Braunschweig – Augsburg 0:1 (kon.) | Brémy – Hertha 2:0 (kon.) | Dortmund – Hoffenheim 3:2 (kon.)
Frankfurt – Leverkusen 0:2 (kon.) | Freiburg – Schalke 0:2 (kon.) | Hamburger – Bayern 1:4 (kon.)
Mönchengladbach – Mainz 3:1 (kon.) | Norimberk – Hannover 0:2 (kon.) | Stuttgart – Wolfsburg 1:2 (kon.)
koniec
SC Freiburg
0:2 (0:1)
FC Schalke 04
Sobota 03.05.2014, 15:30 • MAGE SOLAR Stadion • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.
     
    História vzájomných duelov je pomerne vyrovnaná, ale jemne navrch má Schalke, ktoré vyhralo nad Freiburgom trinásťkrát, zatiaľ čo Freiburg triumfoval nad Schalke v jedenástich prípadoch. Päťkrát sa vzájomný duel skončil nerozhodným výsledkom.

    Naposledy sa tieto mužstvá stretli 15.decembra minulého roku v rámci 16.kola. Po vlastnom góle Höflera a druhom z kopačky Farfána vyhralo Schalke na domácej pôde 2:0.

    Tabuľkové postavenie a história vzájomných zápasov stavia do role favorita hosťujúce mužstvo, ale Freiburgu sa v posledných zápasoch darilo viac než Schalke, nechajme sa teda prekvapiť ako dnešný duel dopadne. Úvod stretnutia je naplánovaný na 15:30 SEČ, prajem Vám príjemný zážitok.
     
    Freiburg

    Najlepším strelcom je v domácom tábore Švajčiar Admir Mehmedi s dvanástimi gólmi. Za ním je na druhej priečke s piatimi presnými zásahmi Felix Klaus. O tretiu priečku medzi kanoniermi Freiburgu sa delí štvorica hráčov s tromi gólmi na konte a v asistenciách kraľuje francúzsky záložník Jonathan Schmid.

    Česko-slovenská stopa

    Karim Guedé – 29 ročný rodák z nemeckého Hamburgu, ktorý momentálne reprezentuje Slovensko, pôsobí vo Freiburgu od januára 2012, kedy sem prestúpil zo Slovana Bratislava. V aktuálnom ročníku nastúpil na 18 zápasov, v nich vsietil tri góly a dostal dve žlté karty.

    Vladimír Darida – mladý český záložník hrá vo Freiburgu svoj prvý ročník a stihol počas neho 21 zápasov, tri góly a dve žlté karty. Prestúpil sem v lete 2013 z Viktorie Plzeň.

    Pavel Krmaš – pre skúseného 34-ročného českého obrancu je aktuálny ročník už siedmym v drese Freiburgu. V tom súčasnom nastúpil do sedemnástich zápasov, vsietil v nich jeden gól a videl štyri žlté karty.

    Václav Pilař – český záložník je vo Freiburgu na ročnom hosťovaní z Wolfsburgu, V tejto sezóne však nastupuje zväčša v rezerve, v Bundeslige nastúpil na šesť stretnutí a v nich videl dve žlté karty.

    Schalke

    S jedenástimi gólmi vedie streleckú tabuľku Schalke holandský útočník Klaas- Jan Huntelaar. S deviatimi presnými zásahmi ho prenasleduje rodák z Peru Jefferson Farfán a prvú trojicu najlepších strelcov uzatvára Maďar Ádám Szalai, ktorý má na konte sedem vsietených gólov. V asistenciách kraľuje Nemec Julian Draxler.
     
    Vážení športoví priatelia, dovoľujem si Vás pozvať na sobotňajší duel z nemeckej Bundesligy, v ktorej sa v rámci 33.kola stretnú tímy SC Freiburg a FC Schalke 04. Domácim mužstvom je Freiburg, hrať sa bude na jeho MAGE SOLAR stadion.

    Z posledných piatich duelov vyhrali domáci až trikrát. Zatiaľ naposledy vyšli bodovo naprázdno 5.apríla keď podľahli Stuttgartu 2:0. Po dvoch výhrach, 2:0 nad Braunschweigom a 4:2 nad Borussiou Mönchengladbach, si pripísali v poslednom kole bod za remízu 2:2 s Wolfsburgom.
    Freiburg je na dvanástom mieste a patrí medzi štvoricu tímov, ktoré majú na svojom konte zhodne po 36 bodov. Zvyšnými tímami sú Frankfurt, Hannover a Werder.

