Dortmund – Stuttgart 2:2 (kon.) | Leverkusen – Augsburg 1:0 (kon.) | Mönchengladbach – Hamburger 1:0 (kon.)
Hannover – Kolín nad Rýnom 1:0 (kon.) | Hertha – Wolfsburg 1:0 (kon.)
koniec
Bayer Leverkusen
1:0 (1:0)
FC Augsburg
Streda 24.09.2014, 20:00 • BayArena • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    V druhom polčase sme už veľa toho zaujímavého nevideli, preto Leverkusen vyhráva 1:0 a získava dôležité tri body do tabuľky. Hostia vychádzajú naprázdno.

    Ďakujem za pozornosť a teším sa na vás aj pri ďalších prenosoch na Onlajny.eu. Lúči sa s vami Lukáš R. Ovšonka. (21:57:13)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Caiuby fauloval na súperovej polovici Jedvaja, ktorý má poranenie v oblasti oka, pretože brazílsky hráč zasiahol Jedvaja veľmi škaredo lakťom. Jedvaj však v sebe ukázal športového ducha a odišiel vytlieskaný domácou halou mimo ihriska. Dúfajme, že bude v poriadku.
     
    90+2
    Loptu bude po nepodarenej prihrávke Augsburgu zahrávať brankár Leno.
     
    90+1
    Rozhodcovia nadstavujú tri minúty.
     
    90
    Striedanie v tíme Bayer Leverkusen: z ihriska odchádza Son, prichádza Wendell.
     
    89
    Esswein potiahol loptu na polovicu súpera, tam sa ju snažil chvíľu zdržať, no pomôže mu pripravované striedanie, ktoré chystá tréner Leverkusenu.
     
    88
    Baba sa snažil loptu od bránkovej čiary nakopávať bližšie k bráne, no Hilbert loptu bez ťažkostí odrazil.
     
    86
    V tejto fáze zápasu to už vyzerá, že Leverkusen drží tri body zubami-nechtami, loptu sa snaží odohrávať čo najviac k súperovej bráne a takýto stav podržať do konečného hvizdu do píšťalky.
     
    85
    Augsburg zahrával štandardku, ktorú však spoľahlivý brankár Leno vyrazil na rohový kop.
     
    84
    Lopta bola odprataná domácou defenzívou do bezpečia. Následne sme videli ešte dva pokusy o nakopnutie lopty do vápna, no bez úspechu.
     
    84
    Hostia budú zahrávať rohový kop.
     
    82
    Drmić vyslal do vápna jemný center z pravej strany, snažil sa ním nájsť Sona, no obrana Augsburgu ho k tomuto pokusu nepustila.
     
    80
    Esswein získal rýchlosť cez stred ihriska, loptu si pripravil za šestnástkou a strieľal, no brankár Leno si bol stopercentne istý a loptu zachytil do rúk.
     
    80
    Striedanie v tíme FC Augsburg: z ihriska odchádza Kohr, prichádza Tim Matavž.
     
    78
    Drmić sa pretlačil až na hranicu pokutového územia, odkiaľ strieľal, no jeho zakončenie nebolo presné.
     
    77
    Striedanie v tíme Bayer Leverkusen: z ihriska odchádza Bellarabi, prichádza Josip Drmić.
     
    75
    S loptou sa po pravej krajnej hranici šestnástky rútil Esswein, ktorý posielal bližšie pred malé vápno spoluhráčovi, no celú situáciu zachránil obranca Leverkusen Boenisch.
     
    75
    Callsen-Bracker odcentroval z vlastnej polovice na hrot, kde hľadal Halila Altintopa, no ten loptu nezachytil.
     
    73
    Spoza šestnástky vystrelil Reinartz, no jeho rotovaný prízemný projektil zachytil brankár Hitz do svojich rúk bezproblémovo.
     
