Žilina – Martin 1:2 (po pr.) | B. Bystrica – Nitra 1:0 (kon.) | Košice – Skalica 5:3 (kon.)
Trenčín – Zvolen 4:1 (kon.) | Piešťany – Poprad 0:4 (kon.)
koniec
HK DUKLA Trenčín
4:1 (0:1, 2:0, 2:0)
HKM Zvolen
Piatok 12.12.2014, 17:30 • Zimný štadión Pavla Demitru, Trenčín • Tipos Extraliga (SR)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:20
    Trenčín dal gól!
    Rozohrávku hostí zastavil rukou TIBOR MELICHÁREK, nakorčuľoval sprava do pásma, pred bránou mal ešte Hlinku, snažil sa mu posunúť puk, ale obranca vložil hokejkou do prihrávky a nešťastne prekonal vlastného brankára.
     
    57:09
    Kozák, Dukla, 2 min – podrazenie
     
    54:44
    Hlinka utekal hráčom hostí a mieril sám na Šimka, keď sa vrátil Chovan a skúsil rybičku. Riskantný no efektný zákrok pripravil domáceho hráča o šancu.
     
    50:08
    Trenčín dal gól!
    Nedáš, nedáš, nedáš, nedáš – dostaneš. Inovované pravidlo teraz kruto potrestalo nemohúcnosť Zvolenčanov v koncovke. Dukla po bully zostala pred bránou a odrazený puk bekhendom premenil na gól TOMÁŠ DANIŠKA.
    Asistencie: Habšuda, Filo
     
    49:43
    Razingar si nahodený puk posunul do jazdy, išiel z uhla sám na brankára, počkal si kým Šimko vykorčuľuje a potom sa pokúsil vrátiť puk pred prázdnu bránu. Podarilo sa mu to, ale Gašparovič sa nedokázal presne trafiť.
     
    48:30
    Dve tutovky Škvaridla v krátkom čase! Najprv Bortňák a o chvíľu aj Obdržálek naservírovali spoluhráčovi puk rovno pred Konráda, ten dvakrát dokázal zakročiť proti strele Škvaridla.
     
    48:11
    Zvolenčania podržali puk v tretine Dukly, šikovná prihrávka hráčovi do druhej vlny. Ťavoda tak mieril sám medzi kruhmi do šance,ale nezakončil úspešne. Po odrazení puku mal ešte jednu možnosť Podkonický, jeho pokus skryl Konrád do lapačky.
     
    46:03
    Obdržálek pohrdol tutovkou pred Konrádom, sám sa ocitol pred bránou Dukly, no vyrovnať sa mu nepodarilo.
     
    43:30
    Konrád, Dukla, 2 min – posunutie brány
     
    43:30
    Bagin mohol strieľať, ale našiel pred bránou voľného Škvaridla. Ten pohotovo strieľal, ale Konrád sa stihol presunúť k žrdke a puk zastaviť.
     
    35:53
    Mikula, Dukla, trest v hre za faul kolenom
     
    33:12
    Ťavoda, Zvolen, 2 min – držanie hokejky
     
    31:59
    Trenčín dal gól!
    Gašparovič vyhral vhadzovanie pred Šimkom, okamžite sa oprel do puku TOMAŽ RAZINGAR a vymietol šibenicu za zvolenský brankárom.
    Asistencia: Gašparovič
     
    29:58
    Hostia podnikli protiútok, Obdržálek sa po prenechaní od spoluhráčov ocitol v dobrej pozícii, no ani na dvakrát neprestrelil Konráda, ktorému pomáhali obetavo aj spoluhráči.
     
    28:04
    Trenčín dal gól!
    Dukla zaviezla puk do pásma, Dudáš ho udržal pri mantineli a nastrelil smerom na bránu, kde PATRIK STANTIEN tienil brankárovi a zmenil dráhu puku, čím puk zmiatol Šimka.
    Asistencia: Dudáš, Cíger
     
    21:14
    Po aktivite Hlinku a Razingara sa dostal puk pred bránu k osamotenému Gašparovičovi. Ten strieľal pohotovo, no nedokázal zdvihnúť puk nad Šimkov betón.
     
    18:20
    Hostia rozobrali domácu obranu a puk dostal ideálne na ľavý kruh Juraško. Jeho pohotová strela nepriniesla hosťom úspech, Duklu podržal Konrád.
     
    16:59
    Hlinka potiahol útok, prenechal do tandemu Gašparovičovi, ktorý mal dosť času, no nastrelil len do betónov brankára Šimka.
     
    15:03
    Po dobrej práci Hlinku sa ocitol s pukom sám pred bránou Razingar. Slovinský útočník nastrelil žrdku Šimkovej brány.
     
    13:45
    Hraško dlhou prihrávkou od svoje j modrej vysunul na ľavé krídlo rýchlonohého Chovana, ten tak opäť mieril sám na Konráda, tomu sa podarilo puk zastaviť.
     
    06:09
    Zvolen dal gól!
    Zvolenčania sa dokázali presadiť. Puk od mantinelu poslal pred bránu Lukáš Jurík, kde korčuľoval nikým nekrytý MICHAL CHOVAN. Ten zamiešal puk pred Konrádom a hoci mu zakončenie nevyšlo úplne podľa predstáv, trenčianskeho brankára prekonal.
    Asistencie: L.Jurík, Podkonický
     
    05:19
    Brabenec preukázal skúsenosti, podržal puk a počkal si na to, kým z druhej vlny nakorčuľuje Ťavoda. Zvolenský obranca sa ocitol zoči-voči Konrádovi, no neprekonal ho.
     
    04:45
    Lintner obkrúžil s pukom zvolenskú bránu a skúsil prekonať Šimka. Ten pohotovo dal betón k žrdke a udržal puk. Pomohol mu aj hvizd rozhodcu Konca, lebo tesne pon ňom už Trenčania dotlačili puk za bránkovú čiaru.
     
    04:16
    Prvý zákrok zvolenského gólmana a hneď dôležitý. Nepustil do bránky nahodenie Razingara ani dorážku Hlinku.

    Marián Vychovalý

    Góly a asistencie: 29. Stantien (Dudáš, Cíger), 32. Razingar (Gašparovič), 51. Daniška (Habšuda, Filo), 59. Melichárek – 7. M.Chovan (L.Jurík, Podkonický)


    HK DUKLA Trenčín: Konrád (A. Nagy) – Kozák, Andersons, Habšuda, T. Bokroš, Dudáš, Zošiak, Lintner – O. Mikula, V. Nemec, Melichárek – Jakub Gašparovič, Michal Hlinka, Razingar – J. Cíger, P. Stantien, M. Filo – Daniška, Švec, Lipták. Tréner: R. Stantien
    HKM Zvolen: M. Šimko – Juraško, Bagin, Pokovič, Hraško, Ťavoda, Pichnarčík – Puliš, Brabenec, M. Sloboda – Podkonický, L. Jurík, Michal Chovan – Škvaridlo, Bortňák, Obdržálek – Sikela, Kentoš, Martin Ďaloga. Tréner: J. Turek

    Rozhodca: J.Konc – Sčensný, M.Tvrdoň