Toronto – Pittsburgh 2:5 (kon.) | Tampa Bay – Ottawa 2:3 (1:2 po s.n.) | NY Islanders – Carolina 4:3 (kon.)
Philadelphia – Montreal 3:4 (0:1 po s.n.) | Columbus – NY Rangers 5:2 (kon.) | Detroit – Anaheim 2:3 (kon.)
Boston – Washington 0:4 (kon.) | St. Louis – Calgary 4:1 (kon.) | Florida – NJ Devils 1:5 (kon.)
Nashville – Dallas 4:1 (kon.) | Chicago – Buffalo 6:2 (kon.) | Arizona – LA Kings 3:2 (po pr.)
Colorado – Minnesota 0:3 (kon.) | Vancouver – Edmonton 5:4 (1:0 po s.n.) | San Jose – Winnipeg 3:0 (kon.)
koniec
Florida Panthers
1:5 (0:4, 1:1, 0:0)
New Jersey Devils
cz Nedeľa 12.10.2014, 01:15 • BB&T Center, Sunrise • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Vítejte u našeho on-line přenosu! Kanadsko-americká NHL opět roztáčí svá kola. V rámci další série utkání na sebe narazí celky Florida Panthers a New Jersey Devils. Úvodní buly bude v BB&T Center, tedy domovském stánku Panthers, vhozeno v 01:00 CET. Přeji příjemný sportovní zážitek!
     
    Florida Panthers

    Panteři vstoupili do nového ročníku neúspěšně, na půdě Tampy Bay padli 2:3 po prodloužení. Do zápasu ale nevstoupili vůbec špatně, ve druhém dějství otevřel skóre Gudbranson. Domácí ale dvěma přesnými zásahy skóre otočili. Do prodloužení pak poslal duel Jonathan Huberdeau. Bonusový bod pak v nastavení přisoudil bleskům Victor Hedman. Napraví si Florida proti ďáblům reputaci?
     
    New Jersey Devils

    Ďáblové sehráli velmi divoké utkání. Ve Philadelphii si počínali velmi suverénně, když se ujali hned tříbrankového vedení. O to byli ale během závěrečných čtyř minut druhého dějství přirpaveni. V poslední třetině se zásluhou Patrik Eliáše opět opět dostali o krok blíže vítězství, ovšem hnedle vzápětí Lecavalier vyrovnal. Poslední slovo však mělo New Jersey, jehož výhru v poměru 6:4 pečetil do prázdné branky svou druhou trefou Mike Cammalleri. Jaromír Jágr si v tomto klání připsal dvě asistence, čímž přeskočil v historické tabulce produktivity Steva Yzermana.
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Fleichsmann (FLA)
    Tomáš Kopecký (FLA)

    Jaromír Jágr (NJD)
    Patrik Eliáš (NJD)
    Martin Havlát (NJD)
    Marek Židlický (NJD)
    Bude trojice domácích borců v dobré náladě i po utkání s Devils?

     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Florida Panthers: Luongo (Montoya) – Ekblad, Campbell, Kulikov, Mitchell, Gudbransom, Olsen – Jokinen, Barkov, Huberdeau – Boyes, Bjugstad, Upshall – Fleischmann, Bolland, Bergenheim – Thornton, MacKenzie, Kopecký

    New Jersey Devils: Schneider (Clemensen) – Židlický, Salvador, Severson, Greene, Merrill, Gelinas – Jágr, Zajac, Cammalleri – Havlát, Eliáš, Zubrus – Ryder, Henrique, Clowe – Tootoo, Gionta, Ruutu

    Rozhodčí: Pochmara, Pollock – Gibbs, Miller.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:26
    Devils se hned v úvodu vydali do útoku, celou akci zakončoval od modré Salvador. Rána hostujícího zadáka pouze prosvištěla kolem Luongovy klece.
     
