Třinec – K. Vary 4:0 (kon.) | Zlín – Sparta Praha 1:0 (kon.) | Hradec Králové – Mladá Boleslav 3:2 (po pr.)
Kometa Brno – Plzeň 0:5 (kon.) | Liberec – Pardubice 3:2 (1:0 po s.n.) | Olomouc – Vítkovice 9:1 (kon.)
koniec
HC Kometa Brno
0:5 (0:3, 0:1, 0:1)
HC Škoda Plzeň
cz Piatok 03.10.2014, 18:00 • Hala Rondo • Tipsport extraliga (ČR)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:50
    Vyhození mimo hřiště, ale dvě minuty z toho nebudou.
     
    59:19
    Ještě jedno vyloučení. Za držení odchází na trestnou Ondřej Dlapa.
    J. SÝKORA - 0:5
     
    54:55
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Takže ještě jeden gól pro hosty. Střela Pletky skončila na břevnu a pohotová dorážka JÁNA SÝKORY znamená pátý gól v brněnské síti. Asistence: Václav Pletka, Branislav Kubka.
     
    52:56
    To Martin Dočekal měl možnost snížit. Sám před bránou zakončoval bekhendem, Machovský už ležel, ale puk končí těsně vedle jeho tyče. Poté pálil ještě Dlapa, ale nepřesně.
     
    50:37
    Nahození Malce likviduje připravený Machovský. Poté Kometa vyhrála buly a František Ptáček ostrou ranou trefuje boční plzeňskou tyč.
     
    49:23
    Jan Schleiss inkasuje dvě minuty za držení protihráče.
     
    43:56
    Ján Sýkora potrestán za podražení. Další přesilovka pro modrobílou družinu.
     
    40:15
    Kometa hraje přesilovku, protože v čase 40:00 byl vyloučen Boháč za faul loktem.
     
    37:30
    Nyní to zkusil pro změnu Petr Ton, ale ani zkušený veterán sám před Machovským neuspěl. Dvě dobré šance na korekci ve výsledku, ale indiánský šaman v bráně drží stále nulu.
     
    36:51
    Jiskřička naděje mohla přijít v tuto chvíli. Ton poslal kotouč pro Jana Hrušku, který sám před bránou nechal vyniknout jen brankáře Machovského.
    SCHLEISS - 0:4
     
    33:25
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Za čtyři. S tímto pokusem neměl Falter šanci cokoliv udělat. Kubka nahodil kotouč od modré čáry a před bránou ho šikovně tečoval JAN SCHLEISS. Mladá plzeňská letka tak sbírá úspěch a také puk na památku. Asistence: Branislav Kubka, Dominik Kubalík.
     
    30:42
    Další trest pro Kometu. Peter König inkasuje trest za hákování. Plzeň měla krátce před tímto faulem další obrovskou šanci, po sérii závarů trefila břevno Falterovy brány.
     
    28:29
    Kometa jde do čtyř. Adam Raška inkasuje trest za vysokou hůl. Plzeň bude hrát druhou přesilovku.
     
    19:45
    V závěru třetiny měl obrovskou šanci Dominik Simon, který si najel sám před Falterovu bránu, ale ten předvedl výtečný zákrok a nepřipustil další komplikace.
     
    18:42
    Na dvě minuty odchází Petr Mrázek, menší trest podražení.
    DIVÍŠEK - 0:3
     
    09:14
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Kometě to nejde doma ani ve druhém případě po sobě a inkasuje třetí direkt. Pletka přihrál před bránu, kde dostal mnoho prostoru TOMÁŠ DIVÍŠEK a exbrněnský hokejista vyhnal Čiliaka z brány. Mostecký rodák uplatnil svůj důraz a přehled, pak už nebylo co řešit. Asistence: Václav Pletka, Michal Moravčík.
    LEV - 0:2
     
    04:36
    Plzeň právě vstřelila branku!
    No tak to jo. Akce jak vyšitá do Zlaté helmy. Hosté neskutečně vyšachovali pětici brněnských hráčů a zavezli puk až do kuchyně. Po ose Kadlec – Balej se prosadil JAKUB LEV, který už měl prakticky snadnou úlohu. Doklepl touš na zadní tyč, kde Čiliak neměl šanci zasáhnout. Indiáni tak v oslabení překvapují Brno podruhé a nutno říct, že smrtící akcí. Asistence: Lukáš Pulpán, Jozef Balej.
     
    03:40
    První vyloučení zápasu, za katr putuje Dominik Boháč za faul kolenem. Kometa si zahraje přesilovku.
     
    03:15
    Obrovská šance Brna. Hruška udržel kotouč a natáhl na sebe spoluhráče. Poté předložil exkluzivní nabídku pro Petra Tona, jehož bomba končí na masce brankáře Machovského.
    J. SÝKORA - 0:1
     
    01:25
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Tak to je šok pro domácí publikum. Hned z první šance se prosazuje svižnou střelou útočník JÁN SÝKORA. Ta rána šla do horních pater brány a Čiliak jen máchl lapačkou. Asistence: Václav Pletka.

    Roman Zajíček

    Góly a asistencie: 2. J. Sýkora (Pletka), 5. Lev (Pulpán, Balej), 10. Divíšek (Pletka, Moravčík), 34. Schleiss (Kubka, Kubalík), 55. J. Sýkora (Pletka, Kubka)


    HC Kometa Brno: Čiliak (10. Falter) – Hanzlík, Kuboš, König, Dlapa, Malec, Ptáček, Dujsík – Ton, Ostřížek, J. Hruška – T. Svoboda, V. Němec, Vondráček – J. Svoboda, Čermák (C), Dočekal – Mrázek, Raška, Kusko. Trenér: Vladimír Kýhos.
    HC Škoda Plzeň: Machovský (Mensator) – Pulpán, Kadlec, Boháč, Mozík, Moravčík, Kubka, Pavlíček – Lev, Simon, Kratěna (C), Pletka, Divíšek, J. Sýkora – Johnson, T. Sýkora, Balej – Kubalík, Beran, Schleiss. Trenér: Milan Razým.

    Rozhodca: Homola, Čech – Kis, Lučan.

    Diváci: 6670