Omsk – Chabarovsk 4:1 (kon.) | Barys – Novokuzneck 4:5 (1:2 po s.n.) | Ufa – Novosibirsk 2:3 (kon.)
D. Moskva – Čerepovec 5:1 (kon.) | Jaroslavľ – Novgorod 3:4 (1:2 po s.n.) | A. Mytišči – Záhreb 5:2 (kon.)
HC Slovan – Helsinki 2:4 (kon.)
koniec
Avangard Omsk
4:1 (1:0, 2:1, 1:0)
Amur Chabarovsk
Nedeľa 12.10.2014, 12:00 • Aréna Omsk • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    V tretej tretine sme sa dočkali už len jedného presného zásahu, ktorý však rozhodne stál za to. Po krásnej kombinačnej súhre celého útoku sa presadil Denis Paršin. Avangard tak dokázal v súboji s trápiacim sa Amurom potvrdiť rolu favorita. Kríza hostí sa ešte viac prehĺbila.

    S týmito konštatovaniami sa s vami lúčim a prejem ešte príjemnú športovú nedeľu v spoločnosti onlajny.eu, dočítania, priatelia. (14:11:35)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:10
    Diváci v Omsku sa už bavia mexickými vlnami a môžu oslavovať víťazstvo svojho tímu.
     
    58:30
    Sobotka za bránou neúspešne bojoval o puk, ktorí dokázali vydolovať hosťujúci obrancovia.
     
    58:00
    Rozbehli sa posledné dve minúty tretej tretiny i celého zápasu.
     
    57:10
    Obaja kohúti už poslušne odišli na trestnú lavicu. Nebude však z toho hra štyroch na štyroch, pretože Fisenko dostal 2+2, takže presilovku si zahrá Avangard Omsk.
     
    56:20
    Borisov prikryl puk a následne sa pred jeho bránkoviskom strhol poriadny závar. Najviac do seba skákali Ivanov s Fisenkom.
     
    55:30
    Domáci kontrolujú puk na svojich hokejkách vo vlastnom obrannom pásme, dopredu sa už nemá zmysel ponáhľať.
     
    54:40
    Lugin si dobre počkal na prihrávku, ktorú dostal o zadný mantinel a snažil sa prekvapiť Barulina zakončením k bližšej tyčke, ktorú však mal brankára Avangardu dobre pokrytú.
     
    54:00
    Zápas sa už z oboch strán prakticky len dohráva. Hráči Amuru by sa už najradšej na ľade nevideli.
     
    52:40
    Semjonov si vynikajúco počkal za chrbtom defenzívy Amuru na prienikovú prihrávku, na ľavom kruhu mal dostatok času, tvrdo vypálil, no Borisov sa prekvapiť nenechal.
    Denis PARŠIN - 4:1
     
    50:40
    Avangard Omsk dal gól!
    Ak sa ešte našiel niekto, kto predsa len pochyboval o dnešnom víťazstve Avangardu, tak po štvrtom góle Omsku už aj on pochopil, že je definitívne rozhodnuté. Najnebezpečnejšie lajna Avangardu predviedla okulahodiacu súhru, na ktorú by sa dalo pozerať stále. Sobotka zaviezol puk do pásma, prenechal ho Popovovi, ktorý krásnou backhandovou prihrávkou našiel v bezprostrednej blízkosti brankára Borisova DENISA PARŠINA, ktorý naznačil, že pôjde do kľučky, položil si brankára Amuru na kolená a puk mu poslal do horných partií brány! Asistencie: Alexander Popov, Vladimír Sobotka.
     
    50:25
    Michel Miklík to vyskúšal od ľavého mantinelu, no bol tiesnený, jeho strele tak chýbala potrebná razancia a Barulina vôbec nepreverila.
     
    49:30
    Perežogin sa zmocnil puku na pravom kruhu, kľučkou si ho potiahol na os klziska a nebezpečne vypálil. Jeho pokus len tesne minul ľavú tyč Borisovovej svätyne.
     
    48:20
    Barulin bol v domnení, že puk svojou vyrážačkou vytesnil na ochrannú sieť, no v hre sa pokračovalo. Pri puku hráči Avangardu Omsk, ktorí jasne kráčajú za ziskom troch bodov.
     
    47:25
    Sobotkovi pokus o riskantnú prihrávku nevyšiel, Amur vyrazil do rýchlej kontry, na ktorej konci bolo zakončenie Orlova z dobrej streleckej parkety. Obranca Chabarovsku však trafil len Barulinovu výstroj.
     
