Sevilla – La Coruña 4:1 (kon.) | Vigo – Villarreal 1:3 (kon.) | Espanyol – Sociedad 2:0 (kon.)
Real Madrid – Bilbao 5:0 (kon.)
koniec
Real Madrid
5:0 (2:0)
Athletic Club Bilbao
Nedeľa 05.10.2014, 21:00 • Estadio Santiago Bernabéu, Madrid • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.
     
    Siedme kolo španielskej najvyššej súťaže sa v nedeľu večer uzavrie šlágrom víkendového programu, v ktorom na Santiago Bernabeu Real privítal Athletic Bilbao.

    Real Madrid sa po dvoch prehrách v úvode ročníka opäť dostal do tej správnej prevádzkovej teploty a od domácej prehry s mestským rivalom Atléticom pokoril každého súpera, ktorý sa mu postavil do cesty. Minulú sobotu sa Biely Balet predstavil na pôde Villarrealu, kde síce nepodal úplne najlepší výkon, no využil svoje dve veľké príležitosti a domov si odviezol tri body. Počas týždňa si družina okolo hviezdneho CR7 spravila výjazd do Bulharska, kde dokázal s poriadnymi ťažkosťami, no napokon predsa tesne poraziť Ludogorets Razgrad. V prípade dnešného víťazstva sa Real posunie z piateho na tretie miesto za Valenciu a doposiaľ absolútne suverénnu Barcelonu.

    Athletic Bilbao na tom momentálne nie je vôbec dobre. Hostia chcú aj v tomto ročníku ašpirovať na popredné miesta zaručujúce postup do pohárovej Európy, no zatiaľ im patrí so ziskom chudobných štyroch bodov až osemnáste miesto znamenajúce zostup do nižšej súťaže. Athletic nedokázal v minulom kole pred domácimi priaznivcami vyhrať nad nováčikom z Eibaru a počas týždňa utrpel v Lige Majstrov porážku s bieloruským majstrom Bate Borisovom. Hosťom sa teda nedarí ani na jednom fronte, čo ich v súboji proti Realu predurčuje do role veľkého outsidera.

    Ak sa pozrieme na vzájomné zápasy týchto tímov za posledné štyri roky, zistíme, že Athletic Bilbao dokázal Pusinky naposledy zdolať v roku 2010. Potom nasledovala dlhá víťazná šnúra kráľovského veľkoklubu, ktorá sa zastavila až v poslednom vzájomnom dueli. Ten sa na pôde Bilbaa skončil remízovým rezultátom. Teb by bol pre hostí pri súčasnej fazóne dnes mimoriadne cenný, favoritom je Real, no môžem očakávať, že ho až taká prechádzka ružovou záhradou nečaká.
     
    Úvodné zostavy:

    Real Madrid CF: Casillas – Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo – Modrić, Kroos, Rodríguez – Bale, Benzema, Ronaldo.
    Náhradníci: Navas – Varane, Arbeloa, Nacho, Isco, Illarramendi, Hernández.

    Athletic Club Bilbao: Iraizoz – de Marcos, Gurpegi, Laporte, Balenziaga – M. Rico, Iturraspe – Susaeta, Etxebarria, Muniain – Fernández Hierro.
    Náhradníci: Herrerín – San José, Iraola, Etxeita, I. Gómez, Viguera, López Cabrera.

    Rozhodca: Hernández – Sobrino, García.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Po prenesení Sergia Ramosa sa na pravom krídle dostal k lopte Dani Carvajal, ktorý nepríjemne odcentroval do pokutového územia, Iraizoz sa preletel vzduchom a loptu vyboxoval do bezpečia.
     
    2
    Susaetovi dobre skočila lopta, hosťujúci záložník sa do nej z úctyhodnej vzdialenosti oprel a donútil Ikera Casillasa predviesť prvý zákrok v zápase.
     