    72
    Bellarabi sa ocitol na trávniku s ťažkosťami, no po chvíli sa postavil a zapojil sa do hry bez lekárskej pomoci.
     
    71
    Bellarabi sa tlačil po pravej krajnej hranici šestnástky, no ukážkovo a čisto ho od lopty odstavil Baba.
     
    69
    Domáci sa na chvíľu udomácnili na súperovej polovici, no ich prihrávky neboli presné, a tak hráči Augsburgu loptu odstrelili za polovicu ihriska.
     
    67
    Striedanie v tíme FC Augsburg: z ihriska odchádza Werner, prichádza Esswein.
     
    65
    Boenisch poslal z ľavej strany presnú prihrávku ku bližšej žrdi na Kiesslinga, ktorý v sklze zakončoval, no mieril iba do rúk brankára Hitza!
     
    64
    Po bojoch v strede ihriska sa snažil Spahić hľadať na hrote Kiesslinga, no loptu ako prvý zachytil brankár Hitz.
     
    63
    Pekná spolupráca dvoch hráčov hostí. Baba posunul na ľavú stranu ku krajnej hranici šestnástky Caiubymu, následne zbadal, že Brazílčan má problémy, posunul sa ku hornej hranici vápna, tam mu Caiuby loptu vrátil, ale následne Baba pálil len do protihráčov.
     
    61
    Futbalisti Leverkusenu putovali do koncovky, no prihrávka Jurčenka na Kiesslinga už bola ofsajdová.
     
    60
    Takýto futbal by sa mal hrať všade, z jednej strany na druhú. Hostia sa znovu dostali do kontry, loptu mal na kopačke Caiuby, no zo šestnástky sa iba zamotal, loptu mu vyrazili protihráči na rohový kop.
     
    59
    Veľká možnosť aj na opačnej strane! Bellarabi poslal prihrávku z priestoru pri rohovej zástavke ku bližšej žrdi, kde našiel Stefana Kiesslinga, no ten nemieril presne!
     
    58
    Obrovská šanca pre Augsburg! Na pravej strane prihral Baier pred hornú hranicu šestnástky Bobadillovi, ten posunul osamotenúmu Caiubymu na ľavú stranu, ktorý sa posunul bližšie k bráne, no napálil iba do brankára Lena!
     
    58
    Po nepresných hlavičkách a dvoch odrazených loptách napriahol spoza vápna Boenisch, no jeho prízemná delovka smerovala tesne vedľa pravej žrde.
     
    57
    Z rohového kopu to však nebolo nebezpečné pre Augsburg, roh sa zopakuje.
     
    57
    Loptu poslal pred pokutové územie, kde našiel Reinartza, jeho strela bola tečovaná a smerovala mimo ihriska, uvidíme rohový kop.
     
    56
    Na zemi teraz ležal Hilbert, ten taktiež vyviazol bez ujmy na zdraví a Jurčenko bude zahrávať štandardku.
     
    55
    Jurčenko nebezpečne lakťom zasiahol zozadu do hlavy Halila Altintopa, ten chvíľu ostal ležať na trávniku, no po krátkom momente sa dal do poriadku a nepotreboval lekárske ošetrenie.
     
    53
    Jurčenko si prebral loptu za šestnástkou a peknou prihrávkou do medzery našiel Heung-Min Sona, ten si to namieril po pravej krajnej hranici vápna do zakončenia, no pálil iba do bočnej siete!
     
    52
    Priamy kop na bránu však nič výdatné nepriniesol, dopredu môžu ísť domáci.
     
    51
    Hráči Augsburgu budú zahrávať štandardku po faule, ktorý spáchal Emil Spahić, za čo dostal tento hráč z Bosny a Hercegoviny žltú kartu.
     
    50
    Potom sa však v šestnástke zjavil nebezpečný Heung-Min Son, ktorý napriahol ľavačku a vystrelil, no jeho projektil neletel do priestoru brány.
     
