Omsk – Vladivostok 4:2 (kon.) | Novosibirsk – Novokuzneck 6:1 (kon.) | Barys – Chabarovsk 3:2 (2:1 po s.n.)
Jekaterinburg – Záhreb 3:2 (kon.) | Metallurg Magnitogorsk – HC Slovan 2:3 (kon.) | Ufa – Viťaz 6:1 (kon.)
Kazaň – A. Mytišči 1:4 (kon.) | Čerepovec – Čeljabinsk 2:3 (kon.) | Petrohrad – Soči 3:2 (kon.)
Novgorod – Jugra Chanty-Mansijsk 1:3 (kon.) | Riga – Dinamo Minsk 4:2 (kon.) | Helsinki – Jaroslavľ 3:2 (kon.)
koniec
SKA Petrohrad
3:2 (0:1, 2:0, 1:1)
HK Soči
Sobota 06.09.2014, 15:00KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:00.
     
    V petrohradskej aréne budeme od 15:00 svedkami historicky prvého duelu novovzniknutého hokejového klubu HK Soči, ktorý bude svoje zápasy hrávať v jednej z arén poslednej zimnej olympiády. Hokejistov Soči čaká vo svojom prvom zápasom doslova krst ohňom. Predstavia sa totiž na ľade SKA Petrohradu, ktorý patrí každoročne k najhorúcejším favoritom na zisk Gagarinovho pohára.

    Zatiaľ, čo pre Soči je to vstupný zápas do nového ročníka, domáci už majú svoju premiéru za sebou. Pred dvomi dňami si poradili s Lokomotivom Jaroslav, ktorému aspoň takto oplatili vyradenie z minuloročného play-off. SKA Petrohrad je suverénne najbohatším klubom celej súťaže. Už od jej vzniku každoročne ašpiruje na zisk titulu, v základnej časti valcuje všetkých súperov, no príde play-off a fungujúca mašina sa razom zasekne. Niečo podobné sa stalo aj minulý rok v sérii so spomínaným Jaroslavľom. Tím okolo hviezdneho Kovalčuka je v súboji so Soči jasným favoritom, no nesmieme zabudnúť na to, že v poslednom prípravnom zápase, ktorý bol generálkou na nový ročník KHL Petrohrad doma práve Soči podľahol pomerom 2:4. Uvidíme teda, ako to všetko dopadne v sobotu. Rozhodne si nenechajte ujsť náš prenos.
     
    Úvodné zostavy:

    SKA Petrohrad: Salák (Ježov) – Chafizullin, Kalinin, Alexandrov, Rjasenskij, Čudinov, Bělov, Judin, Jermakov – Tichonov, Kovalčuk, Ericsson – Dadonov, Panarin, Šipačov – Martensson, Červenka, Thoresen – Kučerjavenko, Makarov, Ketov.

    HK Soči: Pöpperle (Gavrilov) – Koledov, Pervyšin, Jarvinen, Pautov, Ščitov, Plechanov, Petrov – Olver, Anisin, Ševčenko – Warn, Petersson, Emmerton – Krikunov, Ignatuškin, Krutov – Demkov, Ščerbina, Lebedev.

    Rozhodca: Anisimov, Bulanov – Majtak, Pronšich.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:30
    Zápas sa začal poriadne z ostra, už po pol minútke hry sa snažil zasunúť puk po obtočení okolo brány Iľja Kovalčuk. Pöpperle odštartoval duel úspešným zákrokom, čo je pre českého brankára v hosťujúcej svätyni mimoriadne dôležité.
     
    0:56
    Prvé vylúčenie zápasu registrujeme už po necelej minúte hry. Na trestnú lavicu sa musel posadiť Chafizullin. Presilovka pre Soči.
     
    01:16
    Hokejisti Soči si hru v početnej prevahe príliš dlho neužili. Faulu sa totiž dopustil aj Iľja Krikunov. Hrať sa tak bude vo vyrovnanom formáte štyroch proti štyrom.
     
    02:04
    V úvodných minútach stretnutia sa nám s vylúčeniami akoby roztrhlo vrece. Hokejka Tonyho Martenssona vyletela tam, kde nemá, čo robiť. Soči bude hrať presilovú hru 4 na 3.
     
    02:12
    Soči dáva gól! Hosťom sa veľmi rýchlo podarilo svoju preislovku hranú vo výhodnom formáte využiť a pre domáci Petrohrad je to teda poriadne studená sprcha! Po vyhratom buly v útočnom pásme sa puk dostal na modrú čiaru k ANDREJOVI PERVIŠINOVI, ktorý napriahol k tvrdej strele od modrej. Puk mu sadol na čepel dokonale a skončil v šibenici Salákovej svätyne. Asistencie: Mark Olver, Pavel Koledov.
    Andrej PERVIŠIN - 0:1
     
    03:57
    Soči malo k dispozícii ešte kratučkú výhodu o jedného muža. Martensson je však už späť na ľadovej ploche a oba tímy tak hrajú v plnom počte.
     
