Sevilla – La Coruña 4:1 (kon.) | Vigo – Villarreal 1:3 (kon.) | Espanyol – Sociedad 2:0 (kon.)
Real Madrid – Bilbao 5:0 (kon.)
koniec
Real Madrid
5:0 (2:0)
Athletic Club Bilbao
Nedeľa 05.10.2014, 21:00 • Estadio Santiago Bernabéu, Madrid • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
    Cristiano RONALDO - 5:0
     
    89
    Real Madrid dal gól! Portugalský čarodej sa predsa len dočkal zásahu, ktorým skompletizoval hetrik a s veľkou pravdepodobnosťou uzavrel gólové menu dnešného duelu. Po Iscovom centri vracal loptu do ohňa Pepé, ktorý trafil CRISTIANA RONALDA, od ktorého boku sa lopta šťastne odrazila a zapadla k pravej žrdi povedľa zúfalého Iraizoza.
     
    87
    Cristiano Ronaldo sa z ľavej strany nerozhodol centrovať, no na bránu Iraizoza vyslal poriadnu pumelicu, ktorú dokázal hosťujúci brankár vyraziť von z pokutového územia.
     
    80
    Bale si prenádherne narazil loptu s Cristianom Ronaldom, dostal sa do tesnej blízkosti Iraizoza, loptu sa snažil obaliť ku vzdialenejšej tyči, no Gorka Iraizoz aj v tomto prípade preukázal, že je brankárom skvelých kvalít!
     
    79
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Benzema, prichádza Isco.
     
    77
    Cristiano Ronaldo bol veľmi blízko hetriku. Na center Daniho Carvajala si približne na hranici penaltového bodu fantasticky naskočil najlepší strelec La Ligy, ktorý tlačil svoju hlavičku k ľavej žrdi, no Iraizoz predviedol zákrok z kategórie bravúrnych.
     
    74
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Toni Kroos, prichádza Asier Illarramendi.
     
    74
    Striedanie v tíme Athletic Club Bilbao: z ihriska odchádza Iker Munian, prichádza Etxeita.
     
    73
    Dani Carvajal predviedol krásny nábeh, posunul loptu pod seba na Ronalda, ktorý sa do nej oprel z plného behu, no napálil to len presne do miest, kde bol pripravený Iraizoz.
     
    71
    Modrič si mohol do kanadského bodovania zapísať po gólovej asistencii aj presný zásah. Chorvát napriahol z hranice pokutového územia, jeho prízemná strela poriadne popálila Iraizoza, ktorý ju napokon na dva krát dokázal skrotiť.
    Karim BENZEMA - 4:0
     
    69
    Real Madrid dal gól! Modrič vytiahol z talóna prekrásnu kolmú prihrávku na Cristiana Ronalda, ktorý dostal loptu ideálne do behu a pokojne mohol zaútočiť na hetrik. Portugalčan sa však neulakomil a ponúkol gól ako na podnose KARIMOVI BENZEMOVI, ktorý pridal svoj druhý presný zásah v zápase! Dnes je to koncert ofenzívy Pusiniek.
     
    67
    Ofenzívna akcia Pusiniek však pokračovala a následný Marcelov center už bol podstatne lepší, na zadnej žrdi bol úplne osamotený, ako Bale, tak aj Cristiano Ronaldo. Hlavičkoval napokon prvý menovaný, ktorý rozvlnil sieť, no radosť mu pokazil ofsajdový verdikt.
     
    64
    Cristiano Ronaldo si nenechal ujsť možnosť rozohrávať priamy kop tesne spoza pokutového územia. Portugalský hviezdny krídelník si to sebe tradičným spôsobom poctivo odkrokoval, no loptu napálil nad brvno Iraizozovej svätyne.
     
    63
    Striedanie v tíme Athletic Club Bilbao: z ihriska odchádza Susaeta, prichádza Lopéz Cabrera.
     
    60
    Cristiano Ronaldo vyzval k tancu na pravom okraji pokutového územia Balenziagu, cez ktorého sa nerozhodol ísť do zakončenia, no posunul loptu na hranicu šestnástky Balemu, ktorého tvrdú strelu z prvej Iraizoz pohotovo vytlačil na rohový kop!
     
    57
    Susaetov center z pravej strany doputoval až na opačnú stranu pokutového územia, kde ostal zabudnutý Ibai Goméz, ktorý pohotovo zakončil, no Iker Casillas bol pri svojej ľavej žrdi včas a dokázal loptu skvelo vyraziť!
     
