Arsenal – Southampton 1:0 (kon.) | Chelsea – Tottenham 3:0 (kon.) | Everton – Hull City 1:1 (kon.)
Sunderland – Manchester City 1:4 (kon.)
koniec
Chelsea FC
3:0 (2:0)
Tottenham Hotspur
Streda 03.12.2014, 20:45 • Stamford Bridge (Londýn) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    76
    Po druhýkrát strieda i vedúca Chelsea. Hraciu plochu opúšťa režisér Cesc Fábregas, na miesto ktorého príde bojovník John Obi Mikel.
     
    75
    Chelsea v zápätí s veľkou príležitosťou na štvrtý gól, ktorý by už bol pre Tottenham potupný. Cesc Fábregas vysúval z polovice ihriska do šance brazílskeho tanečníka Oscara. Ten sa zbavil pomalého Bentaleba a ešte horšieho Fazia, aby následne zakončoval z hranice veľkého vápna. Oscar zakončoval asi z osemnástich či šestnástich metrov. Lopta smerovala k pravej žrdi, no Lloris jeho polovysoký pokus kryť nemusel. Guľaté čudo letí mimo, Francúz je v tomto prípade bez práce.
     
    74
    Hostia už striedajú príliš neskoro. Povzbudený Roberto Soldado sa dostáva na trávnik štvrťhodinu pred koncom, kedy nahrádza nevýrazného Lamelu.
     
    73
    Chelsea dala gól!
    Tak a je definitívne hotovo! Chelsea prakticky päťdesiat minút profesorsky vyčkávala na chabé ofenzívne snahy Tottenhamu, aby potom sama udrela a definitívne zlomila Kohútom väz. Všetko začalo Zoumovým ziskom lopty. Francúz následne začal rýchlu akciu po ľavej strane, kde po Hazardovom vysunutí prihrával Azpilicueta do priestoru pre LOICA RÉMYHO. Ten sa v súboji jeden na jedného bez problémov presadil cez Vertonghena a z desiatich metrov strelou na vzdialenejšiu žrď nedáva šancu ani Llorisovi. Lopta končí v ľavom dolnom rohu, 3:0 pre Chelsea!
     
    67
    Didier Drogba má odpracované. Strelil jeden gól, na ihrisku odviedol kopec roboty a môže byť teda spokojný. Nahrádza ho posila z QPR Loic Rémy.
     
    58
    Neviditeľný Érik Lamela zostáva na hracej ploche, zatiaľčo z nej schádza najaktívnejší muž v zálohe hostí Aaron Lennon. Toho sprevádza i Ryan Mason, hore idú spomínaní Chadli s Paulinhom.
     
    50
    Za rovnaký „trestný čin" ju na druhej strane vidí i Nemanja Matič, ktorý na polovici ihriska stiahol za dres Christiana Eriksena.
     
    49
    Oscar teraz na ľavej strane nádhernou pätičkou posielal do šance Edena Hazarda, ktorého zozadu za cenu žltej karty stiahol Vlad Chiriches.
     
    46
    José Mourinho pred druhým polčasom s jednou, zrejme vynútenou, zmenou. Namiesto základného piliera zadných radov Garyho Cahilla príde supertalent Kurt Zouma.
     
    22
    Chelsea dala gól!
    Je tu to, o čom som práve písal. Ďalšou silnou stránkou The Blues je využitie dočasnej dekoncentrácie súpera po inkasovanom góle, čo teraz dokonale potvrdzuje Hugo Lloris. Francúzsky gólman odkopol malú domov priamo na kopačku Edena Hazarda. ktorý pred šestnástkou hľadal Oscara. Ten filigrantským dotykom prehodil loptu pre rozbehnutého DIDIERA DROGBU a tank z Pobrežia Slonoviny sa v takýchto situáciách napriek svojmu pokročilému veku nemýli. Loptu napálil ponad padajúceho Llorisa presne pod brvno, Chelsea už vedie o dva!
     
    19
    Chelsea dala gól!
    Toto sú The Blues, toto je Mourinhova Chelsea! Domáci museli v úvode zápasu prežiť dve obrovské gólovky Harryho Kanea a jednu sľubnú hlavičku od Vertonghena, aby teraz mohli sláviť. Branislav Ivanovič prenášal hru z pravej strany na EDENA HAZARDA. Ten sa pekne otočil okolo Lennona, následne si na hranici veľkého vápna narazil loptu s Drogbom, aby sa lahodne objavil celkom nekrytý pred Hugom Llorisom. Po dynamickej kombinácii mu už koncovka nerobila žiaden problém. Lloris si síce na loptu siahol, no len do tej miery, aby ju zrazil do vlastnej siete.
     
    12
    Tottenham Hotspur v tretej obrovskej príležitosti na otvorenie skóre, no vedenia sa ani v tomto prípade ešte neujíma! Gary Cahill hrozitánsky pochybil na pravej strane ihriska, kde nedokázal skrotiť loptu po nepresnej rozohrávke Spurs. Harry Kane mu ju stačil vypichnúť a potom sa už rútil len na Johna Terryho a samozrejme gólmana Courtoisa. Kapitána londýnskej Chelsea sa na hrane šestnástky zbavil kľučkou do ľavej strany, čím sa dostal trochu z uhlu, no napriek tomu dokázal prestreliť Courtoisa. Lopta smerovala popri Belgičanovej nohy, no napokon sa jeho krížna strela vykrútila z priestoru troch žrdí.
     
    8
    Thibaut Courtois mal už teraz podstatne viacej šťastia, pretože Harry Kane hlavičkoval z komfortnej pozície a navyše úplne nebránený. Anglický mladý útočník dostával milimetrový center od svojho krajana z pravej strany. Aaron Lennon je v úvode zápasu nesmierne aktívny. Teraz posielal center na úroveň siedmich metrov od bránky, kde Kanea nepokryl John Terry. Hosťujúci zakončovateľ hlavičkoval prudko, no chýbali mu centimetre, aby prekonal Courtoisa. Jeho pokus totiž zastavilo brvno! Belgický gólman by na jeho pokus asi nedosiahol.
     
    5
    Priamy voľný kop presne z hranice šestnástky sa na ľavej strane Érikovi Lamelovi príliš nepodaril. Jeho center takmer až od bránkovej čiary letel do priestoru nikoho. Lopty sa však na pravom okraji veľkého vápna zmocnil Aaron Lennon, ktorý uzavieral šestnástku. Anglický krídelník následne centroval do stredu malého vápna, kde skákal Jan Vertonghen. Ten v ostrom súboji dokázal zakončiť cez Garyho Cahilla, no loptu poslal z ťažkej pozície bokom tváre iba nad bránku. Stamford Bridge ale na okamih stíchol.

    Erik Farkaš

    Góly: 19. Hazard, 22. Drogba, 73. Rémy

    Karty:   50. Matič (CHE) – 49. Chiriches (TOT)


    Chelsea FC: Courtois – Ivanovič, G. Cahill, Terry (C), Azpilicueta – Matič, Fábregas – Willian, Oscar, E. Hazard – Drogba
    Náhradníci: P. Čech – Filipe Luis, Zouma, Mikel, Schurrle, Salah, Rémy
    Manažér: José Mourinho (POR)

    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Chiriches, Fazio, Vertonghen, B. Davies – Mason, Bentaleb – Lennon, C. Eriksen, Lamela – Kane
    Náhradníci: Vorm – Kaboul, Paulinho, Soldado, Dier, Naughton, Chadli
    Manažér: Mauricio Pochettino (ARG)

    Rozhodca: Mike Dean – S. Brooks, M. Mullarkey – C. Foy