Žilina – Martin 1:2 (po pr.) | B. Bystrica – Nitra 1:0 (kon.) | Košice – Skalica 5:3 (kon.)
Trenčín – Zvolen 4:1 (kon.) | Piešťany – Poprad 0:4 (kon.)
koniec
HK DUKLA Trenčín
4:1 (0:1, 2:0, 2:0)
HKM Zvolen
Piatok 12.12.2014, 17:30 • Zimný štadión Pavla Demitru, Trenčín • Tipos Extraliga (SR)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.
     
    Šiesti Trenčania privítajú v piatok piaty Zvolen, uvidíme teda zaujímavý súboj, v ktorom domáci môžu stiahnuť náskok na šesť bodov, ale v prípade prehry sa dostať už pomerne ďaleko za svojho rivala.

    V prvých dvoch vzájomných súbojoch v sezóne Dukla svojho súpera zdolala. Najprv po bezgólovej remíze na nájazdy a potom doma po päťgolovom nástrele, čo nie je úplne tradičný obrázok tejto sezóny. Aj v poslednom stretnutí sa tešili Trenčania v Žiline len z tesného víťazstva 1:0, stále však dobre funguje defenzíva a výborné výkony podáva brankár Konrád (momentálne je najlepším extraligovým brankárom v percentuálnej úspešnosti zásahov). Okrem zvýšeného sebavedomia mu však nuly na konte prinášajú aj prievan v peňaženke, za každé čísté konto musí pokladníkovi tímu Vladovi Nemcovi zacálovať do banku.

    Pred týmto náročným dvojzápasom posilnil opäť tím trénera Stantiena skúsený obranca Richard Lintner. Dvaja skúsení útočníci trenčianskeho tímu si navyše pripíšu skvelé míľniky svojej kariéry. Vladimír Nemec zápas č.800 v najvyššej súťaži a Tibor Melichárek zápas č.500 v žlto-červenom drese.

    Dukla bodovala v štyroch posledných zápasoch, tri dokázala vyhrať s plným počtom bodov. Postupne doma prehrala s Bystricou (2:3sn), zvíťazila v Skalici (4:1), porazila doma Poprad (3:1) a vyhrala v Žiline (1:0).

    Zvolenčania sú v tabuľke na piatej priečke a radi by si vylepšili pred šiestou Duklou svoj 9-bodový náskok. V utorok dosiahli veľmi cenné víťazstvo v Nitre (4:2), kedy sa hattrickom blysol Kamil Brabenec. Ofenzíva HKM je veľmi dobrá, hráči tímu obsadili aj najlepšie miesta v individuálnych štatistikách. Puliš je najlepším strelcom ligy, Brabenec nahrávačom a najproduktívnejším hráčom. Peter Hraško vedie gólovú i bodovú štatistiku obrancov, tesne pred svojim trenčianskym sokom Lukášom Kozákom.

    Forma tímu spod Pustého hradu je podobná ako u Trenčanov, tiež v posledných štyroch zápasoch bodovali a získali 10 bodov. Postupne dosiahli tieto výsledky: Skalica (d) 3:1, Poprad (v) 1:2pp, Žilina (d) 2:1, Nitra (v) 4:2.

    Zápas sa v piatok na Zimnom štadióne Pavla Demitru začína o 17:30, rozhodovať budú J.Konc – Sčensný, M.Tvrdoň.

    Vzájomné zápasy v sezóne:

    HKm Zvolen – HK Dukla Trenčín 0:1 po sam. nájazdoch (0:0, 0:0, 0:0 – 0:0)
    Gól: rozhodujúci sam. nájazd Róbert Petrovický

    HK Dukla Trenčín – HKm Zvolen 5:2 (1:1, 2:0, 2:1)
    Góly a asistencie: 20. Gašparovič (Nemec, Melichárek), 27. Mikula z trest.strieľania, 37. Gašparovič (Komínek, Stantien), 45. Nemec, 50. Melichárek (Gašparovič) – 12. Podkonický (Brabenec, Puliš), 47. Puliš (Podkonický, Brabenec)

