Mönchengladbach – Hoffenheim 3:1 (kon.) | Kolín nad Rýnom – Freiburg 0:1 (kon.) | Paderborn – Hertha 3:1 (kon.)
koniec
Borussia Mönchengladbach
3:1 (2:1)
TSG 1899 Hoffenheim
Nedeľa 02.11.2014, 15:30 • Borussia-Park (Mönchengladbach) • Nemecká Bundesliga
     
    Je tu koniec zápasu nemeckej Bundesligy, ktorý po dobrom výkone zaslúžene vyhrali hráči Borussie Mönchengladbach. Hostia dnes nemali svoj deň a neukázali toho veľa. Naopak domáci strelili tri góly a hru takmer stále kontrolovali. Dva krát sa presadil Herrmann a najmä jeho zásluhou dnes domáci naplno bodovali. Domáci tréner Favre teda dostal darček k narodeninám, a v boji o druhé miesto boli úspešnejší domáci.
    S týmto konštatovaním sa s Vami lúčim a prajem Vám ešte príjemný večer. (17:23:11)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Posledná minúta zápasu a posledná akcia hostí.
     
    90+1
    Rohový kop pre Hoffenheim z ľavej strany ale celá akcia sa končí útočným faulom. Ani v úplnom závere sa hostia nevedia presadiť.
     
    90+1
    Nadstavovať sa budú len 2 minúty.
     
    90
    Sme v poslednej minúte riadneho hracieho času dnešného zápasu. Domáci kráčajú za dôležitým víťazstvom a treba povedať, že úplne zaslúžene.
     
    89
    Skúsil to Raffael ale jeho priama strela na bránu úspech nepriniesla, pretože bola príliš prudká a mierila vysoko nad bránu Hoffenheimu.
     
    89
    Nordtveit je na zemi a je z toho priamy kop z 25 metrov pre Borussiu.
     
    88
    Sommer zobral loptu zo vzduchu po ďalšom centri Hoffenheimu, ktorý nenašiel adresáta.
     
    87
    Striedanie domácich. Odchádza Patrick Herrmann hrdina zápasu a prichádza Traoré.
     
    86
    Sommer si zachytal, propagačnú strelu naňho vyslal jeden z hráčov Hoffenheimu ale tá nemohla brankára Borussie vôbec ohroziť.
     
    85
    Do konca zápasu ostáva niečo viac ako 5 minút ale už sa len dohráva. Súboj stratil náboj po treťom góle domácich. Potom bola snaha hostí o zníženie márna a v posledných minútach akoby rezignovali.
     
    84
    Firmino skúšal center z pravej strany ale v pokutovom území Borussie kraľuje Sommer.
     
    83
    Rudy fauloval Herrmana a je z toho priamy kop pre domácich. Hostia by to už asi mali najradšej za sebou.
     
    82
    Süle sa pokúsil vysunúť Hamada ale jeho prihrávka bola pridlhá. Akcia je opäť neúspešná a pri lopte sú domáci.
     
    81
    Firmino sa ako jeden z mála hráčov Hoffenheimu snaží niečo vymyslieť pred 16kou domácich ale ani jemu to dnes nejde podľa predstáv. Skúša to aj Polanski ale snaha hráčov hostí končí na pozornej obrane Borussie.
     
    80
    Takže ospalá hra posledných minút a tri striedania neprispeli k atraktívnosti dnešného zápasu ale videli sme 4 góly, takže určite sa nemôžeme sťažovať. Domáci sú dnes jasne lepší a takmer určite dnes dotiahnu zápas do víťazného konca.
     
    79
    A ešte jedno striedanie domácich. Odchádza Stranzl a na jeho miesto príde Brouwers.
     
    78
    Striedajú aj domáci. Odchádza Kruse a prichádza Hazard.
     
    77
    Hostia tretí krát striedajú. Odchádza Schwegler a prichádza Hamad.
     
    76
    Schwegler teraz centroval do 16ky Borussie ale jeho center vyjadroval hru Hoffenheimu v celom zápase. Úplne nízky pokazený center, ktorý obrana domácich okamžite odkopla do bezpečia.
     