    3
    Real Madrid dal gól! Raketový úvod Bieleho Baletu, ktorý od začiatku duelu ukazuje, kto bude pánom dnešného stretnutia. Po krásnej kombinácii sa na pravej strane otvoril priestor Carvajalovi, ktorý síce bol zablokovaný, no lopty sa zmocnil Bale. Walesan poslal loptu na zadnú tyč, kde CRISTIANO RONALDO uspel v hlavičkovom súboji a prekonal bezmocného Iraizoza!
    Cristiano RONALDO - 1:0
     
    4
    Gareth Bale sa rútil smerom k pokutovému územiu, obrana Bilbaa pred ním ustupovala, no prihrávku pravého krídelníka domácich smerujúcu na Benzemu dokázala zastaviť.
     
    6
    Marcelo si kľučkou na stred ihriska otvoril priestor, brazílsky obranca sa loptu okamžite snažil prehodiť na Ronalda, no ten bol prikrytý.
     
    7
    Iker Munian získal loptu na ľavom krídle, okamžite hľadal v pokutovom území Hierroa, no pred ním zasiahol Sergio Ramos.
     
    8
    Cristiano Ronaldo dostal ideálnu prihrávku do nohy, za hranicou šestnástky si pred atakujúcim obrancom prehodil loptu na pravačku a tvrdo vypálil. Portugalská hviezda tlačila loptu k pravej žrdi, kde však bol včas pripravený Iraizoz.
     
    9
    Ďalší ofenzívny pokus Pusiniek zastavil ofsajdový verdikt. Za chrbtom defenzíve Athleticu Bilbao sa pozabudol Karim Benzema.
     
    10
    Cristiano Ronaldo dokázal z ťažkej pozície vykúzliť krásnu prihrávku na pravé krídlo Baleovi, ktorý loptu okamžite predkladal pred bránu Benzemovi, no ten bol opäť chytený do ofsajdovej pasce.
     
    11
    Po prvý krát v zápase sa výraznejšie prihlásil o slovo aj James Rodriguéz, ktorému však center ľavačkou vôbec nevyšiel a lopta skončila vysoko nad bránou Athleticu.
     
    12
    Dani Carvajal bol pri postrannej čiare na polovici Realu nepríjemne napádaný, no z ťažkej situácie dokázal veľmi dobe vyjsť.
     
    13
    Etxebarria a Dani Carvajal sa vo vzdušnom súboji zrazili hlavami. Nepríjemný stret, po ktorom badať na oboch hráčoch tržné zranenia.
     
    14
    Obaja aktéri predchádzajúcej zrážky majú tváre zaliate krvou, akoby práve dokončili boxersky zápas. Horšie je na tom Etxebarria.
     
    15
    Po dlhšej odmlke sa opäť pokračuje v hre. Athletic zahrozil nepríjemným centrom, nechýbalo veľa, aby sa k lopte v pokutovom území dostal Iker Munian.
     
    16
    Etxebarria by mal v hre pokračovať. Jeho identifikácia bude vo zvyšku zápasu podstatne zjednodušená, pretože hosťujúci záložník má celú hlavu zakrútenú do obväzu.
     
    18
    Domáci boli veľmi blízko navýšeniu svojho vedenia! Bale si prekrásne narazil loptu s Cristianom Ronaldom, prvý menovaný následne z pravého krídla hľadal pred bránou Karima Benzemu, ktorému chýbali možno dva kroky, aby mohol zakončovať do odkrytej hosťujúcej svätyne.
     
    19
    Susaeta od pravej postrannej čiary centroval do pokutového územia, lopta sa odrazila do druhej vlni k Iturraspemu, ktorý si pre jej spracovaní pomohol rukou.
     
    20
    Karim Benzema napádal veľmi vysoko, rozohrávajúci Gurpegi mohol mať problémy, no francúzskemu zakončovateľovi bol odpískaný útočný faul.
     
    21
    Etxebarria je späť v hre a okamžite sa ujal rozohrávky rohového kopu. Jeho center z pravej strany odvrátil z pokutového územia Bieleho Baletu Sergio Ramos.
     
    22
    Cristiano Ronaldo nádhernou prihrávkou našiel za chrbtom obrany Karima Benzemu, ktorý loptu v stopercentnej príležitosti napálil len do Iraizoza. Celé vzrušenia však bolo zbytočné, pískal sa ofsajd.
     
