Liverpool – Middlesbrough 2:2 (14:13 po pen.) | Chelsea – Bolton 2:1 (kon.) | Manchester City – Sheffield Wedn. 7:0 (kon.)
Tottenham – Nottingham 3:1 (kon.) | Crystal Palace – Newcastle 2:3 (po pr.) | West Bromwich – Hull City 3:2 (kon.)
koniec
Manchester City
7:0 (0:0)
Sheffield Wednesday
cz Streda 24.09.2014, 20:45 • Etihad Stadium, Manchester • Anglický Ligový pohár
Predzápasové kurzy
    LAMPARD - 7:0
     
    90+3
    Manchester City právě vstřelil branku!
    FRANK LAMPARD se podruhé představuje na Etihad Stadium a střílí svůj třetí gól! Kolarov poslal do šestnáctky přízemní centr, do kterého se vložil Lampard a střelou na dlouhou nohu uklidil míč v pádu přesně k pravé tyči.
     
    90
    Jesus Navas rozehrál standardní situaci a jeho střela či centr padala přesně na vzdálenější tyč, Chris Kirkland měl co dělat, nakonec ale dokázal jeho pokus jednou rukou vytěsnit nad břevno.
    POZO - 6:0
     
    88
    Manchester City právě vstřelil branku!
    JOSE POZO 6:0! Jesus Navas našel před bránou Poza, který mezi nohama obránce Leese uklidil míč do prázdné brány. Kirkland byl daleko z brány a Pozo mohl ještě přihrávat Džekovi, aby dovršil hattrick, mladík ale zkušeného spoluhráče ignoroval.
    Lampard přestřeluje
     
    87
    Citizens předvedli v šestnáctce soupeře parádní kombinaci na jeden dotek. Džeko našel Poza, který míč sklepl patičkou do druhé vlny na Lamparda, jehož střela z první těsně minula levý horní roh brány.
     
    86
    Na hřišti se objevil vášnivý fanoušek, který si chtěl popovídat s Frankem Lampardem, pořadatelská služba mu to ale nedovolila.
    DŽEKO - 5:0
     
    77
    Manchester City právě vstřelil branku!
    EDIN DŽEKO střílí svůj druhý gól v zápase a má dost času na to, aby dovršil hattrick! Aleksandar Kolarov našel Edina Džeka parádním centrem z levé strany a bosenský útočník poté zamířil hlavou přesně do levého horního rohu. Krásný gól.
     
    75
    Manchester City rozjel další rychlý protiútok a Jesus Navas našel v šestnáctce jemným obloučkem Edina Džeka, který z pravé strany pokutového území napřáhl k pohotové diagonální střele, která jen těsně míjela vzdálenější tyč!
     
    73
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Milner, přichází Sinclair.
     
    70
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Fernandinho, přichází Boyata.
     
    70
    Střídání v týmu Sheffield Wednesday FC: ze hřiště odchází Palmer, přichází Helan.
    Tyč týmu City
     
    66
    James Milner orazítkoval tyč! Jesus Navas uvolnil v šestnáctce pohotovou patičkou Milnera, který předvedl dvě zasekávačky a poté se snažil přízemní diagonální střelou zamířit ke vzdálenější tyči, jeho střela se ale od ní odrazila zpět do hřiště a následná dorážka Džeka skončila nad.
    Přímý kop Sheffield
     
    65
    Maguire rozehrál volný přímý kop a jeho následná střela těsně minula pravý horní roh Caballerovy brány! Skvělý pokus, škoda jen, že neskončil gólem.
     
    64
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Toure, přichází Pozo.
     
    63
    Žlutou kartu dostává Mangala (Manchester City).
     
    61
    Střídání v týmu Sheffield Wednesday FC: ze hřiště odchází Madine, přichází Nuhiu.
     
    61
    Střídání v týmu Sheffield Wednesday FC: ze hřiště odchází Coke, přichází Dielna.
    TOURE - 4:0
     
    60
    Manchester City právě vstřelil branku!
    YAYA TOURE proměňuje penaltu bezpečnou střelou k levé tyči a zvyšuje už na 4:0!
     
