Bilbao – Sevilla 1:0 (kon.) | Villarreal – Valencia 1:3 (kon.) | Levante – Almería 2:1 (kon.)
Elche – Espanyol 2:1 (kon.)
koniec
Elche CF
2:1 (1:0)
RCD Espanyol Barcelona
Nedeľa 02.11.2014, 21:00 • Estadio Manuel Martínez Valero • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    90+3
    Elche skvele zničilo útok Espanyolu a dokonca podniklo fantastickú kontru, počas ktorej nastreľuje ľavú žrď Casillovej brány! Pedro Mosquera krásne opečiatkoval žrď po svojej ľavačke.
     
    4 minúty nadstavili arbitri dnešného stretnutia.
     
    89
    Striedanie v tíme Elche CF: z ihriska odchádza Rodriguez, prichádza Albacar.
    STUANI - 2:1
     
    86
    Espanyol Barcelona dala gól! Gól strelil STUANI, ktorý sa z bieleho bodu nemýlil a nekompromisne zavesil do pravej šibenice. Je znížené – 2:1, navyše domáci hrajú bez 2 vylúčených hráčov!
     
    85
    Druhú žltú a následne červenú kartu dostáva Cisma (Elche CF), ktorý v pokutovom území úmyselne zahral rukou.
     
    84
    Bola nariadená penalta.
     
    80
    Striedanie v tíme Elche CF: z ihriska odchádza Pasalic, prichádza Angel.
     
    77
    Striedanie v tíme RCD Espanyol Barcelona: z ihriska odchádza Montaňes, prichádza Sevilla.
     
    76
    Veľká šanca hostí, po pase z pravej strany skúšal pätičkou posúvať loptu na spoluhráčov Caicedo, ale jeho technický pokus zblokovala defenzíva hostí a napokon zahnala nebezpečnú situáciu.
     
    75
    Druhú žltú a následne červenú kartu dostáva Rodrigues (Elche CF). Za faul lakťom vo vzdušnom súboji na Canasa dostáva Rodrigues 2 kartu a oslabuje tak svoj tím!
     
    73
    Striedanie v tíme Elche CF: z ihriska odchádza Herrera, prichádza Coro.
     
    73
    Pekný signál hostí, Stuani sa po centri z priameho kopu od Jordana dostal k hlavičke, ale netrafil bránu.
     
    69
    Držanie lopty aktuálne 41:59 %.
     
    65
    Jonathas mohol mať na konte už hattrick, keď postupoval po peknom pase na bránu sám, no jeho pokus vymazal brankár Casilla!
     
    61
    Žltú kartu dostáva Rodrigues (Elche CF).
     
    59
    Jonathas teraz padol na hranici 16tky, keď ho podkopol Alvaro, no píšťalka rozhodcu mlčí.
     
    59
    Striedanie v tíme RCD Espanyol Barcelona: z ihriska odchádza Garcia, prichádza Caicedo.
     
    59
    Striedanie v tíme RCD Espanyol Barcelona: z ihriska odchádza Fernandez, prichádza Jordán.
     
    57
    Sergio García z priameho kopu síce neprestrelil múr, no jeho zblokovaný pokus veľmi vystrašil domácich, keď sa lopta nebezpečne kotúľala, napokon tesne vedľa ľavej žrde Tytonovej brány.
     
    56
    Espanyol v útočnej akcii, Stuani dostal loptu od Garciu pred pok. územie, bol odzbrojený nedovolene a vybojoval tak pre svoj tím priamy kop zo solídnej vzdialenosti.
    JONATHAS - 2:0
     
    52
    Elche dalo gól! Gól strelil JONATHAS, ktorý si pripisuje 2 gólový zápis v dnešnom stretnutí! Pekná a rýchla akcia domácich teraz znamenala 2. gól, keď Martinez Valero posunul loptu na voľného Jonathasa a ten v strede 16tky umiestnil loptu do hornej časti Casillovej brány a zvýšil vedenie svojho tímu!
     
    47
    Fantastický priamy kop predviedol Herrera, keď sa lopta odrazila od brvna na zem, chvíľu to vyzeralo, že to bolo za čiarou, no napokon z toho gól nie je!
     
    46
    Žltú kartu dostáva Alvaro (RCD Espanyol Barcelona).
     