    01:11
    Florida se řítila do přečíslení dvou na jednoho, ovšem na poslední chvíli mu utekl kotouč. Pozdější přihrávka do předbrankového prostoru již kýžené ovoce nepřinesla.
     
    01:56
    První zásah Coryho Schneidera, a to proti ráně Bjugstada. Hostující brankář byl ale pozorný.
     
    02:17
    Zasahovat ale musel také Luongo. Domácí se poté osvobodili pouze za cenu zakázaného uvolnění, po němž se bude vhazovat v útočném pásmu Devils.
     
    02:37
    Devils právě vstřelili branku!
    Velmi dobrý start Ďáblů. Kotouč se dostal na modrou čáru k ERICU GELINASOVI, který střelou zápěstím trefil přesně prostor u pravé tyče. Asistence: Jon Merrill, Jordin Tootoo.
    Eric GELINAS - 0:1
     
    03:11
    Domácí se snaží rychlé nalézt odpověď. Huberdeau ale mířil z mezikruží vedle. Protiútok, který vedl Martin Havlát, měl ale rovněž jepičí život.
     
    04:38
    Domácí jsou velmi aktivní, závar před hostující brankou ale žádné nebezpečí nepřinesl. New Jersey se osvobodilo vyhozením do středního pásma.
     
    05:41
    Čtvrtá formace Devils je v úvodu duelu velmi aktivní, o další branku se pokoušel ranou od modré Gelinas. Tentokráte mu ale štěstí nepřálo.
     
    06:28
    Ve velké šanci se octl Dainius Zubrus, ovšem litevský forvard bekhendem nepřekonal výborného Luonga. Po následném protiútoku Floridy následuje komerční přestávka.
     
    06:48
    Ihned po vhazování pálil z pozice levého kruhu Boyes. Schneider ale instinktivně zasáhl pomocí své lapačky. Následně se puku ujali hosté.
     
    07:36
    Touš se nyní octl mimo hrací plochu, o vyhození se postaral jeden z domácích borců. Sudí se nyní radí, zda jej vyloučit za zdržování hry.
     
    07:36
    Nakonec se přece jenom vylučuje. Nick Bjugstad (FLA) putuje na trestou lavici. Devils si tak zahrají v početní výhodě. Jak s ní naloží?
     
    08:05
    Clowe se opřel z pravé strany do kotouče, ovšem Luongo se včas přemístil a dělovku vytěsnil. Poté domácí vyhodili přes všechny čáry.
     
    08:38
    Další ostrá rána, tentokráte v podání Marka Židlického. Brnakář Panterů si ale opět poradil. Roberto Luongo momentálně drží akcie svého celku nad vodou.
     
    08:46
    Devils právě vstřelili branku!
    Hosté tuto přesilovou hru nakonec přece jenom využívají. Eric Gelinas nahodil puk na branku, kde jej pohotovou tečí usměrnil za Luongova záda MARTIN HAVLÁT. Devils tak pokračují v dobrém výkonu. Asistence: Eric Gelinas, Martin Havlát.
    Martin HAVLÁT - 0:2
     
    09:28
    New Jersey pokračuje v ofenzivním snažení, ovšem do větších příležitostí se hostující celek zatím nedostává.
     
    10:52
    Své štěstí nyní zkoušel z velkého úhlu Huberdeau. Schneider se ale překvapit nenechal a nepříjemný střelecký pokus vytěsnil do bezpečí.
     
    11:48
    Hraje se velmi dlouho bez přerušení. Kotouč mají na svých holích domácí, kterým se ale nedaří zakončit.
     
    12:13
    Bude se opět vylučovat, znovu na straně Panthers. Za nedovolené bránění si odchází posedět Jonathan Huberdeau. Jak si hosté poradí s nabídnutou příležitostí?
     
