Michalovce – Pov. Bystrica 6:3 (kon.) | Lipt. Mikuláš – Topoľčany 5:0 (kon.) | P.H.K. 3b Prešov – Senica 2:6 (kon.)
Detva – Spišská N. Ves 3:4 (po pr.)
koniec
P.H.K. 3b Prešov
2:6 (2:1, 0:2, 0:3)
HC Dukla Senica
Piatok 12.12.2014, 17:30 • ICE Aréne, Prešov • TIPOS Slovenská hokejová liga (SR)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.
     
    Piatkové 29. kolo 1. hokejovej ligy bude nielen v znamení boja prvého s druhým, ale taktiež sa vo veľmi dôležitom meraní síl stretne aktuálne piaty Prešov so siedmou Senicou. Oba tímy sú v rozdielnom psychickom rozpoložení, zatiaľčo "Koňarov" trápili donedávna zranenia či maródky a zostavu doslova lepili s juniormi, Senica sa dostala na koňa a skvelými výsledkami sa vyšvihla už iba na rozdiel troch bodov od Prešovčanov.

    Úvodné buly zápasu bude vhodené o 17:30. Do zostavy PHK 3b sa vrátil kapitán Marcel Pavlovský, brankár Dominik Riečický a obranca Dušan Kobeľa. Mužstvo posilnil v Topoľčanoch vlaňajší kapitán Prešova – Tibor Tartaľ, avšak na piatkový duel trénerom k dispozícii nebude, keďže sa vracia naspäť do Ruska. Tibor sa v zostave objaví pravdepodobne začiatkom nového roka po vyriešení všetkých formalít. So Senicou sme doposiaľ odohrali dva súťažné duely a v oboch prípadoch šlo o nesmierne vyrovnanú partiu. Súpera sme najprv zdolali doma výsledkom 3:2, avšak v odvete už bol tím vedený trénerom Pavelom Klečkom úspešnejší a Prešov prehral v zápase 18. kola 1:2.

    Prešov sa nedávno trápil so zraneniami, navyše tím opustila až trojica hokejistov. Ľuboslav Vartovník pre neuspokojivé výkony, Martin Hájnik po vzájomnej dohode a Vladimír Čopák z dôvodu novej pracovnej ponuky mimo hokeja. Po sérii štyroch tesných prehier, z ktorých zverenci Jána Vodilu vybojovali aspoň tri body do tabuľky síce prišla vysoká výhra 7:2 na Považí, avšak po nej nasledovala kapitulácia na domácej pôjde. Hokejisti PHK 3b v zostave s desiatimi juniormi a bez brankára Riečického podľahli Liptovskému Mikulášu vysoko 0:5. Po nevýraznom výkone sa hráči odčinili fanúšikom a z nevyspytateľných Topoľčian si priviezli tri body za výhru 7:4. Ak si ale chcú Prešovčania udržať svoje tabuľkové postavenie, budú potrebovať v piatok v ICE Aréne podať bojovný výkon a bodovať.

    Dukla Senica mala veľmi nevydarený vstup do sezóny. Časom sa ale tím dokázal nakopnúť a aktuálne je vskutku vo forme, keď bodoval už šesťkrát v rade. Senica naposledy nebodovala v 22. kole na ľade Spišskej Novej Vsi. Od toho momentu porazila Prievidzu, osemnástku, Trnavu a vzala si bod aj z ľadu Michaloviec. Najväčšie výsledky sa zrodili ale v posledných dvoch kolách, najprv vyhrali "Vojaci" v Bardejove vysoko 5:1 a následne si poradili aj lídrom súťaže, Detvou, ktorú zdolali 3:2 na nájazdy. Aj vďaka týmto výsledkom sa v Senici znova začalo uvažovať o umiestnení na prvých pozíciách, hosťom tak v piatok elán do hry rozhodne chýbať nebude.
     
    Úvodné zostavy:

    P.H.K. 3b Prešov: Riečický (Slivka) – Kobeľa, Pitka, Tomčák, Popela, Novický, Gaborčík, Osuský, Guntáš – Pavlovský, Chovan, Pekarčík – Korytko, Matejka, Jaroš – Potoček, Chalupa, Ferenc – Duplinský, Škrak, Renčok

    HC Dukla Senica: Peksa (Porubský) – Reissmuller, Gula, Loydl, Janík, Všetečka, Mikéska, Zábojník, Fian – Kalináč, Jurák, Lichanec – Mikolášek, Surovka, Romančík – Blaško, Vereš, Brzobohatý – Daniel, Videlka, Lantoš

    Rozhodca: Husár – Pribula, Šoltés.
     
