Pittsburgh – NY Islanders 4:5 (1:2 po s.n.) | Columbus – Boston 3:4 (0:1 po s.n.) | Edmonton – NJ Devils 0:2 (kon.)
Ottawa – St. Louis 2:3 (kon.)
po s.n. (0:1)
Columbus Blue Jackets
3:4 (2:0, 0:0, 1:3 - 0:0)
Boston Bruins
cz Sobota 22.11.2014, 01:00 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    Alexandr CHOCHLAČJOV - 3:4
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Boston Bruins.
    Autorem vítězné branky je ALEXANDR CHOCHLAČJOV.
     
    Lucic byl navíc oceněn ještě osobním desetiminutovým trestem.
     
    Milan Lucic i Dalton Prout dostali oba dvě minuty za hrubost.
     
    64:28
    Na druhé straně se do úniku dostal Jenner, ale Svedberg vytáhl zákrok ramenem! Skvělý průběh prodloužení.
     
    64:18
    Bobrovskij se pak činil i o chvíli později, kdy nadvakrát zastavil Soderbergovu střelu z mezikruží!
     
    64:00
    Bergeron skvělou přihrávkou našel Erikssona, jenž v obrovské příležitost ztroskotal na Bobrovském, který se výborně vrhl proti střele a nepřipustil vítězství Bruins!
     
    58:08
    A další zahozená šance! Tentokrát byl sám mezi kruhy Calvert, avšak i jemu v rozhodujícím okamžiku selhaly ruce a poslaly ve spojení s hokejkou puk jen do Svedberga.
     
    58:00
    Foligno objel branku a našel na kruhu pro vhazování zcela volného Leopolda, jenž ale úplně prováhal svou šanci a v jasné šanci pálil jen do Svedbergova břicha! To byla obrovská šance Blue Jackets na rozhodující úder.
     
    56:40
    Bobrovskij musel předvést okamžitý reflex, neboť Lucic pálil z mezikruží velmi nebezpečně a stav zůstává nezměněn jen díky urychlené reakci domácího brankáře!
    Jack JOHNSON - 3:3
     
    52:47
    Columbus právě vstřelil branku!
    Bruins ale vedení vydrželo jen pětasedmdesát vteřin! Johansen pak zpoza branky našel přesně na bodu pro vhazování JACKA JOHNSONA, jenž si při svých finančních těžkostech nadělil dárek a skvělou střelou opět srovnal stav. Asistence: Ryan Johansen, Nick Foligno.
    Daniel PAILLE - 2:3
     
    51:32
    Bruins právě vstřelili branku!
    První gól v osmatřiceti utkáních a hned tak důležitý! Zatímco jeho útok šel střídat, DANIEL PAILLE zůstal na ledě a vyplatilo se. Blue Jackets chtěli poslat puk po tvrzeném skle, kotouč ale nabral nezvyklý směr, odskočil mezi kruhy k Paillemu a ten prostřelil kouzla zbaveného Bobrovského. Asistence: Carl Soderberg.
     
    50:36
    Fantastický zákrok Svedberga! To si zaslouží potlesk. Bruins otevřeli svou levou stranu, čehož využil Skille, jenž mířil přesně do horního rohu bostonské branky, avšak její strážce skvěle nastavil lapačku a předvedl pravděpodobně zákrok večera.
    Matt FRASER - 2:2
     
    49:33
    Bruins právě vstřelili branku!
    Bergeron si rozmyslel střelu z mezikruží, předal puk Bartkowskému, jehož střelu šikovně mezi kruhy tečoval MATT FRASER a srovnal tak stav tohoto utkání. Pro Frasera je to první gól v posledních osmi utkáních. Asistence: Matt Bartkowski, Patrice Bergeron.
     
    44:51
    Nechybělo moc a Paille mohl jít sám na Bobrovského. Místo toho v pásmu zůstal Columbus a Foligno po Hartnellově přihrávce promáchl ve skvělé pozici!
     
    44:31
    Matt Bartkowski zatáhl za záchrannou brzdu a znemožnil Leopoldovi zakončení sekáním. Nemohlo následovat nic jiného než dvouminutový trest.
     
    43:55
    Svedberg podržel Bruins svým nejlepším zákrokem dnešního večera! Foligno zatáhl puk do útočné třetiny, ale vylámal si zuby právě na brankáři Bruins, který následně skvěle pokryl i dorážky Jennera s Johansenem.
    Dennis SEIDENBERG - 2:1
     
    41:28
    Bruins právě vstřelili branku!
    A toto je Sergej Bobrovskij. Může odchytat skvělý zápas, ale pak svůj výkon naprosto devalvuje obrovskou chybou. Domácímu brankáři naprosto nečekaně propadl nástřel DENNISE SEIDENBERGA od červené čáry a Boston je zpátky ve hře. Asistence: Matt Bartkowski, Chris Kelly.
     