    HKm Zvolen – HK Dukla Trenčín 4:2 (2:0, 2:2, 0:0)
    Góly a asistencie: 6. Brabenec (Puliš, Obdržálek), 20. Puliš (Hraško, Brabenec), 30. Chovan (Bagin), 39. Chovan (L. Jurík) – 37. Melichárek,38. Petrovický
     
    Úvodné zostavy:

    Dukla Trenčín: Konrád (A. Nagy) – Kozák, Andersons, Habšuda, T. Bokroš, Dudáš, Zošiak, Lintner – O. Mikula, V. Nemec, Melichárek – Jakub Gašparovič, Michal Hlinka, Razingar – J. Cíger, P. Stantien, M. Filo – Daniška, Švec, Lipták. Tréner: R. Stantien

    HKm Zvolen: M. Šimko – Juraško, Bagin, Pokovič, Hraško, Ťavoda, Pichnarčík – Puliš, Brabenec, M. Sloboda – Podkonický, L. Jurík, Michal Chovan – Škvaridlo, Bortňák, Obdržálek – Sikela, Kentoš, Martin Ďaloga. Tréner: J. Turek

    Rozhodca: J.Konc – Sčensný, M.Tvrdoň.
     
    Pred zápasom na ľade malá slávnosť, Vladimír Nemec odohral v extralige už 800 duelov, Tibor Melichárek nastupuje na svoj zápas č.500 v trenčianskom drese. Obom hráčom venovali aj domáci fanúšikovia dnešný transparent.
     
    Oba tímy už pripravené na úvodné bully, hostia v bielo-modrom, domáci tmavočervení.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:31
    Prvé striedania nepriniesli vzruch, oba tímy striedajú počas hry.
     
    00:56
    Podkonický s Chovanom si vymenili puk, prvý menovaný hráč vyskúšal z ľavej strany Konráda, ten si pripísal prvý zákrok betónom.
     
    01:12
    Obdržálek vyviezol puk z vlastného pásma, prenechal na pravé krídlo Škvaridlovi, jeho príklep z pravého krídla schoval Konrád v lapačke.
     
    01:43
    Hostia aktívni, z diaľky vystrelil nepresne Kentoš, následne však Zvolenčania zamkli Duklu pred jej bránou, tá to dokázala ubrániť.
     
    02:28
    Kozák stratil puk pri mantineli, z čoho mohli hostia vyťažiť, Brabenec posunul na ľavý kruh Slobodovi, jeho strela mierila presne do stredu brány.
     
    03:06
    Po akcii Puliša s Brabencom strieľal opäť Sloboda, tentoraz netrafil bránu.
     
    03:34
    Po dlhšom čase vpredu aj Dukla, ale Kozákovo nahodenie od modrej neprešlo k bráne. Šimko teda zatiaľ prácu nemal.
     
    04:16
    Prvý zákrok zvolenského gólmana a hneď dôležitý. Nepustil do bránky nahodenie Razingara ani dorážku Hlinku.
     
    04:22
    Po vyhratom bully tvrdo vystrelil Lintner, Puk skončil pod Šimkom, ale brankár HKM si chvíľu nebol istý.
     
    04:45
    Lintner obkrúžil s pukom zvolenskú bránu a skúsil prekonať Šimka. Ten pohotovo dal betón k žrdke a udržal puk. Pomohol mu aj hvizd rozhodcu Konca, lebo tesne pon ňom už Trenčania dotlačili puk za bránkovú čiaru.
     
    05:19
    Brabenec preukázal skúsenosti, podržal puk a počkal si na to, kým z druhej vlny nakorčuľuje Ťavoda. Zvolenský obranca sa ocitol zoči-voči Konrádovi, no neprekonal ho.
     
    05:56
    Strelecké pokusy na obch stranách, Gašparovič najprv netrafil bránu, na druhej strane Konrád lapačkou zlikvidoval pokus Juríka.
     