    75
    Hrá sa z jednej strany na druhú ale ani Kruse z Borussie ani Firmino z Hoffenheimu sa k zakončeniu nedostali.
     
    73
    Rohový kop žiadne nebezpečenstvo nepriniesol a do útoku idú hostia. Firmino ako jeden z najlepších hráčov Hoffenheimu je takmer pri každej akcii. Ani on však nenašiel recept na úspech.
     
    72
    Hra je teraz bez bojovnosti, domáci si strážia náskok a hostia sa síce snažia ale vôbec im to nejde. Kruse strieľal na Baumannovu bránu ale jeho strela bola zrazená a uvidíme rohový kop.
     
    71
    Tak lopta je v posledných minútach takmer výlučne na kopačkách Hoffenheimu ale ohrozenie brány Borussie paradoxne vôbec neprichádza. Domáca obrana je výborná a hostia nemajú žiadny priestor.
     
    69
    Polanski bol už v pokutovom území Borussie ale loptu mu z kopačky zobral jeden z obrancov Borussie a vykopol ďaleko dopredu. Sule centroval do 16ky a Sommer si predsa len zachytal aj keď len stiahol do svojho náručia ľahkú loptu.
     
    68
    Hostia pokračujú v miernom tlaku, ale nie v zmysle ostreľovania brány Borussie ale iba v držaní lopty a pobyte na polovici súpera.
     
    67
    Striedanie v tíme hostí. Odchádza Modeste a na jeho miesto prichádza Szalai.
     
    66
    Hlavičkoval Firmino ale lopta minula bránu domáceho tímu a Sommer bude odkopávať od svojej brány. Tak zdá sa, že domáci dajú svojmu trénerovi pekný darček k narodeninám.
     
    66
    Rohový kop pre hostí po zrazenej prihrávke do 16ky.
     
    65
    Hra sa upokojila a domáci si strážia dvojgólový náskok. V útoku Hoffenheim ale nevie vôbec nič vymyslieť a všetko to končí na obrane Borussie.
     
    64
    Jantschke teraz predviedol nepríjemný šlapák ale rozhodca mu žltú kartu neudelil. Loptu majú na kopačkách hostia ale len na vlastnej polovici.
     
    63
    V útoku znova Hoffenheim ale všetko je to ďaleko od Sommerovej brány. Ten nemal v druhom polčase ešte žiadnu prácu.
     
    62
    Pekná strela Vestergaarda ale príliš vysoko nad bránu Borussie. Takto to určite nepôjde. Hostia sa musia rýchlo spamätať.
     
    61
    Hostia sa v útoku opäť nepresadili a z rýchleho protiútoku mohli dať ďalší gól hostia. Brankár Baumann vyšiel až pred 16ku a odkopol nebezpečnú loptu pred nabiehajúcim hráčom Borussie.
     
    60
    Priamy kop rozohral Kruse ale lopta končí v rukaviciach brankára Baumanna.
     
    60
    Hahn sa ocitol na zemi a domáci budú zahrávať priamy kop z 25 metrov.
     
    59
    Raffael mal na kopačke štvrtý gól. Po prihrávke z pravej strany trafil strelou z prvej len brvno Baumannovej brány. Tak teraz sú to chvíle domáceho tímu.
     
    58
    Baumann má loptu v rukaviciach a domáci štvrtý gól nepridali. Teraz bol v ofsajde Hahn a tak majú loptu na kopačkách hostia a môžu niečo vymyslieť, pretože v druhom polčase sa zatiaľ nedostali k bráne Borussie.
     
    57
    Raffael sa pustil sám dopredu ale proti dvom obrancom Hoffenheimu to nezvládol a získal len rohový kop.
     
    56
    Kruse to skúšal na polovici Hoffenheimu ale jeho prihrávka bola príliš dlhá a tak lopta končí na kopačkách Hoffenheimu.
     
    55
    Hosťom vstup do druhého polčasu vôbec nevyšiel. Bránu Sommera prakticky neohrozili a naopak inkasovali tretí gól.
     
    54
    Takmer bol z toho ďalší gól po strele Kruseho. Baumann nebol vôbec istý pri jeho strele z 25 metrov ale následne sa pískal ofsajd takže akcia už ďalej nepokračovala.
    HERRMANN - 3:1
     
    52
    Mönchengladbach dal gól! A je tam ! Tretí gól hostí je v sieti bezmocného Baumanna. Priamy kop zahral Nordtveit a jeho strelu brankár Hoffenheimu ešte vyrazil ale pri dorážke PATRICKA HERRMANNA bol bezmocný.
     