    Hokejisti Senice sú na ľade prvý, to sa často nevidí u tímov, ktoré hrajú vonku, ale predsa. O pár minút sa začne zaujímavý zápas 29. kola a my sme priamo na štadióne...
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:25
    Hostia okamžite po úvodnom buly šli vpred, dopredu sa tlačil Kalináč, dostal sa medzi kruhy, jeho strela ale brankára vážnejšie neohrozila a Riečický puk kryje,
     
    00:46
    Prešov dáva gól! Prvá akcia domácich a okamžite je z toho gól, Pekračík zaviezol puk do stredného pásma, neskôr sa objavil Pitka pri puku na mantineli odkiaľ hľadal niekoho pred bránou, tam bol pozorný MARCEL PAVLOVSKÝ a z otočky parádne zasunul k opyčnej tyči, ako stál Peksa.

    Asistencie: Marek Pitka, Filip Pekarčík
     
    01:30
    Na opačnej strane sa už natlačila pred bránku Senica, z uhla sa snažil prekonať Riečického Surovka, nastrelil ale len jeho rameno.
     
    02:00
    Znova je pri puku Senica a vyvýja akciu, skvelú prihrávku dostal pred bránku Rastislav Vereš, odkiaľ pálil tvrdú ranu švihom, ktorá sa obtrela o hornú tyč a nakoniec skončila na zadnom mantineli. Tak pri domácich bolo teraz aj šťastie.
     
    03:06
    Senica dala gól!
    Pekarčík šiel najprv dopredu, avšak stroskotal v útočnom pásme, Senica šla do útoku troch na jedného, Kobeľa bol bezmocný, Daniel našiel parádne prihrávkou VLADIMÍRA LANTOŠA, ktorý strelou k tyčke vyrovnal. Pekná akcia Senice.

    Asistencia: Michael Daniel
     
    03:30
    Hrá sa v dobrom tempe o čom svedčia aj góly, domáci teraz skúšajú útočnú akciu, cez modrú čiaru to ale ide domácim ťažko.
     
    04:00
    Prešov mal puk na hokejke ale do útočného pásma ho stále nedokázal dostať, Senica to ale nevyžila hoc vzala puk a bojuje len na mantineli.
     
    04:25
    Najužitočnejšia formácia Senice robí v útočnom pásme poriadny prievan, k strele sa dostal z kruhu na buly Kalináč, avšak nastrelil len výborne postaveného Riečického.
     
    05:00
    Na opačnej strane ale azda ešte väčšia šanca, Chalupa puk vyviezol, v kruhu na buly prenechal Potočekovi, ten pálil len do obrancu, puk sa ale dostal k Chalupovi pred bránou, ktorý ale ani na dvakrát nedostal puk cez Peksu.
     
    05:35
    Prešov dostal puk do útočného pásma, avšak za bránkou puk nevybojoval, Senica šla do brejku, ale zastavil ju ofsajdový verdikt.
     
    06:05
    Prešov dáva gól! Akcia ako z veľkej hokejovej knihy, Tomčák spoza vlastnej brány nahodil puk, ten sklepol Korytko na hokejku IGORA JAROŠA, ktorý mal úplne voľný priestor a rútil sa sám na brankára, vymyslel nádherný blafák a bekhendom krásne zakončil pod hornú tyč!

    Asistencia: Patrik Korytko
     
    06:30
    Senica je v útočnom pásme, kde ale puk stratila, ale ani z útoku Ferenca s Potočekom nič nebezpečné nevzniklo.
     
    07:10
    Hrá sa zo strany na stranu, v ďalšej snahe Senica opäť neuspela a na druhej strane Potoček puk len nahodil na brankára.
     
    07:45
    Kalináč je pri chuti a chce si urobiť zo súpera dobrý deň, ten ho ale zastavuje a nakoniec Prešov odtlačil súpera na mantinel.
     
    08:10
    Prešov už získal puk, do útoku šiel Pavlovský, bol v kruhu na buly a nevymýšľal, napálil to delovkou medzi betóny, ktoré ale Peksa sklepol včas.
     
    08:50
    Senica v ďalšej útočnej akcii točí puk, Mikolášek aktuálne strieľal na dvakrát, ale ani jeden puk sa k Riečickému nedostal.
     
