West Ham – Tottenham 2:0 (kon.) | Aston Villa – Hull City 3:1 (kon.) | Manchester United – Sunderland 0:1 (kon.)
Newcastle – Cardiff 3:0 (kon.) | Stoke City – Fulham 4:1 (kon.) | Swansea – Southampton 0:1 (kon.)
Everton – Manchester City 2:3 (kon.)
koniec
Swansea City
0:1 (0:0)
Southampton FC
Sobota 03.05.2014, 16:00 • Liberty Stadium • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Zápas sa hral vo veľmi opatrnom tempe a už-už sa zdalo, že sa skončí bezgólovou remízou, ale nakoniec po šťastnom góle Lamberta vyhráva Southampton 0:1. Zaslúžená by zrejme bola viac remíza, ale je treba pripustiť, že Southampton bol počas väčšiny zápasu pri lopte a bol aj aktívnejší smerom dopredu.

    Odo mňa je to pre dnes všetko, prajem Vám príjemný zvyšok sobotného večera.
     
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Southampton dal gól!
    RICKIE LAMBERT šprintoval spolu s domácim obrancom na dlhý center do vápna pred domácou svätyňou a lopta sa nakoniec odráža od Lamberta do siete, ktorý tak dáva svoj dvanásty gól v sezóne a zrejme rozhoduje o zisku troch bodov pre Southampton.
     
    90+1
    Nadstavujú sa tri minúty, pri lopte stále hosťujúci Southampton.
     
    90
    SDwansea v ofenzíve nevymyslela nič a v strede pola sa ocitajú pri lopte znovu hosťujúci hráči.
     
    88
    V závere duelu zvyšuje Swansea svoju aktivitu smerom dopredu, ale na prípadný víťazný gól už domácim veľa času neostáva.
     
    86
    Striedanie v tíme Southampton FC: z ihriska odchádza Jack Cork, prichádza Harrison Reed.
     
    84
    José Fonte bol v opatere lekárov po Emmesovom zákroku, ale zdá sa že portugalský obranca zápas nakoniec bude môcť dohrať.
     
    82
    Emmes je na trávniku len necelých 5 minút a už dostáva žltú kartu za faul na José Fonteho. Je to druhé žlté napomenutie dnešného merania síl.
     
    79
    Jonjo Shelvey sa individuálne predral až k strele, ale brána hostí napokon ohrozená nebola, pretože Shelvey trafil len spoluhráča Nathana Dyera.
     
    78
    Striedanie v tíme Southampton FC: z ihriska odchádza Sam Gallagher, prichádza James Ward-Prowse.
     
    78
    Striedanie v tíme Swansea City: z ihriska odchádza Dwight Tiendalli, prichádza Neil Taylor.
     
    77
    Striedanie v tíme Swansea City: z ihriska odchádza Pablo Hernández, prichádza Marvin Emnes.
     
    73
    Nathaniel Clyne odkopával loptu na roh, ktorý ale Swansea nezahrala dobre a hostia sa takmer dostali do brejku. Domáca defenzíva však zasiahla včas.
     
    70
    Vstupujeme do poslednej dvadsaťminútovky druhého polčasu, obraz hry sa zatiaľ nezmenil a zrejme sa dnešné stretnutie chýli k bezgólovej remíze. Jemne navrch má síce v držaní lopty Southampton, ale nedokáže si vytvoriť šance. Naopak Swansea sa prezentuje kvalitnou defenzívou, takže prípadná deľba bodov by bola zaslúžená.
     
    66
    Striedanie v tíme Swansea City: z ihriska odchádza Jonathan de Guzmán, prichádza Nathan Dyer.
     
    66
    Nepresnou strelou sa prezentoval domáci Ben Davies, uvidíme striedanie v tíme Swansea.
     
    64
    Videli sme rohový kop na jednej i druhej strane, ale ani jedno z mužstiev túto šancu nedokázalo využiť na ohrozenie súperovej brány.
     