    55
    Real Madrid dal gól! Myslím, že o osude dnešného duelu je už definitívne rozhodnuté. Athletic by potreboval zázrak. Benzema otočený chrbtom k bráne podržal loptu, počkal si na nábeh Balea, ktorého vysunul do pokutového územia. Waleský krídelník si bol dobre vedomý, že má po svojej ľavici úplne voľného CRISTIANA RONALDA, ktorému predložil loptu pred prázdnu bránu, čo už Portugalčan nemal problém zakončiť.
    Cristiano RONALDO - 3:0
     
    54
    James úžasne preniesol hru k pravej postrannej čiare na Balea, ktorý trošku nečakaným ostrým centrom hľadal na zadnej žrdi Benzemu, ktorému veľa nechýbalo.
     
    51
    Cristiano Ronalo si všimol po svojej pravej ruke úplne voľného Balea, ktorému posunul loptu do stopercentnej príležitosti. Pravý krídelník Realu si to hotovil na strelu ľavačkou, no bol tiesnený a loptu napálil vysoko, vysoko nad.
     
    46
    Striedanie v tíme Athletic Club Bilbao: z ihriska odchádza Etxebarria, prichádza Ibai Goméz.
     
    46
    Do druhého dejstva už nenastúpil do druhého polčasu, jeho miesto v srdci obrany zaujal mladík Rpahael Varane. Carlo Ancelotti pravdepodobne nechcel riskovať prípadné vylúčenie opory domácej defenzívy.
    Karim BENZEMA - 2:0
     
    41
    Real Madrid dal gól! Pár minút pred koncom prvého dejstva si Real poisťuje svoje vedenie. Za svoju aktivitu bol odmenený KARIM BENZEMA, ktorý si výborne naskočil na center od rohovej zástavky a presnou hlavičkou prekonal Iraizoza.
     
    41
    Po prihrávke Bale bol v pokutovom území Banzema odzbrojený, no pre hostí tak nešťastne, že sa lopta odrazila len ku Ronaldovi, proti ktorému však výborne vyštartoval Iraizoz a Portugalčan už hosťujúceho brankára prelobovať nestačil.
     
    34
    Balenziaga si v súboji s Garethom Baleom pomohol rukou, čo neuniklo pozornosti hlavného arbitra, ktorý ľavému obrancovi hostí udelil žlté varovanie.
     
    28
    Stopér Sergio Ramos vo vzdušnom súboji zasiahol rukou jedného z protihráčov, za čo bol potrestaný žltou kartou a hostia budú mať navyše k dispozícii priamy kop.
     
    25
    Marcela nedovoleným spôsobom zastavil de Marcos, ktorý bol potrestaný žltou kartou.
     
    23
    Defenzíve madridského celku sa podarilo loptu po rohovom kope odvrátiť do druhej vlny len k Ikerovi Muniainovi, ktorý sa do nej oprel z voleja a poriadne natiahol Casillasa. Ten loptu výborným zákrokom vyškriabal spod brvna!
     
    18
    Domáci boli veľmi blízko navýšeniu svojho vedenia! Bale si prekrásne narazil loptu s Cristianom Ronaldom, prvý menovaný následne z pravého krídla hľadal pred bránou Karima Benzemu, ktorému chýbali možno dva kroky, aby mohol zakončovať do odkrytej hosťujúcej svätyne.
     
    8
    Cristiano Ronaldo dostal ideálnu prihrávku do nohy, za hranicou šestnástky si pred atakujúcim obrancom prehodil loptu na pravačku a tvrdo vypálil. Portugalská hviezda tlačila loptu k pravej žrdi, kde však bol včas pripravený Iraizoz.
    Cristiano RONALDO - 1:0
     
    3
    Real Madrid dal gól! Raketový úvod Bieleho Baletu, ktorý od začiatku duelu ukazuje, kto bude pánom dnešného stretnutia. Po krásnej kombinácii sa na pravej strane otvoril priestor Carvajalovi, ktorý síce bol zablokovaný, no lopty sa zmocnil Bale. Walesan poslal loptu na zadnú tyč, kde CRISTIANO RONALDO uspel v hlavičkovom súboji a prekonal bezmocného Iraizoza!

    Michal Bakoš

    Góly: 3. Cristiano Ronaldo, 41. Karim Benzema, 55. Cristiano Ronaldo, 69. Cristiano Ronaldo, 89. Cristiano Ronaldo

    Karty:   28. Sergio Ramos (RMA) – 25. de Marcos (BIL), 34. Balenziaga (BIL)


    Real Madrid: Casillas – Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo – Modrić, Kroos, Rodríguez – Bale, Benzema, Ronaldo.
    Náhradníci: Navas – Varane, Arbeloa, Nacho, Isco, Illarramendi, Hernández.

    Athletic Club Bilbao: Iraizoz – de Marcos, Gurpegi, Laporte, Balenziaga – M. Rico, Iturraspe – Susaeta, Etxebarria, Muniain – Fernández Hierro.
    Náhradníci: Herrerín – San José, Iraola, Etxeita, I. Gómez, Viguera, López Cabrera.

    Rozhodca: Hernández – Sobrino, García