    06:09
    Zvolen dal gól!
    Zvolenčania sa dokázali presadiť. Puk od mantinelu poslal pred bránu Lukáš Jurík, kde korčuľoval nikým nekrytý MICHAL CHOVAN. Ten zamiešal puk pred Konrádom a hoci mu zakončenie nevyšlo úplne podľa predstáv, trenčianskeho brankára prekonal.
    Asistencie: L.Jurík, Podkonický
     
    06:50
    Zvolenčania naďalej pri chuti, Dukla sa ubránila len za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    07:43
    Šimko vybehol do rohu odohrať puk, podarilo sa mu ho dostať cez Nemca, ale zachytil ho ešte v pásme Melichárek, Strela z otočky nepriniesla úspech.
     
    08:43
    Razingar získal pri forčekingu puk a okamžite našiel dobre postaveného Gašparoviča, jeho pohotová strela skončila v Šimkovom zovretí.
     
    09:15
    Cíger o mantinel poslal do pásma puk, dokorčuľoval ho Stantien, zakončenie z bekhendu donútilo brankára hostí zasiahnuť.
     
    09:43
    Trenčania prebrali inciatívu, Cíger nastreľoval pred bránu, kde tienila dvojica jeho spoluhráčov, ale Šimko puk videl a pokryl.
     
    09:52
    Daniška to po bully skúšal bekhendom, ale obranca ho dokázal pokryť a znemožniť mu ideálny pokus.
     
    10:36
    Prvá formácia Duky zamkla súpera pred bránou, Zvolenčania to nakoniec dokázali ubrániť. Sledujeme však zlepšený výkon domáceho tímu.
     
    11:23
    Razingar kombinoval s Gašparovičom, akciu nakoniec zakončil strelou od modrej Dudáš, brankár hostí bol pripravený.
     
    11:55
    Lintner klasicky štvrtým "útočníkom" Dukly, domácemu tímu sa to mohlo vypomstiť pri brejku Bortňáka, ale toho si dokázal postrážiť Andersons.
     
    13:03
    Po Bokrošovej vyrazenej strele sa pokúšal dostať puk za Šimka Daniška, ale rozvlnil len bočnú sieť brány.
     
    13:22
    Trenčania si nerozumeli na modrej čiare, takmer to hostia využili. Do Slobodovej nahrávky si nakoniec obetavo ľahol Habšuda a zvolenskú rodiacu sa príležitosť znemožnil.
     
    13:45
    Hraško dlhou prihrávkou od svoje j modrej vysunul na ľavé krídlo rýchlonohého Chovana, ten tak opäť mieril sám na Konráda, tomu sa podarilo puk zastaviť.
     
    15:03
    Po dobrej práci Hlinku sa ocitol s pukom sám pred bránou Razingar. Slovinský útočník nastrelil žrdku Šimkovej brány.
     
    15:27
    Trenčania sa nasťahovali pred Šimka, odrazený puk dostal za kruhy Andersons, ale napálil to len do klbka tiel pred bránou.
     
    16:15
    Trenčania sa takmer dostali do úniku, ale výborne v strednom pásme zahral Brabenec a hokejkou vo vzduchu puk skrotil, čím rodiaci sa brejk Dukly zastavil.
     
    16:59
    Hlinka potiahol útok, prenechal do tandemu Gašparovičovi, ktorý mal dosť času, no nastrelil len do betónov brankára Šimka.
     
    17:34
    Pichnarčík chcel puk potiahnuť pri mantineli, no nedomyslel to, lebo rozbehnutý bol Michal Hlinka, ktorý ho o drevo priprel.
     
    18:20
    Hostia rozobrali domácu obranu a puk dostal ideálne na ľavý kruh Juraško. Jeho pohotová strela nepriniesla hosťom úspech, Duklu podržal Konrád.
     
    19:55
    Záverečné sekundy zaujímavej prvej tretiny boli najmenej akčné, do druhej časti si hostia vezmú jednogólové vedenie.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Hráči sa pomaly trúsia zo šatne na druhú tretinu, verme, že bude mať minimálne takú kvalitu, ako tá prvá, pri ktorej sme sa nenudili.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:38
    Melichárek poslal puk pred Šimka, kde sa ho Nemec snažil doraziť, ale neúspešne.
     
