Burnley – Southampton 1:0 (kon.) | Chelsea – Hull City 2:0 (kon.) | Crystal Palace – Stoke City 1:1 (kon.)
Leicester – Manchester City 0:1 (kon.) | Sunderland – West Ham 1:1 (kon.) | West Bromwich – Aston Villa 1:0 (kon.)
Arsenal – Newcastle 4:1 (kon.)
koniec
Burnley FC
1:0 (0:0)
Southampton FC
Sobota 13.12.2014, 16:00 • Turf Moor • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Je dobojované, víťazom sa tak stáva domáce mužstvo, ktoré svojho súpera zdolalo najtesnejším možným spôsobom. Postaral sa o to v 73. minúte Barnes, ktorý potrestal chybu v rozohrávke Clyna. Southampton sa potom ešte snažil o vyrovnanie, no vyslovene gólovú príležitosť si nevypracoval.

    Po dnešnom zápase Burnley poskočí už na 14. miesto v tabuľke, Southampton si pravdepodobne ustráži 5. miesto.

    Odomňa je to všetko, ďakujem Vám za pozornosť a prajem Vám pekný zvyšok dňa. (17:54:17)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Forster ešte dlhým odkopom vysielal svojich spoluhráčov na zrejme posledný útok, na konci ktorého bol Wanyama. Ten však hlavou nemieril presne a bránu minul.
     
    90+3
    Hráči Burnley úspešne zbierajú cenné sekundičky, loptu sa snažia udržať čo najdlhšie pred súperovou šestnástkou, čo sa im zatiaľ aj darí. Vyzerá to tak, že dnešný zápasu už zvládnu.
     
    90+2
    Po peknej kombinácii hostí to individuálne z úctyhodnej vzdialenosti skúsil Long, ktorý ale páli poriadne vedľa.
     
    90+1
    Štvrtý rozhodca signalizuje, že nad rámec riadnej hracej doby sa budú nadstavovať ešte extra 4 minúty naviac.
     
    90
    Barnes výborne vybojoval loptu, takmer od ľavej rohovej zástavky posielal pred bránu strieľanú prihrávku, ktorú však nezachytil ani jeden z jeho spoluhráčov.
     
    89
    Hostia to ešte skúšali dlhou nakopávanou loptou na Longa, ten si však nedal pozor a ocitol sa v postavení mimo hry.
     
    88
    Hra sa presťahovala do strednej časti ihriska, tam to určite domácemu tímu vyhovuje viacej, Southamptonu sa čas na vyrovnanie veľmi rýchlo kráti.
     
    87
    Hostia tak zahrávali priamy kop, po ktorom prišlo nebezpečné zakončenie Clyna, Heaton ale bol na svojom mieste a aj naďalej zostáva stopercentný.
     
    86
    Bertrand sa pustil individuálne po ľavom krídle, jeho center pred bránu výborne zachytil Boyd, na ktorom je však už vidieť že toho má dnes akurát tak dosť.
     
    84
    Priamy kop domáceho tímu zostal nevyužitý, hráči sa na ihrisku stále nešetria, je vidieť, že svoju úlohu zohrávajú čoraz viac aj nervy.
     
    83
    Samozrejme neobišlo sa to bez odvtedy, Boyd sa do súpera okamžite pustil a aj on vidí kartu žltej farby.
     
    83
    Boydovi sa za postrannú čiaru príliš nechcelo, dával si na čas, urýchliť to chcel Pellè, ktorý ho za čiaru postrčil, za čo mu hlavný rozhodca okamžite ukazuje žltú kartu.
     
    82
    Burnley získava priamy kop, predtým však bude zrejme Boyd potrebovať ošetrenie. Aj jeho zrejme trápi svalové zranenie.
     
    81
    Prudkú strelu z priameho kopu ešte tečoval múr tiel pred bránou, takže by zrejme neskončila v sieti, no Heaton ju aj tak dokázal chytiť.
     