    46:30
    Rastislav Špirko mal dobrú rýchlosť, v pásme však žiadnych spoluhráčov, rozhodol sa preto vystreliť, no s jeho príklepom nemal Barulin ani tie najmenšie starosti.
     
    45:55
    Semjonov naštartoval po naskočení na ľad z hráčskej lavice svoje motory, zaviezol puk až do pásma, no svoje následné nahodenie príliš zdvihol a puk poslal len na ochrannú sieť.
     
    45:00
    Amuru sa už po niekoľký krát v zápase otvorila možnosť na prečíslenie. Fisenko videl, že má spoluhráčov obsadených, vyskúšal to teda na vlastnú päsť, no strelou švihom Barulina neprekonal.
     
    44:00
    Litovčenko sa pekne uvoľnil na modrej čiare, dostal puk do útočného pásma, no viac už nedokázal ani on, ani jeho spoluhráči vymyslieť.
     
    43:00
    Amur hrá už, samozrejme, v plnom počte a ešte sa môže o niečo pokúsiť. Predsa len do konca tretej časti ostáva dostatok času, no na základe herného prejavu oboch tímov príliš neverím tomu, že by si Avangard nechal vziať vedenie.
     
    42:36
    Paršin sa snažil naraziť si s Popovom, ktorý mu z pravej strany predkladal puk pred bránku, no Borisov mohol ostať pokojný. Domáci sa napokon ku zakončeniu nedostali.
     
    41:36
    Po nepresnosti v domácej rozohrávke sa k puku dostali hráči Amuru, ktorí ho vyhodili cez celú dĺžku klziska.
     
    40:36
    Rastislav Špirko sa previnil hákovaním, po ktorom si Avangard v úvode tretej tretiny zahrá presilovú hru.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    V druhej tretine sme videli až tri góly. Na Sobotkov presilovkový zásah dokázal veľmi rýchlo odpovedať po úspešne zakončenom prečíslení Michel Miklík, no Amur sa z kontaktného zásahu dlho netešil, pretože prakticky z brejku prinavrátil domácim dvoj-gólové vedenie kapitán Kalinin.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:25
    Hostia sa počas poslednej minúty prostrednej tretiny ešte vydali do útočného pásma, no veľa vody v ňom nenamútili.
     
    38:40
    Sobotka sa ocitol na pozícii falošného obrancu, od modrej čiary nahodil puk pred bránu, kde sa k dorážke dostal Popov, no Borisov vyšiel z tohto mikro-súboja úspešnejšie.
     
    38:00
    Pre signalizované ofsajdové postavenie museli domáci vyľudniť útočné pásmo. Hokejisti hosťujúceho tímu tak majú dostatok času na rozohrávku.
     
    37:35
    Po aktivite Sobotku musel zasahovať Borisov. Rodiaci tlak brániaci sa hráči Chabarovsku zahasili len za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    36:54
    Posledná minúta sa niesla v znamení boja oboch tímov o stredné pásmo.
     
    35:54
    Hostia vyhodili puk až do hľadiska, no rozhodcovia ukazujú, že to bolo s tečom, a tak si Amur môže vydýchnuť. Vhadzovať sa bude po ľavici Borisova.
     
    34:30
    Neprajev mal na ľavom krídle more času, všimol si, že samu do pred bránkového priestoru posúva dvojica protihráčov, tak puk nahodil na Borisova, ktorý domácim priestor na dorážku nedal.
     
    34:00
    Prvá útočná lajna Avangardu hádam aj na celú minútu zavrela súpera v jeho obrannom pásme. Hosťom sa už z toho kolotoču muselo poriadne krútiť v hlave, no dokázali to ustáť.
     
    33:00
    Pokračovať v hre sa bude po reklamnej prestávke.
     
    32:00
    Jevgenij Mozer to spravil doslova prenádherne. S pukom sa rozbehol v strednom pásme, krásnou kľučkou sa zbavil protihráča a predložil puk na opačnú stranu Perežoginovi, ktorý vystrelil z prvej, no Borisov bol pri svojej pravej žrdi včas a domácim tak skvelým zákrokom prekazil štvrtú gólovú radosť.
     
    31:00
    Amur je však v druhej tretine smerom dopredu podstatne aktívnejší, čo potvrdilo zakončenie Fisenka, ku ktorému sa puk dostal v nebezpečnej streleckej pozícii, hosťujúci útočník aj pohotovo zakonči, no zaúradoval ľavý betón Konstantina Barulina.
     