    21:14
    Po aktivite Hlinku a Razingara sa dostal puk pred bránu k osamotenému Gašparovičovi. Ten strieľal pohotovo, no nedokázal zdvihnúť puk nad Šimkov betón.
     
    22:09
    Trenčania prepadli pri útočnej snahe a dvaja Zvolenčania mierili na jediného beka. Bortňák mal na ľave strane Obdržáleka, ale prihrávku mu poslal veľmi zlú.
     
    24:14
    Puliš spoza brány vedel, že Konrád nie je dobre postavený, pretože sa vracal narýchlo do brány. Takmer ho nahodeným pukom prekvapil.
     
    24:18
    Po vyhratom vhadzovaní vypálil Bagin, ale lapačka Konráda bola pohotová.
     
    25:26
    Filo sa rozbiehal s pukom popri pravom mantineli, ale dobre sa vrátil do obrany Chovan a od puku ho odstavil.
     
    26:21
    Habšuda stratil puk vo vlastnom pásme, hostia to takmer využili na ohrozenie brány, Podkonický len tesne minul Chovanovu prihrávku.
     
    27:49
    Ďaloga získal po nedorozumení Trenčanov puk, ale prehliadol spoluhráča voľného medzi kruhmi. Keby mu puk poslal a neťahal ho zbytočne za bránu, mohli mať hostia veľkú šancu.
     
    28:04
    Trenčín dal gól!
    Dukla zaviezla puk do pásma, Dudáš ho udržal pri mantineli a nastrelil smerom na bránu, kde PATRIK STANTIEN tienil brankárovi a zmenil dráhu puku, čím puk zmiatol Šimka.
    Asistencia: Dudáš, Cíger
     
    29:13
    Jurík šikovne hodil puk Podkonickému ponad hokejky dvoch bekov, Andrej však bol natlačený na bránku a tak sa pískalo.
     
    29:58
    Hostia podnikli protiútok, Obdržálek sa po prenechaní od spoluhráčov ocitol v dobrej pozícii, no ani na dvakrát neprestrelil Konráda, ktorému pomáhali obetavo aj spoluhráči.
     
    31:17
    Brabenec za bránkou operoval s pukom hlavou k mantinelu, oprel sa do neho brániaci Trenčan. Zvolenský útočník zavrávoral, iný by padol smerom k mantinelu a pýtal presilovku, ku cti šikovnému centrovi HKM svedčí, že to chcel ustáť.
     
    31:59
    Trenčín dal gól!
    Gašparovič vyhral vhadzovanie pred Šimkom, okamžite sa oprel do puku TOMAŽ RAZINGAR a vymietol šibenicu za zvolenský brankárom.
    Asistencia: Gašparovič
     
    33:12
    Ťavoda, Zvolen, 2 min – držanie hokejky
     
    33:12
    Prvé vylúčenie až v 34.minúte. Rodiaci sa únik Trenčanov zastavil Ťavoda takticky, keď vytrhol hokejku z rúk Fila.
     
    33:49
    Na modrej napriahol Kozák, ale Šimko vykorčuľoval, zmenšil strelecký uhol a puk stlmil na hrudi.
     
    34:08
    Tvrdú ranu Dudáša brankár hostí dobre videl a puk vytesnil do rohu klziska.
     
    34:39
    Lintner nabíjal Dudášovi, jeho pokus švihom neprešiel cez brániacich hráčov.
     
    35:14
    Hostia v plnom počte.
     
    35:53
    Nepríjemný moment. Na ľade ostáva s bolestivou grimasou zvolenský hráč Hraško, na nohy mu pomáhajú spoluhráči. Nevyzerá to s ním dobre. Teda najmä s jeho pravou nohou, na ktorú nedošľapuje.
     
    35:53
    Mikula, Dukla, trest v hre za faul kolenom
     
    36:25
    Hostia sa na dvakrát dostali do pásma, ale puk nedokázali nasmerovať na bránu.
     
    36:42
    Úvod dlhej presilovky hosťom nevychádza.
     
    37:16
    Naozaj kostrbato vyzerá teraz snaha HKM, pri prechode do pásma dokonca ofsajd.
     