    04:30
    Hra sa po dlhšej dobe dostane aj do obranného pásma Soči, kde sa bude po hosťujúcom zakázanom uvoľnení vhadzovať pred brankárom Pöpperlem.
     
    04:40
    Igor Ignatuškin je ďalším z potrestaných hráčov v úvodnej fáze prvej tretiny. Aj dnes sa tak môžeme presvedčiť o prísnom metri, ktorý rozhodcovia v úvode novej sezóny KHL nastavili.
     
    05:30
    Z domácej presilovky je jasné, že väčšina pukov bude smerovať na Kovalčuka, ktorý je na modrej čiare, odkiaľ sa bude snažiť tvrdo páliť. Zatiaľ sa však v tejto presilovke k strele neodhodlal.
     
    06:34
    Hostia prežili dve prekérne minúty, počas ktorých ich Petrohrad zavrel v obrannej tretine. Ignatuškin je už späť na ľadovej ploche, domáci svoju presilovku nedokázali využiť.
     
    07:20
    V rovnovážnom stave sa hokejisti Soči snažili vymyslieť niečo aj smerom dopredu, ich ofenzívny náznak však pozorná obrana Petrohradu veľmi rýchlo zažehnala.
     
    09:20
    Iľja Kovalčuk sa už dostal k tej svojej obávanej strele príklepom. Ruský kanonier ju mieril na vzdialenejšiu tyč, ktorú však puk o niekoľko centimetrov minul.
     
    10:07
    Hráči Soči svojimi faulami pomáhajú Petrohradu dostať sa do tlaku. Ten si zahrá opäť v početnej prevahe, fauloval tentoraz Andre Petersson, ktorý sa dopustil podrazenia.
     
    11:04
    Svojho krajana v bráne protivníka vyskúšal aj Roman Červenka. Z tohto mikro-súboja dvoch českých hokejistov vyšiel brankár Pöpperle.
     
    12:07
    Petersson je späť na ľadovej ploche, Soči sa dokázalo ubrániť bez nejakých vážnejších problémov. Presilovky Petrohradu zatiaľ nie sú tak nebezpečné, ako by sa dalo očakávať.
     
    12:40
    Potom, čo sa hostia úspešne ubránili, chceli niečo podniknúť aj v útočnej tretiny. Do tej ich však nevpustil verdikt čiarového rozhodcu, ktorý zapískal postavenie mimo hry.
     
    13:13
    Domáci sa už presunuli do svojho útočného pásma, zatiaľ však kombinujú len okolo mantinelov.
     
    14:20
    Hra sa však veľmi rýchlo otočila na druhú stranu, kde musel svoju pozornosť preukázať brankár SKA Alexander Salák, ktorý však jednoduché nahodenie v pohode prikryl.
     
    15:17
    V prvej tretine sledujeme veľmi zaujímavý hokej, šancí síce nie je ani na jednej strane veľa, no hra sa prelieva a je veľmi málo prerušovaná.
     
    17:00
    Pred Pöpperleho svätyňu mieril poskakujúci puk, ktorý sa snažil vo vzduchu trafiť Roman Červenka. Českému útočníkovi sa to však nepodarilo, a tak môžu vpred vyraziť hokejisti Soči.
     
    17:55
    Do sľubnej možnosti sa dostal Čudinov, jeho tvrdá strela však Pöpperleho neprekvapila, gólman Soči ju ukryl do svojej lapačky.
     
    18:30
    Svoje brankárske umenie však musel preukázať aj Alexander Salák, ktorý zlikvidoval zakončenie z tesnej blízkosti. Obaja českí brankári zatiaľ predvádzajú skvelý výkon.
     
    19:26
    V závere tretiny tu máme vylúčenie na strane Petrohradu. Nútene si musí oddýchnuť Igor Makarov zo štvrtej útočnej lajny domáceho celku.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    V závere sa už novému tímu pôsobiacemu v KHL nepodarilo presilovku využiť, jej zvyšok tak bude dohrávať na začiatku prostrednej časti. V tej úvodnej sme videli jediný gól, o ktorý sa už v tretej minúte postaral Andrej Pervišin.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:20
    Hráči hostí majú k dispozícii ešte slušný počet presilovkových sekúnd.
     
    21:25
    Makarov je už späť na ľadovej ploche, táto presilová hra, ktorá bola predelená tretinami, ostala nevyužitá.
     
    22:26
    Petrohrad si po úspešnom absolvovaní oslabenia zahrá v početnej prevahe. Menší trest dostal Jury Pautov.
     
    22:55
    Šipačov nahodil puk do veľkej skrumáže pred bránkov Soči. Hosťujúca defenzíva však napokon dokázala odolať a puk odstrelila do bezpečia.
     
