Arsenal – Southampton 1:0 (kon.) | Chelsea – Tottenham 3:0 (kon.) | Everton – Hull City 1:1 (kon.)
Sunderland – Manchester City 1:4 (kon.)
koniec
Chelsea FC
3:0 (2:0)
Tottenham Hotspur
Streda 03.12.2014, 20:45 • Stamford Bridge (Londýn) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.
     
    Vitajte na Stamford Bridge, kde nás v rámci vloženého štrnásteho kola anglickej Premier League čaká londýnske derby!

    Tabuľkové postavenie:

    1. Chelsea: 10 – 3 – 0; skóre 30:11; body 33
    7. Tottenham: 6 – 2 – 5; skóre 18:18; body 20

    Forma:

    Chelsea: R – V – V – V – R – V
    Tottenham: V – V – V – P – V – V

    Londýnska Chelsea zostáva vo všetkých súťažiach i naďalej bez jedinej porážky s bilanciou pätnástich výhier a piatich remíz. Posledne ale Mourinhova partia nečakane zakopla na pôde Sunderlandu, ktorý síce doma body nerozdáva, no i tak vstupovali The Blues do stretnutia v pozícii favorita. Na Stadium of Light sme však v sobotu gól nevideli. Pre modrých to bola tretia dvojbodová strata v tejto ligovej sezóne. Okrem toho pustili body dvakrát v lige majstrov, kde sa rozišli zmierlivo so Schalke a prekvapujúco i slovinským Mariborom.
    Nerozhodný výsledok proti mužstvu z Gelsenkirchenu sa dokonca zrodil tu na Stamford Bridge. V lige si tu na body neprišiel ani jeden tím. Chelsea tu z posledných 34 zápasov vyhrala hneď 28, pričom z posledných 14-ich si jedenásťkrát udržala čisté konto! V lige tu naposledy senzačne triumfoval práve Sunderland ešte v polke apríla. Jedná sa zároveň o jedinú ligovú porážku Josého Mourinha na Stamford Bridge v pozícii manažéra. Dnes sa proti londýnskemu rivalovi opäť nečaká nič iné, než minimálne udržanie bodového náskoku pred druhým Manchestrom City.

    Tottenham nemohol postretnúť tento zápas v ideálnejšom čase. Kohúti sa totiž v posledných siedmich zápasoch radovali z víťazstva až šesťkrát. Jedinú porážku v tejto sérii zaznamenali pred vlastnými fanúšikmi na White Hart Lane proti Stoke City. Posledne sa im ale na tejto tráve nesmierne darilo, keď sa im podarilo otočiť nepriaznivo sa vyvíjajúce stretnutie proti nebezpečnému Evertonu. Toffees sa v tretine úvodného dejstva ujali vedenia po exportnom góle od Kevina Mirallasa. Eriksen ale po šiestich minútach vyrovnával a potom prišla i veľká chvíľa Roberta Soldada.
    Bývalý zakončovateľ totiž na samom konci prvého polčasu dokonal obrat Spurs, aby rezultát 2:1 zostal v platnosti až do konca zápasu. Pre bývalého kanoniera Valencie či madridského Realu to bol prvý ligový gól po 627-ich minútach! Mimochodom okrem strelca prvého gólu Christiana Eriksena (10 gólov v roku 2014) pozná Premier League v tomto roku len dvoch lepšie strieľajúcich záložníkov a to Yaya Tourého a Stevena Gerrarda (12, respektíve 11 gólov). Podarí sa Spurs na čele s touto dvojicou zakikiríkať i na Stamford Bridge?