    13:13
    Devils právě vstřelili branku!
    Opravdu krušné chvilky nyní prožívá domácí družina. Typická přesilovková kombinace skončila u Marka Židlického, jenž od modré vyslal tvrdou střelu, kterou ještě před Luongem tečoval MIKE CAMMALLERI a zvýšil tak vedení hostů již na tři branky! Asistence: Marek Židlický, Damon Severson.
    Mike CAMMALLERI - 0:3
     
    14:42
    Hosté pokračují v aktivním herním pojetí. Zatím se ale nemohou usadit v útočném pásmu. Co přinesou následující minuty?
     
    15:18
    Další atak New Jersey zastavuje postavení mimo hru, po kterém se bude vhazovat ve středním pásmu, blíže k brance Roberta Luonga. Následuje komerční přestávka.
     
    15:40
    Bude se vylučovat, a to na straně Devils. Za hrubost putuje na trestnou lavici Jordin Tootoo (NJD).
     
    16:08
    Vlemi tvrdou ránu od modré vyslal Kulikov. Schneider ale zasáhl velmi dobře, načež Green vyhodil puk přes všechny čáry. Florida musí začít od vlastní branky.
     
    16:40
    A další střelecký pokus, tentokráte z hole Barkova. Ani on si však na pohotového Schneidera nepřišel. Vhazovat se bude po levici hostujícího muže v masce.
     
    17:25
    Kotouč je opět až u Luonga. Domácím se tato přesilová hra, stejně jako celá třetina, vůbec nedaří. Dokáže se celek ze slunné Floridy zmátořit?
     
    18:12
    Zubrus posílal naslepo přihrávku, kde hledal některého ze spoluhráčů. Źádného adresáta ale nenalezl, kotouč pouze procestoval útočným pásmem.
     
    18:52
    Brian Campbell nyní tvrdou ranou od modré čáry rozezvučel levou tyč! Schneider se za prudkým pokusem pouze ohlédl. Na kontě Floridy ale stále svítí nula.
     
    19:19
    Domácí si nerozumněli při rozehrávce. Po zakázaném uvolnění se hra stěhuje opět před Roberta Luonga. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    19:33
    Devils právě vstřelili branku!
    Tak to je skutečně snová první perioda v podání Devils. DAMON SEVERSON zachytil mizernou rozehráku Floridy, načež přesným švihem trefil přesně pravý horní růžek domácí branky. Bez asistence.
    Damon SEVERSON - 0:4
     
    19:41
    První šarvátka duelu. Domácí Shawn Thornton (FLA) zřejmě neunesl emoce a pustil se do Bryce Salvadora (NJD). Hostující borec se ale nezalekl a Thorntona udolal. Oba však obdrželi pětiminutový trest.
     
    20:00
    V závěru dějství ještě dostává Tuomo Ruutu (NJD) dvě minuty za hrubost.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Je za námi úvodní perioda, která přinesla naprostou dominanci New Jersey. Hosté se prosadili hned čtyřikrát, trefili se Gelinas, Havlát, Židlický a Severson. Ďáblové tak mají utkání rozehrané více než výborně. Naváží na dobrý výkon i v dalším průběhu klání? Sledujte náš on-line přenos!

    Střely na branku: 9:11
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:32
    Floridě se zatím hra v početní výhodě vůbec nedaří, domácí se nemohou usadit v útočném pásmu. Devils vyhazují jeden kotouč za druhým.
     
    21:26
    Ekblad se opřel od modré do kotouč, který byl ale sražen pohotovým zadákem New Jersey. Hnedle nato hosté opět vyhodili přes všechny čáry.
     
    22:45
    Mike Cammalleri vypálil velmi ostře z pozice levého kruhu. S dělovkou měl Luongo velké problémy, ovšem nakonec ji zlikvidoval a přerušil hru. Na situaci nic nezměnila ani následná strkanice.
     
    22:59
    Devils právě vstřelili branku!
    New Jersey utkání naprosto dominuje. Ryder vybojoval u pravého mantinelu kotouč, který poslal do předrankového prostoru, kde číhal RYANE CLOWE. Hostující útočník poté překonal bezmocného Luonga. Asistence: Michael Ryder, Adam Henrique.
    Ryane CLOWE - 0:5
     
    22:59
    Panther střídají brankáře. Zdeptaného Luonga nahradí Al Montoya.
     