    09:30
    Na opačnej strane okamžite protiútok, do brejku dvoch na jedného šiel Korytko s Jarošom, Jaroš hľadal prihrávkou Korytka, ku ktorému sa ale cez obrancu puk nedostal.
     
    09:45
    Potoček dostal puk do útočného pásma, z kruhu na buly vystrelil, Peksa len vyrazil, Senica vyhodila, na modrej ale zachytil puk Novický a švihom hľadal voľné miesto pri tyčke, kde bola ale Peksova lapačka.
     
    Zaujímavosťou je, že z obrany sa na centri teraz ocitol v prvej formácii miesto Chovana Jozef Tomčák. Zaujímavá taktika.
     
    10:30
    Senica sa teraz márne snaží dostať do útočného pásma a kombinuje pred Peksom.
     
    10:45
    Až Lantoš dostal puk cez útočnú modrú čiaru, strieľal ale veľmi nepresne a jeho strela skončila na ochrannej sieti.
     
    11:15
    Seničania v snahe rýchlo rozohrať, avšak je z toho zakázané uvoľnenie.
     
    11:40
    Lantoš je zatiaľ tiež veľmi aktívny, znova sa dostal do útočného pásma a mieril, no puk mu zobral Novický.
     
    12:00
    Parádny protiútok domácich, puk zaviezol za bránku Chalupa, spoza nej ukážkovo našiel spoluhráča Marka Ferenca, ten okamžite pálil, avšak Peksa predviedol krásny zákrok a strelca likviduje! Krásny hokejový moment, pozdravujeme do Senice... Škoda, že tu fanúšikovia Dukly nemôžu vidieť tento pekný hokej.
     
    12:36
    Marek Pitka ostal ležať na ľade, v jeho tvári bola hokejka, prsty v tom mal Martin Kalináč, ktorý tak oslabuje svoj tím.
     
    13:00
    Prvá domáca strela, Senica hrá oslabenie aktívne čo robí domácim menšie problémy, z kruhu na buly nakoniec ale namieril k bližšej tyči Pitka, no Peksova lapačka bola na mieste.
     
    13:10
    Po buly narýchlo domáci rozohrali a spred kruhu to napálil pod betóny brankára Pekarčík, no Peksovi taká veľká medzera neostala medzi ľadom a betónom, aby sa cez ňu puk dostal.
     
    13:30
    Senica prvýkrát v oslabení vyhodila puk.
     
    13:55
    Pekarčík hľadal pred bránkou najskôr Tomčáka, ten ale nezakončil a nakoniec sa Senica oslobodila zas.
     
    14:25
    Senica podržala puk v útočnom pásma a Prešov sa dostal k puku až po polminútke, puk na bránu nahodil Korytko a získal buly.
     
    14:36
    Hostia v plnom počte.
     
    14:55
    Kalináč je na ľade a okamžite ide do akcie, parádny pohyb, snažil sa oklamať brankára a zasunúť blafákom, čo ale Riečický vystihol a chytá!
     
    14:59
    Za napadnutie Kalináča pred bránkou si odsedí dve minúty Igor Jaroš.
     
    15:30
    Prešov vyhodil puk, podržal ho za bránkou a až teraz sa k nemu dostáva Senica.
     
    15:50
    Seničania sa nedzržali v útočnom pásme dlho a Novický odpálil puk znova, cenné sekundy pre Prešov.
     
    16:20
    Až teraz kombinovala Senica v útočnom pásme, Loydl pálil od modrej, ale bránu netrafil, následne Prešov vyhodil do tretice.
     
    16:45
    Senická presilovka je veľmi slabá a hokejisti Dukly sa zatiaľ nedostali ani k jednej strele na bránu.
     
    16:59
    Domáci v plnom počte.
     
    17:15
    Po presilovke najväčšia šanca Senice, keď sa po dobrej kombinácii dostal k strele spomedzi kruhov Všetečka, Riečický ale úspešne zasiahol, následne sa prerušuje pre posunutie brány.
     
    17:30
    Prešov v snahe o útočnú akciu neuspel, Korytka zastavil ofsajd. Posledných 150 sekúnd tretiny je pred nami.
     
    18:00
    Popela veľmi dobre vystihol prihrávku hostí krížom cez útočné pásmo a poslal do brejku Korytka, ktorý ale chcel prihrávať, no nenašiel spoluhráča pred bránou.
     
    18:35
    Ferenc sa dostal za bránku Senice, kde ale nič nevymyslel a stratil puk, Senica sa ale do brejku nedostala a hraje sa v strednom pásme.
     