    23
    Defenzíve madridského celku sa podarilo loptu po rohovom kope odvrátiť do druhej vlny len k Ikerovi Muniainovi, ktorý sa do nej oprel z voleja a poriadne natiahol Casillasa. Ten loptu výborným zákrokom vyškriabal spod brvna!
     
    25
    Marcelo na pravom krídle ťažil z práce Kroosa, brazílsky ľavý bek sa následne krásne uvoľnil cez dvojicu protihráčov, no bol faulovaný. Priamy kop pre Real Madrid.
     
    25
    Marcela nedovoleným spôsobom zastavil de Marcos, ktorý bol potrestaný žltou kartou.
     
    26
    Akýsi skrátený roh z ľavej strany rozohrával James Rodriguez, ktorý svojim centrom na zadnej žrdi hľadal Ronalda. Ten sa zavesil do vzduchu zbytočne, pretože sa lopta k nemu cez defenzívu Bilbaa nedostala.
     
    27
    Marcelo opäť na ofenzívnom výlete, no tentoraz sa vôbec nepochopil s Cristianom Ronaldom, ktorému adresoval prihrávku do behu, no Portugalčan ostal stáť na mieste.
     
    28
    Stopér Sergio Ramos vo vzdušnom súboji zasiahol rukou jedného z protihráčov, za čo bol potrestaný žltou kartou a hostia budú mať navyše k dispozícii priamy kop.
     
    29
    Po centri smerujúcom na zadnú žrď lopta skončila mimo hracej plochy. Futbalisti Athleticu si žiadali rohový kop, no napokon sa len odkopáva od svätyne Ikera Casillasa.
     
    30
    Lopta sa pri postrannej čiary odrazila do autu od Toniho Kroosa. Pri lopte tak budú hostia, no Susaeta o ňu v súboji s Marcelom veľmi rýchlo prišiel.
     
    31
    James Rodriguez sa pri postrannej čiare peknou kľučkou zbavil Rica, ktorý ho následne poslal na trávnik.
     
    33
    Pepe preniesol loptu na ľavú stranu ku Marcelovi, ktorý sa obtočil okolo svojej osi, poľahky sa zbavil de Marcosa a okamžite hľadal Cristiana Ronalda, ktorý však bol o čosi rýchlejší, ako potreboval a nevyhol sa ofsajdu.
     
    34
    Balenziaga si v súboji s Garethom Baleom pomohol rukou, čo neuniklo pozornosti hlavného arbitra, ktorý ľavému obrancovi hostí udelil žlté varovanie.
     
    35
    Center Toni Kroosa zaujímavo zaletel do pokutového územia, opäť sa však pískal ofsajd, v ktorom sa ocitla až pätica domácich hráčov.
     
    36
    de Marcos sa vydal na ofenzívny výlet, Fernández mu posielal loptu k postrannej čiare, no pravý obranca Athleticu už guľatý nezmysel na hracej ploche nezachytil.
     
    37
    Gareth Bale zakončoval zo svojej typickej pozície ľavačkou, no zatiaľ sa len zastreľoval, pretože loptu poslal mimo ľavej žrde hosťujúcej svätyne.
     
    38
    Cristiano Ronaldo tentoraz na ľavom krídle nešiel do súboja jeden na jedného, no rozhodol sa pre center do pokutového územia, ktorý mu však vôbec nevyšiel.
     
    39
    Ricovi sa na pravom krídle otvoril dostatok priestoru, záložník Athleticu si ešte chcel obhodiť Marcela, no ten jeho úmysel dobre prečítal a loptu zastavil.
     
    40
    de Marcosov prízemný center z pravej strany doletel až do stredu pokutového územia Bieleho Baletu, kde však bola len trojica hráčov v bielom, ktorá loptu poľahky odpálila do bezpečia.
     
    41
    Po prihrávke Bale bol v pokutovom území Banzema odzbrojený, no pre hostí tak nešťastne, že sa lopta odrazila len ku Ronaldovi, proti ktorému však výborne vyštartoval Iraizoz a Portugalčan už hosťujúceho brankára prelobovať nestačil.
     