    80
    Aj sa tak deje, Bertrand získal priamy kop z približne dvadsať metrovej vzdialenosti od domácej brány. Uvidíme, čo tentokrát vymyslia "Svätci".
     
    79
    Domáci tím sa snaží udržiavať hru čo najďalej od svojej brány, čo sa väčšinou hráčom darí, čas do konca riadnej hracej doby sa však kráti a môžeme rátať s rastúcim tlakom hostí.
     
    78
    Prichádza druhé striedanie na strane Southamptonu, z ihriska odchádza Mané, opačným smerom vybieha Long.
     
    77
    Naopak, priamy kop teraz budú mať k dispozícii domáci hráči, ten príde aj napriek protestom hráčov Southamptonu.
     
    76
    Southampton sa znova tlačí do šestnástky súpera, ten ale dobre bráni a akékoľvek krížne prihrávky obrana blokuje.
     
    75
    Na domácu bránu letela poriadna bomba, avšak Heaton bol na svojom mieste a prudkú strelu chytil a už viac nepustil.
     
    74
    Šancu na vyrovnanie budú mať v zápätí hostia, ktorí zásluhou dobrej hry Pellèho získavajú priamy kop cca 20 metrov od brány.
     
    74
    Ihneď po strelenom góle ihrisko opúšťa domáci hráč Mee, ktorého nahradí Lafferty.
    BARNES - 1:0
     
    73
    Burnley FC dáva gól! Po obrovskej chybe Clyna, keď namiesto toho aby rozohral to napálil iba do ASHLEYHO BARNESA, ktorý si prebral loptu, sám sa dostal až do šestnástky a chladnokrvne prekonáva bezmocného Forstera.
     
    72
    Tempo hry nám pomaly klesá, hráči by zrejme nedokázali dlho pokračovať v tak aktívnej hre.
     
    70
    Shackell sa po tejto akcii hostí bolestivo drží za stehno, vyzerá to na menšie svalové zranenie. Zatiaľ však pokračuje v hre.
     
    69
    Hostia následne zahrávali rohový kop, ktorý však skončil iba v rukaviciach Heatona, ktorý dáva čas spoluhráčom na správne rozmiestnenie sa.
     
    68
    Ďalšia veľká šanca na skórovanie! Ocitol sa v nej tentoraz Bertrand! Center z ľavej strany si však zbytočne spracoval a nepálil z prvej, takže obrana mala dosť času zablokovať ju.
     
    67
    Na opačnej strane krásnou strelou pohrozil Boyd, no aj jeho pokus k ľavej tyči krásne zneškodnil Forster.
     
    66
    Mané chcel po ďalšom z centrov sklepnúť Tadićovi, hráči si ale nerozumeli a loptu získala domáca obrana.
     
    65
    Ponad šestnástku domáceho tímu preletelo niekoľko nebezpečných centrov, na ani jeden však nedokázali hráči Southamptonu zareagovať.

     
    64
    Ďalšiu výbornú príležitosť tentoraz trestuhodne spálil Pellè. Ten ostal nechránený pri ľavej tyči a síce z ťažkého uhla, no veľmi malej vzdialenosti bránu vysoko prestrelil.
     
    63
    Hra pokračuje na domácej polovici ihriska, hostia momentálne stupňujú tlak, obrana Burnley sa musí poriadne obracať.
     
    62
    Tadić sa ocitol aj na konci akcie po rohovom kope, tentoraz ale pálil nepresne a strela sa nevmestila do priestoru medzi troma žrďami.
     
    61
    Nestalo sa tak! Tadić to namieril k ľavej tyči, jeho snahu výborne vystihol domáci brankár Heaton, ktorý perfektným zákrokom vyráža na roh.
     
    60
    Rozhodca nariadil pokutový kop! Iniciatívu prebral Tadić, ktorý sa pustil sám do šestnástky, kde ho k zemi poslal Boyd. Tak uvidíme, či sa gólu dočkáme tentoraz.
     
    59
    Ani domáci tím už toľko nekombinuje ako tomu bolo v prvom polčase, niekoľko dlhých nakopávaných lôpt na Ingsa nemalo šancu na úspech a tak sa obaja brankári príliš nenarobili.
     