    23:35
    Nově přáchozí brankář si připsal hned první přesný zásah, a to proti ostré ráně od modré čáry. Poradil si ale na výbornou a následně přerušil hru.
     
    24:32
    Devils si nyní příliš nerozumněli, kotouč zamířil přes všechny čáry. Vhazovat se tak bude po levé ruce Coryho Schneidera, který zatím příliš práce neměl.
     
    25:02
    Tomáš Fleischmann (FLA) zcela zbytečným hákováním v útočném pásmu oslabuje své mužstvo. Dokáží domácí zabránit šesté brance?
     
    25:23
    Jaromír Jágr se pokusil zakončit svým jedovatým zápěstím, ovšem Montoya byl na svém místě a připraven. Poté raději přerušil hru.
     
    25:52
    Puk je opět v obranném pásmu Devils. Toto oslabení se zatím Floridě daří, hosté si nevypracovali žádnou výraznější brankovou příležitost.
     
    26:18
    Eric Gelinas opět zkoušel své štěstí. Svůj třetí bod v utkání ale nepřidal, Montoya zatím drží po svém příchodu na ledovou plochu čisté konto.
     
    27:08
    Tomáš Kopecký zavezl puk do útočného pásma, kde našetřil cenné vteřinky. Další útok Devils navíc zastavuje postavení mimo hru, po němž se bude vhazovat ve středním pásmu. Následuje komerční přestávka.
     
    27:48
    Nepříliš ostrou ranou od modré čáry se prezentoval Ekblad. Schneider ale jeho lehký pokus vytěsnil. Hrát tak mohou opět hosté.
     
    28:58
    Jágr se pokusil po Cammalleriho přistrčení zasunout puk k pravé tyči to se mu ale nepodařilo, Montoya si inkriminované místo pohlídal a puk vytěsnil.
     
    29:28
    Po chybě Devils ve středním pásmu se zcela sám na Schneidera řítil Shawn Thornton. Vítězem tohoto minisouboje se ale stal brankář s Ďáblem na hrudi, a to po jisté zákroku pomocí své lapačky.
     
    30:11
    Na druhé straně hrací plochy pálil neúspěšně Michael Ryder. Následně se domácí osvobodili pouze za cenu zakázaného uvolnění. Vhazovat se bude po Montoyově pravici.
     
    30:51
    Po Havlátově pasu vyslal jedovatý pokus od modré Severson, ovšem Montoya byl připraven. Hnedle poté se Florida osvobodila.
     
    31:27
    Bude se opět vylučovat, a to na straně New Jersey. Za nebezpečnou hru vysokou holí putuje na trestnou lavici Jordin Tootoo (NJD). Pokračovat se bude po další komerční přestávce.
     
    32:12
    Devils se zatím brání bez větších problémů, Floridě činí potíže především přechod středního pásma, kde Panterům vázne kombinace.
     
    33:10
    Další menší trest. Tentokráte odchází na lavici hanby pykat Jonathan Huberdeau (FLA). Sedmnáct vteřin se budou hrát ve čtyřech, poté začne zkrácená početní výhoda Devils.
     
    34:08
    Clowe zkoušel vypálit z pravé strany hrací plochy, ovšem kotouč pouze procestoval předbrankovým prostorem. Poté se domácí hokejisté osvobodili.
     
    35:24
    A znovu se bude pykat Tuomo Ruutu (NJD) se momentálně provinil podražením Na řadě je další reklamní pauza, po níž se bude vhazovat před Schneiderem.
     
