Třinec – K. Vary 4:0 (kon.) | Zlín – Sparta Praha 1:0 (kon.) | Hradec Králové – Mladá Boleslav 3:2 (po pr.)
Kometa Brno – Plzeň 0:5 (kon.) | Liberec – Pardubice 3:2 (1:0 po s.n.) | Olomouc – Vítkovice 9:1 (kon.)
koniec
HC Oceláři Třinec
4:0 (2:0, 1:0, 1:0)
HC Energie Karlovy Vary
cz Piatok 03.10.2014, 17:00 • Werk Arena, Třinec (kapacita: 5200 míst) • Tipsport extraliga (ČR)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    50:20
    Častým prohřeškem je dnes držení protihráče a kvůli tomuto nedovolenému zákroku je vyloučen také Roman Pšurný (KVA). Ten bude pykat dvě minuty po faulu na Polanského.
     
    45:42
    D. Hruška uvolnil ve středním pásmu Balána a ten ujížděl Ocelářům po pravém křídle. Chytil se ho Zbyněk Irgl (TRI), ale přibrzdil ho pouze za cenu dvouminutového trestu za hákování.
     
    42:37
    A nakonec je z menšího náporu hostí vyloučení Lukáše Galvase (TRI). Obránce Ocelářů si v souboji u mantinelu přidržel Gorčíka a je vyloučen na dvě minuty.
     
    38:16
    Karlovy Vary si zahrají další přesilovou hru i na konci druhého dějství. Jiří Polanský (TRI) byl při napadání Deyla až příliš aktivní a je vyloučen na dvě minuty za hákování.
     
    35:38
    Energie si alespoň vykoledovala faul a zahraje si přesilovku. Provinil se Tomáš Linhart (TRI), který si dvě minuty odpočine kvůli držení protihráče.
     
    32:15
    Za dalších třináct sekund už byl Irgl sám před Závorkou a Petr Koblasa (KVA) ho musel faulovat. Útočník Energie je vyloučen na dvě minuty za hákování. Přesilovka se rozběhne po komerční přestávce.
     
    28:39
    Velká nepříjemnost pro Energii, který musí na minutu a patnáct sekund do tří. Roman Pšurný (KVA) podrazil Irgla a je vyloučen na dvě minuty.
     
    27:54
    Tak a přesilovou hru si zahrají také domácí. Sebastián Gorčík (KVA) si v souboji s Kindlem pomohl držením a odsedí si dvouminutový trest. Před Závorkou se bude vhazovat po skončení komerční pauzy.
     
    25:18
    Nyní by však třinecký tlak mělo přibrzdit vyloučení. Na trestnou lavici se musel odebrat Jakub Orsava (TRI), jenž je vyloučen na dvě minuty za faul kolenem.
     
    21:44
    Poprvé v zápase musí na trestnou lavici hostující hráč. Je jím Radek Deyl (KVA), který si podržel Trončinského a odpyká si dvě minuty.
     
    05:54
    Šmachovu střelu ještě zablokoval Klesla, Dvořákovu dělovku od modré už musel vyrážet gólman Hrubec. Navíc je tady první vyloučení. Adam Rufer (TRI) dostal dvě minuty za hákování.

    Ondřej Zoubek

    Góly a asistencie: 8. Žejdl (Rákos), 9. M. Doudera (Kindl, Růžička), 23. Orsava (Rákos), 59. Rufer (Kreps)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Klesla (C), Roth, M. Doudera, Trončinský, Linhart, Nosek, Galvas – Adamský, Polanský (A), Irgl – Rufer, Kreps, Dravecký – Orsava, Žejdl, Rákos – Kindl, Růžička, Jašek. Trenér: Jiří Kalous.
    HC Energie Karlovy Vary: Závorka (Habal) – Sičák, Harant, Redlihs, J. Tomeček, Deyl, Šmach, Dvořák – Vachovec, Kverka, D. Hruška (C) – Pšurný, Balán (A), Koblasa – Heizer, Skuhravý (A), V. Tomeček – Gorčík, R. Hruška, Flek – Vaněk. Trenér: Karel Mlejnek.

    Rozhodca: Turčan, Hejduk – Bryška, Skopal

    Diváci: 4486