Omsk – Chabarovsk 4:1 (kon.) | Barys – Novokuzneck 4:5 (1:2 po s.n.) | Ufa – Novosibirsk 2:3 (kon.)
D. Moskva – Čerepovec 5:1 (kon.) | Jaroslavľ – Novgorod 3:4 (1:2 po s.n.) | A. Mytišči – Záhreb 5:2 (kon.)
HC Slovan – Helsinki 2:4 (kon.)
koniec
Avangard Omsk
4:1 (1:0, 2:1, 1:0)
Amur Chabarovsk
Nedeľa 12.10.2014, 12:00 • Aréna Omsk • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    V tretej tretine sme sa dočkali už len jedného presného zásahu, ktorý však rozhodne stál za to. Po krásnej kombinačnej súhre celého útoku sa presadil Denis Paršin. Avangard tak dokázal v súboji s trápiacim sa Amurom potvrdiť rolu favorita. Kríza hostí sa ešte viac prehĺbila.

    S týmito konštatovaniami sa s vami lúčim a prejem ešte príjemnú športovú nedeľu v spoločnosti onlajny.eu, dočítania, priatelia. (14:11:35)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:10
    Diváci v Omsku sa už bavia mexickými vlnami a môžu oslavovať víťazstvo svojho tímu.
     
    58:30
    Sobotka za bránou neúspešne bojoval o puk, ktorí dokázali vydolovať hosťujúci obrancovia.
     
    58:00
    Rozbehli sa posledné dve minúty tretej tretiny i celého zápasu.
     
    57:10
    Obaja kohúti už poslušne odišli na trestnú lavicu. Nebude však z toho hra štyroch na štyroch, pretože Fisenko dostal 2+2, takže presilovku si zahrá Avangard Omsk.
     
    56:20
    Borisov prikryl puk a následne sa pred jeho bránkoviskom strhol poriadny závar. Najviac do seba skákali Ivanov s Fisenkom.
     
    55:30
    Domáci kontrolujú puk na svojich hokejkách vo vlastnom obrannom pásme, dopredu sa už nemá zmysel ponáhľať.
     
    54:40
    Lugin si dobre počkal na prihrávku, ktorú dostal o zadný mantinel a snažil sa prekvapiť Barulina zakončením k bližšej tyčke, ktorú však mal brankára Avangardu dobre pokrytú.
     
    54:00
    Zápas sa už z oboch strán prakticky len dohráva. Hráči Amuru by sa už najradšej na ľade nevideli.
     
    52:40
    Semjonov si vynikajúco počkal za chrbtom defenzívy Amuru na prienikovú prihrávku, na ľavom kruhu mal dostatok času, tvrdo vypálil, no Borisov sa prekvapiť nenechal.
    Denis PARŠIN - 4:1
     
    50:40
    Avangard Omsk dal gól!
    Ak sa ešte našiel niekto, kto predsa len pochyboval o dnešnom víťazstve Avangardu, tak po štvrtom góle Omsku už aj on pochopil, že je definitívne rozhodnuté. Najnebezpečnejšie lajna Avangardu predviedla okulahodiacu súhru, na ktorú by sa dalo pozerať stále. Sobotka zaviezol puk do pásma, prenechal ho Popovovi, ktorý krásnou backhandovou prihrávkou našiel v bezprostrednej blízkosti brankára Borisova DENISA PARŠINA, ktorý naznačil, že pôjde do kľučky, položil si brankára Amuru na kolená a puk mu poslal do horných partií brány! Asistencie: Alexander Popov, Vladimír Sobotka.
     
    50:25
    Michel Miklík to vyskúšal od ľavého mantinelu, no bol tiesnený, jeho strele tak chýbala potrebná razancia a Barulina vôbec nepreverila.
     
    49:30
    Perežogin sa zmocnil puku na pravom kruhu, kľučkou si ho potiahol na os klziska a nebezpečne vypálil. Jeho pokus len tesne minul ľavú tyč Borisovovej svätyne.
     
    48:20
    Barulin bol v domnení, že puk svojou vyrážačkou vytesnil na ochrannú sieť, no v hre sa pokračovalo. Pri puku hráči Avangardu Omsk, ktorí jasne kráčajú za ziskom troch bodov.
     
    47:25
    Sobotkovi pokus o riskantnú prihrávku nevyšiel, Amur vyrazil do rýchlej kontry, na ktorej konci bolo zakončenie Orlova z dobrej streleckej parkety. Obranca Chabarovsku však trafil len Barulinovu výstroj.
     
    46:30
    Rastislav Špirko mal dobrú rýchlosť, v pásme však žiadnych spoluhráčov, rozhodol sa preto vystreliť, no s jeho príklepom nemal Barulin ani tie najmenšie starosti.
     
    45:55
    Semjonov naštartoval po naskočení na ľad z hráčskej lavice svoje motory, zaviezol puk až do pásma, no svoje následné nahodenie príliš zdvihol a puk poslal len na ochrannú sieť.

    Michal Bakoš

    Góly a asistencie: 12. Alexander Popov (Denis Paršin, Denis Kuľjaš), 23. Vladimír Sobotka (Denis Paršín, Erik Gustafsson), 26. Sergej Kalinin (Jevgenij Mozer, Alexander Perežogin), 51. Denis Paršin (Alexander Popov, Vladimír Sobotka) – 25. Michel Miklík (Michajl Fisenko, Dmitrij Lugin)


    Avangard Omsk: Barulin (Kostin) – Blaťák, Gustafsson, Kuljaš, Pivtsakin, Ljamin, Vasiljev, Kulik – Paršin, Sobotka, Popov, Mozer, Perežogin, Kalinin, Wandell, Něprajev, Ivanov, Berdnikov, Pervušin, Fišenko, Semjonov
    Amur Chabarovsk: Borisov (Bolšakov) – Loginov, Safronov, Peretjagin, Rjazantsev, Kurbatov, Taimi, Jezhov, Těreščenko, Terjajev,Špirko, Baškirov, Tarasov, Fišenko, Miklík, Lugin, Litovčenko, Orlov, Abramov, Kopjenko

    Rozhodca: Buturlin, Kiseljov – Metalnikov, Sirotkin