    49
    Z pravej strany poslal do pokutového územia center Bellarabi, ten však našiel hlavičky protihráčov.
     
    48
    Striedanie v tíme Bayer Leverkusen: z ihriska odchádza Calhanoglu, prichádza Jurčenko.
     
    46
    Strany sa vymenili, domáci útočia z ľavej strany na pravú. Uvidíme, čo nám prinesie druhý polčas tohto stretnutia.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    V prvom polčase sme videli pomerne nezaujímavý futbal pre oko bežného futbalového diváka, gól sme videli len z kopačky Heung-Min Sona, ktorý sa presadil v 33. minúte. V 38. minúte bol zápas na pár minút prerušený kvôli lejaku, no teraz sa polčas dohral, Verme, že v priebehu druhého polčasu sa počasie ustáli a nebude pršať.
    Druhý polčas sa začne približne o 21:10.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    44
    Altintop sa snažil spoza šestnástky nájsť v medzere na pravej strane Verhaegha, no lopta sa dostala iba ku Boenischovi.
     
    43
    Boenisch sa hneval na hlavného rozhodcu, ktorý prisúdil loptu hosťom po situácii, keď Verhaegh hral rukou a v BayArene sa taktiež spustil piskot na adresu Guida Winkmanna.
     
    41
    Hlavný arbiter stretnutia vytiahol kartu aj na Stefana Reinartza, ktorý taktiež nepekne poslal k zemi Halila Altintopa.
     
    40
    Za zákork na Bendera udelil hlavný rozhodca žltú kartu Dominikovi Kohrovi, ktorý sa kapitánovi Bayeru nebezpečne hodil pod nohy.
     
    39
    Domáci zaútočili po pravej strane, no ich center, ktorý vyslal Bellarabi, putoval iba na kopačky hosťujúcich futbalistov.
     
    38
    Hráči vychádzajú z útrob štadióna a bude sa teda pokračovať.
     
    38
    Na štadióne v Leverkusene sa však teraz spustil silný lejak a rozhodca prerušil tento zápas!
     
    38
    Trojica hráčov Leverkusenu si loptu vymenila v priestore okolo rohovej zástavky a krajnou hranicou šestnástky, no následne súper odkopol loptu za polovicu.
     
    36
    Domáci ani náhodou nepoľavujú z tempa a stále pokračujú v dobre fazóne na útočnej polovici. Teraz Boenisch poslal pekný center z ľavej strany ku vzdialenejšej žrdi, kde bol Kiessling, no ten hlavičkou zakončoval mimo brány.
     
    33
    Bayer Leverkusen dal gól! Domáci sa dostávajú do vedenia! Baba sa teraz prizabudol v defenzívnej činnosti, pekne si cez neho z pravej strany na stred prešiel Hilbert, ktorý spoza šestnástky našiel v medzierke kórejského hráča HEUNG-MIN SONA, ten sa ešte trochu rozbehol a napálil to ku ľavej žrdi!
     
    32
    Opäť nebezpečný center od Babu. Ghanský futbalista posielal z ľavej strany do šestnástky center, na ktorý si pred malým vápnom naskočil Werner, no jeho pokus šiel iba do výšky, kde ho už uchopil brankár Leno.
     
    30
    Werner poslal z pravej krajnej hranice pokutového územia loptu bližšie ku bráne, no pred malým vápnom bolo viacero hráčov červených dresoch, ktorí loptu bez problémov odpratali do bezpečia.
     
    29
    Tak a napokon striedanie prichádza teraz. Zraneného Möldersa v zostave nahradí Brazílčan Caiuby.
     
    28
    Spahić zasiahol v hlavičkovom súboji zozadu Möldersa, ten už je teraz druhýkrát v priebehu tohto zápasu ošetrovaný a nevyzerá to príliš dobre.
     
    27
    Hostia si nepresne prihrali na útočnej polovici a lopta sa ocitla pred brankárom Lenom, ktorý si ju spracoval a rozohral.
     
    25
    Calhanoglu zahrával rohový kop svojho tímu, posielal loptu ku bližšej žrdi, kde sa mu najvýhodnejšie postavil Spahić, no jeho úmysly napokon boli zmarené, keďže Hitz loptu s istotou zachytil.
     
    24
    Domáci futbalisti sa znovu dostali pred súperovu šestnástku, tam si však nepresne prihrali a hráči Augsburgu odkopli guľatý predmet za polovicu ihriska.
     