    57
    Postarať sa o to chcel Tadić, ktorý výborným centrom pri vzdialenejšej žrdi hľadal Maného, tomu sa ale nepodarilo presne zakončiť.
     
    56
    Je vidieť, že zhoršené počasie poriadne ovplyvňuje kvalitu futbalu, dúfajme, že aj napriek tomu sa nejakého toho gólu dočkáme.
     
    55
    Lopta sa aj naďalej drží na kopačkách "The Saints" obrana Burnley avšak aj naďalej odoláva a nepúšťa súpera na dostrel brány.
     
    54
    Hostia to skúšali cez Tadića, zdalo sa, že im to napokon vyjde, ale prihrávka na Pellèho bola prisilná a ten ju už nedokázal spracovať.
     
    53
    Vysunutý Ings dostal ďalšiu dobrú prihrávku do behu nič z nej však nevyťažil, pretože sa previnil útočným faulom.
     
    52
    O loptu sa bojuje v strednej časti ihriska, loptu majú častejšie hostia, tým sa v druhom polčase nedarí dostať sa pred bránu Burnley.
     
    51
    Rohový kop už tak nebezpečný nebol, center pred bránu bol príliš prudký a na loptu nedokázal zareagovať ani jeden z domácich hráčov.

     
    50
    Tentoraz to už domácemu tímu takmer vyšlo, nepríjemný center dokázal Forster iba vyraziť na rohový kop.
     
    49
    Po nevydarenej akcii Burnley od brány rozohrával brankár Forster, ten ale netrafil loptu ideálne a tá skončila v odkvape jednej z tribún.
     
    48
    Loptu si na svojich kopačkách držia domáci hráči, tí sa s rozohrávkou na vlastnej polovici príliš neponáhľajú.
     
    47
    Po krídle na úvod polčasu individuálne postupoval Mané, Keane ho čisto zastavil, napriek protestom hlavný rozhodca priamy kop nenariaďuje.
     
    46
    Za mohutného dažďa za nám začal druhý polčas, počas prestávky neregistrujeme žiadne zmeny v zostavách, takže jediné doterajšie striedanie bolo nútené striedanie Hesketha.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.

     
    Prvá polovica zápasu je za nami, skóre je aj naďalej bezgólové, hoci obidva tímy mali niekoľko príležitostí na skórovanie. Zápasu však zatiaľ spravodlivo svedčí remíza, pretože prvý polčas bol pomerne vyrovnaný. Uvidíme, čo nám prinesie druhý polčas, ktorý začne zhruba o 17:02.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+2
    Prvý polčas sa dohráva v strednej časti ihriska, tam loptu majú viac na kopačkách hostia, do nejakého útoku sa už však nehrnú.
     
    45+1
    Štvrtý rozhodca signalizuje, že nad rámec riadnej hracej doby bude nadstavovať ešte 2 minúty navyše.
     
    45
    Peknou ďalekonosnou strelou sa prezentoval Pellè, domáci gólman ale všetko videl a včas zasiahol a loptu, ktorá by inak tesne lízala pravú tyč chytil.
     
    44
    Aj sa tak stalo, no jeho center skončil bezpečne v rukaviciach Heatona, ktorý dobre čítal hru a pre loptu včas vybehol z brány.
     
    43
    Hostia budú mať v závere polčasu šancu na otvorenie skóre, po faule domáceho hráča získavajú priamy kop, ktorý bude pravdepodobne zahrávať Ward-Prowse.
     
    42
    Ings bol následne nepríjemne faulovaný Maném, ktorý mu okamžite pomáha vstať, keďže by určite nechcel dostať druhú žltú kartu v priebehu pár minút.
     
    41
    Ings opäť dostal dobrú prihrávku do behu, kde čelil dvojici brániacich. Namiesto prihrávky však len vyčkával a opäť premrhal ideálnu príležitosť na vysunutie spoluhráča.
     