    19:30
    Hra je rozháraná a dlhšie sme nevideli nič zaujímavé, Lichanec sa prebíjal do útočného pásma, práve teraz ho ale zastavil ofsajd, následne sa buly ešte aj opakovalo.
     
    19:45
    Senica je za vlastnou bránou, avšak nedarí sa jej založiť útočnú akciu...
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Diváci v Prešove sledovali od prvej minúty veľmi kvalitný a zaujímavý hokej. Uplynulo len 46 sekúnd a domácim sa podarilo otvoriť skóre. Obranca Marek Pitka našiel ukážkovo Marcela Pavlovského pred bránou a ten z otočky puk zasunul do odkrytej siete. Po pár sekundách pohrozili aj hostia, Vereš ale z veľkej šance bránu netrafil. Na začiatku 4. minúty sa jeho tím už ale mohol tešiť, proti Lantošovej strele nemal Riečický nárok. Hralo sa zo strany na stranu, v dobrej príležitosti neprekonal brankára domáci Chalupa, ale ani hosťujúci Kalináč. V 7. minúte sa na zimáku kričalo "gól" znova, po rýchlej akcii šiel sám na bránu Igor Jaroš a ukážkovým blafákom znemožnil súpera. Tretí presný zásah mohol pridať Marko Ferenc po parádnej prihrávke od Chalupu, avšak Peksa strelu zázračne chytil. Prvé oslabenie po vylúčení Jaroša domáci ubránili výborne, po ňom mal ale priestor Kalináč a Riečický musel byť na pozore. Do prestávky už ale gól nepadol a na svetelnej tabuli svietil stav 2:1.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:15
    Prešov okamžite po buly útočí, dopredu sa dostal Tomčák, od mantinelu sa preštrikoval až pred bránu, kde ale nedokázal poriadne zakončiť, bránili mu v tom dobre obrancovia Senice.
     
    20:25
    Po zakázanom uvoľnení a buly pred Peksom sa musel mať bankár Senice na pozore, okamžitú strelu ale schoval v lapačke.
     
    21:00
    Domáci začali tretinu aktívnejšie, Tomčák sa odvážil ísť pomedzi dvoch obrancov, puk posunul pred bránku kde korčuľoval Marcel Pavlovský, natiahol sa aby nasmeroval puk do brány, ktorú ale puk tesne minul okolo tyče!
     
    21:14
    Tomčák vyhodil puk v obrannej tretine von z ihriska a inkasuje tak dve minúty na trestnej lavici.
     
    21:35
    Už teraz hostia vymysleli viac ako počas prvej presilovky, Kalináč dostal puk za bránu odkiaľ chcel zasunúť k tyči, na čo si ale Riečický pozor dal a puk prikryl.
     
    22:00
    Prešov mohol ísť takmer do brejku, no Matejka nedostal puk na rozbehnutého Korytka na útočnú modrú...
     
    22:20
    Znova má puk ale Prešov, vybojoval ho šikovne Popela, až hľadal Korytka, ktorý aj vystrelil, ale netrafil bránu.
     
    22:45
    Senica dostala puk do útočného pásma, kde sa ale dlho nezdržala a Prešov vyhodil puk opäť.
     
    23:14
    Domáci v plnom počte.
     
    23:30
    Tomčák dostal puk do stredného pásma, sklepol ho Potočekovi, ktorý ale došiel len na mantinel a následne Senica puk získala.
     
    24:08
    Senica dala gól!
    Hostia tlačili pred bránkou a točili puk, ten sa nakoniec dostal pred bránku kde ho chcel zakončiť Zábojník, tomu sa to ale nepodarilo, puk ale aspoň posunul k FILIPOVI SUROVKOVI, ten bol pri tyčke a do odkrytej brány zasunul, Riečický nestihol natiahnúť betón.

    Asistencie: Zábojník, Romančík
     
    24:35
    Prešovčania okamžite útočia, bol to Patrik Korytko v kruhu na buly, odkiaľ pálil švihom... Jeho strela šla do horného rohu, kde ale mal Peksa rameno a efektne vytesnil puk!
     
    24:43
    Dávid Všetečka putuje na trestnú lavicu po tom, ako knokautoval na mantineli jedného z hráčov Prešova.
     
    24:55
    Senica okamžite po buly dokázala vyhodiť puk za Riečického.
     
    25:15
    Hostia sa zatiaľ dobre bránia a Prešov nepustili do útočného pásma.
     