    41
    Real Madrid dal gól! Pár minút pred koncom prvého dejstva si Real poisťuje svoje vedenie. Za svoju aktivitu bol odmenený KARIM BENZEMA, ktorý si výborne naskočil na center od rohovej zástavky a presnou hlavičkou prekonal Iraizoza.
    Karim BENZEMA - 2:0
     
    43
    Ďalšia veľká šanca sa črtala pre Jamesa Rodrigueza, ktorý sa tlačil do pokutového územia, no bol zastavený veľmi dobrým defenzívnym zákrokom.
     
    44
    Benzema ešte dokázal loptu zachytiť na hracej ploche, zamotal hlavu Balenziaga a odcentroval do šestnástky, kde však nenašiel žiadneho zo svojich spoluhráčov.
     
    45
    Karim Benzema sa snažil veľmi efektne posunúť loptu na Ronalda pomedzi nohy jedného z brániacich hráčov, ktorý ich napokon včas stiahol k sebe a Portugalčan si tak musel zájsť chuť, pretože sa do veľkej šance nedostal.
     
    45
    Hlavný rozhodca stretnutia, pán Hernández nadstavil k prvému polčasu ešte jednu minútu.
     
    45+1
    Athletic zakončil prvé dejstvo ofenzívnou snahou, no Susaeta na ľavom krídle nevymyslel nič svetoborné.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V prvom polčase sa Real dva krát dokázal strelecky presadiť. Na gól Ronalda z úvodu polčasu nadviazal v jeho závere Karim Benzema. Najväčšiu šancu Athleticu mal Iker Munian, ktorého volej však Iker Casillas dokázal vo svojom doposiaľ jedinom vážnejšom zákroku fantasticky vytiahnuť na rohový kop.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Do druhého dejstva už nenastúpil do druhého polčasu, jeho miesto v srdci obrany zaujal mladík Rpahael Varane. Carlo Ancelotti pravdepodobne nechcel riskovať prípadné vylúčenie opory domácej defenzívy.
     
    46
    Striedanie v tíme Athletic Club Bilbao: z ihriska odchádza Etxebarria, prichádza Ibai Goméz.
     
    47
    Varane v prvom kontakte s loptou. Po jeho rozohrávke pokračuje domáca akcia na ľavom krídle.
     
    48
    Nepríjemný center z ľavej strany točiaci sa smerom k bráne, Marcelo odvrátil hlavou na rohový kop.
     
    49
    S centrom z pravej strany si defenzíva Realu Madrid dokázala poradiť bez akýchkoľvek ťažkostí.
     
    50
    V krátkom časovom slede zahrávali hostia opäť roh, no ani v tomto prípade z toho nič nebolo. Táto štatistika vyznieva jasne v prospech Bilbaa, no hosťom to nič platné nie je.
     
    51
    Cristiano Ronalo si všimol po svojej pravej ruke úplne voľného Balea, ktorému posunul loptu do stopercentnej príležitosti. Pravý krídelník Realu si to hotovil na strelu ľavačkou, no bol tiesnený a loptu napálil vysoko, vysoko nad.
     
    52
    Toni Kroos poslal do šestnástky Athleticu nepríjemný center, na ktorý nabiehalo viacero hráčov v bielom, no defenzíva hostí dokázal loptu odvrátiť.
     
    53
    Na druhej strane sa črtal rýchly brejk pre striedajúceho Ibaia Goméza, no tomu bol odmávaný i odpískaný ofsajd.
     
    54
    James úžasne preniesol hru k pravej postrannej čiare na Balea, ktorý trošku nečakaným ostrým centrom hľadal na zadnej žrdi Benzemu, ktorému veľa nechýbalo.
    Cristiano RONALDO - 3:0
     
    55
    Real Madrid dal gól! Myslím, že o osude dnešného duelu je už definitívne rozhodnuté. Athletic by potreboval zázrak. Benzema otočený chrbtom k bráne podržal loptu, počkal si na nábeh Balea, ktorého vysunul do pokutového územia. Waleský krídelník si bol dobre vedomý, že má po svojej ľavici úplne voľného CRISTIANA RONALDA, ktorému predložil loptu pred prázdnu bránu, čo už Portugalčan nemal problém zakončiť.
     