    51
    Hostia sú na polovici Borussie ale zatiaľ nič nevymysleli. Firmino obišiel 3 hráčov ale celá akcia končí neúspešne. Naopak na druhej strane priamy kop pre domácich z 20 metrov po faule na Raffaela.
     
    50
    Kramer prihral do 16ky Dominguezovi ten sa snažil ešte prihrať na pravú stranu ale s razanciou to trochu prehnal a jeho prihrávka končí za čiarou. Baumann vykopáva od svojej brány.
     
    48
    Nebezpečný Kruse prenikol dopredu ale celá akcia končí na dobrej obrane hostí. Borussia sa snaží dať poistujúci tretí gól ale hostia sú zatiaľ pozorní.
     
    48
    Hahn mal teraz na hlave tretí gól Borussie ! Baumann vytiahol skvelý zákrok a vyrazil loptu na rohový kop.
     
    47
    Domáci sú na začiatku druhého polčasu aktívnejší. Centroval Kruse ale jeho prihrávku zblokovala obrana Hoffenheimu a je z toho rohový kop pre domácich.
     
    46
    Striedanie hneď v úvode druhého polčasu. V tíme hostí odchádza Zuber a nahradí ho Vestergaard.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Hlavný rozhodca Aytekin nenadstavil v prvom polčase ani minútu a tak je tu polčasová prestávka. V prvom dejstve sme videli 3 góly a vo vedení sú domáci. Dá sa povedať, že zaslúžene pretože mali častejšie loptu na kopačkách a boli aktívnejší. Hostia budú musieť pridať a snáď uvidíme napínavý druhý polčas.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    44
    Domáci mali rozbehnutú krásnu akciu ale zastavil ich ofsajd. Hráči ukazujú čiarovému rozhodcovi, že to bolo ok ale on mal iný názor.
     
    43
    Patrick Herrmann vidí žltú kartu za kung-fu zákrok na jedného z hráčov hostí.
     
    43
    Loptu majú na kopačkách hostia ale prekvapujúco sa dopredu príliš nehrnú. Je to naozaj pomalá rozohrávka.
     
    42
    Firmino to opäť skúšal z poza 16ky ale ani táto strela sa nevošla medzi žrde Sommerovej brány.
     
    41
    Do konca prvého polčasu ostáva necelých 5 minút a lopta je stále v strede ihriska.
     
    40
    O loptu sa bojuje v strede ihriska a je to súboj, ktorý prináša veľa nepríjemných zákrokov. Rozhodca však dnes nastavil pomerne voľný meter a tak sme v doterajšom priebehu videli len jednu žltú kartu.
     
    39
    Raffael prenikal s loptou dopredu ale jeho prihrávka na nabiehajúceho hráča mu nevyšla a tak sa bude kopať od brány Hoffenheimu. V posledných minútach vidíme veľké množstvo nepresností na oboch stranách.
     
    38
    Faul Kramera a v útoku sú hostia. Firmino strieľal z veľkej ďiaľky ale jeho strela letela príliš vysoko. Sommer vykopáva od svojej brány.
     
    36
    Dnešný zápas sa rozbehol a vidíme akcie z jednej strany na druhú. Domácim nevyšla narážačka Domingueza a Raffaela a tak išli do útoku hostia. Tí však boli vytlačení a musia novú akciu začínať na vlastnej polovici.
     
    35
    Dnešný zápas je dosť ostrý. Videli sme už niekoľko nepríjemných faulov. Teraz jeden predviedli domáci ale zostáva to bez kartového ocenenia.
    HERRMANN - 2:1
     
    32
    Mönchengladbach dal gól! A je to 2-1 pre domácich. Domáci veľmi rýchlo odpovedali na vyrovnávajúci gól keď sa presadil PATRICK HERRMANN.
     
    31
    Tak hostia sa po nie príliš dobrej hre predsa len presadili a je z toho vyrovnávajúci gól. Teraz to v útoku skúšali domáci a je z toho rohový kop.
    MODESTE - 1:1
     
    30
    Hoffenheim dal gól! A je vyrovnané. ANTHONY MODESTE dostal po skvelej akcii loptu za Sommerov chrbát a je vyrovnané.
     