    46
    Rozbehnutý Cristian Herrera sa dostával už do 16tky, kde ho nedovolene zastavil potiahnutím za dres Alvaro.
     
    37
    Domáci s rýchlym protiútokom, išli 3 na 3, no Rodriguez, ktorý dostal pekný pas na ľavú žrď, netrafil počas pádu ideálne loptu a neohrozil bránu.
     
    34
    Elche teraz zahodilo krásny brejk, keď boli v prečíslení, no Rodriguez vo finálnej fáze trafil pri strele iba pred sebou stojaceho hráča hostí a napokon z tejto šance nebolo nič.
     
    31
    Žltú kartu dostáva Cisma (Elche CF).
     
    26
    Žltú kartu dostáva Caňas (RCD Espanyol Barcelona).
     
    25
    Rozbehnutý Montaňes sa dostal s loptou až do pok. územia, v súboji v ňom ale spadol a prerušil akciu hostí. Hlavný arbiter tento pád neohodnotil na pokutový kop a bude z toho iba kop od brány.
     
    23
    Espanyol naďalej tlači, Sergio Garcia teraz pekne vyzvŕtal obranu hostí hlboko v 16tke, poslal pas na opačnú žrď, kde hlavičkoval Stuani a v odkrytej bráne Elche napokon zachraňoval pred inkasovaním iba jeden z obrancov.
     
    21
    Mohlo byť vyrovnané! Espanyol po signáli pri rohovom kope dokázal opakovane poslať loptu do 16tky, kde bola spleť tiel, v ktorej sa najlepšie zorientovali hostia, niekoľkokrát ohrozili Tytona, ktorý ale fantastickými zákrokmi vymazal hráčov hostí a napokon akciu prerušil pre offside Colotta postranný arbiter.
    JONATHAS - 1:0
     
    19
    Elche dalo gól! Gól strelil JONATHAS. Z rýchleho protiútoku dáva Elche rýchly vedúci gól, keď osamotený Jonathas v 16tke po peknom pase Roca krásne prehlavičkoval vybehnutého gólmana a nemohol nedať! Domáci teda vedú od 19. minúty 1:0.
     
    18
    Hostia s peknou príležitosťou, keď Sergio García dostal krásny pas z krídla za hranicu 16tky, z prvej vyskúšal vystreliť, no trafil iba Tytona.
     
    15
    V 15. minúte mohlo byť už 0:1, no rozhodca hlavičku Stuaniho do brány neuznal, pravdepodobne pre útočný faul. Každopádne krásna akcia hostí a ešte krajšie zakončenie.
     
    14
    Žltú kartu dostáva Pasalic (Elche CF) za faul na kapitána hostí, Sergia Garcíu.
     
    11
    Zdalo sa, že Sergio Garcia už nedokáže ohroziť bránu, keď mal loptu na dlhú nohu pred obrancom, no napokon sa k strele dostal a príliš neumiestnená strela nemohla gólmanovi Tytonovi robiť žiadny problém.
     
    6
    Neskutočnú šancu teraz zahodil Herrera, keď po niekoľkých narážačkách jeho spoluhráčov dostal fantastický pas na ľavačku, vypálil na bránu a Casilla iba reflektívne vyrazil loptu pravou rukou na roh.
     
    1
    Prvá nebezpečná príležitosť, Victor Rodriguez potiahol loptu po ľavom krídle a poslal center do šestnástky, kde bol mierny závar pred bránou Casillu, no bez priameho ohrozenia brány.

    Pavol Berka

    Góly: 19. Jonathas, 52. Jonathas – 86. Stuani (pen.)

    Karty:   14. Pasalic (ELC), 31. Cisma (ELC), 61. Rodrigues (ELC) – 26. Caňas (EBA), 46. Alvaro (EBA)   75. Rodrigues (ELC), 85. Cisma (ELC)


    Elche CF: Tyton – Suarez (C), Roco, Lomban, Cisma – Pasalic (80. Angel), Mosquera – Rodrigues, Rodriguez (89. Albacar), Jonathas – Herrera (73. Coro)
    Náhradníci: Alvarez – Albacar, Angel, Coro, Fajr, Gonzalez, Niguez

    RCD Espanyol Barcelona: Casilla – Lopez, Colotto, Alvaro, Fuentes – Lucas, Alex Fernandez (59. Joan Jordán), Caňas, Montaňes (77. Sevilla) – Stuani, Garcia (C) (59. Caicedo)
    Náhradníci: Pau – Alvarez, Arbilla, Bailly, Caicedo, Joan Jordán, Sevilla