    57
    Susaetov center z pravej strany doputoval až na opačnú stranu pokutového územia, kde ostal zabudnutý Ibai Goméz, ktorý pohotovo zakončil, no Iker Casillas bol pri svojej ľavej žrdi včas a dokázal loptu skvelo vyraziť!
     
    59
    James si nerozumel s Cristianom Ronaldom, ktorému adresoval prihrávku stredom, pričom CR7 si nabiehal viac do strany. Dnes je takýchto nedorozumení v ofenzíve Realu minimum.
     
    60
    Cristiano Ronaldo vyzval k tancu na pravom okraji pokutového územia Balenziagu, cez ktorého sa nerozhodol ísť do zakončenia, no posunul loptu na hranicu šestnástky Balemu, ktorého tvrdú strelu z prvej Iraizoz pohotovo vytlačil na rohový kop!
     
    62
    K lopte sa v pokutovom území Athleticu až príliš vehementne pretláčal Pepe, ktorého počínanie bolo posúdené ako útočný faul.
     
    63
    Striedanie v tíme Athletic Club Bilbao: z ihriska odchádza Susaeta, prichádza Lopéz Cabrera.
     
    64
    Cristiano Ronaldo si nenechal ujsť možnosť rozohrávať priamy kop tesne spoza pokutového územia. Portugalský hviezdny krídelník si to sebe tradičným spôsobom poctivo odkrokoval, no loptu napálil nad brvno Iraizozovej svätyne.
     
    65
    James Rodriguez hľadal svojou kolmicou za obranou hostí Karima Benzemu, ktorý bol v momente prihrávky opäť o čosi rýchlejší, než by potreboval.
     
    66
    Benzema si na ľavom kraji pokutového územia počkal na nábeh Marcela, ktorý centroval na zadnú tyč, no lopta na Ronalda bola príliš pretiahnutá.
     
    67
    Ofenzívna akcia Pusiniek však pokračovala a následný Marcelov center už bol podstatne lepší, na zadnej žrdi bol úplne osamotený, ako Bale, tak aj Cristiano Ronaldo. Hlavičkoval napokon prvý menovaný, ktorý rozvlnil sieť, no radosť mu pokazil ofsajdový verdikt.
     
    69
    Real Madrid dal gól! Modrič vytiahol z talóna prekrásnu kolmú prihrávku na Cristiana Ronalda, ktorý dostal loptu ideálne do behu a pokojne mohol zaútočiť na hetrik. Portugalčan sa však neulakomil a ponúkol gól ako na podnose KARIMOVI BENZEMOVI, ktorý pridal svoj druhý presný zásah v zápase! Dnes je to koncert ofenzívy Pusiniek.
    Karim BENZEMA - 4:0
     
    71
    Modrič si mohol do kanadského bodovania zapísať po gólovej asistencii aj presný zásah. Chorvát napriahol z hranice pokutového územia, jeho prízemná strela poriadne popálila Iraizoza, ktorý ju napokon na dva krát dokázal skrotiť.
     
    73
    Dani Carvajal predviedol krásny nábeh, posunul loptu pod seba na Ronalda, ktorý sa do nej oprel z plného behu, no napálil to len presne do miest, kde bol pripravený Iraizoz.
     
    74
    Striedanie v tíme Athletic Club Bilbao: z ihriska odchádza Iker Munian, prichádza Etxeita.
     
    74
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Toni Kroos, prichádza Asier Illarramendi.
     
    75
    Athletic sa pokúsil niečo vymyslieť aj vpredu, no za súčasného stavu by sa hostia už najradšej videli zrejme v kabíne. Musia však dobojovať ešte poslednú štvrťhodinu.
     
    77
    Cristiano Ronaldo bol veľmi blízko hetriku. Na center Daniho Carvajala si približne na hranici penaltového bodu fantasticky naskočil najlepší strelec La Ligy, ktorý tlačil svoju hlavičku k ľavej žrdi, no Iraizoz predviedol zákrok z kategórie bravúrnych.
     