    40
    Rozhodca sa s ním nemazná a v zápätí Manému za nebezpečný útočný faul ukazuje žltú kartu.
     
    39
    Bertrand si teraz dobre potiahol loptu po ľavom krídle, odkiaľ posielal prudkú prihrávku na nabiehajúceho si Maného. Ani on nešiel do súboja najšetrnejšie a pri zakončení v sklze fauloval domáceho obrancu.
     
    38
    Hostia sa snažili o rýchlu odpoveď, avšak do rýchlej kontry sa naopak dostal Ings. Ten mal po stranách voľných spoluhráčov, s prihrávkou však otáľal až dovtedy pokiaľ sám loptu nestratil.
     
    37
    Jones sa poriadne oprel do strely, ktorú namieril iba do múru tiel pred ním. Ani jeho následný center sa neuchytil a tak sa Southampton bez problémov oslobodil.
     
    36
    Arfield si svojou aktívnou hrou vybojoval faul, vo veľmi solídnej vzdialenosti od brány, uvidíme, čo Burnley vybojuje z tohto priameho kopu.
     
    35
    Po ďalšom takom súboji rozhodca dohovára Barnesovi, ktorý sa dopustil ďalšieho nedovoleného zákroku.
     
    34
    loptu sa bojuje prevažne na polovici domáceho celku, avšak pomerne ďaleko od Heatonovej brány. Hráči si ale nič nedarujú zadarmo a do súbojov idú veľmi tvrdo.
     
    33
    Aj sa tak deje, zraneného Hesketha na trávniku nútene nahradí Ward-Prowse.
     
    32
    Hesketh je opäť na zemi, vyzerá to tak, že to už nepôjde aj keď by veľmi chcel. Čoskoro tak zrejme príde prvé striedanie v zápase.
     
    31
    FC Burnley má opäť veľké problémy dostať sa z vlastnej polovice ihriska a hráči len odkopávajú loptu do bezpečnej vzdialenosti.
     
    30
    Hostia okamžite začali zvyšovať svoju aktivitu, akoby chceli svojho spoluhráča pomstiť, strela Wanyamu zvnútra šestnástky bola včas zablokovaná.
     
    29
    Tak napokon to nevyzerá až tak, Hesketh síce pokrivkáva, no očividne je schopný v hre znova pokračovať.
     
    28
    V hre sa stále nepokračuje, Hesketh za postrannú čiaru odkráčal v sprievode lekára, uvidíme či ešte dnes zasiahne do hry, alebo bude musieť nútene striedať.
     
    27
    Pri jednom z obranných zákrokov počas tejto akcie sa so súperom kolenom nepríjemne zrazil Hesketh, ktorý s veľkými bolesťami zostáva ležať na trávniku.
     
    26
    Obrovská šanca domáceho tímu! Jedna z dlhočizných prihrávok pred šestnástku súpera sa uchytila, José Fonte dal najprv svojmu gólmanovi poriadne zabrať keď jeho sklepnutie hruďou len s problémami vyrazil, následne ešte dobiedzal Barnes, ktorý ani na trikrát z bezprostrednej vzdialenosti neprekonal fantastického Forstera.
     
    25
    Až teraz sa podarilo domácemu tímu preniknúť za stredovú čiaru, niekoľko nakopávaných lôpt smerom dopredu ale neslávilo úspech.
     
    24
    Hostia momentálne kontrolujú hru, nad svojim súperom majú prevahu, hráčov Burnley takmer nepúšťajú za stredovú čiaru.
     
    23
    Po nacvičenom signále hostí prišla ďalekonosná strela Maného, ten ale mieril pomerne vysoko nad bránu.
     
    22
    Z pravej strany letel pred bránu prudký center, ktorý za cenu rohového kopu zneškodnil Trippier.
     
    21
    Táto štandardná situácia sa hosťom príliš nevydarila, no aj napriek tomu hostia zostávajú nasťahovaní na súperovej polovici a dávajú domácej obrane poriadne zabrať.
     