    59
    Červenou kartu dostává Zayatte (Sheffield Wednesday FC).
    Penalta pro City
     
    59
    Manchester City bude zahrávat penaltu!
     
    58
    Na opačné straně pálil zpoza šestnáctky Edin Džeko, jehož pokus prolétl těsně nad břevnem.
    NAVAS - 3:0
     
    54
    Manchester City právě vstřelil branku!
    JESUS NAVAS střílí fantastický gól a zvyšuje už na 3:0!! Navas vyzpovídal uvnitř šestnáctky obránce Sheffieldu Wednesday a poté napřáhl z úhlu k jedovaté střele, která zapadla přesně do pravého horního rohu.
    DŽEKO - 2:0
     
    53
    Manchester City právě vstřelil branku!
    EDIN DŽEKO zvyšuje po krásné akci na 2:0!! Yaya Toure předvedl těsně před šestnáctkou skvělé technické dovednosti, prostrčil míč na Navase a ten našel na značce pokutového kopu Džeka, který z první uklidil míč přízemní střelou přesně k levé tyči.
     
    51
    Demichelis zkoušel uprostřed pokutového území usměrnit míč na bránu pohotovou patičkou, jeho pokus ale těsně minul pravou tyč.
    Lampard v šanci
     
    50
    Frank Lampard v šanci! Zkušený záložník mohl přidat druhý gól. Caballero rychle rozehrál, Jesus Navas předvedl rychlý sprint podél levé postranní čáry a v šestnáctce poté našel Lamparda, který z úhlu skvěle vypálil, Chris Kirkland ale předvedl ještě lepší zákrok.
    LAMPARD - 1:0
     
    47
    Manchester City právě vstřelil branku!
    FRANK LAMPARD se podruhé prosazuje v dresu Manchesteru City!! Yaya Toure našel v šestnáctce Milnera, který poslal na přední tyč střílený centr, a Frank Lampard ho z blízkosti usměrnil k pravé tyči.
     
    45+1
    Aleksandar Kolarov rozehrál volný přímý kop a jeho následná jedovatá střela těsně minula pravý horní roh brány!
    Džekova hlavička
     
    26
    Navas prostrčil na pravé straně míč do šestnáctky na Sagnu, který našel skvělým centrem Edina Džeka. Bosenský útočník poté mířil hlavou k levé tyči, Kirkland byl ale připraven a snadno si s jeho ne příliš prudkou hlavičkou poradil. Přesto to byla dobrá šance.
    Mangala orazítkoval břevno!
     
    19
    Mangala orazítkoval břevno! Kolarov rozehrál rohový kop na přední tyč, kde se do jeho centru parádně opřel Mangala a jeho následná střela skončila na břevnu, od kterého se míč odrazil zpět do hřiště.
    James Milner v šanci!
     
    16
    James Milner v šanci! Jesus Navas roztáhl hru doprava na Sagnu, který na hranici šestnáctky našel přesným přízemním centrem Jamese Milnera. Anglický záložník se vzápětí nerozpakoval a z první napřáhl k přízemní střele, kterou Kirkland dobrým a spolehlivým zákrokem zneškodnil.
    Náznak šance
     
    6
    Madina se málem dostal v šestnáctce do obrovské šance, Caballero ale nakonec žádnou střelu řešit nemusel a míč se k němu de facto dokutálel.

    Tomáš Reiner

    Góly: 47. Lampard, 53. Džeko, 54. Navas, 60. Toure (pen.), 77. Džeko, 88. Pozo, 90+3. Lampard

    Karty:   63. Mangala (MAC)   59. Zayatte (SHW)


    Manchester City: Caballero, Sagna, Demichelis, Mangala, Kolarov, Navas, Fernandinho (70. Boyata), Lampard, Milner (73. Sinclair), Toure (64. Pozo), Džeko.
    Náhradníci: Hart, Kompany, Pozo, Boyata, Clichy, Sinclair, Bytyqi.

    Sheffield Wednesday: Kirkland, Buxton, Zayatte, Lees, Mattock, Palmer (70. Helan), Coke (61. Dielna), Maguire, Maghoma, Madine (61. Nuhiu), May.
    Náhradníci: Westwood, Semedo, Nuhiu, Drenthe, Helan, Hope, Dielna.

    Rozhodca: Paul Tierney. Asistenti: James Mainwaring, Paul Hodskinson. Čtvrtý rozhodčí: Graham Salisbury