    25:30
    Gáborčík pred kruhom na buly napriahol k strele k opačnej tyči, mieril to dobre, mohlo sa to tečovať do brány, puk ale nakoniec smeruje mimo.
     
    26:23
    Kobeľa putuje na trestnú lavicu, Prešova presilovka nevychádzala, Kalináč sa dostal do brejku, chcel urobiť blafák, ten už ale nezakončil, keď spadol, dôvodom ale myslím nebol faul Kobeľu, ale zakopnutie o brankára Riečického.
     
    26:40
    Kalináč okamžite po buly pohrozil, chcel dostať puk cez betón Riečického, avšak to sa mu nepodarilo, ten bol na mieste...
     
    26:43
    Hostia v plnom počte hrajú presilovku.
     
    27:25
    Ferenc odpálil teraz puk, Senica už je ale znova v útočnom pásme a točí puk.
     
    27:50
    Peter Gula sa dostal k delovke spred medzikružia, jeho tvrdá rana poslala Riečického celého na ľad, puk cez neho ale prešiel, brankár ho ale tečoval telom mimo brány!
     
    28:23
    Domáci v plnom počte.
     
    28:55
    Pavlovský chyboval v rozohrávke pred bránkou, Senica okamžite získala puk, prihrávku dostal ku tyčke Michal Romačík, okamžite strieľal do horných partií, kde ale zasiahla skvelá lapačka Riečického!
     
    29:35
    Matejka dostal puk do útočného pásma, poslal hop dozadu kde číhal Damián Novický, vypálil delovku, na ktorú ale Peksa reaguje a vyráža puk do rohu klziska.
     
    29:50
    Na opačnej strane ihneď akcia Senice, od modrej pálil Mikéska, pozor si dal ale aj brankár PHK 3b Prešov.
     
    30:10
    Domáci idú teraz do útoku, ako na hojdačke, puk dostal Ferenc na útočnú modrú, dostal ho do kruhu na buly kde napriahol k tvrdej rane, ktorou ale nechal iba predviesť Peksu svoje schopnosti.
     
    30:40
    Na opačnej strane vybojovala buly Senica, Peter Gula vypálil dvakrát od modrej, najprv Riečický vyrazil, následný jeho pokus už aj dostal do lapačky a hru prerušil.
     
    31:20
    Po chybe Popelu sa to pred bránkou Prešova len tak hmýrilo, najprv Reissmuller strieľal, Riečický ale zasiahol, dorážať šiel Lichanec, avšak bránu netrafil.
     
    31:50
    Veľmi nahnevaný je aktuálne Jakub Matejka, ktorému rozhodca odpískal faul. Pripomeniem, že za rozporuplný zákrok má osobný trest aj Kobeľa. Okrem dvoch minút za údajné seknutie, ktoré pôsobilo skôr ako klasické vzatie puku si odsedí aj desať minút ako osobný trest.
     
    32:10
    Senica dala gól!
    Prešovčania sú riadne nahnevaní a na štadióne sa píska. Po prvej strele Dominik Riečický puk len vyrazil, pred bránkou bol agilný a nikým nepokrytý MARTIN MIKOLÁŠEK, ktorý už len strieľal do odkrytej brány.
     
    32:21
    Trest inkasuje aj Rastislav Vereš za krošček v strednom pásme, presilovka teda pre Prešov.
     
    32:50
    Pavlovský dostal puk do útočného pásma a z kruhu pálil, no jeho strela šancu uspieť nemala, Peksa je pozorný.
     
    33:20
    Po strele od modrej Peksa len vyraziť, blízko k dorážke bol Pekarčík, ale obranca ho odstavil od puku.
     
    33:55
    Prešov hrá túto presilovku veľmi dobre, ďalšiu strelu vyslal Pavlovský, neskôr spomedzi kruhov bol vo veľkej šanci Pitka, jeho delovka ale smerovala len do betónu Mareka Peksu!
     
    34:21
    Hostia v plnom počte.
     
    35:00
    Puk je za bránou Prešova odkiaľ sa snažia domáci začať kombináciu smerom dopredu, veľmi im to teraz ale nejde.
     
    35:45
    Senica je v útočnom pásme kde ju ale domáci odtlačili na mantineli a odtiaľ sa ťažko dávajú góly.
     
    35:55
    Lukáš Zábojník inkasuje dve minúty za vysokú hokejku a Prešov bude mať ďalšiu možnosť presilovky.
     
    36:10
    Senica v úvode oslabenia dokázala puk vyhodiť.
     