    20
    Naopak, šancu udrieť teraz budú mať hráči Southamptonu, po faule Shackella totiž získavajú priamy kop z pomerne sľubnej pozície.
     
    19
    Domáci tím zostáva aj naďalej aktívnejším celkom, tentoraz ale ani im kombinácia nevyšla a vhadzovanie na svojej polovici získavajú hostia.
     
    18
    Na opačnej strane po spolupráci s Boydom do ohňa pred bránou loptu posielal Trippier, o letiacu loptu sa postarala obrana "Svätcov".
     
    17
    Jednalo sa o naozaj nešetrné zakončenie, Hesketh šiel nohami vpred, aj keď vedel že sa brankárovi nevyhne, preto mu hlavný rozhodca udeľuje prvú žltú kartu v zápase.
     
    16
    Peknú kombináciu nám teraz predviedli hostia, na jej konci sa ocitol Hesketh, ktorý ale v zakončení v sklze nepríjemne trafil domáceho gólmana.
     
    15
    Veľmi sľubný center posielal pred bránu z pravej strany Trippier. Lopta sa nepríjemne zatočila smerom na bránu a takmer zapadla za chrbát Forstera. Napokon však skončila za postrannou čiarou.
     
    14
    Lopta sa nachádza pri domácom brankárovi Heatonovi, ten si ju len vymieňa s dvojicou vlastných stopérov.
     
    13
    Ani on sa však ďaleko nedostal, najprv ho spomalil dobrým zákrokom Mané a následne bol odmávaný ofsajd domáceho tímu.
     
    12
    Forster následne dlhým odkopom vyslal svojich hráčov až na súperovu polovicu, tam sa však Mané v rozhodujúcu chvíľu pošmykol, čo sa na okamžitú kontru snažil využiť Boyd.
     
    11
    Po ďalšej sérii nepresných prihrávok lopta postupne skončila až pri gólmanovi Southamptonu, ten sa s ďalšou rozohrávkou príliš neponáhľa.
     
    10
    Po vyhratom súboji domáci celok znova prenikol až takmer k čiare ohraničujúcej pokutové územie, tam však hráčom chýbala presnosť v prihrávke.
     
    9
    Heaton dlhým odkopom posielal loptu do strednej časti ihriska, kde o ňu hráči zvádzajú tvrdé súboje a ani jeden z tímov nemá vyslovenú prevahu.
     
    8
    Do útoku sa pre zmenu pustili hostia, kombinácia im pred hranicou pokutového územia zrovna nevyšla, Heskethova strela končí v rukaviciach Heatona.
     
    7
    Z toho nič nebolo, v strednej časti ihriska následne nepríjemne fauloval Mané, hlavný rozhodca zatiaľ všetko rieši iba dohovorom.
     
    6
    Po chvíli sa domáci tím vrátil pred bránu súpera, kde Boyd svojou aktívnou hrou vybojoval prvý rohový kop v zápase.
     
    5
    Po ďalšom nebezpečnom centri z pravej strany hlavou zakončoval Ings, jeho hlavička letí ponad brvno.
     
    4
    Po tejto veľkej príležitosti domáceho tímu hra aj naďalej pendluje z jednej strany na druhú, uvidíme, ako dlho dokážu hráči zotrvať v takomto tempe.
     
    3
    Hráči Southamptonu ešte zotrvali na polovici domáceho celku, dlho to však netrvalo, po rýchlom protiútoku sa uvoľnil Barnes, ktorý z dobrej pozície vypálil len centimetre vedľa pravej tyče.
     
    2
    Do prvého útoku zavelili aj hostia, aj im sa podarilo dostať loptu až do šestnástky, tam ale aj v tomto prípade kraľovala obrana.
     
    1
    Úvodnej rozohrávky sa zhostili domáci hráči, tí sa okamžite nasťahovali na polovicu svojho súpera. Center z pravej strany však zneškodnila obrana Southamptonu.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.