    Vzájomné zápasy:

    08.03.2014; Chelsea – Tottenham 4:0
    (2x D. Ba, Eto´o, E. Hazard)

    28.09.2013; Tottenham – Chelsea 1:1
    (G. Sigurdsson – Terry)

    08.05.2013; Chelsea – Tottenham 2:2
    (Oscar, Ramires – Adebayor, G. Sigurdsson)

    20.10.2012; Tottenham – Chelsea 2:4
    (Gallas, Defoe – 2x Mata, G. Cahill, Sturridge)

    15.04.2012; Tottenham – Chelsea 1:5 (FA Cup SF)
    (Bale – Drogba, Mata, Ramires, Lampard, Malouda)

    24.03.2012; Chelsea – Tottenham 0:0

    Tottenham pri ôsmich remízach a štrnástich porážkach ešte nikdy v rámci Premier League nedobyl Stamford Bridge!
    Naposledy sa tak stalo ešte v roku 1990, keď tu Tottenham vyhral v rámci Division 1. Góly dávali David Howells a súčasný moderátor show Match of the Day Gary Lineker.

    Absencie:

    Domácim The Blues dnes bude chýbať iba jediný člen optimálnej základnej zostavy, no možno ten najpodstatnejší!
    Okrem dvoch bodov na Sunderlande totiž Chelsea pre dnešný duel prišla aj o vykartovaného Diega Costu. Okrem neho si nezahrá ešte zranený Nathan Aké.

    Na druhej strane sa dnes po vypršaní trestu vracia pravý bek Kyle Naughton, zatiaľčo jeho menovej Walker zostáva mimo hru.
    K nemu môžeme pokojne prirátať pár jedincov z Adebayor, Capoue, Chiriches, Rose a Townsend, ktorých štart zostáva otázny.

    Môj tip: 2:0
     
    Úvodné zostavy:

    Chelsea FC: Courtois – Ivanovič, G. Cahill, Terry (C), Azpilicueta – Matič, Fábregas – Willian, Oscar, E. Hazard – Drogba
    Náhradníci: P. Čech – Filipe Luis, Zouma, Mikel, Schurrle, Salah, Rémy
    Manažér: José Mourinho (POR)

    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Chiriches, Fazio, Vertonghen, B. Davies – Mason, Bentaleb – Lennon, C. Eriksen, Lamela – Kane
    Náhradníci: Vorm – Kaboul, Paulinho, Soldado, Dier, Naughton, Chadli
    Manažér: Mauricio Pochettino (ARG)

    Rozhodca: Mike Dean – S. Brooks, M. Mullarkey – C. Foy.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Domácim v modrých dresoch práve obstarali úvodný výkop zápasu. Tottenham v bielych dresoch bude útočiť zľava-doprava.
     
    2
    Chelsea pomerne zaujímavo vybehla na svojho súpera. Najskôr sa do šestnástky prebíjal Matič, aby po ňom prihrával na Drogbu Cesc Fábregas. Skúseného útočníka ale stihol odtlačiť Vertonghen.
     
    3
    Na druhej strane sa po Azpilicuetom zrazenom centri Aarona Lennona kopal rohový kop Spurs, ktorý zostal na dvakrát odvrátený.
     
    4
    Po druhej exekúcii ale hostia zostali pri lopte a po Ivanovičovom faule na Kana si na ľavej strane šestnástky vybojovali voľný kop.
     
    5
    Priamy voľný kop presne z hranice šestnástky sa na ľavej strane Érikovi Lamelovi príliš nepodaril. Jeho center takmer až od bránkovej čiary letel do priestoru nikoho. Lopty sa však na pravom okraji veľkého vápna zmocnil Aaron Lennon, ktorý uzavieral šestnástku. Anglický krídelník následne centroval do stredu malého vápna, kde skákal Jan Vertonghen. Ten v ostrom súboji dokázal zakončiť cez Garyho Cahilla, no loptu poslal z ťažkej pozície bokom tváre iba nad bránku. Stamford Bridge ale na okamih stíchol.
     
    7
    Teraz prebieha ošetrovanie oboch aktérov predchádzajúceho súboja. Vertonghen i Cahill zostávajú ležať na hracej ploche.
     