    30:00
    Michel Miklík sa opäť pohyboval v pozícii, z ktorej pred niekoľkými minútami skóroval, no v tomto prípade sa prihrávky nedočkal. Avangard dobre zahral vo svojej obrannej tretine.
     
    28:30
    Sergej Kalinin sa opäť dostal do dobrej streleckej pozície, no tentoraz sa mu na Borisova nepodarilo nájsť úspešný recept.
    Sergej KALININ - 3:1
     
    25:27
    Avangard Omsk dal gól!
    V Omsku sa nám teraz s gólmi roztrhlo poriadne vrece. Amur sa z dramatizácie duelu dlho netešil a domáci sú späť vo vedení o dva góly. Sergej Borisov si dokázal poradiť s dorážkami Alexandra Perežogina i Jevgenijho Mozera, no na zakončenie SERGEJA KALININA už jednoducho nemal nárok. Asistencie: Jevgenij Mozer, Alexander Perežogin.
    Michel MIKLÍK - 2:1
     
    24:43
    Chabarovsk dal gól!
    Odpoveď Amuru na seba nenechala dlho čakať! Domáci pri vysokom napádaní prepadli, Lugin poslal skvelý puk do jazdy Fisenkovi, ktorý ho predložil MICHELOVI MIKLÍKOVI. Slovenský útočník prečíslenie dvoch proti jednému zakončil presnou strelou, ktorú presúvajúci sa Barulin nedokázal zlikvidovať. Asistencie: Michajl Fisenko, Dmitrij Lugin.
    Vladimír SOBOTKA - 2:0
     
    22:57
    Avangard Omsk dal gól!
    Premárnená šanca však Avangard nemusí vôbec mrzieť. Domácim sa totiž o niekoľko sekúnd neskôr podarilo presilovú hru využiť. Gustafsson si spravil útočný výlet za bránu, odkiaľ krásne predložil puk Paršinovi, ktorému strela príliš nevyšla, Borisov si poradil, no čierne čudo vyrazil len ku VLADIMÍROVI SOBOTKOVI. Ten ho už poľahky dorazil do brány. Asistencie: Denis Paršin, Erik Gustafsson.
     
    22:45
    Sobotka našiel krásnou prihrávkou v čistej šanci Alexandra Popova, ktorý mohol pokojne zakončovať z prvej, no ešte sa akciu snažil vyšperkovať prihrávkou pred bránu, kde však nebol ani jeden jeho spoluhráč.
     
    22:00
    Perežogin mal dostatok priestoru, vyskúšal to strelou cez obrancu, no nemieril presne. Puk zadunel len na zadnom mantineli.
     
    21:17
    Kirill Safronov podrazil Alexandra Popova, za čo dostal dvojminútový pobyt na trestnej lavici.
     
    21:10
    Pravica jedného z hlavných arbitrov je vztýčená. Avangard bude mať k dispozícii presilovú hru.
     
    20:30
    Sobotka predložil puk pred bránu Paršinovi, ktorý dlho zápasil s jeho spracovaním, no napokon ho odkázal aspoň trošku skrotiť, no nie natoľko, aby dokázal zakončiť.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Prvá tretina bola len o jednom mužstve. Avangard bol od úvodného buly lepší, aktívnejší, jednoducho vo všetkom lepší. Svoju prevahu korunoval v dvanástej minúte úspešnou dorážkou Alexandra Popova, ktorý sa presadil v presile o dvoch hráčov.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:50
    V samom závere úvodnej časti sa síce hrá v obrannom pásme Amuru, no puk majú na svojich hokejkách hostia.
     
    19:00
    Gustafsson spoza modrej čiary len nahodil puk a poskytol tak svojim spoluhráčom čas na prestriedanie. Hlásateľ v Omsku ohlásil poslednú minútu prvej tretiny.
     
    18:00
    Barulin si až v osemnástej minúte po prvý krát pripísal úspešný zákrok, aj to nemusel predviesť nič svetoborné, len pokryl nahodený puk od modrej čiary a rýchlo ho rozohral na Mozera.
     
    17:20
    Hostia to dnes majú veľmi ťažké. Trápi ich totiž rozsiahla maródka, pre ktorú ani nedokázali poskladať štyri kompletné útočné lajny.
     
    16:30
    Lugin zabojoval na útočnej modrej čiare, dokázal puk pretlačiť do obranného pásma Avangardu, no len do miest, kde boli výlučne domáce dresy.
     
