Arsenal – Southampton 1:0 (kon.) | Chelsea – Tottenham 3:0 (kon.) | Everton – Hull City 1:1 (kon.)
Sunderland – Manchester City 1:4 (kon.)
koniec
Chelsea FC
3:0 (2:0)
Tottenham Hotspur
Streda 03.12.2014, 20:45 • Stamford Bridge (Londýn) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Hráči Tottenhamu vleteli do zápasu ako víchor. Po úvodnej desaťminútovke mohli kľudne viesť o dva góly, no realita bola absolútne opačná. Chelsea potvrdila svoju vysokú efektivitu, vďaka ktorej sa drží na čele ligy bez jedinej prehry. Po Hazardovom a Drogbovom góle sa divoké tempo upokojilo a všetko sa už ďalej odvíjalo podľa plánov Josého Mourinha. Apatický Tottenham si v druhom polčase nevytvoril absolútne nič a domáce víťazstvo tak štvrťhodinu pred koncom prikrášlil ešte striedajúci Rémy.

    Chelsea tak zostáva suverénne na čele tabuľky, Tottenham momentálne uzaviera TOP 10. Týmto konštatovaním sa s vami lúčim, ďakujem za pozornosť a želám dobrú noc. (22:48:05)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Chelsea mala k dispozícii ešte jeden voľný kop z ľavej strany, no Willian našiel iba hlavu argentínskeho stopéra Federica Fazia.
     
    90+1
    Rozhodcovská štvorica na čele s Mikom Deanom pridáva ešte tri nadstavené minútky, no o všetkom podstatnom je už dlhšie rozhodnuté.
     
    90
    Chelsea ešte mohla zopakovať svoj nástrel z marca tohto roku, no Willian strieľal z hranice šestnástky nedôrazne a po zemi. Lloris bez problémov chytá.
     
    89
    Nabil Bentaleb s pokusom zmaru, ktorý spoza šestnástky letel podstatne mimo priestoru troch žrdí. Čaká sa už len na posledný hvizd Mika Deana.
     
    88
    Zatiaľčo waleský tvrďas je v poriadku, Willian zostáva ležať na trávniku v opatere sympatickej lekárky Eva Carneiro.
     
    87
    Willian teraz na okraji vlastnej šestnástky dostáva naložené od Bena Daviesa, s ktorým sa stretol v tvrdom hlavičkovom súboji.
     
    86
    Krátke info zo Stadium of Light, kde Sunderland prehráva s Manchestrom City už 1:4! Je neuveriteľné, že sa tu Chelsea nedokázala presadiť.
     
    85
    Hostia ho rozohrávali nakrátko, aby následne Eriksenov center odhlavičkoval Kurt Zouma. Kohúti sú jednoducho čitateľní.
     
    84
    Mike Dean teraz anatomicky ukazuje, ako hral Loic Rémy rukou. Po následnom voľnom kope tu bude i roh pre Spurs.
     
    83
    Domáca exibícia pokračuje. Chelsea sa teraz domáhala i pokutového kopu, no ten sa po Chirichesovom postrčení Hazarda pískať nebude.
     
    82
    Pre Tottenham to bola vôbec prvá strela medzi tri žrde v zápase! Najbližšie mal dovtedy k tomu Harry Kane, ktorý opečiatkoval brvno.
     
    81
    Thibaut Courtois si po dlhšom čase siahol na loptu, no Paulinhov pokus z veľkej vzdialenosti ho len rekreačne natiahol.
     
    79
    Special One môže byť maximálne spokojný. Možno by som na jeho mieste nasadil ešte nevyhraného Mohameda Salaha.
     
    78
    Defenzívna výstuž Josého Mourinha v tomto prípade nie je ani za potreby. Chelsea si v pohode kontroluje svoj komfortný náskok.
     
    76
    Po druhýkrát strieda i vedúca Chelsea. Hraciu plochu opúšťa režisér Cesc Fábregas, na miesto ktorého príde bojovník John Obi Mikel.
     
    75
    Chelsea v zápätí s veľkou príležitosťou na štvrtý gól, ktorý by už bol pre Tottenham potupný. Cesc Fábregas vysúval z polovice ihriska do šance brazílskeho tanečníka Oscara. Ten sa zbavil pomalého Bentaleba a ešte horšieho Fazia, aby následne zakončoval z hranice veľkého vápna. Oscar zakončoval asi z osemnástich či šestnástich metrov. Lopta smerovala k pravej žrdi, no Lloris jeho polovysoký pokus kryť nemusel. Guľaté čudo letí mimo, Francúz je v tomto prípade bez práce.
     
    74
    Hostia už striedajú príliš neskoro. Povzbudený Roberto Soldado sa dostáva na trávnik štvrťhodinu pred koncom, kedy nahrádza nevýrazného Lamelu.

    Erik Farkaš

    Góly: 19. Hazard, 22. Drogba, 73. Rémy

    Karty:   50. Matič (CHE) – 49. Chiriches (TOT)


    Chelsea FC: Courtois – Ivanovič, G. Cahill, Terry (C), Azpilicueta – Matič, Fábregas – Willian, Oscar, E. Hazard – Drogba
    Náhradníci: P. Čech – Filipe Luis, Zouma, Mikel, Schurrle, Salah, Rémy
    Manažér: José Mourinho (POR)

    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Chiriches, Fazio, Vertonghen, B. Davies – Mason, Bentaleb – Lennon, C. Eriksen, Lamela – Kane
    Náhradníci: Vorm – Kaboul, Paulinho, Soldado, Dier, Naughton, Chadli
    Manažér: Mauricio Pochettino (ARG)

    Rozhodca: Mike Dean – S. Brooks, M. Mullarkey – C. Foy