    36:25
    Veľká šanca, šikovne dostal puk medzi kruhy Tomčák, prihral ho na voľného Pekarčíka ktorý puk okamžite mieril medzi betóny Peksu, na čo si dnes brankár Senice ale dáva pozor a opäť perfektne chytá.
     
    36:45
    Popelovi pri snahe o strelu utiekol puk, ktorý následne dokázala Senica dostať do útočného pásma.
     
    37:12
    Na ľade to vrie a pritvrdilo sa, Verešovi sa nepáči trest na dve minúty za faul na Marcela Pavlovského, to ale nič nemení na fakte, že Prešov bude hrať 43 sekúnd proti trom Seničanom.
     
    37:20
    Senica po buly puk vyhodila, pre vysokú hokejku sa ale bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    37:40
    Gáborčík strieľanou prihrávkou našiel parádne Marka Ferenca, ten okamžite vystrelil, ale zázračný Marek Peksa sa stihol presunúť ani netuším ako a zabránil takmer jasnému gólu!
     
    37:55
    Senica už hrá vo štvorici.
     
    38:30
    Po prihrávke Pavlovského pálil od modrej okamžite delovku Ľubo Chovan, avšak Peksa vyťahuje ďalší skvelý zákrok a betónom vyráža.
     
    39:00
    V oslabení šli Kalináč s Jurákom sami na jednoducho obrancu, Kalináč aj prihral dobre, no Jurákovi puk ušiel a je po šanci.
     
    39:12
    Hostia v plnom počte.
     
    39:30
    Hrá sa na mantineli v útočnom pásme Senice, ktorá tam teraz drží puk v snahe získať sekundy, aby už Prešov nemohol zaútočiť.
     
    39:50
    Prešov síce získal puk, no poslal ho len na zakázané uvoľnenie v snahe rýchlo rozohrať.
     
    39:58
    Po buly Senica okamžite vystrelila a pred bránkou nastal chaos, Riečický sa hodil po puku pri tyčke a hru prerušil.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Prešov mal sympatický úvod do druhého dejstva, už po minúte nechýbalo veľa Marcelovi Pavlovskému, aby zvýšil náskok, puk ale len tesne minul bránu. Následne bol vylúčený Jozef Tomčák, Senice síce početnú výhodu na strelenie gólu nevyužila, no pár sekúnd po jej skončení sa v tlačenici pred bránou zorientoval najlepšie Filip Surovka a úspešne vyrovnal. Po góle okamžite pohrozil Korytko, ale narazil len na pozorného Mareka Peksu. Po rozporuplnom faule Kobeľu mohli ísť hostia do vedenia, strele Petra Gulu chýbalo len málo. Veľkú šancu mal aj Romančík, no Dominik Riečický svoj tím podržal. Ďalší vyostrený moment nastal po zákroku Jakuba Matejku v 32. minúte, ktorý útočník Prešova prijal z nevôľou, čo rozhodca aj patrične ocenil osobným trestom rovnako ako predtým aj Kobeľu. Senica po 20 sekúndách využila presilovku a gólom Mikolášeka sa ujala vedenia. Rozhodca následne odpískal niekoľko presiloviek aj domácim, tí v nich aj mali šance, avšak Marek Peksa predvádzal jeden lepší zákrok za druhým. Azda najväčšiu možnosť na vyrovnanie mal po prihrávke Gaborčíka Marko Ferenc, ten mal praktický odkrytú bránu, avšak zrazu puku v ceste do brány zabránil rýchly betón Peksu, Do kabíny sa šlo za stavu 2:3.
     
    Strelca druhého gólu Prešova už v zápase nepokračuje, poblémy s kolenom mu nedovolili dohrať zápas a aktuálne sa objavil na tribúne.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:10
    Reissmuller len nahodil puk po úvodnom buly, nakoniec je z toho ale ofsajd Senice.
     
    40:35
    Kalináč vybojoval v útočnom pásme puk, poslal ho na Juráka, ktorý pri tyčke zakončoval po ľade, na čo si ale dal Riečický pozor a vyrážačkou nakoniec puk prikrýva.
     
    41:30
    Duplinský hľadal veľmi pekne Renčoka medzi kruhmi, ktorý ale nedokázal puk vystreliť, ale aspoň ho podržal.
     
    42:15
    Chalupa sa dostal do šance, mal voľný priestor v útočnom pásme, dostal sa medzi kruhy odkiaľ to napálil tvrdou delovkou, avšak skvelému nahráčovi gól dopriaty nebol, bránu tesne míňa!
     