    15:30
    Jeden statočný útočník Amuru sa snažil niečo zaujímavé vyprodukovať v útočnom pásme, kde však bol sám ako prst a proti obrovskej presile nemal šancu presadiť sa.
     
    14:30
    Popov sa tentoraz premenil na nahrávača, ktorý poslal puk z pravej strany do nebezpečného územia pred Borisova, kde sa snažil pretlačiť puk do brány Paršin, aj Sobotka, no ani jeden z nich úspešný nebol.
     
    14:00
    Nasleduje druhá reklamná pauza prvej tretiny.
     
    13:06
    Pokračujúcu presilovku v formáte 5 na 4 už Amur dokázal úspešne ubrániť. Hostia hrajú v plnom počte.
    Alexander POPOV - 1:0
     
    11:38
    Avangard Omsk dal gól!
    Avangard dokázal poskytnutú príležitosť využiť a ujíma sa tak zaslúženého vedenia! Gustafsson si vymenil puk s Kuľjašom, ktorý tvrdo vypálil z prvej. Jeho delovka Borisovovi vypadla a po dobrej práci Paršina sa puk dostal ku ALEXANDROVI POPOVOVI, ktorý už s dorážkou do odkrytej svätyne nemal žiadny problém! Asistencie: Denis Paršin, Denis Kuľjaš.
     
    11:06
    Hostí čakajú veľmi krušné chvíle. Na lavicu hanby si totiž prisadol aj Loginov, čo znamená, že Avangard má k dispozícii dlhú presilovku o dvoch hráčov.
     
    10:36
    Orlov v snahe oslobodiť Amur vyhodil puk do hľadiska. Za zdržovanie hry sa musel porúčať na trestnú lavicu. Presilovka pre Avangard.
     
    10:25
    Zatiaľ veľmi aktívny Sobotka opäť predkladal puk do dobrej streleckej pozície, no jeho spoluhráči boli prikrytí.
     
    10:10
    Po sérii tvrdých osobných súbojov pri zadnom mantineli sa napokon hosťom podarilo puk vytlačiť do stredného pásma.
     
    08:20
    Návštevy hráčov Amuru v obrannom pásme Omsku sú veľmi ojedinelé a majú krátke trvanie. Špirko nahodený puk za bránou Barulina nedokorčuľoval, kapitán domácich Kalinin tak môže začať ďalšiu akciu Avangardu.
     
    07:40
    Najväčšie problémy defenzíve Amuru robí v doterajšom priebehu prvej tretiny prvá formácia domácich. Po vyhratom buly robil v útočnom pásme vietor Sobotka, ktorého zadovka sa však ku Popovovi nedostala.
     
    07:10
    Pokračovať budeme po prvej reklamnej pauze zápasu.
     
    06:20
    Amur sa dostal do rýchlej kontry potom, čo Avangard prepadol v útočnom pásme. Prečíslenie dvoch proti jednému zakončil na zadnej žrdi Rastislav Špirko, ktorý však už bol príliš z uhla, a tak nedokázal ani poriadne vystreliť.
     
    05:20
    Sobotka sa snažil krížnou prihrávkou od pravého mantinelu nájsť na opačnom kruhu Alexandra Popova, no ten si jeho ťažkú prihrávku nedokázal spracovať.
     
    04:20
    Pivtsakin sa snažil vyhodiť puk po mantineli, no z jeho strany to bolo príliš nedôrazné, hostia ho zachytili na modrej čiare a dostali sa k prvej strele, ktorá však Barulina neohrozila.
     
    03:20
    Tom Wandell síce získal pre Avangard útočné pásmo, no v súboji za bránkou Borisova neuspel a hostia dostali puk aspoň do strednej tretiny.
     
    02:33
    Sobotka dostal krásnu prihrávku krížom cez pásmo, dostal sa do tesnej blízkosti Borisova, ktorého si kľučkou vytiahol viac do strany, následne puk predkladal pred bránu, no cez ležiaceho brankára Chabarovsku čierne čudo prepasírovať neodkázal.
     
    02:03
    Po prieniku Semjonova osou klziska Barisov puk radšej pokryl a prerušil hru.
     
    01:15
    Od úvodných momentov je jasné, kto bude dnes útočnejšie mužstvo. Amur sa oslobodil cez celé klzisko len za cenu zakázaného uvoľnenia, po ktorom sa hra vráti pred Borisova.
     
