxne sú po inkasovanom góle aktívnejší domáci futbalisti.
     
    9
    Teraz sa hostia museli mať na pozore, keď sa ku presnému centru do ich pokutového územia dostal Esswein, loptu posiela obrana hostí na rohový kop.
     
    10
    Rohový kop domácemu tímu nič nepriniesol, Sommer má loptu vo svojej moci a dlhým výkopom už hľadá vpredu svojich spoluhráčov z útoku.
     
    11
    Hostia sú momentálne v držaní lopty, cez pozornú defenzívu domáceho tímu sa však prebiť nemôžu. Útoky sa tak začínajú striedať zo strany na stranu, vyzerá to na zaujímavý zápas.
     
    12
    Hráči Mönchengladbachu už loptu stratili a tak ju majú na kopačkách domáci futbalisti, ktorí však zatiaľ kombinujú na svojej polovičke, hostia sa stiahli dozadu.
     
    13
    Domáci sa však teraz ďaleko s loptou nedostali, dopustili sa faulu v strede poľa a tak ide lopta na kopačky hostí. Hostia sa nikam neponáhľajú a v kľude kombinujú loptu medzi sebou.
     
    14
    Lopta je teraz na kopačkách domácich, cez obranu hostí sa ale prebiť nemôžu. Úvod zápasu naznačoval rýchle tempo, zatiaľ tomu však tak nie je.
     
    15
    Do pokutového územia domácich bol teraz adresovaný nebezpečný pas, ktorý museli domáci poslať na rohový kop. Brankár Manninger si už organizuje postavenie svojich hráčov.
     
    16
    Hostia sa rozhodli rozohrať roh nakrátko, po tejto rozohrávke prišla strela z diaľky v podaní Hahna, ten však poslal loptu len vysoko nad brány domácich.
     
    17
    Ako na hojdačke, teraz sa dopredu prebíja domáci tím, pred bránu Sommera sa ale dostať nemôžu. Zatiaľ sledujeme menej záživný futbal.
     
    18
    Kruse v pokutovom území domácich utekal za dlhou prihrávkou, loptu pred ním však domáca obrana odkopla na rohový kop. Domáci sa tak budú musieť teraz brániť.
     
    19
    Ani tento rohový kop nič zaujímavého nepriniesol, hostia sa dopustili faulu a tak ide lopta na kopačky domácich futbalistov.
     
    20
    FC Augsburg dal gól!
    A máme vyrovnané! Domáci tím sa dostal do rýchleho útoku, do pokutového územia hostí smeroval center z pravej strany, lopta sa následne odrazila ku MARKUS FEULNER, ktorý presnou strelou aj za pomoci odrazu od ľavej tyčky poslal loptu do brány hostí a vyrovnal tak na 1:1!
    FEULNER - 1:1
     
    21
    Tak, pomalšie tempo a nudnejší priebeh snáď teraz tento gól oživil a budeme môcť sledovať viac zaujímavých šancí. V útoku sú už hostia.
     
    22
    Podarilo sa im aj dostať center do pokutového územia domácich futbalistov, lenže lopta končí len v rukaviciach brankára domácich Manningera.
     
    24
    Momentálne sa opäť nič zaujímavé nedeje, oba tímy kombinujú pomalšie a je to futbal tak po stred poľa, kde sa všetky akcie oboch tímov končia. Aj napriek nudnejšiemu tempu sme mali možnosť už vidieť dva góly.
     
    25
    Domáci futbalista Bobadilla sa uháňal za dlhou loptou pred bránu hostí, bol mu však odmávaný a následne aj odpískaný ofsajd.
     
    26
    Teraz sa do útoku vďaka výbornému napádaniu dostali domáci futbalisti, Feulner sa pokúsil o strelu, ale tú mo trochu smolne odvrátil za postrannú čiaru vlastný spoluhráč a tak domáci loptu strácajú.
     
    27
    Ku centru do pokutového územia sa dostali hostia, lopta však končí len pri brankárovi Manningerovi.
     
    28
    Do útoku sa teraz tlačia domáci futbalisti, hostia sa tak radšej stiahli na svoju polovičku a čakajú, čo ich súper s loptou vymyslí.
     
    29
    Napokon sa domácim podarilo prebiť sa do pokutového územia hostí, s loptou sa tam sám dostal Baba, ktorý však dlho váhal čo má robiť a nakoniec bola z toho len nepresná prihrávka. Domáci sa tak do ničoho zaujímavého napokon nedostali.