    23
    Calhanoglu vyslal center ku vzdialenejšej žrdi, mal tam Bellarabiho, ten ešte hľadal pred hornou hranicou malého vápna naslepo spoluhráčov, no súperovi sa podarilo loptu odkopnúť.
     
    23
    Kapitán Bender bol zasiahnutý na útočnej polovici, hlavný rozhodca pozastavil hru a nechal loptu domácim.
     
    21
    Reinartz teraz nepekne zasiahol v hlavičkovom súboji Möldersa, ten ostal na trávniku chvíľu ležať, následne sa postavil a na hráčskej lavici sa už začína rozcvičovať Caiuby, vyzerá to na možné striedanie, no zatiaľ je Mölders v hre.
     
    20
    Zatiaľ to vyzerá na pokojnú hru, oba tímy sa snažia sústrediť sa na defenzívu a nepúšťať sa do nebezpečných prienikov a dier v obrane.
     
    19
    Bellarabimu sa podarilo streliť gól, no center, ktorý si spracoval za pokutovým územím bol do ofsajdového postavenia, a tak toto zakončenie skončené v sieti nie je platné.
     
    18
    Heung-Min Son už vyzeral nebezpečne s loptou, keďže sa rýchlo rútil cez stred ihriska, no tesne za stredovým kruhom si loptu posunul ďaleko dopredu a nestihol ju už dobehnúť.
     
    17
    Hra sa mierne ustálila v strede poľa po odkope od Hitzovej brány, hostia sa však čo najskôr snažia dostať do útoku.
     
    15
    Loptu získali na útočnej polovici hostia, z pravej strany vyslal nebezpečný center Baba, ktorý našiel pred krajnou hranicou malého vápna pri bližšej žrdi osamoteného Wernera, lenže jeho hlavička nebola presná.
     
    14
    Werner prihral nakrátko Altintopovi, ten z pravej strany odcentroval ku vzdialenejšej žrdi, lopta sa odrazila mimo šestnástky, kde spoza jej hranice strieľal Mölders, no nemieril presne.
     
    13
    Bobadilla sa nebezpečne rútil cez stred ihriska, dostal sa cez dvoch či troch hráčov, no následne ho pred šestnástkou zastavil Bender, hostia budú mať rohový kop.
     
    12
    Jeho strelecký pokus však smeroval na tribúnu, a tak budeme svedkami odkopu z kopačky brankára Hitza.
     
    12
    Domáci budú zahrávať prvú štandardku v zápase po faule na Calhanoglua. Je to veľmi nebezpečná vzdialenosť, tesne spoza šestnástky ju bude zahrávať pravdepodobne sám Calhanoglu.
     
    11
    Calhanoglu si najprv pekne povymieňal pozíciu a loptu s Reinatzom pri pravej krajnej čiare, hostia následne poslali loptu na ofsajd a situácia sa po tom ešte raz opakovala.
     
    10
    Futbalisti Leverkusenu vyrazili dopredu po ľavej strane, ale defenzíva súpera ich s ľahkosťou pripravila o loptu a s pokojom na kopačkách rozohráva svoju akciu.
     
    9
    Bellarabi už nemohol pokračovať v hre, keďže nedovolene zasiahol Wernera v súboji, lopta pre FC Augbsurg.
     
    8
    Bender bol na začiatku novej akcie Bayeru Leverkusen, na útočnej polovici pri pravej postrannej čiare hľadal prihrávkou do behu Bellarabiho, no lopta skončila iba mimo ihriska a bude ju zahrávať brankár Hitz.
     
    7
    Kiessling zaúočil po pravej strane, kapitán hostí Verhaegh loptu dokázal odpratať z kopačky Min Sona, ktorý si po Kiesslingovi prihrávku spracovával, no bez úspechu.
     