    Schalke má na svojom konte 58 bodov, za čo patrí hosťom tretia priečka. Na druhú Borussiu Dortmund však strácajú sedem bodov a dve kolá pred koncom už jej miesto nemôžu ohroziť. Naopak štvrtý Leverkusen má na Schalke trojbodové manko a piaty Wolfsburg štvorbodové.
    Hostia naposledy bodovali 11.apríla, keď zdolali 2:0 Frankfurt. V posledných dvoch kolách však vyšli bodov naprázdno, keď podľahli Stuttgartu 3:1 a v poslednom kole Borussii Mönchengladbach najtesnejším rozdielom 0:1.
     
    -17
    Úvodné zostavy:

    SC Freiburg: O. Baumann - P. Krmaš, O. Sorg, M. Ginter, C. Günter, K. Guédé, J. Schuster, J. Schmid, V. Darida, F. Klaus, A. Mehmedi
    Náhradníci: G. Fernandes, A. Schwolow, M. Terrazzino, N. Höfler, S. Freis, S. Kerk, I. Höhn

    FC Schalke 04: R. Fährmann – T. Hoogland, Felipe Santana, J. Matip, K. Ayhan, K. Boateng, R. Neustädter, J. Draxler, L. Goretzka, M. Meyer, K. Huntelaar
    Náhradníci: J. Kirchhoff, M. Höger, L. Sané, C. Obasi, Á. Szalai, P. Max, T. Hildebrand

    Rozhodca: F. Meyer – F. Willenborg, C. Bornhorst.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    3
    Úvodný útok domáceho Freiburgu sa skončil šancou v podobe rohového kopu, ale obrana Schalke odvrátila lopta až na obrannú polovicu domáceho tímu.
     
    5
    Zápas sa podľa očakávaní začal opatrne a zatiaľ môžme sledovať len prevažne súboje v strede ihriska.
     
    7
    Kevin–Prince Boateng sa pekne prezentoval strelou z hranice šestnástky, ale trafil len jedného z bekov. Útok Schalke sa ešte dostal k dorážke, ktorú ale výborným zákrokom zneškodnil strážca domácej svätyne, Oliver Baumann.
     
    9
    Po pokuse hosťujúceho Maxa Meyera sa k lopte dostal Baumann a dlhým výkopom ju vracia späť do hry.
     
    10
    Po prihrávke od Karima Guedého sa dostal k hlavičke Jonathan Schmid, ale netrafil loptu ideálne a tá smerovala len do bočnej siete.
     
    13
    Schalke 04 dalo gól!
    Vedenia v dnešnom stretnutí sa ujímajú hostia, potom čo Roman Neustädter našiel prihrávkou KAANA AYHANA a ten strelou z diaľky prekonáva domáceho gólmana. Pre autora gólu je to prvý presný zásah v tomto ročníku.
     
    15
    Meyer stratil v strede pola loptu, ktorú vrátia späť do hry vhodením hráči Freiburgu. Zatiaľ však častejšie pri lopte hosťujúce mužstvo, ktorému úvodný gól pridal pohodu na kopačkách.
     
    17
    Za nešetrný faul na hosťujúceho hráča dostáva prvú žltú kartu tohto súboja slovenský reprezentant, Karim Guedé.
     
    19
    Domáci sa osmelili v útoku, alke spolupráca Sorga s Daridom nepriniesla nič viac, než odkop od brány v podaní Ralfa Fährmanna.
     
    21
    Kaan Ayhan sa nešťastne zrazil so spoluhráčom a ostáva ležať na trávniku, čo hlavnému arbitrovi neuniklo a prerušuje hru.
     
    23
    Žltú kartu dostáva Kaan Ayhan (FC Schalke 04).
     
    27
    Po ďalekonosnom, no nepresnom pokuse domáceho Gintera sa podobne prezentoval na druhej strane hosťujúci Draxler, ktorý netrafil loptu dobre a poslal ju mimo bránu.
     