    37:40
    Jurík nastreľoval pred bránu z pravého kruhu, ale Konrád mal betón pripravený.
     
    37:54
    Obranná hra Dukly je teraz dobrá, dokazuje, že je štatisticky najlepšia v bránení oslabení v celej extralige.
     
    38:57
    Konečne sa Zvolen usadil pred Konrádom, ale bomba Bagina od modrej letela len do stredu brány, s čím si domáci gólman poľahky poradil.
     
    39:05
    Razingar opäť posiela puk cez všetky čiary.
     
    39:37
    Bagin ani Puliš nevystrelili dostatočne prudko a presne, Dukla tak pomerne ľahko odoláva dlhej presilovke hostí.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:38
    Presilovková eskadra hostí sa rozostavila v pásme Dukly, ale Bagin, ktorý sa oprel do puku, mieril vysoko nad.
     
    40:54
    Domáci v plnom počte.
     
    41:42
    Pichnarčík zastavil prenikajúceho hráča odstrelením puku, po teči skončil puk nad plexisklom.
     
    42:13
    Lintner naďalej aktívne podporuje útok, hostia sa okamžite snažili o protiútok, no Chovanovi ušiel puk na zakázané uvoľnenie.
     
    42:31
    Hostia druhýkrát v krátkom čase vyhodili cez všetky čiary. Chovan to takticky zahral na zranenie, aby ho mohol vystrieadať spoluhráč.
     
    43:30
    Bagin mohol strieľať, ale našiel pred bránou voľného Škvaridla. Ten pohotovo strieľal, ale Konrád sa stihol presunúť k žrdke a puk zastaviť.
     
    43:30
    Konrád, Dukla, 2 min – posunutie brány
     
    43:30
    Rozhodca posúdil zákrok domáceho brankára ako posunutie brány, keď sa Konrád presúval k žrdke aby rýchlo zmaril šancu hostí. Zvolen si tak zahrá klasickú početnú výhodu. Tá päťminútová zo záveru druhej časti zverencom trénera Tureka vôbec nevyšla. Ako sa im bude dariť teraz?
     
    43:44
    Okamžite závar pred bránou Dukly, ale puk z klbka tiel zvolenskí hráči nedostali.
     
    44:32
    Dlho sa o puk bojovalo pri mantineli, nakoniec Juraško posunul po modrej Bagina, ale jeho strela bola nepresná.
     
    45:05
    Konrád ešte nemusel zasahovať v tejto presilovke hostí.
     
    45:31
    Domáci v plnom počte.
     
    45:34
    Tesne po skončení presilovky nahodil puk od modrej Chovan, teč jeho spoluhráča pred Konrádom prišiel s vysokou hokejkou.
     
    46:03
    Obdržálek pohrdol tutovkou pred Konrádom, sám sa ocitol pred bránou Dukly, no vyrovnať sa mu nepodarilo.
     
    46:51
    Minela čiarových, ked zakázané uvoľnenie Dukly pískli podľa starých pravidiel a prehliadli, že Trenčan je na kruhoch skôr ako Zvolenčania.
     
    47:21
    Hostia zo spomínanej situácie vyťažili pomerne dlhý pobyt v útočnom pásme, no bez šancí.
     
    48:11
    Zvolenčania podržali puk v tretine Dukly, šikovná prihrávka hráčovi do druhej vlny. Ťavoda tak mieril sám medzi kruhmi do šance,ale nezakončil úspešne. Po odrazení puku mal ešte jednu možnosť Podkonický, jeho pokus skryl Konrád do lapačky.
     
    48:30
    Dve tutovky Škvaridla v krátkom čase! Najprv Bortňák a o chvíľu aj Obdržálek naservírovali spoluhráčovi puk rovno pred Konráda, ten dvakrát dokázal zakročiť proti strele Škvaridla.
     
    48:50
    Tlak Zvolena rastie, Trenčania majú problémy dostať puk z vlastného pásma.
     
    49:20
    Pichnarčík to skúsil tiahlou strelou od mantinelu, no Konrád bol opäť pripravený.
     