    24:22
    Pöpperle zlikvidoval tvrdú strelu z pravého kruhu. Presilovka domáceho celku už nebude mať dlhé trvanie.
     
    25:33
    Hokejisti Soči sú už v plnom počte a v pätici sa pokúsili o útok, avšak prepadli a museli sa veľmi rýchlo vracať dozadu. Napokon to stihli a Petrohrad do ničoho vážneho nepustili.
     
    26:30
    Panarin robil vietor za hosťujúcou bránkou, zbavil sa tam kľučkou protihráča, no to bolo tak všetko, čo z tejto situácie dokázal vyťažiť. Pöpperle mohol ostať pokojný.
     
    27:17
    Roman Červenka veľmi dobre zapracoval pri napádaní, ponúkol puk Tonymu Martenssonovi, ktorý však z dobrej pozície nedokázal presne zamieriť!
     
    28:34
    Na ľade sa v tomto momente nič dôležité nedeje, a tak si môžeme nachvíľku odskočiť aj k jednej zaujímavosti, ktorou je fakt, že dnešné stretnutie sleduje aj brazílsky futbalový reprezentant Hulk.
     
    29:30
    Späť však k hokejovému dianiu. Zdá sa, že Petrohrad teraz prepol na vyšší rýchlostný stupeň a svojho súpera dostal pod poriadny tlak.
     
    30:48
    Petrohrad dal gól!
    Domácim sa zásluhou pekelne rýchlej brejkovej situácie podarilo stav stretnutia vyrovnať! ANTON BELOV si prebral puk v strednom pásme, potiahol ho až pred bránu Soči, kde si počkal na prvý pohyb Pöpperleho a poslal mu puk do proti-pohybu. Asistencie: Patrick Thoresen, Tony Martensson.
    Anton BELOV - 1:1
     
    31:18
    Pavel Koledov si nepostrážil svoju hokejku, tá vyletela príliš vysoko, a tak je z toho presilovka pre Petrohrad.
     
    33:06
    Petrohrad dal gól!
    Domácemu tímu sa podarilo ponúknutú možnosť v presilovej hre využiť, stav stretnutia tak Petrohrad dokonale otočil. PANARIN posunul puk na Dadonova, ktorý si ešte na Pöpperlem vylámal zuby, no puk sa opäť dostal k PANARINOVI, ktorý sa už z dorážky dokázal presadiť. Asistencia: Jevgenij Dadono, Vadim Šipačjov.
    Artemij PANARIN - 2:1
     
    36:06
    Hokejisti Soči dostanú v záverečnej fáze prostrednej časti možnosť zahrať si v početnej prevahe. Svojim faulom im to umožnil Dadonov.
     
    37:00
    Hokejisti Soči roztočili vo svojom útočnom pásme poriadny kolotoč. Po kombinácii sa pokúsili aj o streľbu, no Alexander Salák dokázal odolať.
     
    38:00
    V momente, kedy ostávajú do konca druhej tretiny dve minútky, sa Dadonov vrátil na ľadovú plochu. Domáci tak dokázali svoje oslabenie prečkať bez ujmy.
     
    39:00
    Hráči Petrohradu sa snažia dohrať druhú tretinu v pokoji, preto držia puk na svojich hokejkách.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Domácim sa v druhej tretiny podarilo otočiť stav duelu vo svoj prospech. Zásluhou gólov Belova a Panarina je stav pred treťou tretinou 2:1 v prospech petrohradského klubu.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:05
    Veľmi rýchlo po začiatku tretej tretiny sa dopustil nedovoleného zákroku Iľja Kovalčuk. Presilovka pre Soči.
     
    40:30
    Domáci začali svoje oslabenie vyhodením puku cez všetky čiary. V podobnom duchu potrebujú vydržať ešte najbližšie desiatky sekúnd do návratu svojho kapitána na ľadovú plochu.
     
    42:00
    Hokejistom Soči táto presilová hrá vôbec nevyšla. Defenzíva SKA si dokázala bez problémov poradiť, Kovalčuk je späť na ľadovej ploche.
     
    43:00
    Petrohrad sa dostal do útoku, Panarina hľadal Dadonov, no Panarin jeho príhravku vo veľkej rýchlosti nedokázal spracovať.
     
    44:05
    Šipačov sa dopustil pri mantineli chyby, ktorú sa hostia budú snažiť potrestať v rýchlej kontre.
     
    44:46
    Soči dáva gól! Veľký šok pre domáci Petrohrad. Hostia sa z ničoho nič dostali do šance, ktorú po chybe defenzívy SKA potrestal IĽJA KRIKUNOV. Ten dokázal pretlačiť puk za Salákov chrbát k bližšej tyčke. Asistencia: Alexej Krutov.
    Iľja KRIKUNOV - 2:2

     
    45:25
    Po vyrovnaní sú hokejisti Soči na koni a pokračujú vo svojej ofenzívnej aktivite. Domáci sa musia mať na pozore.
     