    62
    Striedanie v tíme Southampton FC: z ihriska odchádza Adam Lallana, prichádza Rickie Lambert.
     
    61
    Žiaľ, opäť sme sa nevyhli technickým problémom, za ktoré sa ospravedlňujem. Je za nami viac než hodinka hry, stav je však stále bezgólový 0:0.
     
    60
    Po Fonteho faule na Hernándeza zahrával priamy kop domácich Jonjo Shelvey, ale svoju prudkú ranu namieril len do Boruca.
     
    59
    Žltú kartu dostáva José Fonte (Southampton FC).
     
    54
    Southampton sa nevie dostať k blízkosti domácej brány a keď sa mu to už podarí, často je finálne zakončenie veľmi nepresné. Inak tomu nebolo ani pri Lallanovom centri do vápna a ani pri následnom streleckom pokuse Lukea Shawa.
     
    51
    Hernández zahrával voľný kop, ale jeho pokus bol nepresný a končí mimo hracej plochy. Krátko na to ten istý hráč vybojoval roh pre Swanseu, ale po ňom hlavičkoval nepresne Ashley Williams.
     
    48
    Oba celky nastúpili do druhej polovice bez zmien v zostave a v úvodných minútach sa nemení ani obraz hry v porovnaní s prvým dejstvom.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    V prvom polčase sme sa ofenzívneho futbalu nedočkali, hralo sa skôr opatrne a najmä v strede pola. Druhý polčas sa začne približne 17:01.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    44
    Záver prvého polčasu neprináša vážnejšie nebezpečenstvo a nič na tom nemení ani nepresný center domáceho Pabla Hernándeza.
     
    41
    Videli sme viacero nepresností na oboch stranách a lopta skončila mimo hracej plochy. Do hry ju vráti odkopom od domácej brány Michel Vorm.
     
    39
    Po druhom streleckom pokuse Corka v krátkom časovom slede zahrávali hostia roh, ale nedokázali z neho vyťažiť absolútne nič a hra sa vrátila do stredu pola.
     
    37
    Videli sme pološance na oboch stranách ihriska, keď najskôr pálil nepresne hosťujúci Jack Cork a krátko na to bol na druhej strane vo výbornej pozícii Bony, ale prechádzal tomu ofsajd domáceho hráča.
     
    34
    Odpoveď domáceho celku na Gallagherovu hlavičku na seba nenechala dlho čakať a k zakončeniu sa dostal Bony, ktorý však prudkou ranou prestrelil svätyňu Artura Boruca.
     
    33
    Nathaniel Clyne poslal nadýchaný center do vápna domácich, kde bol voľný Sam Gallagher, ale jeho hlavička napokon smerovala len nad bránu.
     
    31
    Je za nami niečo málo cez polhodinku hry a stále len čakáme kým sa jeden či druhý tím dostane do výraznejšieho tlaku.
     
    29
    Southampton si vybojoval rohový kop, potom čo loptu odvrátil mimo hracej plochy Ben Davies. Loptu od rohovej zástavky poslal krátkou prihrávkou Adam Lallana, ale krátko na to o ňu hostia prišli.
     
    27
    Dnešnému duelu stále chýba náboj a hra sa dostáva zo stredu pola len minimálne.
     
    25
    Nathaniel Clyne inkasoval tvrdý šlapák a padol na trávnik. Hriešnikom bol domácik útočník Wilfried Bony, ktorý ale kartu za tento zákrok nedostáva.
     
    23
    Prvý polčas zatiaľ neprináša divácky atraktívny futbal, Southampton nevie potvrdiť svoju prevahu a Swansea drží hostí ďaleko od vlastnej brány.
     
    20
    Dejan Lovren zahrával voľný kop hosťujúceho tímu z hranice šestnástky, potom čo bol faulovaný Sam Gallagher. Lovren vyslal prudkú ranu na bránu, ale lopta smerovala vysoko nad.
     
    18
    Obraz hry sa zatiaľ veľmi nemení, loptu držia prevažne hostia, ale cez obranný múr domáceho tímu sa dostať nevedia.
     