    8
    Thibaut Courtois mal už teraz podstatne viacej šťastia, pretože Harry Kane hlavičkoval z komfortnej pozície a navyše úplne nebránený. Anglický mladý útočník dostával milimetrový center od svojho krajana z pravej strany. Aaron Lennon je v úvode zápasu nesmierne aktívny. Teraz posielal center na úroveň siedmich metrov od bránky, kde Kanea nepokryl John Terry. Hosťujúci zakončovateľ hlavičkoval prudko, no chýbali mu centimetre, aby prekonal Courtoisa. Jeho pokus totiž zastavilo brvno! Belgický gólman by na jeho pokus asi nedosiahol.
     
    10
    V úvodnej desaťminútovke sme teda zaznamenali dve veľmi dobré príležitosti Tottenhamu, pričom hlavne tá druhá smrdela gólom.
     
    12
    Tottenham Hotspur v tretej obrovskej príležitosti na otvorenie skóre, no vedenia sa ani v tomto prípade ešte neujíma! Gary Cahill hrozitánsky pochybil na pravej strane ihriska, kde nedokázal skrotiť loptu po nepresnej rozohrávke Spurs. Harry Kane mu ju stačil vypichnúť a potom sa už rútil len na Johna Terryho a samozrejme gólmana Courtoisa. Kapitána londýnskej Chelsea sa na hrane šestnástky zbavil kľučkou do ľavej strany, čím sa dostal trochu z uhlu, no napriek tomu dokázal prestreliť Courtoisa. Lopta smerovala popri Belgičanovej nohy, no napokon sa jeho krížna strela vykrútila z priestoru troch žrdí.
     
    14
    Chelsea je poriadne zaskočená. Takýto úvod tu na Stamford Bridge nebol už dlho. Tottenham zatiaľ lieta po ihrisku.
     
    15
    Zatiaľ nám chýbajú prestrihy na Josého Mourinha. Kamera si permanentne vyberá spokojného manažéra Mauricia Pochettina.
     
    16
    Na druhej strane nemohol hrať Didier Drogba, ktorý bol chytený v ofsajdovej pasci. Chelsea sa nedarí dostať do zápasu.
     
    17
    Teraz to už malo potrebné grády. Willian prihrával na šestnástku Drogbovi, ktorý sklepával pod seba na Fábregasa, no toho placírka smerovala do stredu bránky.
     
    18
    Mierne síce letela doľava, no skúsený Hugo Lloris si to bez problémov postrážil. Na góly stále čakáme márne.
     
    19
    Chelsea dala gól!
    Toto sú The Blues, toto je Mourinhova Chelsea! Domáci museli v úvode zápasu prežiť dve obrovské gólovky Harryho Kanea a jednu sľubnú hlavičku od Vertonghena, aby teraz mohli sláviť. Branislav Ivanovič prenášal hru z pravej strany na EDENA HAZARDA. Ten sa pekne otočil okolo Lennona, následne si na hranici veľkého vápna narazil loptu s Drogbom, aby sa lahodne objavil celkom nekrytý pred Hugom Llorisom. Po dynamickej kombinácii mu už koncovka nerobila žiaden problém. Lloris si síce na loptu siahol, no len do tej miery, aby ju zrazil do vlastnej siete.
     
    21
    Blues sú teraz na koni, zatiaľčo eufória Tottenhamu razom opadá. Kohúti sa musia rýchlo spamätať a neinkasovať i druhý gól.
     
    22
    Chelsea dala gól!
    Je tu to, o čom som práve písal. Ďalšou silnou stránkou The Blues je využitie dočasnej dekoncentrácie súpera po inkasovanom góle, čo teraz dokonale potvrdzuje Hugo Lloris. Francúzsky gólman odkopol malú domov priamo na kopačku Edena Hazarda. ktorý pred šestnástkou hľadal Oscara. Ten filigrantským dotykom prehodil loptu pre rozbehnutého DIDIERA DROGBU a tank z Pobrežia Slonoviny sa v takýchto situáciách napriek svojmu pokročilému veku nemýli. Loptu napálil ponad padajúceho Llorisa presne pod brvno, Chelsea už vedie o dva!
     
    24
    Mauricio Pochettino krúti hlavou. Argentínsky manažér si dobre uvedomuje, že 2:0 to kľudne mohlo byť i z pohľadu jeho zverencov.
     