    36:31
    Florida právě vstřelila branku!
    Domácí se nakonec přece jenom prosazují. Vynikající přihrávku z levého rohu usměrnil za Schneiderova záda DEREK MACKENZIE. Hostující brankář neměl nárok zasáhnout. Asistence: Scottie Upshall, Brian Campbell.
    Derek MACKENZIE - 1:5
     
    37:33
    Ostrou ránu z levého kruhu nyní vyslal Gudbranson. Schneider si ale počínal velmi sebejistě a pokus pomocí své hrudi zneškodnil.
     
    38:42
    Domácím po vstřelené brance narostla křídla, Panteři jsou stále v ofenzivě. Do žádných větších šancí se ale nedostávají, obrana Devils je pozorná.
     
    39:18
    Znovu se bude vylučovat na hostující straně. Na trestnou lavici putuje Stephen Gionta (NJD).
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Prostřední dějství je minulostí. K vidění byly dva přesné zásahy. Nejprve navýšili hosté své vedení, prosadil se Ryan Clowe. Poté ale vstíili branku rovněž Panteři, konkrétně Derek MacKenzie. Devils si do závěrečné části nesou slibné vedení. Udrží jej až do konce? Sledujte i nadále náš on-line přenos!

    Střely na branku: 16:19
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:38
    Z pozice pravého kruhu zkoušel vypálit Bolland. Schneider si ale s tímto pokusem poradil na výbornou a vytěsnil jej do bezpečí.
     
    41:18
    Další ránu od modré čáry vyslal Kulikov. Úspěšnější byl znovu Schneider, který působí velmi jistým dojmem. Co přinesou další minuty duelu?
     
    41:44
    Další přesilová hra pro Floridu. Za zdržování hry putuje na trestnou lavici Mike Cammalleri (NJD). Hosté prakticky nehrají v plném počtu.
     
    42:44
    Kulikov opět velmi tvrdě vypálil. Florida však hrozí spíše sporadicky, nedokáže si vytvořit soustavnější tlak.
     
    43:22
    Na trestnou lavici putuje další hostující borec. Jon Merrill (NJD) se provinil velmi nešetrným vražením na hrazení. Dobrá možnost pro Pantery.
     
    43:44
    Hosté jsou již ve čtyřech, to nejhorší mají Ďáblové za sebou. Přesto pokračuje přesilová hra Floridy.
     
    44:41
    Upshall zavezl puk do útočného pásma, objel branku a pokusil se přihrát do předbrankového prostoru. Tam ale jeho nabídku nikdo ze spoluhráčů nevyslyšel.
     
    45:22
    Devils jsou v plném počtu. Uvidíme, zda odehraje New Jersey delší sekvenci bez vyloučení. Ďáblové mohou být rádi, že nejsou domácí příliš produktivní.
     
    46:34
    Merrill nahodil kotouč směrem na branku, načež směr letu změnila teč domácího obránce. Neposedný puk ale nakonec Montoyovi příliš starostí nepřidělal.
     
    47:38
    Jokinen zavezl puk přes modrou čáru, kde jej přenechal Huberdeauovi. Domácí forvard ale vystřelit nedokázal, neboť o touš brzy přišel.
     
    48:28
    Další trest, za nedovolené bránění odjíždí pykat Martin Havlát (NJD). Po krátké komerční přestávce si tak domácí zahrají další přesilovou hru.
     
    48:53
    Bolland zkoušel vypálit z pravé strany hrací plochy, ovšem kotouč pouze prolétl brankovištěm. Florida pokračuje v ofenzivním snažení.
     
    49:31
    Domácí se stále nemohou prosadit. Po další Kulikovově zblokované ráně se Devils osvobozují vyhozením přes všechny čáry.
     
    50:21
    Puk je ve středním pásmu. Devils i další oslabení přečkají bez úhony. Panteři jsou při této činností silně neproduktivní.
     
    51:07
    Po Eliášově nepřesné přihrávce končí puk mimo hrací plochu. Po skončení komerční přestávky se bude vhazovat ve středním pásmu, blíže Schneiderově brance.
     
    51:48
    Clowe zkusil ihned po přejetí útočné modré čáry střelu švihem, ovšem Montoya byl pozorný a celou akci pohotově zastavil. Poté raději přerušil hru.
     