     
    30
    Domáci si hneď vybojovali loptu späť na svoje kopačky, zatiaľ však ich kombinácie nič zaujímavé neprinášajú.
     
    31
    Opäť sledujeme len nudnejší obraz hry, domáci stále kombinujú, ale nič zaujímavé to neprináša. Diváci sa tak na štadióne nudia.
     
    32
    Po dlhšej dobe sme videli opäť útočnú akciu, postarali sa o ňu hostia. Center z pravej strany a následné zakončenie Kruseho však prinieslo len odkop od domácej brány.
     
    33
    Ku lopte sa opäť dostali hostia, ale domáci ich výborné napádajú a snažia za tak získať loptu na svoje kopačky.
     
    34
    Teraz sa im to aj podarilo, domáci sa zmocnili loptu a už sa snažia vymyslieť nejakú nebezpečnú akciu. Hostia sa radšej stiahli na svoju polovičku.
     
    35
    Domáci sú síce aj naďalej pri lopte, ale stiahli sa na svoju polovičku kde kombinujú. Do konca polčasu ostáva ešte nejaký ten čas, ale už sa asi ničoho zaujímavého nedočkáme.
     
    36
    Augsburg teraz poslal center do pokutového územia hostí, na hlavičku skákal Feulner, ale loptu poslal len mimo bránu hostí. Opäť sme tak nič zaujímavého nevideli.
     
    37
    Domáci sa teraz tlačia pred bránu svojho dnešného súpera, lenže loptu ďaleko až na domácu polovičku hostia odkopávajú. Domáci sa však tak ešte do útočnej akcie môžu dostať.
     
    38
    Hostia sa dopustili faulu, priamy kop domácim však nič nepriniesol. Center do pokutového územia obrana hostí hlavou odvrátila do bezpečia.
     
    39
    Ku odrazenej lopte sa dostal Bracker, jeho pokus z väčšej vzdialenosti však končí len za bránou hostí. Sommer tak bude odkopávať loptu od svojej brány.
     
    40
    Z podobnej situácie teraz zakončoval za hostí Hahn, ani jeho pokus sa do brány domácich nevošiel. Odkop od brány tak teraz zaobstará domáci brankár Manninger.
     
    41
    Teraz to oba tímy skúšajú strelami z väčších vzdialeností, domáci Caiuby tak však len trafil bočnú sieť.
     
    43
    Dlhšie sa teraz v útoku držali hostia, ale ich nepresné centre nič zaujímavého nepriniesli. Do konca prvého polčasu už moc času neostáva.
     
    44
    Ani tento rýchly brejk domácich futbalistov nič zaujímavého nepriniesol. Už sa len čaká na hvizd rozhodcu, ktorý ukončí prvý polčas.
     
    45+0
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas zápasu sa už skončil, oba tímy dokázali streliť jeden gól a tak je stav po prvom polčase vyrovnaný 1:1! Zatiaľ sme moc záživný futbal nesledovali, tempo bolo dosť pomalé. Uvidíme, čo nám tak prinesie druhý polčas, všetko je v ňom ešte otvorené.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Druhý polčas sa nám už začal! Výkop mali domáci futbalisti, ktorí sa už pokúšajú o prvú útočnú akciu v druhom polčase.
     
    47
    Domáci však loptu rýchlo strácajú a už ju majú na kopačkách hostia, ktorí sa snažia od úvodu hrať veľmi aktívne.
     
    48
    Do rýchleho brejku sa teraz dostali domáci, Esswein sa dostal aj ku centru do pokutového územia hostí, lopta však ním len preletela.
     
    50
    Domáci tím teraz častejšie drží loptu na svojich kopačkách a drží hostí pod tlakom. Hostia len odkopávajú lopty do bezpečia.
    - 2:1
     
    51
    FC Augsburg dal gól!
    Domáci boli teraz aktívnejším tímom a zaslúžene sa dostávajú de vedenia 2:1, podarilo sa im tak otočiť vývoj zápasu! Rýchly útok domácich, presná prihrávka do pokutového územia v podaní Essweina a následné parádne zakončenie z voleja od RAUL BOBADILLA, lotpa zapadla krásne pod brvno brány hostí.
     
    52
    Domácich tento gól zrejme poriadne nakopol a hrajú veľmi aktívne. Hostia sa len bránia! Budú musieť rýchlo zmeniť štýl hry, pokiaľ si chcú dnes domov odviesť nejaké body.
     