    6
    Kohr sa pri hlavičkovom súboji zrazil s Reinartzom, no rozhodca prisúdil loptu hosťujúcemu celku.
     
    5
    Nebezpečná situácia pre Augsburg! Z pravej strany z priestoru pri rohovej zástavke prišiel center ku bližšej žrdi od Bellarabiho, ktorý krásne našiel v týchto miestach Stefana Kiesslinga, ten zakončoval, lopta skončila pred bránkovou čiarou odkiaľ ju odkopol protihráč!
     
    4
    Brankár Leno si s loptou bez problémovo poradil a jeho spoluhráči môžu vyraziť do útoku.
     
    4
    Halil Altintop hľadal jemnou loptou od postrannej čiary v šestnástke Moldersa, no jemu sa nepodarilo loptu zachytiť, ale Augsburg bude mať rohový kop.
     
    3
    Kiessling bojoval o loptu, ktorá mu bola vyslaná zo zadných radov, no cez prehustenú obranu hostí sa nepretlačil a následne súper odkopol loptu až ku brankárovi Lenovi.
     
    1
    K úvodnému výkopu sa postavili hráči Leverkusenu, následne sa okamžite presunuli do útoku zásluhou rýchleho nakopnutia lopty, no následne ich nepresná prihrávka skončila u brankára Hitza.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Oba tímy už sú pripravené na tento zápas, o malý moment začíname. Domáci futbalisti sa nám predstavia v červených dresoch a hostia z Augsburgu budú hrať v zelených.
     
    Úvodné zostavy:

    Bayer Leverkusen: Leno – Castro, Jedvaj, Spahić, Boenisch – Bender ("C"), Reinartz – Bellarabi, Heung-Min, Calhanoglu – Kiessling
    Náhradníci: Kresic – Drmic, Hilbert, Oztunali, Wendell, Kruse, Jurčenko

    FC Augsburg: Hitz – Verhaegh ("C"), Calssen-Bracker, Klavan, Baba – Baier, Kohr – Bobadilla, Altintop, Werner – Mölders
    Náhradníci: Manninger – Philp, Esswein, M. de Jong, Jeong-Ho, Matavž, Caiuby

    Rozhodca: Guido Winkmann – C. Bandurski, A. Blos.
     
    Vitajte pri sledovaní 5. kola Bundesligy! Dnes si pozrieme aj zápas medzi domácim Bayerom Leverkusen a hosťujúcim FC Augsburg. Zápas sa začína o 20:00 a sprevádzať ním vás bude Lukáš R. Ovšonka.

    Bayer Leverkusen sa po štyroch zápasoch najvyššej nemeckej súťaže nachádza na piatej priečke so ziskom siedmich bodov. V poslednom zápase Bundesligy "levy" inkasovali trpkú porážku na štadióne Wolfsburgu, kde ich domáci VfL vypravil z ihriska po výhre 4:1.

    Augsburg sa v tabuľke nachádza o štyri pozície nižšie, na deviatom mieste. Má na konte šesť bodov, prvé dva zápasy ligy prehral, no v posledných dvoch zápasoch bodovali hráči Augsburgu naplno. Naposledy porazili doma Brémy 4:1.

    Všetko podstatné o tomto zápase sa dozviete, ak budete sledovať náš on-line prenos, na ktorý vás srdečne pozývame. Pekný športový zážitok!
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:00.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly: 33. Son

    Karty:   41. Reinartz (LVR), 51. Spahić (LVR) – 40. Kohr (AUG), 90+3. Caiuby (AUG)


    Bayer Leverkusen: Leno – Hilbert, Jedvaj, Spahić, Boenisch – Bender ("C"), Reinartz – Bellarabi, Son, Calhanoglu (48. Jurčenko) – Kiessling
    Náhradníci: Kresic – Drmic, Castro, Oztunali, Wendell, Kruse, Jurčenko

    FC Augsburg: Hitz – Verhaegh ("C"), Calssen-Bracker, Klavan, Baba – Baier, Kohr – Bobadilla, Altintop, Werner – Mölders (29. Caiuby)
    Náhradníci: Manninger – Philp, Esswein, M. de Jong, Jeong-Ho, Matavž, Caiuby

    Rozhodca: Guido Winkmann – C. Bandurski, A. Blos