    25
    Realita je ale iná. Kohúti sa teraz musia veľmi rýchlo oklepať a prežiť úvodné dejstvo aspoň pri tejto strate. Najlepšie by ale bolo streliť kontaktný gól.
     
    26
    Chelsea zvykne v druhom dejstve často poľaviť z koncentrácie a to by mohla byť šanca Spurs. Dovtedy ale musia hrať trpezlivo.
     
    27
    The Blues momentálne volia úsporný režim na vlastnej polke. Tottenham zatiaľ kombinuje na tej svojej a všetci sú pre tento okamih spokojní.
     
    28
    Hostia musia po tej drvivej trojminútovke nabrať dych a predovšetkým sebavedomie. Za nami je len necelá tretina zápasu.
     
    29
    Tottenham to teraz sympaticky skúšal na hranici veľkého vápna, kde ale Érik Lamela neprestrčil loptu na Harry Kanea.
     
    30
    Za nami je polhodina riadneho hracieho času. Videli sme tri šance Tottenhamu, no dva góly domáceho favorita.
     
    31
    Už desať minút sa ale nič nedeje, čo prichádza do ostrého kontrastu s famóznou úvodnou polovicou prvého polčasu.
     
    32
    Nič sa nestane ani po prihrávke na šestnástku, kde operuje Harry Kane. Anglický mladík sa nachádza v postavení mimo hru.
     
    33
    Drogba teraz na ľavej strane nedokázal naštartovať Edena Hazarda, keď Didiho prihrávku dobre čítal Vlad Chiriches.
     
    34
    Ben Davies na druhej strane prihrával skraja šestnástky pod seba na Ryana Masona, ktorý zakončil presne do rukavíc Courtoisa.
     
    35
    Problémom Tottenhamu tkvie v slabej hre defenzívnej štvorice, ako i dvojice štítových záložníkov. To ale samozrejme nie je problém výhradne dnešného zápasu.
     
    36
    Časy, kedy stredu obrany Hotspur šéfoval Ledley King sú už dávno preč. Momentálne by ste v zadných radoch Kohútov hľadali lídra márne. V strede by som ale osobne očakával Paulinha, ktorý hral výborný zápas proti Partizanu Belehrad,
     
    37
    Po Vertonghenovom stiahnutí Drogbu tu bol priamy kop pre Chelsea, ktorý z 25 metrov rozohral sám faulovaný strelec druhého gólu, no loptu poslal len vysoko nad bránku.
     
    38
    Hostia beztak stále vedú na strelecké pokusy v pomere 6:4. Čo im je to ale platné? Skóre hovorí jasne pre favorita dnešného zápasu i celej ligy.
     
    39
    Branislav Ivanovič teraz z pravej strany hľadal Drogbu, ktorý pripravil parketu pre Williana, no útočník z Pobrežia Slonoviny nabíjal z postavenia mimo hru.
     
    40
    V druhej polovici úvodného dejstva zatiaľ len čakáme na čokoľvek zaujímavé. Domácich to ale zrejme mrzieť nebude.
     
    41
    Tak až teraz sa hosťom podarilo prekabátiť domácu defenzívu, no Harry Kane si na Courtoisa neprišiel a beztak zakončoval z postavenia mimo hru.
     
    42
    Na druhej strane si už strelecký pokus môžeme zapísať, Willian zakončoval z hry, no len do stredu bránky, kde stál Lloris.
     
    43
    Vertonghen s Daviesom s dvomi nedovolenými zákrokmi na ľavej strane v rýchlom slede. Mike Dean zatiaľ ponecháva svoju kapsu pokojnou.
     
    44
    Pokoj zbraniam panoval i pri akcii Chelsea, kedy Oscarov center Dorgba síce spracoval, no cez Bentaleba už nevystrelil.
     
    45
    Snáď najväčšia šanca druhej polovice úvodného dejstva patrila londýnskej Chelsea, keď Willian pálil po Azpilicuetovej prihrávke pod seba znovu len do stredu bránky.
     