    15
    Po centri z pravej strany sa dostal k strele Morgan Schneiderlin, ale jeho pokus preletel ponad brvno domácej brány a bude z toho len výkop Vorma.
     
    13
    Ospravedlňujem sa za technický výpadok v úvode prvého polčasu. Pokračujeme trinástou minútou a loptu majú v moci hostia.
     
    5
    Southampton z úvodného držania lopty nevyťažil žiadny vážnejší strelecký pokus, boli to naopak domáci, ktorí si vytvorili prvú veľkú šancu stretnutia. Najskôr Bony posúval loptu Hernándezovi, ale jeho pokus vyrazil skúsený Boruc v bráne hostí. Následná dorážka Jonathana de Guzmána sa medzi tri tyče hosťujúcej svätyne nezmestila.
     
    3
    V úvode držia loptu najmä hosťujúci hráči, ich kombinácia je však stále v bezpečnej vzdialenosti do domácej svätyne.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    -28
    Úvodné zostavy:

    Swansea City: M. Vorm - D. Tiendalli, A. Williams, Jordi Amat, B. Davies, J. de Guzmán, W. Routledge, L. Britton, J. Shelvey, Pablo Hernández, W. Bony
    Náhradníci: N. Taylor, N. Dyer, G. Tremmel, Álvaro Vázquez, K. Bartley, J. Fulton, M. Emnes

    Southampton FC: A. Boruc - José Fonte, D. Lovren, N. Clyne, L. Shaw, S. Davis, A. Lallana, J. Cork, M. Schneiderlin, V. Wanyama, S. Gallagher
    Náhradníci: R. Lambert, J. Ward-Prowse, Guly, C. Chambers, P. Gazzaniga, J. Hooiveld, H. Reed

    Rozhodca: A. Taylor – L. Betts, J. Collin.
     
    Vítam Vás pri prenose z 37.kola anglickej Premier League, dnes sa na Liberty Stadium stretne domáca Swansea City s celkom Southampton FC.

    Swansea je naladená na víťaznej vlne, keď najskôr porazila pomerom 1:2 Newcastle a v poslednom kole získala tri body za vysokú domácu výhru 4:1 nad Aston Villou.
    Domáci majú na svojom konte 39 bodov, za ktoré im patrí dvanásta priečka. Trinásty Hull na nich stráca dva body, naopak Swansea má štvorbodové manko na jedenáste Crystal Palace.

    Southamptonu sa v troch prípadoch nepodarilo bodovať naplno, keď dvakrát prehral a raz si pripísal bod za bezgólovú remízu s Aston Villou. V poslednom kole však hostia zdolali na domácom trávniku Everton 2:0.
    52 bodov, ktoré získal Southampton mu stačia na ôsme miesto a je pravdepodobné, že hostia na ňom i aktuálny ročník ukončia, pretože na siedmy Manchester United strácajú osem bodov, ale taktiež majú šesťbodový náskok pred deviatym Newcastlom.

    Z posledných štyroch vzájomných duelov sa trikrát v rade zrodil remízový výsledok, ale naposledy sa už z výhry 2:0 tešil Southampton, ktorý je miernym favoritom i dnes.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.

    Tomáš Pajerský

    Góly: 90+3. Lambert

    Karty:   82. Emmes (SWA) – 59. Fonte (SOU)


    Swansea City: M. Vorm - D. Tiendalli, A. Williams, Jordi Amat, B. Davies, J. de Guzmán, W. Routledge, L. Britton, J. Shelvey, Pablo Hernández, W. Bony
    Náhradníci: N. Taylor, N. Dyer, G. Tremmel, Álvaro Vázquez, K. Bartley, J. Fulton, M. Emnes

    Southampton FC: A. Boruc - José Fonte, D. Lovren, N. Clyne, L. Shaw, S. Davis, A. Lallana, J. Cork, M. Schneiderlin, V. Wanyama, S. Gallagher
    Náhradníci: R. Lambert, J. Ward-Prowse, Guly, C. Chambers, P. Gazzaniga, J. Hooiveld, H. Reed

    Rozhodca: A. Taylor – L. Betts, J. Collin