    30
    Po polhodinke hry mohol byť stav vyrovnaný 1:1, ale domáci Julian Schuster v šestnástke vo výbornej pozícii trafil len jedného z bekov a Freiburg bude môcť tak po premárnenej šanci zahrávať aspoň rohový kop.
     
    32
    Faul Guedého na gólmana Schalke, Fährmanna, našťastie pre domácich rozhodca neohodnotil žltou kartou. Krátko potom posielal pekný center dopredu hosťujúci Goretzka, ale nikoho zo spoluhráčov ním nenašiel.
     
    33
    Najlepší strelec Freiburgu, Admir Mehmedi, sa ocitol v skvelej príležitosti, ale sám pred gólmanom zdvihol svoju strelu až príliš vysoko a tá letí ponad Fährmannovu bránu.
     
    35
    Do lopty sa poriadne oprel hosťujúci obranca Tim Hoogland, ale jeho nádhernú delovku dokázal zastaviť Baumann a bude z toho rohový kop pre Schalke 04.
     
    37
    Schalke zahrávalo voľný kop, konkrétne to bol Julian Draxler. Ten sa najskôr prezentoval prudkou rannou do obranného múru domácich, ale potom sa mu podarilo dostať sa k odrazenej lopte. Jeho následný strelecký pokus bol však nepresný.
     
    39
    Najlepší strelec Freiburgu, Mehmedi, svoju šancu zahodil a poslal loptu mimo. Tentokrát bol v podobnej pozícii najlepší strelec Schalke, Klaas-Jan Huntellar, ktorý orazítkoval svojou delovkou len brvno brány Freiburgu.
     
    41
    Dvakrát v krátkom časovom slede musel zasahovať Baumann. Najskôr potom, čo sa individuálne presadil Leon Goretzka a vystrelil, krátko na to po nepresnej kombinácii hosťujúceho tímu.
     
    43
    Mehmedi bol po druhýkrát v zápase v skvelej šanci, ale svojou ranou z prvej míňa sám pred gólmanom bránu. Škoda pre Freiburg, k vyrovnaniu mali domáci teraz veľmi blízko.
     
    45+1
    V závere prvého polčasu držia domáci loptu, ale hrá sa príliš ďaleko od Fährmannovej brány. Nadstavujú sa dve minúty.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V prvom polčase sa hral výborný futbal so šancami na oboch stranách, v sieti však skončila len jedna strela a Schalke vyhráva 1:0 po góle Ayhana z 13.minúty. Druhý polčas sa začne približne 16:33.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme SC Freiburg: z ihriska odchádza Jonathan Schmid, prichádza Sebastian Kerk.
     
    46
    Striedanie v tíme FC Schalke 04: z ihriska odchádza Kaan Ayhan, prichádza Marco Höger.
     
    47
    Oba tímy pred druhým polčasom vystriedali jedného hráča, uvidíme aký to bude mať efekt na vývoj zápasu.
     
    49
    Domáci pôsobia v úvode druhého dejstva roztržitým dojmom, pretože najskôr zbytočne stratil loptu pri postrannej čiare Vladimír Darida a krátko na to zazmätkoval pri rozohrávke od vlastnej brány i Baumann.
     
    51
    Draxlerov strelecký pokus bol zblokovaný a uvidíme roh pre Schalke. Na prvú vážnejšiu šancu v tomto polčase ešte len čakáme.
     
    54
    V prvom polčase nebola o šance núdza, ale v tom druhom sa zatiaľ ani jeden z tímov do žiadnej nedostal. Nič na tom nezmenil ani nepresný center Kevina – Prince Boatenga.
     
    57
    Schalke je však stále aktívnejším tímom. V sľubnej pozícii bol Leon Goretzka, ale k hlavičke sa napokon nedostal. krátko potom zahrávali hostia rohový kop a nebezpečne kombinovali v blízkosti brány Freiburgu, celú ich snahu ale ukončil nepresný pokus z kopačky brazílskehjo obrancu, Felipeho Santanu.
     
    59
    Po faule domáceho hráča zahrávalo Schalke voľný kop. Na center si najvyššie vyskočil Holanďan Huntelaar, ktorý ale svoju strelu hlavou poslal len do brvna. Brvno svätyne Freiburgu trafil Klaas-Jan Huntelaar už druhýkrát v tomto zápase, po prvý raz to bolo v 39.minúte.
     