    79
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Benzema, prichádza Isco.
     
    80
    Bale si prenádherne narazil loptu s Cristianom Ronaldom, dostal sa do tesnej blízkosti Iraizoza, loptu sa snažil obaliť ku vzdialenejšej tyči, no Gorka Iraizoz aj v tomto prípade preukázal, že je brankárom skvelých kvalít!
     
    81
    Ronaldo si v záverečnej fáze duelu chce ísť po hetrik. Skúšal to strelou spoza hranice pokutového územia, no nenamieril príliš presne.
     
    83
    Real v absolútnom pokoji kombinuje na útočnej polovici. Domáci fanúšikovia oslavujú trojbodový zápas do tabuľky a posun na tretie miesto ligového pelotónu.
     
    84
    Bale dokázal z ľavej strany odcentrovať, no bolo to na poslednú chvíľku a center jedného z členov obávaného ofenzívneho trojuholníku Realu podľa toho aj vyzeral.
     
    86
    Bale nasadil jasličky de Marcosovi, ktorý ho pridržal za dres a okamžite sa ospravedlňoval, pretože si bol dobre vedomý, že za to mohol dostať druhú žltú kartu.
     
    87
    Cristiano Ronaldo sa z ľavej strany nerozhodol centrovať, no na bránu Iraizoza vyslal poriadnu pumelicu, ktorú dokázal hosťujúci brankár vyraziť von z pokutového územia.
     
    88
    James loptu svojou ľavačkou zakrútil na opačnú stranu pokutového územia, kde si nabiehal Marcelo, pred ktorým odvrátila obrana Athletica na rohový kop.
     
    89
    Real Madrid dal gól! Portugalský čarodej sa predsa len dočkal zásahu, ktorým skompletizoval hetrik a s veľkou pravdepodobnosťou uzavrel gólové menu dnešného duelu. Po Iscovom centri vracal loptu do ohňa Pepé, ktorý trafil CRISTIANA RONALDA, od ktorého boku sa lopta šťastne odrazila a zapadla k pravej žrdi povedľa zúfalého Iraizoza.
    Cristiano RONALDO - 5:0
     
    90
    Nadstavujú sa dve minúty.
     
    90+1
    Marcelo bol na vlastnej polovici ihriska nedovolene poslan k zemi. Rozohrávať môže Varane, ktorý po svojom príchode na trávnik nemal takmer žiadnu prácu.
     
    90+2
    Zápas zakončia s loptou vo svojej moci pravdepodobne hráči Athleticu.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    Real aj dnes večer dokázal potvrdiť, že po zakopnutiach v úvode sezóny sa stroj menom Biely Balet opäť rozbehol do tých správnych otáčok a dnes si zo zlízol aj Athletic, ktorý päť krát kapituloval a pripísal si na konto krutú prehru. O gólové momenty sa dnes postarali len dvaja muži – Ronaldo strelil hetrik a dva krát sa presadil Benzema.

    So želaním dobrej noci a úspešného štartu nového pracovného týždňa sa s vami lúčim. Ďakujem za pozornosť. (22:50:36)

    Michal Bakoš

    Góly: 3. Cristiano Ronaldo, 41. Karim Benzema, 55. Cristiano Ronaldo, 69. Cristiano Ronaldo, 89. Cristiano Ronaldo

    Karty:   28. Sergio Ramos (RMA) – 25. de Marcos (BIL), 34. Balenziaga (BIL)


    Real Madrid: Casillas – Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo – Modrić, Kroos, Rodríguez – Bale, Benzema, Ronaldo.
    Náhradníci: Navas – Varane, Arbeloa, Nacho, Isco, Illarramendi, Hernández.

    Athletic Club Bilbao: Iraizoz – de Marcos, Gurpegi, Laporte, Balenziaga – M. Rico, Iturraspe – Susaeta, Etxebarria, Muniain – Fernández Hierro.
    Náhradníci: Herrerín – San José, Iraola, Etxeita, I. Gómez, Viguera, López Cabrera.

    Rozhodca: Hernández – Sobrino, García