    38:35
    Ryan Johansen je vyloučen na dvě minuty za držení Smithe a Bruins tak dávají exkluzivní možnost vrátit se zpátky do utkání.
     
    32:01
    Po dalším Connautonově nahození vznikl před Svedbergem chaos, který mohl vyřešit sám Connauton, jenž ale z těsné blízkosti minul!
     
    30:49
    Wisniewski vypálil od modré a trefil překvapeného Hartnella, jenž skoro nevědomky srazil puk za Svedberga! Jak příhodný gól pro dnešní utkání by to byl.
     
    30:34
    Na trestnou lavici usedl za nedovolené bránění Matt Bartkowski.
     
    30:25
    Johansen výborně udržel pásmo a Connauton využil volného prostoru před sebou jen k tomu, aby minul Svedbergovu branku! Blue Jackets budou hrát první přesilovku.
     
    27:14
    Smith dostal puk na poslední čáru, obešel Prouta a pak z poměrně dobré pozice bekhendem minul branku!
     
    24:12
    Johansen byl velmi blízko svému třetímu dnešnímu bodu! Seidenberg katastrofálně rozehrál, Krug u mantinelu neudržel puk a Blue Jackets vyjeli do přečíslení, v němž nakonec Johansenovi nevyšlo zakončení a Svedberg po chvilce ukryl kotouč ve své výstroji.
     
    16:26
    A další šance Bruins! Tentokrát dokázal čtvrtý útok hostí přečíslit domácí, avšak Bobrovskij se proti Campbellově střele vyznamenal.
     
    16:08
    Gagne se dostal před brankoviště, Bobrovskij ztratil hokejku a člen čtvrtého útoku nakonec nedokázal domácího brankáře překonat!
     
    15:17
    Za chvíli se však Bobrovskij musel mít pořádně na pozoru! Eriksson dostal od Soderberga přihrávku mezi kruhy a mohl se jej už jen zeptat, kam to chce, místo toho však vystřelil přesně do připraveného domácího brankáře.
    FOLIGNO - 2:0
     
    11:30
    Columbus právě vstřelil branku!
    Domácí jdou do zaslouženého dvoubrankového náskoku. Leopold od modré nastřelil puk na branku a kotouč nakonec od NICKA FOLIGNA doputoval za Raskova záda. Asistence: Jordan Leopold, Ryan Johansen.
    Ryan JOHANSEN - 1:0
     
    09:52
    Columbus právě vstřelil branku!
    Obrovská chyba Kevana Millera. Ten jako obránce na modré čáře trefil pouze před ním stojícího RYANA JOHANSENA, jenž využil tohoto zaváhání, unikl sám na Svedberga a svým sedmým gólem v sezoně poslal Blue Jackets do vedení. Bez asistence.
     
    05:31
    Bruins byli blízko vedení! Bobrovskému propadla Bergeronova střela mezi betony a kotouč se nebezpečně blížil brankové čáře, pak ale zasáhl duchapřítomný Prout a odmetl kotouč do relativního bezpečí.

    Daniel Polách

    Góly a asistencie: 10. Johansen, 12. Foligno (Leopold, Johansen), 53. Johnson (Johansen, Foligno) – 42. Seidenberg (Bartkowski, Kelly), 50. Fraser (Bartkowski, Bergeron), 52. Paille (Soderberg), rozh. náj. Chochlačjov

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    0:0   Ryan Johansen (CBJ)
    0:0   Reilly Smith (BOS)
    2. séria:
    0:0   Cam Atkinson (CBJ)
    0:0   Seth Griffith (BOS)
    3. séria:
    0:0   Arťom Anisimov (CBJ)
    0:0   Patrice Bergeron (BOS)
    4. séria:
    0:0   Boone Jenner (CBJ)
    0:0   Carl Soderberg (BOS)
    5. séria:
    0:0   Nick Foligno (CBJ)
    0:0   Torey Krug (BOS)
    6. séria:
    0:0   Alexander Wennberg (CBJ)
    0:0   Loui Eriksson (BOS)
    7. séria:
    0:0   Matt Calvert (CBJ)
    0:1   Alexandr Chochlačev (BOS)


    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij (McElhinney) – Prout, Johnson, Wisniewski, Connauton, Savard, Leopold – Foligno, Johansen, Jenner – Atkinson, Anisimov, Hartnell – Skille, Wennberg, Calvert – Boll, Cracknell, Gibbons
    Boston Bruins: Svedberg (Rask) – Miller, Seidenberg, Hamilton, Morrow, Krug, Bartkowski – Smith, Bergeron, Fraser – Griffith, Chochlačjov, Lucic – Eriksson, Soderberg, Kelly – Gagne, Campbell, Paille

    Rozhodca: Meier, Pochmara – Nansen, Sharrers