    00:35
    Prvé zakončenie zápasu predviedol český útočník Vladimír Sobotka, ktorý vyskúšal strelecké šťastie z pravého kruhu, no jeho pokus bol vytečovaný len na ochrannú sieť.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Avangard Omsk: Barulin (Kostin) – Blaťák, Gustafsson, Kuljaš, Pivtsakin, Ljamin, Vasiljev, Kulik – Paršin, Sobotka, Popov, Mozer, Perežogin, Kalinin, Wandell, Něprajev, Ivanov, Berdnikov, Pervušin, Fišenko, Semjonov

    Amur Chabarovsk: Borisov (Bolšakov) – Loginov, Safronov, Peretjagin, Rjazantsev, Kurbatov, Taimi, Jezhov, Těreščenko, Terjajev,Špirko, Baškirov, Tarasov, Fišenko, Miklík, Lugin, Litovčenko, Orlov, Abramov, Kopjenko

    Rozhodca: Buturlin, Kiseljov – Metalnikov, Sirotkin.
     
    Všetkým hokejovým fanúšikom želám príjemnú nedeľu. KHL počas nej ponúka bohatú zápasovú ponuku, ktorú už presne na pravé poludnie odštartujú v Omsku, kde privíta favorizovaný Avangard Amur Chabarovsk s trojicou slovenských reprezentantov.

    Oba tímy majú na konte rovnaký počet odohraných zápasov (15), no každý z nich sa nachádza v diametrálne odlišnej situácii a pozícii. Zatiaľ, čo Avangard patrí k špičke Východnej konferencie, tak sa klub z najvýchodnejšieho mesta súťaže trápi a zatiaľ mu patrí nepopulárna pozícia najhoršieho tímu celej ligy.

    V Omsku sa počuli z minulého ročníka, ktorý Avangard odštartoval mimoriadne zle a v závere mu chýbali potrebné body na prienik do prvej osmičky. Práve vstup do nového ročníka už tento rok bohatému ruskému tímu vyšiel o poznanie lepšie. Avangard sa od začiatku zaradil na popredné priečky tabuľky Východnej konferencie. Aktuálne mu patrí štvrtá priečka, a to najmä kvôli tomu, že zverencom fínskeho kouča Raiao Summanena príliš nevyšlo posledných päť zápasov, v ktorých získali len šesť bodov. Navyše, Avangard v posledných dvoch dueloch vyšiel bodovo naprázdno s tímami, ktoré by mal bez problémov porážať, a tak si domáci dnes nemôžu pred zrakmi vlastných fanúšikov, dávať za cieľ nič iné než víťazstvo.

    Amur sa počas celej existencie nadnárodnej súťaže dostal do play-off len jeden jediný raz. Postup medzi najlepšiu osmičku konferencie je pre zverencov Rusa Jevgenijho Popichina základným cieľom aj v tomto ročníku, no za jeho splnením nevykročilo hráči Chabarovska tou správnou nohou. V pätnástich zápasoch získali len deväť bodov, vo všetkých ostatných piatich stretnutiach ťahali za kratší koniec, a tak niet divu, že sa potácajú na samom dne Východnej konferencie. Sezóna je však ešte stále len vo svojej počiatočnej fáze a Amur ešte nemá na priečky zaručujúce play-off, takú stratu, ktorá by sa už považovala za bez nádejnú, preto sa jeho hráči určite pokúsia chytiť práve na Avangarde, v súboji s ktorým im motivácia rozhodne chýbať nebude.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 12:00.

    Michal Bakoš

    Góly a asistencie: 12. Alexander Popov (Denis Paršin, Denis Kuľjaš), 23. Vladimír Sobotka (Denis Paršín, Erik Gustafsson), 26. Sergej Kalinin (Jevgenij Mozer, Alexander Perežogin), 51. Denis Paršin (Alexander Popov, Vladimír Sobotka) – 25. Michel Miklík (Michajl Fisenko, Dmitrij Lugin)


    Avangard Omsk: Barulin (Kostin) – Blaťák, Gustafsson, Kuljaš, Pivtsakin, Ljamin, Vasiljev, Kulik – Paršin, Sobotka, Popov, Mozer, Perežogin, Kalinin, Wandell, Něprajev, Ivanov, Berdnikov, Pervušin, Fišenko, Semjonov
    Amur Chabarovsk: Borisov (Bolšakov) – Loginov, Safronov, Peretjagin, Rjazantsev, Kurbatov, Taimi, Jezhov, Těreščenko, Terjajev,Špirko, Baškirov, Tarasov, Fišenko, Miklík, Lugin, Litovčenko, Orlov, Abramov, Kopjenko

    Rozhodca: Buturlin, Kiseljov – Metalnikov, Sirotkin