    54
    Hostia sa tomuto tlaku domácich ubránili a momentálne sú pri lopte. Snažia sa čo najrýchlejšie vyrovnať.
     
    55
    Hostia však loptu teraz po chybnej kombinácii strácajú a tak sa dopredu opäť môžu pozrieť domáci futbalisti.
     
    56
    Domáci mali teraz veľkú šancu navýšiť svoje vedenie! Domácemu Esswein sa podarilo vyslať presný center do pokutového územia hostí, kde lopta nešikovne trafila Hahna, ktorý si skoro dal vlastný gól! Sommer teraz vytiahol parádny zákrok, ktorým loptu vyrazil na rohový kop!
     
    57
    Augsburg však z rohového kopu nič zaujímavého nevyťažil, hostia sa tak ubránili bez problémov, ale domáci čoraz viac začínajú nebezpečne hroziť hosťom.
     
    58
    Hostia teraz trochu zaspali a Sommer musel včas vybehnúť z brány aby bol pri lopte skôr než Bobadilla. Brankár hostí tak dlhým odkopom poslal loptu do bezpečia.
     
    59
    Doteraz sme sme sledovali rýchle a zaujímavé tempo zápasu, avšak, teraz sa nič zaujímavého nedeje a hostia kombinujú len po stred ihriska.
     
    60
    Domáci skvelým napádaním získali loptu a Caiuby to skúsil strelou z väčšej vzdialenosti. Sommer však zobral loptu do bezpečia svojich rukavíc.
     
    61
    Striedanie v tíme Borussia Mönchengladbach: z ihriska odchádza Hahn, prichádza Herrmann.
     
    62
    Striedanie v tíme Borussia Mönchengladbach: z ihriska odchádza Hrgota, prichádza Traoré.
     
    63
    Hostia poslali hneď dvoch nový hráčov na ihrisku, aby oživili hru. V prípade Hahna to však bolo vynútené striedanie, pretože sa v zápase zranil.
     
    64
    Futbalisti domáceho tímu sú pri lopte a opäť nebezpečne kombinujú. Hostia sa tak musia vrátiť na svoju polovičku a opäť sa začať brániť.
     
    65
    Nový muž na ihrisku Traoré sa previnil nedovoleným zákrokom, za ktorý je potrestaný žltou kartou.

     
    66
    Nebezpečný útok hostí, málo nechýbalo a mohlo byť vyrovnané! Hazard si výborne nabehol na centrovanú loptu, jeho strela však trafila len dobre postaveného domáceho brankára, ktorý loptu vyrazil na rohový kop.
     
    67
    Hostia z rohového kopu nič zaujímavého nevyťažili, lopta tak putuje na kopačky domácich futbalistov.
     
    68
    Domáci futbalisti sa snažili dostať sa s loptou pred bránu hostí, ale prehnali to s agresivitou a dopustili za nedovoleného zákroku. Šancu dostať sa do útočnej akcie tak majú hostia.
     
    69
    Škoda pre hostí, že dobre postavený Hermann v pokutovom území domáceho tímu dlho váhal čo má robiť, až loptu napokon stratil.
     
    70
    Na druhej strane teraz Bobadilla takmer navýšil vedenie domáceho tímu! Spoza 16-tky hostí sa dostal ku skákajúcej lopte a z voleja poslal loptu len tesne vedľa ľavej tyčky, lopta optrela bočnú sieť!
     
    71
    Hostia sa dostali ku lopte, dostali sa bližšie ku domácej 16-tke, ale Kruse svoj pokus z diaľky poslal len niekde medzi divákov za bránou domácich.
     
    72
    Domáci sa nikam neponáhľajú, kombinujú na svojej polovičke a snažia sa zbierať cenné sekundy. Hosťom sa čas na vyrovnanie už začína pomaly krátiť.
     
    73
    Teraz sa však domáci futbalisti dostali dopredu a vyslali aj nebezpečný center do 16-tky hostí. Hostia však loptu získavajú na svoje kopačky.
     
    74
    Mönchengladbach však loptu rýchlo stráca a tak sa jej opäť zmocnili domáci futbalisti, ktorý opäť pomaly kombinujú na svojej polovičke.
     
    75
    Baba nedovolene poslal k zemi unikajúceho Hermanna a vidí za to žltú kartu.
     
    76
    Okrem žltej karty tu bol aj nebezpečný priamy kop pre hostí, ktorého exekútorom bol Xhaka. Ten napálil loptu len do múru, lopta sa odrazila ku Domínguezovi, tento pokus však domáci brankár Manninger zneškodnil.
     
    77
    Teraz lopta lieta zo strany na stranu a sledujeme tak boj o loptu. Takýto priebeh hry teraz určite viac vyhovuje domácim futbalistom.
     