    49:43
    Razingar si nahodený puk posunul do jazdy, išiel z uhla sám na brankára, počkal si kým Šimko vykorčuľuje a potom sa pokúsil vrátiť puk pred prázdnu bránu. Podarilo sa mu to, ale Gašparovič sa nedokázal presne trafiť.
     
    50:08
    Trenčín dal gól!
    Nedáš, nedáš, nedáš, nedáš – dostaneš. Inovované pravidlo teraz kruto potrestalo nemohúcnosť Zvolenčanov v koncovke. Dukla po bully zostala pred bránou a odrazený puk bekhendom premenil na gól TOMÁŠ DANIŠKA.
    Asistencie: Habšuda, Filo
     
    52:22
    Hostia po treťom góle trochu obarení, na domácej stran skôr opatrnosť. Filo to skúsil spoza beka z uhla, ale Šimko bez problémov zakročil.
     
    53:09
    Hlinka napriahol v rýchlosti na ľavom krídle, jeho strelu Šimko zachytil lapačkou.
     
    54:17
    Bagin potiahol akciu sám sťaby útočník, no spätná prihrávka pred bránu bola zastavená Konrádom.
     
    54:44
    Hlinka utekal hráčom hostí a mieril sám na Šimka, keď sa vrátil Chovan a skúsil rybičku. Riskantný no efektný zákrok pripravil domáceho hráča o šancu.
     
    55:24
    Chovan chcel spoza brány prejsť pred ňu, no Konrád dobrým zákrokom hokejkou vypichol zvolenskému hráčovi puk.
     
    56:39
    Stantien vystrelil v krátkom slede dvakrát. Prvý puk zlikvidoval Šimko, druhý neprešiel cez brániaceho hráča.
     
    57:09
    Kozák, Dukla, 2 min – podrazenie
     
    57:09
    Zrejme posledná šanca pre Zvolen. Dokáže zdramatizovať zápas?
     
    57:44
    Hostia vyhrali bully, ale okrem strely Chovana, ktorá nebola nebezpečná, sa k ďalšej možnosti nedostali.
     
    58:20
    Trenčín dal gól!
    Rozohrávku hostí zastavil rukou TIBOR MELICHÁREK, nakorčuľoval sprava do pásma, pred bránou mal ešte Hlinku, snažil sa mu posunúť puk, ale obranca vložil hokejkou do prihrávky a nešťastne prekonal vlastného brankára.
     
    59:11
    Domáci v plnom počte.
     
    59:12
    Razingar vydoloval puk po bully zo skrumáže hráčov a pokúsil sa spoza beka prekvapiť Šimka, lenže netrafil priestor brány.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Trochu krutý výsledok pre Zvolen, ale hostia sa opäť raz presvedčili, že sa hrá na góly a nie na šance. Konrád podržal svoj tím a keďže jeho spoluhráči boli v koncovke efektívnejší ako súper, tešia sa z troch bodov. Víťaznú šnúru tak natiahli na štyri duely. (19:46:24)

    Marián Vychovalý

    Góly a asistencie: 29. Stantien (Dudáš, Cíger), 32. Razingar (Gašparovič), 51. Daniška (Habšuda, Filo), 59. Melichárek – 7. M.Chovan (L.Jurík, Podkonický)


    HK DUKLA Trenčín: Konrád (A. Nagy) – Kozák, Andersons, Habšuda, T. Bokroš, Dudáš, Zošiak, Lintner – O. Mikula, V. Nemec, Melichárek – Jakub Gašparovič, Michal Hlinka, Razingar – J. Cíger, P. Stantien, M. Filo – Daniška, Švec, Lipták. Tréner: R. Stantien
    HKM Zvolen: M. Šimko – Juraško, Bagin, Pokovič, Hraško, Ťavoda, Pichnarčík – Puliš, Brabenec, M. Sloboda – Podkonický, L. Jurík, Michal Chovan – Škvaridlo, Bortňák, Obdržálek – Sikela, Kentoš, Martin Ďaloga. Tréner: J. Turek

    Rozhodca: J.Konc – Sčensný, M.Tvrdoň