    52:49
    Domácí nahodili puk do útočného pásma, kde se jej ale opět chopili Ďáblové. Floridě se dnes v ofenzivní fázi vůbec nic nedaří.
     
    53:48
    Jokinen zkoušel štěstí od levého mantinelu, ovšem Schneider byl proti. Utkání pomalu, ale jistě spěje ke svým závěrečným minutám.
     
    54:35
    Po Thorntonově střeleckém pokusu, který lapil Schneider, je na řadě poslední komerční přestávka. Poté se bude vhazovat po pravici hostujícího brankáře.
     
    55:33
    Po Schneiderově zásahu došlo před brankou New Jersey k menší šarvátce. Travis Zajac (NJD) poté dostává dvě minuty, stejně tak Jonathan Huberdeau (FLA). Bude se tak hrát ve čtyřech.
     
    56:35
    Florida poměrně dlouho kombinovala v útočném pásmu, ovšem do větší šance se nedostala. Aaron Ekblad (FLA) následně obdržel dvě minuty.
     
    57:21
    Jágr zkoušel přízemní střelu z pozice pravého kruhu, ovšem ta si cestu mezi Montoyovy betony nenašla. Další atak Devils zastavuje postavení mimo hru.
     
    58:35
    Obrovská šance ve vlastním oslabení. Tomáš Kopecký výborně zmátl Schneidera, načež se pokusil zasunout kotouč k levé tyči. Schneider ale stihl na tomto místě ponechat lapačku a šanci zmařit.
     
    59:24
    Utkání se již spíše dohrává. Florida se momentálně provinila zakázaným uvolněním, po kterém se bude vhazovat před Montoyou.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! O osudu utkání rozhodlo zejména první dějství, v němž se hosté prosadili hned čtyřikrát. V prostřední části pak ještě navýšili své vedení. Panteři stihli zásluhou MacKenzieho vsítit alespoň čestný zásah. New Jersey tak po výborném výkonu zcela zaslouženě zdolalo Floridu 5:1. Já vám děkuji za pozornost a u dalšího on-line přenosu nashledanou!

    Střely na branku: 28:24
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Eric Gelinas (NJD) 1+1
    2. Damon Severson (NJD) 1+1
    3. Derek MacKenzie (FLA) 1+0
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Fleichsmann (FLA) 0+0, čas na ledě: 11:00, 4 střely
    Tomáš Kopecký (FLA) 0+0, čas na ledě: 10:55, 1 střela

    Jaromír Jágr (NJD) 0+0, čas na ledě: 12:56, 2 střely
    Patrik Eliáš (NJD) 0+1, čas na ledě: 16:12, 0 střel
    Martin Havlát (NJD) 1+0, čas na ledě: 10:44, 2 střely
    Marek Židlický (NJD) 0+1, čas na ledě: 18:53, 1 střela (04:15:18)

    Libor Kucza

    Góly a asistencie: 37. MacKenzie (Upshall, Campbell) – 3. Gelinas (Merrill, Tootoo), 9. Havlát (Gelinas, Eliáš), 14. Cammalleri (Židlický, Severson), 20. Severson, 23. Clowe (Ryder, Henrique)


    Florida Panthers: Luongo (23. Montoya) – Ekblad, Campbell, Kulikov, Mitchell, Gudbransom, Olsen – Jokinen, Barkov, Huberdeau – Boyes, Bjugstad, Upshall – Fleischmann, Bolland, Bergenheim – Thornton, MacKenzie, Kopecký
    New Jersey Devils: Schneider (Clemensen) – Židlický, Salvador, Severson, Greene, Merrill, Gelinas – Jágr, Zajac, Cammalleri – Havlát, Eliáš, Zubrus – Ryder, Henrique, Clowe – Tootoo, Gionta, Ruutu

    Rozhodca: Pochmara, Pollock – Gibbs, Miller