    78
    Striedanie v tíme Borussia Mönchengladbach: z ihriska odchádza Korb, prichádza Johnson.
     
    79
    Kramer poslal tvrdo k zemi domáceho Bobadillu, ktorému musia teraz pomáhať lekári. Kramer za tento nešetrný zákrok samozrejme vidí žltú kartu.
     
    80
    Striedanie v tíme FC Augsburg: z ihriska odchádza Bobadilla, prichádza Kohr.
     
    81
    Bobadilla bol napokon zranený a v hre nemohol pokračovať, musel sa nechať vystriedať. Pri lopte sú momentálne hostia, ale pred domácu bránu sa dostať nemôžu.
     
    82
    Domáci teraz výborne a vysoko napádajú rozohrávku hostí a tak sa hostia nemôžu dostať do žiadnej gólovej šance.
     
    83
    Kruse sa rozhodol ku individuálnemu prieniku po pravej strane, ale nič zaujímavé nevymyslel a loptu napokon stratil. Domáci opäť kombinujú na svojej polovičke.
     
    84
    Podobne individuálne to teraz skúšal Caiuby, ale obrana hostí ho zastavila. Do brejku tak skúšajú ísť hostia, domáci sú však v defenzíve pevný ako skala.
     
    85
    Hostia sú aj naďalej v útoku, ale cez obranu domácich sa prebiť nemôžu. Čas hrá teraz proti hosťom.
     
    86
    Ani tento útoku hosťom nič nepriniesol, pretože Hazard svojou strelou trafil len obetavo padajúceho obrancu domáceho tímu a tak idú teraz do brejku futbalisti domáceho tímu.
     
    87
    Z väčšej vzdialenosti sa ku strele dostal Altintop, brankár hostí Sommer však jeho strelu chytá. Čas na vyrovnanie pre hostí sa už kráti veľmi rýchlo.
     
    88
    Pri lopte sú teraz domáci a s loptou sa držia na svojej útočnej polovičke, zbierajú tak cenné sekundy.
     
    89
    Kohr za cenu žltej karty stiahol k zemi unikajúceho Hermanna.
     
    90
    Hostia mali k dispozícii priamy kop, z ktorého však nič nevyužili, pretože ho zahrali veľmi zle. Pri lopte tak budú domáci futbalisti.
     
    90
    Striedanie v tíme FC Augsburg: z ihriska odchádza Esswein, prichádza Philp.
     
    90
    Hlavný rozhodca Dankert nadstavuje ešte 4 minúty! Hostia musia všetko sústrediť do útoku!
     
    90+2
    Lenže v útoku sú teraz domáci, čo hosťom vôbec nevyhovuje. Navyše sa domácim podarilo získať rohový kop.
     
    90+3
    Domáci to teraz zahrali šikovne, roh síce hostia odvrátil ido bezpečia, ale domáci išli s loptou ku postrannej čiare a nazbierali v súboji o loptu cenné sekundy.
     
    90+4
    Striedanie v tíme FC Augsburg: z ihriska odchádza Altintop, prichádza Thommy.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    V druhom polčase hrali aktívnejšie domáci a pomerne rýchlo sa dostali do vedenia 2:1, tento stav už dokázali udržať a získať tak všetky body.

    Góly: 20. Feulner, 51. Bobadilla – 3. Kruse (pen.).
    ŽK: 2. Callsen-Bracker (AUG), 75. Baba (AUG), 89. Kohr (AUG) – 65. Traoré (MNC), 79. Kramer (MNC).
    Rozhodovali: Dankert – Hacker, Rohde.

    Ďakujem Vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok dňa. (17:29:01)

    Miroslav Revaj

    Góly: 20. Feulner, 51. Bobadilla – 3. Kruse (pen.)

    Karty:   2. Callsen-Bracker (AUG), 75. Baba (AUG), 89. Kohr (AUG) – 65. Traoré (MNC), 79. Kramer (MNC)


    FC Augsburg: Manninger – Baba, Klavan, Callsen-Bracker, Verhaegh (C) – Baier – Werner, Altintop, Feulner, Bobadilla – Esswein.
    Náhradníci: Gelios – Philp, de Jong, Kohr, Thommy, da Silva, Uhde.

    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Korb, Brouwers, Jantschke (C), Domínguez – Hahn, Xhaka, Kramer, T. Hazard – M. Kruse, Hrgota.
    Náhradníci: Heimeroth – Herrmann, Nordtveit, Traoré, Wendt, Johnson, Stranzl.

    Rozhodca: Dankert – Hacker, Rohde