    45+1
    Dvojica Érik Lamela a Christian Eriksen sa akoby ani nenachádzala na hracej ploche. Maurucio Pochettino bude musieť v polčase riešiť pár hlavolamov. Prestávka príde po dvoch nadstavených minútach.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Hráči Tottenhamu vleteli do zápasu ako víchor. Po úvodnej desaťminútovke mohli kľudne viesť o dva góly, no realita je absolútne opačná. Chelsea potvrdila svoju vysokú efektivitu, vďaka ktorej sa drží na čele ligy bez jedinej prehry. Po Hazardovom a Drogbovom góle sa divoké tempo upokojilo a všetko sa už ďalej odvíjalo podľa plánov Josého Mourinha. Ak sa Tottenhamu nepodarí čim skôr v druhom dejstve znížiť, vidím to s ich bodovými nádejami biedne.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    José Mourinho pred druhým polčasom s jednou, zrejme vynútenou, zmenou. Namiesto základného piliera zadných radov Garyho Cahilla príde supertalent Kurt Zouma.
     
    47
    Chelsea v úvode druhého dejstva v komornej atmosfére kombinuje na polovici ihriska. Stamford Bridge bude možno znovu podrobený kritike od Special One.
     
    48
    John Terry teraz školí Zoumu, ako vystúpiť proti statickému útočníkovi. Kanea teraz poľahky predskočil pri Vertonghenovej prihrávke.
     
    49
    Oscar teraz na ľavej strane nádhernou pätičkou posielal do šance Edena Hazarda, ktorého zozadu za cenu žltej karty stiahol Vlad Chiriches.
     
    50
    Za rovnaký „trestný čin" ju na druhej strane vidí i Nemanja Matič, ktorý na polovici ihriska stiahol za dres Christiana Eriksena.
     
    51
    Christian Eriksen bol tentokrát bránený čisto, no neúspešne. Dán následne i zakončil, no z dvadsiatich metrov mieril nad bránku.
     
    52
    José Mourinho teraz rozhadzuje rukami ako letuška, no portugalský mág určite vie čo robí. Navyše jeho zverenci pôsobia dosť statickým dojmom.
     
    53
    Prakticky už polhodinu čistého hracieho času čakáme na poriadnu gólovú príležitosť na jednej či druhej strane.
     
    54
    Viacej to samozrejme vyhovuje Chelsea, ktorá je vo vedení, no i tak chcú domáci fanúšikovia viacej. Medzitým rohový kop Spurs, opäť neúspešný.
     
    55
    Tottenham by možno teraz mohol využiť pasívnu hru vedúceho mužstva, no Kohúti akoby boli spokojní s tým, že ich manko už ďalej nenarastá.
     
    56
    Ťažko povedať, čo si o tom myslia fanúšikovia Tottenhamu a taktiež i majiteľ klubu Daniel Levy. Spurs potrebujú impulz z lavičky.
     
    57
    Také niečo sa už konečne chystá. Na trávnik príde hneď dvojica v bielych dresoch a síce Nacer Chadli a Brazílčan Paulinho.
     
    58
    Neviditeľný Érik Lamela zostáva na hracej ploche, zatiaľčo z nej schádza najaktívnejší muž v zálohe hostí Aaron Lennon. Toho sprevádza i Ryan Mason, hore idú spomínaní Chadli s Paulinhom.
     
    59
    Pochettino si ani nestihol sadnúť a už sa čertí na hlavného rozhodcu, ktorý nenechal odcentrovať Daviesa. Lopta už bola za postrannou čiarou.
     
    60
    Na druhej strane po Hazardovom centri najskôr zluftoval Didier Drogba, aby následne vybojoval roh pre Chelsea. Ten ale odvracal obrovitý Fazio.
     
    61
    Domáci na okamih zrýchlili svoju kombináciu, no statický Fábregas prichádza o loptu. Výborne ho odzbrojil Bentaleb.
     
    62
    Nabil Bentaleb sa na druhej strane snažil i niečo vytvoriť, no prihrávku na Chadliho zastavil dobre postavený Nemanja Matič.
     