    43:00
    Hra je rozháraná, Prešov sa veľmi snaží, chce sa dostať akokoľvek do ohrozenia Peksu, no Senica doposiaľ bráni veľmi dobre.
     
    43:30
    Ďalšia skvelá šanca, tentokrát to bol Tomčák ktorý bol pri tyčke Peksu, dostal sa pred brankára a zakončoval, ale tam bol znovu len brankár Senice!
     
    44:00
    Do brejku šla Senica, rýchly útok zakončila tvrdou strelou, ktorú ale Riečický vyrazil.
     
    44:30
    Znova je Senica v útočnom pásme, závar tam urobil Surovka, ktorého pokus Riečiciký opäť vyrazil, následne Senica poslala na brankára ďalší pokus, do tempa sa dostal ale aj prešovský gólman.
     
    45:15
    Rozohrávka Prešova skončila len na senickej striedačke, puk atakoval dvojicu na lavičke Senice, avšak nikoho nezasiahol.
     
    45:30
    Gaborčík našiel na útočnej modrej Ferenca, ten sa rozbehol k bránke, nahodil na zadný mantinel od ktorého sa puk odrazil pred bránu, predtým ale ako Ferenc vystrelil Peksa puk prikryl.
     
    46:00
    Prešovčan Popela priľahol puk v útočnom pásme a získal buly pred Peksom, zaujímavý moment.
     
    46:05
    Ďalší puk skončil na striedačke Senice, vhadzuje sa znova pred Peksom.
     
    46:10
    Hra sa nám kúskuje, tentokrát Senica odpálila puk na zakázané uvoľnenie...
     
    46:30
    Seničania chceli ísť do útoku, zastavili ich ale domáci, Duplinský poslal do útoku Korytka, ktorému ale puk ušiel, získal ale aspoň buly pred bránkou Senice, ktoré ale veľmi Prešovu nevychádza v tretej tretine.
     
    47:00
    Prešov v ďalšej útočnej snahe, čo iné sa dá čakať, tentokrát ale ďalšie prerušenie, ofsajd....
     
    47:30
    Tak to bol ale závar pred bránkou, Chalupa dostal puk pred bránku kde strieľal Ferenc, veľmi dobre to namieril pod hornú tyč, od ktorej sa puk tuším odrazil znova do hry!
     
    48:15
    Hrá sa rýchla hra, puk teraz má Senica a snaží sa niečo vymyslieť a dostáva sa pred bránku.
     
    48:30
    Daniel zakončoval pred bránkou po boji s obrancami, avšak puk poslal vysoko až na ochrannú sieť.
     
    49:30
    Kobeľa v útočnej snahe s Duplinským neuspel, na opačnej strane skúšal dostať sa pred bránu individuálne Kalináč, avšak jeho strela je zblokovaná na ochrannú sieť.
     
    49:43
    Ferenc bol úplne zbytočne faulovaný v strednom pásme, príčinou bol Jakub Loydl a jeho nedovolené bránenie v hre. Trest získal ale aj Marko Ferenc za držanie protihráča.
     
    50:10
    Pavlovský dostal puk do útočného pásma, naszančil strelu, ešte ale si obišiel obrancu a strieľal k bližšej tyči, no Peksa má lapačku na mieste!
     
    50:25
    Senica dala gól!
    Popela v súboji s Lantošom neudržal stabilitu a spadol, čo dalo priestor dvom hráčom Senice, tí boli sami pred bránou, Lantoš prihral na DÁVIDA VIDELKU, pre ktorého bolo dostať puk do siete ľahkou prácou.

    Asistencia: Vladimír Lantoš
     
    50:50
    Ďalší závar pred domácou bránou, tentokrát sa už ale Prešov ubránil.
     
    51:30
    Senica je na koni, teraz zatlačili súpera pred vlastnú bránu, nakoniec pálil od modrej Loydl, no nepodarilo sa mu prestreliť zhluk tiel.
     
    51:43
    Už sa hrá 5 na 5.
     
    52:00
    Domáci poslali puk na zakázané uvoľnenie, majú už len 8 minút, aby niečo urobili s výsledkom...
     
    52:40
    Prešovu sa nedarí dostať k puku, ktorý má Senica, avšak domáci bojujú...
     
    53:15
    Novický nezvládol moment na svojej modrej, nakoniec z toho vyťažil Lichanec, ktorého strela ale brankára vážnejšie neohrozila.
     