     
    Úvodné zostavy:

    Burnley FC: Heaton – Mee, Shackell, Keane, Trippier – Arfield, Jones, Marney, Boyd – Ings, Barnes
    Náhradníci: Gilks – Lafferty, Wallace, Kightly, Jutkiewicz, Chalobah, Long

    Southampton FC: Forster – Bertrand, Alderweireld, José Fonte, Clyne – Davis, Wanyama – Mané, Tadić, Hesketh – Pellè
    Náhradníci: Davis – Yoshida, Gardoş, Ward-Prowse, Mayuka, Reed, Long

    Rozhodca: Clattenburg – Beck, Collin.


     
    História vzájomných zápasov:

    Southampton 4-3 Burnley
    Southampton 2-0 Burnley
    Burnley 1-1 Southampton
    Southampton 2-2 Burnley
    Burnley 3-2 Southampton
     
    Pekné sobotné popoludnie Vám prajem a vítam Vás pri zápase 16. kola najvyššej anglickej Premier League. V dnešnom zápase si sily zmerajú Burnley FC a Southampton FC.

    Burnley FC

    Dnešný domáci tím zatiaľ príliš neoslňuje, s 12timi bodmi mu momentálne patrí predposledná, devätnásta priečka v tabuľke. Horšie je na tom iba ďalší nováčik v tejto sezóne Leicester City, ktorý získal iba 10 bodov. Situácia však ešte pre Burnley nieje až tak stratená, keďže na Hull City stráca iba jeden bod, na Queens Park Rangers, West Bromwich Albion a Crystal Palace sú to dva body. V posledných zápasoch sa FC Burnley darilo striedavo. Po dvoch výhrach za sebou (proti Hull City a Stoke City), ktoré prišli po dlhočiznej sérii bez víťazstva Burnley remizovalo s Aston Villou a Newcastle United. Obidva zápasy sa vtedy skončili výsledkom 1:1. V predchádzajúcom zápase však hráči Burnley opäť ťahali za kratší koniec, keď na pôde QPR súperovi podľahli 0:2. V dnešnom zápase tréner Redknapp nebude môcť rátať so zranenou trojicou hráčov. Malo by sa jednať o Warda, Vokesa a Chalobaha.

    Southampton FC

    Southampton momentálne zažíva úplne iné problémy ako jeho dnešný súper. S 26timi bodmi totiž momentálne bojuje o priečky zaisťujúce účasť v budúcoročnej pohárovej Európe. Momentálne Southamptonu patrí 5. miesto v tabuľke, na štvrtý West Ham stráca jediný bod, na Manchester United sú to dva body. Naopak, Arsenal naň stráca tri body, rovnako ako aj Newcastle United. V poslednej dobe sa Southamptonu príliš nedarí, z posledných piatich zápasov vyhral iba jediný, konkrétne to bolo proti poslednému Leicesteru City. Odvtedy Southampton ťahá šnúru štyroch zápasov bez víťazstva, keď najprv remizoval s Aston Villou a následne prehral proti Manchesteru City a Unitedy a Arsenalu Londýn. Aj dnešný tím hostí trápia rôzne zranenia. Pre maródku by dnes nemali nastúpiť Alderweireld, Schneiderlin, Ward-Prowse, Gallagher, Rodriguez a Cork.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.

    Andrej Marienka

    Góly: 73. Barnes

    Karty:   83. Boyd (BLY) – 17. Hesketh (SOT), 40. Mané (SOT), 83. Pellè (SOT)

    Nepremenená penalta: 61. Tadić (SOT), brankár Heaton zneškodnil


    Burnley FC: Heaton – Mee, Shackell, Keane, Trippier – Arfield, Jones, Marney, Boyd – Ings, Barnes
    Náhradníci: Gilks – Lafferty, Wallace, Kightly, Jutkiewicz, Chalobah, Long

    Southampton FC: Forster – Bertrand, Alderweireld, José Fonte, Clyne – Davis, Wanyama – Mané, Tadić, Hesketh – Pellè
    Náhradníci: Davis – Yoshida, Gardoş, Ward-Prowse, Mayuka, Reed, Long

    Rozhodca: Clattenburg – Beck, Collin