    63
    Po Kaneovej práci na pravej strane tu zas bol rohový kop pre Tottenham, Vertonghen ho poslal hlavou len vysoko nad bránku.
     
    64
    Didier Drogba na druhej strane s výbornou prácou proti Faziovi, ktorého dokázal pretlačiť a následne z otočky i vystreliť, no len do stredu bránky.
     
    65
    Konečne ponúkol niečo zo svojho repretoára i Érik Lamela, ktorý futsalovým spôsobom prehodil loptu na Chadliho, ktorého ale predbehol Courtois.
     
    66
    Tottenham si teraz hádzanársky posúva loptu z jednej strany na druhú, no nedeje sa tak smerom dopredu, čo je zásadný problém jeho prevahy.
     
    67
    Didier Drogba má odpracované. Strelil jeden gól, na ihrisku odviedol kopec roboty a môže byť teda spokojný. Nahrádza ho posila z QPR Loic Rémy.
     
    68
    Zápasu by skorej ako striedajúci hráči mohol pomôcť kontaktný gól hostí, ku ktorému sa ale žiaľ zatiaľ neblížime.
     
    69
    Chelsea profesorsky kontroluje svoje vedenie a Tottenham sa zatiaľ na viac proste nezmôže. Stav 2:0 je i z tohto hľadiska spravodilvý.
     
    70
    Pre nezaujatého diváka by ale kontaktný gól padol vhod. Od 22. minúty sme totiž nevideli poriadnu šancu na jednej či druhej strane.
     
    71
    Nemení to ani Harry Kane, ktorého excelentne pred vlastnou šestnástkou odzbrojil vracajúci sa dirigent Cesc Fábregas.
     
    72
    Ozývajú sa i ospalí fanúšikovia domáceho mužstva. Tých síce hreje aktuálny stav, ale určite už menej predvádzaná hra oboch mužstiev.
     
    73
    Chelsea dala gól!
    Tak a je definitívne hotovo! Chelsea prakticky päťdesiat minút profesorsky vyčkávala na chabé ofenzívne snahy Tottenhamu, aby potom sama udrela a definitívne zlomila Kohútom väz. Všetko začalo Zoumovým ziskom lopty. Francúz následne začal rýchlu akciu po ľavej strane, kde po Hazardovom vysunutí prihrával Azpilicueta do priestoru pre LOICA RÉMYHO. Ten sa v súboji jeden na jedného bez problémov presadil cez Vertonghena a z desiatich metrov strelou na vzdialenejšiu žrď nedáva šancu ani Llorisovi. Lopta končí v ľavom dolnom rohu, 3:0 pre Chelsea!
     
    74
    Hostia už striedajú príliš neskoro. Povzbudený Roberto Soldado sa dostáva na trávnik štvrťhodinu pred koncom, kedy nahrádza nevýrazného Lamelu.
     
    75
    Chelsea v zápätí s veľkou príležitosťou na štvrtý gól, ktorý by už bol pre Tottenham potupný. Cesc Fábregas vysúval z polovice ihriska do šance brazílskeho tanečníka Oscara. Ten sa zbavil pomalého Bentaleba a ešte horšieho Fazia, aby následne zakončoval z hranice veľkého vápna. Oscar zakončoval asi z osemnástich či šestnástich metrov. Lopta smerovala k pravej žrdi, no Lloris jeho polovysoký pokus kryť nemusel. Guľaté čudo letí mimo, Francúz je v tomto prípade bez práce.
     
    76
    Po druhýkrát strieda i vedúca Chelsea. Hraciu plochu opúšťa režisér Cesc Fábregas, na miesto ktorého príde bojovník John Obi Mikel.
     
    78
    Defenzívna výstuž Josého Mourinha v tomto prípade nie je ani za potreby. Chelsea si v pohode kontroluje svoj komfortný náskok.
     