    46:08
    Hostia sa však z vyrovnaného stavu nemuseli dlho radovať, Šipačov mal totiž obrovskú príležitosť. Pöpperleho sa snažil domáci krídelník prekonať a prekvapiť backhandovým blafákom, no českého brankára sa mu nachytať nepodarilo.
     
    47:12
    Zo strany hosťujúcich hokejistov je veľmi sympatické, že nie sú ukrytí v obrannej ulite, ale snažia sa aktívne útočiť. Musia si však dávať pozor aj na zadné dvierka, často totiž nechávajú domácim veľa priestoru na brejky.
     
    48:55
    Panarin pekne prenikol po krídle, dostal sa aj do zakončenia, ktoré tlačil k tyčke, no tú napokon puk minul.
     
    49:37
    Rozhodcom neuniklo Panarinovo podrazenie, po ktorom dostane Soči veľkú príležitosť na to, aby sa počas presilovej hry dostal do vedenia.
     
    50:55
    Krutov mal obrovskú príležitosť. Obdržal prihrávku pred Saláka, kde bol osamotený, na zakončenie mal dostatok času, no puk nedokázal pretlačiť do domácej svätyne.
     
    51:33
    Domáci počas oslabenia prežili zásluhou úspešného zákroku Saláka jeden kritický moment. Panarin je už späť na ľadovej ploche, hrá sa v plnom počte.
     
    53:24
    Alexander Salák sa musel v posledných momentoch v bránkovisku poriadne obracať. Český brankár však dokázal udržať.
     
    53:57
    Petrohrad dal gól!
    Domáci sa dostávajú po druhý krát v dnešnom zápase do vedenia! Vadim Šipačov zatiahol puk za bránku Soči, kde krúžil tak dlho, až sa mu zjavil na ľavom kruhu ANTON BELOV, ktorému naservíroval presnú prihrávku a BELOV sa presadil strelou na bližšiu tyč. Asistencie: Vadim Šipačov, Artemy Panarin.
    Anton BELOV - 3:2
     
    55:55
    Čudinov drží puk za svojou bránou, odkiaľ rozbieha útočnú akciu svojho tímu. Petrohrad však za aktuálneho stavu nie je tým tímom, ktorý by mal mať v rukách útočnú iniciatívu.
     
    57:00
    Pöpperleho pozornosť preveril strelou Tichonov. Jednalo sa však len o propagačný pokus, s ktorým si český brankár poradil bez najmenších problémov.
     
    58:00
    Do konca tretej tretiny ostávajú dve minúty. Petrohrad sa už celkom logicky sústredí najmä na defenzívu. Domáci potrebujú vydržať ešte 120 sekúnd.
     
    58:45
    Hostia si zobrali oddychový čas. Dá sa očakávať, že po ňom nastúpia bez brankára a so šesticou korčuliarov.
     
    59:10
    Belov získal puk a mal pred sebou odkrytú bránu. Jeho strela však skončila len na jednom z obrancov Soči!
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    V závere duelu sa už Soči nepodarilo vyrovnať. Nováčik v KHL však vo svojom prvom zápase zanechal veľmi dobrý dojem, favorizovaný Petrohrad výrazne potrápil a napokon mu podľahol len pomerom 2:3. Z mojej strany je to na dnes všetko, ďakujem vám za pozornosť a želám ešte príjemný zvyšok soboty. Zachovajte nám vašu priazeň aj pri ďalších prenosoch. (17:13:08)

    Michal Bakoš

    Góly a asistencie: 31. Anton Belov (Patrick Thoresen, Tony Martensson), 34. Artemij Panarin (Jevgenij Dadonov, Vadim Šipačov), 54. Anton Belov (Vadim Šipačov, Artemy Panarin) – 3. Andrej Pervišin (Mark Olver, Pavel Koledov), 45. Iľja Krikunov (Alexej Krutov)


    SKA Petrohrad: Salák (Ježov) – Chafizullin, Kalinin, Alexandrov, Rjasenskij, Čudinov, Bělov, Judin, Jermakov – Tichonov, Kovalčuk, Ericsson – Dadonov, Panarin, Šipačov – Martensson, Červenka, Thoresen – Kučerjavenko, Makarov, Ketov.
    HK Soči: Pöpperle (Gavrilov) – Koledov, Pervyšin, Jarvinen, Pautov, Ščitov, Plechanov, Petrov – Olver, Anisin, Ševčenko – Warn, Petersson, Emmerton – Krikunov, Ignatuškin, Krutov – Demkov, Ščerbina, Lebedev.

    Rozhodca: Anisimov, Bulanov – Majtak, Pronšich