Braunschweig – Augsburg 0:1 (kon.) | Brémy – Hertha 2:0 (kon.) | Dortmund – Hoffenheim 3:2 (kon.)
Frankfurt – Leverkusen 0:2 (kon.) | Freiburg – Schalke 0:2 (kon.) | Hamburger – Bayern 1:4 (kon.)
Mönchengladbach – Mainz 3:1 (kon.) | Norimberk – Hannover 0:2 (kon.) | Stuttgart – Wolfsburg 1:2 (kon.)
koniec
Borussia Mönchengladbach
3:1 (1:0)
1. FSV Mainz 05
Sobota 03.05.2014, 15:30Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    90+1
    A máme tu taktické striedanie, o ktorom som pred malým momentom vravel. Raffaela nahradí Hrgota.
     
    83
    Dvojité striedanie aj na strane Borussie Mönchengladbach. Tu odišli Raffael a Korb, ich miesta zaujmú Xhaka s Brouwersom.
     
    82
    Dvojité striedanie na strane hostí. Odišli Bungert s Geisom, nahradia ich Saller a Baumgartlinger.
     
    77
    Mönchengladbach dal gól!
    Alebo nebudú? Hráči v bielych dresoch už zrejme objavili slabinu Kariusa, nakoľko už druhý gól padol k ľavej žrdi tesne nad zemou. Tentokrát sa oň postaral CHRISTOPHER KRAMER a posiela Borussiu opäť do dvojgólového vedenia!
     
    76
    Beží nám posledných 15 minút stretnutia. Tie budú pre Borussiu ešte poriadne rušné.
     
    71
    V tejto chvíli prichádza avizované striedanie hostí. Moritza nahradí na jeho mieste Mallı.
     
    65
    Mainz dal gól!
    Mainz je späť v hre! Pospěch fantasticky zachytil loptu ešte pred bránkovou čiarou, vrátil ju späť do šestnástky, kde stál nikým nepokrytý ERIC MAXIM CHOUPO-MOTING, ktorý hlavou znížil na 1:2 z pohľadu hostí.
     
    62
    Kruse posielal loptu hlavou tesne pod brvno Kariusovej bránky, ten sa natiahol ako len vedel a loptu vytesnil mimo priestor troch žrdí!
     
    54
    Mönchengladbach dal gól!
    Moje slová sa napokon potvrdili aj po druhýkrát v zápase! Rýchly protiútok domácich znamená dvojgólový náskok v 54. minúte! Na konci tejto akcie bol MAXE KRUSE, ktorý si ešte nabehol do výhodnejšej pozície a tvrdou strelou k ľvej žrdi nedal Kariusovi šancu!
     
    52
    Soto v obrovskej príležitosti! Soto sa vo vápne dokázal obtočiť okolo protihráča, vystrelil a ter Stegen reflexívne vyrazil loptu nad hornú žrď svojej bránky!
     
    45
    Soto poslal krásnu prízemnú strelu k ľavej žrdi, ktorá poriadne vystrašila domácich priaznivcov. ter Stegen však gól do šatne nepripustil a drží Borussiu nad vodou!
     
    26
    Práve Raffael sa rozhodol o individuálnu akciu, rozmyslel sito však v momente, keď uvidel v šestnástke voľného Kruseho. Raffael neváhal a poslal mu prihrácku do behu, Krusemu chýbal azda krok na to, aby dokázal zvýšiť náskok domácich!
     
    22
    Mönchengladbach dal gól!
    Fantázia v podaní MARTINA STRANZLA, Borussia Mönchengladbach vedie 1:0! Ten dokázal loptu po odvrátenom rohu upratať za chrbát dezorientovaného Kariusa. To, čo sa hosťom nepodarilo za 20 minút aktívnej hry smerom dopredu sa Borussi podarilo prakticky z prvého vážnejšieho útoku.
     
    2
    Prvá šanca zápasu, v ktorej sa ocitol Okazaki! Ten sa s loptou rútil sám na ter Stegena, na poslednú chvíľu tam však pribehol Jantschke, ktorý hral čisto do tela a Okazakiho od lopty odstavil.

    Lukáš Pancurák

    Góly: 22. Stranzl, 54. Kruse, 77. Kramer – 65. Choupo-Moting


    Borussia Mönchengladbach: ter Stegen – Stranzl, Jantschke, Domínguez – Arango, Raffael (83. Xhaka), Nordtveit, Herrmann, Korb (83. Brouwers) – Kramer, Kruse
    Náhradníci: Brouwers – Rupp, Wendt, Younes, Hrgota, Heimeroth, Xhaka

    1. FSV Mainz 05: Karius – Noveski, Pospěch, Bungert (82. Saller), Díaz, Bell – Soto, Okazaki, Moritz (71. Mallı), Geis (82. Baumgartlinger) – Choupo-Moting
    Náhradníci: Svensson – Saller, Zimling, Malli, Baumgartlinger, Kresic, Fathi

    Rozhodca: Zwayer – Steuer, Dietz