    79
    Special One môže byť maximálne spokojný. Možno by som na jeho mieste nasadil ešte nevyhraného Mohameda Salaha.
     
    81
    Thibaut Courtois si po dlhšom čase siahol na loptu, no Paulinhov pokus z veľkej vzdialenosti ho len rekreačne natiahol.
     
    82
    Pre Tottenham to bola vôbec prvá strela medzi tri žrde v zápase! Najbližšie mal dovtedy k tomu Harry Kane, ktorý opečiatkoval brvno.
     
    83
    Domáca exibícia pokračuje. Chelsea sa teraz domáhala i pokutového kopu, no ten sa po Chirichesovom postrčení Hazarda pískať nebude.
     
    84
    Mike Dean teraz anatomicky ukazuje, ako hral Loic Rémy rukou. Po následnom voľnom kope tu bude i roh pre Spurs.
     
    85
    Hostia ho rozohrávali nakrátko, aby následne Eriksenov center odhlavičkoval Kurt Zouma. Kohúti sú jednoducho čitateľní.
     
    86
    Krátke info zo Stadium of Light, kde Sunderland prehráva s Manchestrom City už 1:4! Je neuveriteľné, že sa tu Chelsea nedokázala presadiť.
     
    87
    Willian teraz na okraji vlastnej šestnástky dostáva naložené od Bena Daviesa, s ktorým sa stretol v tvrdom hlavičkovom súboji.
     
    88
    Zatiaľčo waleský tvrďas je v poriadku, Willian zostáva ležať na trávniku v opatere sympatickej lekárky Eva Carneiro.
     
    89
    Nabil Bentaleb s pokusom zmaru, ktorý spoza šestnástky letel podstatne mimo priestoru troch žrdí. Čaká sa už len na posledný hvizd Mika Deana.
     
    90
    Chelsea ešte mohla zopakovať svoj nástrel z marca tohto roku, no Willian strieľal z hranice šestnástky nedôrazne a po zemi. Lloris bez problémov chytá.
     
    90+1
    Rozhodcovská štvorica na čele s Mikom Deanom pridáva ešte tri nadstavené minútky, no o všetkom podstatnom je už dlhšie rozhodnuté.
     
    90+2
    Chelsea mala k dispozícii ešte jeden voľný kop z ľavej strany, no Willian našiel iba hlavu argentínskeho stopéra Federica Fazia.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Hráči Tottenhamu vleteli do zápasu ako víchor. Po úvodnej desaťminútovke mohli kľudne viesť o dva góly, no realita bola absolútne opačná. Chelsea potvrdila svoju vysokú efektivitu, vďaka ktorej sa drží na čele ligy bez jedinej prehry. Po Hazardovom a Drogbovom góle sa divoké tempo upokojilo a všetko sa už ďalej odvíjalo podľa plánov Josého Mourinha. Apatický Tottenham si v druhom polčase nevytvoril absolútne nič a domáce víťazstvo tak štvrťhodinu pred koncom prikrášlil ešte striedajúci Rémy.

    Chelsea tak zostáva suverénne na čele tabuľky, Tottenham momentálne uzaviera TOP 10. Týmto konštatovaním sa s vami lúčim, ďakujem za pozornosť a želám dobrú noc. (22:48:05)

    Erik Farkaš

    Góly: 19. Hazard, 22. Drogba, 73. Rémy

    Karty:   50. Matič (CHE) – 49. Chiriches (TOT)


    Chelsea FC: Courtois – Ivanovič, G. Cahill, Terry (C), Azpilicueta – Matič, Fábregas – Willian, Oscar, E. Hazard – Drogba
    Náhradníci: P. Čech – Filipe Luis, Zouma, Mikel, Schurrle, Salah, Rémy
    Manažér: José Mourinho (POR)

    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Chiriches, Fazio, Vertonghen, B. Davies – Mason, Bentaleb – Lennon, C. Eriksen, Lamela – Kane
    Náhradníci: Vorm – Kaboul, Paulinho, Soldado, Dier, Naughton, Chadli
    Manažér: Mauricio Pochettino (ARG)

    Rozhodca: Mike Dean – S. Brooks, M. Mullarkey – C. Foy