    62
    Je za nami hodinka hry a Schalke vedie 1:0. Držanie lopty je síce vyrovnané, ale hostia sú jednoznačne lepším tímom.
     
    65
    Schalke 04 dalo gól!
    Hernú prevahu hostí potvrdzuje po tečovanej strele KLAAS-JAN HUNTELAAR, ktorý svojím dvanástym presným zásahom v sezóne posiela Schalke do dvojgólového vedenia.
     
    66
    Žltú kartu dostáva Klaas-Jan Huntelaar (FC Schalke 04).
     
    67
    Striedanie v tíme SC Freiburg: z ihriska odchádza Karim Guedé, prichádza Marco Terrazzino.
     
    68
    Žltú kartu dostáva Felipe Santana (FC Schalke 04).
     
    70
    Žltú kartu dostáva Julian Schuster (SC Freiburg).
     
    73
    Druhú žltú a následne červenú kartu dostáva Felipe Santana (FC Schalke 04).
     
    75
    Po Santanovom faule zahrávali domáci voľný kop, po ktorom sa im síce podarilo dopraviť loptu do siete, ale znižovanie stavu sa nekoná. Gól neplatí pre ofsajd.
     
    75
    Striedanie v tíme FC Schalke 04: z ihriska odchádza Max Meyer, prichádza Jan Kirchhoff.
     
    78
    Freiburg zahrával rohový kop, ale ani na dvakrát sa mu nepodarilo poriadne ohroziť hosťujúcu bránu. Najskôr tomu zabránil včasným vyboxovaním lopty Fährmann, krátko na to bol center domácich do vápna Schalke nepresný.
     
    80
    Po Mehmediho nepresnom centri sa Schalke snaží udržať si loptu čo najdlhšie na vlastných kopačkách a hlavne ju držať čo najďalej od Fährmanovej brány.
     
    81
    Prízemný pokus mladučkého Sebastiana Kerka trafil len dobre postaveného gólmana hostí.
     
    85
    V závere zápasu už vidíme len čisté defenzívne "betónovanie" v podaní hostí za účelom nedovoliť Freiburgu zdramatizovať dnešný duel.
     
    87
    Dnešné stretnutie sleduje 24 000 divákov.
     
    88
    Striedanie v tíme FC Schalke 04: z ihriska odchádza Julian Draxler, prichádza Chinedu Obasi.
     
    90+1
    Nadstavujú sa tri minúty, hrá sa z jednej strany na druhú, ale v bezpečnej vzdialenosti od oboch brán.
     
    90+2
    Striedajúci Obasi sa dostal vo vápne k strele, ale netrafil ideálne loptu a tú si vzal pre seba Baumann.
     
    Koniec zápasu.
     
    Schalke síce dohrávalo od 73.minúty zápas v početnej nevýhode po vylúčení Felipeho Santanu, ale už predtým mali hostia náskok dvoch gólov, ktorý sa im podaril udržať si až do záverečného hvizdu. Freiburg v druhom polčase už nebol tak aktívny ako v tom prvom a tak je trojbodový zisk pre Schalke zaslúžený.

    Odo mňa je to na dnes všetko, prajem Vám príjemný zvyšok sobotného večera. (17:48:46)

    Tomáš Pajerský

    Góly: 13. Ayhan, 65. Huntelaar

    Karty:   17. Guedé (FRE), 70. Schuster (FRE) – 23. Ayhan (SCH), 66. Huntelaar (SCH), 68. Santana (SCH)   73. Santana (SCH)


    SC Freiburg: O. Baumann - P. Krmaš, O. Sorg, M. Ginter, C. Günter, K. Guédé, J. Schuster, J. Schmid, V. Darida, F. Klaus, A. Mehmedi
    Náhradníci: G. Fernandes, A. Schwolow, M. Terrazzino, N. Höfler, S. Freis, S. Kerk, I. Höhn

    FC Schalke 04: R. Fährmann – T. Hoogland, Felipe Santana, J. Matip, K. Ayhan, K. Boateng, R. Neustädter, J. Draxler, L. Goretzka, M. Meyer, K. Huntelaar
    Náhradníci: J. Kirchhoff, M. Höger, L. Sané, C. Obasi, Á. Szalai, P. Max, T. Hildebrand

    Rozhodca: F. Meyer – F. Willenborg, C. Bornhorst