    53:30
    Senica hrá takticky veľmi dobre a v týchto chvíľach nepúšťa súpera prakticky k ničomu...
     
    53:36
    Senica dala gól!
    A s najväčšou pravdepodobnosťou je rozhodnuté, Senica dokazuje skvelú formu, po vyhratom buly strieľal Filip Surovka, puk tečoval do siete MARTIN MIKOLÁŠEK a na Senickej striedačke sa právom oslavuje.

    Asistencia: Filip Surovka.
     
    53:44
    Patrik Všetečka dostáva trest za seknutie no a Prešov hrá presilovku.
     
    53:57
    Ďalší trest Senice, Matejku podrazil Jakub Loydl a domácim tak dáva výhodu o dvoch hráčov.
     
    54:15
    Marek Pitka dostal puk ku tyčke, aj ho vystrelil, avšak nastrafil znova len na neuveriteľne rýchleho Mareka Peksu... To čo dnes predvádza brankár Senice je neuveriteľné...
     
    54:45
    Chovan mieril delovku spomedzi kruhov na buly medzi betóny Peksu, ten ale je dnes famózny a poradil si aj tentokrát, následne dostala Senica puk do stredného pásma.
     
    55:15
    Kobeľa páli delovku od modrej, puk Peksa vyrazil pred seba, no s následnými dorážkami si poradil a tak sa hra prerušuje po tom, čo brankár dostal puk pod kontrolu.
     
    55:25
    Senica po buly vyhodila puk až za bránku Riečického.
     
    55:40
    No a ďalší puk, ktorý smeruje za bránku Prešova, tomu sa nedarí a dnes mu presilovky veľmi nejdú.
     
    55:57
    Hostia v plnom počte.
     
    56:30
    Chyba Pitku, k puku sa dostal Filip Surovka, šiel sám na bránu, urobil peknú fintu a zakončoval medzi betóny Riečického, ktorý ale puk aj so šťastím chytil!
     
    56:50
    Domáci sú síce v útočnom pásme, ale je to veľmi rozhárané a nevedia sa tam udržať na dlhší čas.
     
    57:50
    Parádna akcia, Chalupa našiel na útočnej modrej spoza vlastnej brány Duplinského, ten si počkal na Ferenca, poslal mu prihrávku, strela Ferenca bola ale zblokovaná na ochrannú sieť.
     
    58:25
    Duplinský prihral presne na hokejku Juráka a ten šiel do šance, avšak ten sa napokon k strele nedostal, Senica ale stále drží puk.
     
    59:00
    Martin Kalináč dostal puk medzi kruhy a švihom pálil, dnes je Kalináča veľmi vidno, no skórovať nedokázal, hoc mal veľké množstvo šancí...
     
    59:15
    Domáci len nahodili puk na Peksu, ktorý hru prerušil. Vhadzuje sa pred brankárom Senice.
     
    59:39
    Senica dala gól!
    Tak to je neuveriteľné, lekcia z efektivity v podaní Senice, k puku sa dostal v kruhu na buly VLADIMÍR LANTOŠ, ten mieril švihom do horného rohu a naozaj nádherne vymietol pavučinu zo svätyne Riečického.

    Asistencie: Videlka, Mikéska
     
    60:00
    Koniec zápasu. (19:43:03)
    Športové stávky - recenzie, tipy, triky!
    Pridaj sa ku nám aj na Facebooku!

    Lukáš Rusňák


    Hľadáme spravodajcu pre tím HC Dukla Senica. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 1. Pavlovský (Pitka, Pekarčík), 7. Jaroš (Korytko) – 4. Lantoš (Daniel), 25. Surovka (Zábojník, Romančík), 33. Mikolášek, 51. Videlka (Lantoš), 54. Mikolášek (Surovka), 60. Lantoš (Videlka, Mikéskea)


    P.H.K. 3b Prešov: Riečický (Slivka) – Kobeľa, Pitka, Tomčák, Popela, Novický, Gaborčík, Osuský, Guntáš – Pavlovský, Chovan, Pekarčík – Korytko, Matejka, Jaroš – Potoček, Chalupa, Ferenc – Duplinský, Škrak, Renčok
    HC Dukla Senica: Peksa (Porubský) – Reissmuller, Gula, Loydl, Janík, Všetečka, Mikéska, Zábojník, Fian – Kalináč, Jurák, Lichanec – Mikolášek, Surovka, Romančík – Blaško, Vereš, Brzobohatý – Daniel, Videlka, Lantoš

    Rozhodca: Husár – Pribula, Šoltés