    29
    Dopredu už idú domáci ale tí si v útoku neporadili príliš dobre a loptu už má na kopačkách Hoffenheim.
     
    28
    Skvelé vysunutie Modesteho ale ten sa ocitol v ofsajde a tak z toho žiadna šanca pre Hoffenheim nebola. Škoda, pretože to bola naozaj pekná prihrávka.
     
    26
    Niklas Süle to skúšal z 20 metrov ale jeho strela letela vysoko nad bránu domácich.
     
    25
    Aj strela Firmina je zblokovaná, ale po faule Domingueza budú hostia zahrávať priamy kop z nebezpečnej vzdialenosti.
     
    24
    Modeste pálil z dobrej pozície ale jeho strela bola zblokovaná. Následne skúšal loptu vybojovať Polanski ale domáci vytlačili hráčov hostí až na vlastnú polovicu.
     
    22
    Hra je dosť pokojná. Hostia mali možnosť zahrávať priamy kop v strede ihriska ale aj táto akcia sa končí postavením mimo hru.
     
    21
    Firmino aj Polanski to skúšali pred Sommerom ale ani jeden z nich neuspel a brankár Borussie má loptu v náručí a vykopáva dopredu.
     
    20
    Domáci držia loptu dlho na kopačkách a hostí takmer k ničomu nepúšťajú. Po 20 minútach zaslúžene vyhrávajú a Hoffenheim bude musieť poriadne pridať.
     
    19
    Hostia to skúšajú centrovanými loptami ale takto to nepôjde. Teraz sa pískal ofsajd a loptu majú znova domáci.
     
    18
    Hoffenheimu to vpredu vôbec nejde. Nedokáže sa presadiť cez dobre sformovanú obranu domácich.
     
    17
    Teraz to hostia opäť skúšali v útoku ale strelecký pokus skončil vysoko nad bránou Hoffenheimu.
     
    17
    Domáci sú v týchto chvíľach lepším tímom. Herrmann síce loptu nestihol ale Borussia ostáva na polovici Hoffenheimu.
     
    15
    Domáci sú opäť vpredu Kruse bojuje o loptu ale šanca z toho nebude. Na druhej strane Zuber nestihol prihrávku a Sommer bude odkopávať od svojej brány.
     
    14
    Skvelý začiatok pre domácich a Hoffenheim sa teraz musí snažiť o vyrovnanie. Naozaj veľmi pekná akcia zavŕšená krásnym gólom.
    HAHN - 1:0
     
    12
    Mönchengladbach dal gól! A je tu úvodný gól stretnutia. Po krásnej prihrávke z ľavej strany pokutového územia od Herrmanna dáva ANDRÉ HAHN dôležitý gól do takmer prázdnej brány.
     
    12
    Hostia majú loptu na kopačkách a tiež sa snažia niečo vymyslieť smerom dopredu.
     
    11
    Baumann si vyšiel zo svojej brány poriadne ďaleko a hlavou upratal nebezpečnú loptu na outové vhadzovanie.
     
    10
    A hneď vidíme ďalší faul hostí tento krát bez žltej karty a v strede ihriska.
     
    9
    A po faule nasleduje štandardka pre domácich ale Kruse ju zahral veľmi zle, center mu nevyšiel a bude sa kopať od brány Sommera.
     
    8
    A je tu prvá žltá karta tohto stretnutia. Vidí ju Tobias Strobl za faul.
     
    7
    Loptu už majú na kopačkách domáci a pokojnou rozohrávkou sa snažia zmierniť úvodný tlak Hoffenheimu.
     
    6
    Hostia v žltých dresoch sú aktívnejší ale na prvú väčšiu šancu zápasu stále čakáme. Útočia domáci a takmer si vypýtali priamy kop z veľmi nebezpečnej vzdialenosti.
     
    5
    Zuber to neurobil najlepšie a loptu bude odkopávať od svojej brány Sommer. Na druhej strane útočný faul Borussie.
     
    4
    Začiatok zápasu je pokojný viac z hry majú zatiaľ hostia. Teraz budú zahrávať rohový kop z pravej strany.
     
    3
    Z rohového kopu hostia nič nevyťažili ale ostávajú naďalej vpredu.
     
    3
    Teraz zaútočili hostia a Hahn odvrátil na rohový kop.
     
    2
    Prvá akcia patrila domácim ale nič Stranzl centrovanú loptu nestihol a tak sa odkopáva od brány Hoffenheimu.
     
    1
    Stretnutie sa začalo. Domáca Borussia nastúpila v bielych dresoch a hostia z Hoffenheimu v žltých.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Borussia Mönchengladbach: Y.Sommer- Domínguez, T.Jantschke, J.Korb, M.Stranzl, P.Hermann, Raffael, H.Nordveit, Ch.Kramer, A.Hahn, M.Kruse

    Náhradníci: J.Blaswich, R.Brouwers, O.Wendt, F.Johnson, I.Traoré, T.Hazard, B.Hrgota

    Manažér- Lucien Favre

    TSG 1899 Hoffenheim: O.Baumann- A.Beck, N.Süle, S.Rudy, E.Polanski, R.Firmino, T.Strobl, T.Elyounoussi, P.Schwegler, S.Zuber, A.Modeste

    Náhradníci: M.Schwäbe, E.Bičakčić, D.Abraham, J.Vestergaard, J.Hamad, K.Herdling, A.Szalai

    Manažér- Markus Gisdol

    Rozhodca: Deniz Aytekin- B.Brand, M.Achmüller.
     
    Vítam Vás pri sledovaní zápasu 10. kola nemeckej Bundesligy medzi Bourrusiou Mönchengladbach a TSG 1899 Hoffenheim.

    Borussia Mönchengladbach

    Dnešný zápas bude atraktívny najmä preto, že to bude súboj o druhé miesto. Domácim sa v tejto sezóne darí a v tabuľke sú so 17 bodmi na výbornom druhom mieste o skóre pred Wolfsburgom a dnešným súperom TSG 1899 Hoffenheim. Domáci tím hrá v tejto sezóne okrem domácej ligy aj Európsku ligu, a tak je vyťaženosť hráčov dosť vysoká. V domácej lige ešte ani raz neprehrali, a z posledných troch zápasov získali 5 bodov za jednu výhru a dve remízy. Dnes má švajčiarsky tréner Borussie Lucien Favre narodeniny, a bol by určite rád, ak by od svojich hráčov dostal darček v podobe víťazstva nad Hoffenheimom.

    TSG 1899 Hoffenheim

    Hostia z malého nemeckého mesta Sinsheim môžu byť po deviatich odohraných kolách tiež spokojní. V tabuľke sú na štvrtom mieste, ale s rovnakým bodovým ziskom ako domáca Borussia. Rovnako ako ich dnešný súper v tejto sezóne ešte ani raz neprehrali, a z posledných troch zápasov získali 7 bodov za dve výhry a jednu remízu. V poslednom zápase vyhrali na domácom štadióne nad SC Paderborn najtesnejším rozdielom 1-0, a dnes sa môžu v prípade výhry nad Borussiou posunúť na skvelé druhé miesto za Bayern Mníchov.

    Dnešný zápas sa odohrá na štadióne Borussia-Park v Mönchengladbachu, ktorý má kapacitu 54 057 divákov.

     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.

    Patrik Saloky

    Góly: 12. Hahn, 32. Herrmann, 52. Herrmann – 30. Modeste

    Karty:   43. Herrmann (MON) – 8. Strobl (HOF)


    Borussia Mönchengladbach: Y.Sommer- Domínguez, T.Jantschke, J.Korb, M.Stranzl, P.Hermann, Raffael, H.Nordveit, Ch.Kramer, A.Hahn, M.Kruse
    Náhradníci: J.Blaswich, R.Brouwers, O.Wendt, F.Johnson, I.Traoré, T.Hazard, B.Hrgota

    Manažér- Lucien Favre

    TSG 1899 Hoffenheim: O.Baumann- A.Beck, N.Süle, S.Rudy, E.Polanski, R.Firmino, T.Strobl, T.Elyounoussi, P.Schwegler, S.Zuber, A.Modeste
    Náhradníci: M.Schwäbe, E.Bičakčić, D.Abraham, J.Vestergaard, J.Hamad, K.Herdling, A.Szalai

    Manažér- Markus Gisdol

    Rozhodca: Deniz Aytekin- B.Brand, M.Achmüller

    Diváci: 52409